Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@06:46:48 GMT

آیا هذیان از علائم کووید-۱۹ است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۳۷۸۵

آیا هذیان از علائم کووید-۱۹ است؟

به گزارش نیوز، محققان در بارسلونا یکی دیگر از علائم ویروس کرونا را مشاهده کردند که معمولا در زمان عفونت به آنفلوآنزا رخ نمی‌دهد و این علامت برجسته هذیان است که در مبتلایان به کووید-۱۹ مشاهده می‌شود. هذیان اصطلاحی گسترده است که طیف گسترده‌ای از مسائل شناختی مانند گیجی، از دست دادن حافظه، مشکل در تمرکز، تغییرات ناگهانی خلق‌وخوی، مشکلات خواب و موارد دیگر را در برمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که هذیان اغلب می‌تواند یکی از اولین نشانه‌های عفونت ویروس کرونا باشد.

شواهد جدید بیان می‌کند که احتمال ابتلا به هذیان در عفونت با سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) احتمالا به دلیل عوامل متعددی ازجمله هیپوکسی و کمبود اکسیژن مغز، التهاب عصبی ناشی از طوفان سیتوکین، به‌عنوان یک نتیجه از یک فعال‌سازی قوی سیستم ایمنی بدن و یا حمله مستقیم دستگاه عصبی مرکزی (CNS) و سمیت عصبی است.

هیپوکسی، شرایطی که بدن و یا منطقه‌ای از بدن مانند مغز از اکسیژن در سطح بافت محروم باشد که می‌تواند منجر به تورم عصبی، ادم مغزی (ادم مغزی به معنی تجمع آب در فضای داخل سلولی یا خارج سلولی در مغز است) و آسیب‌های عصبی و مغزی شود.

خاویر کورئا، محقق این تحقیق گفت: "هذیان یک حالت گیجی است که در آن فرد احساس می‌کند از واقعیت خارج‌شده است، گویی که خواب می‌بیند. "

وی تاکید کرد: ما باید هوشیار باشیم، خصوصا در شرایط اپیدمیولوژیکی کنونی، زیرا فردی که علائم خاصی از سردرگمی را نشان می‌دهد، ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد. "

تحقیقات در این مورد جالب است اما تعجب‌آور نباشد  زیرا کاهش عملکرد شناختی، یک بیماری شایع در بیمارانی است که هفته‌ها و ماه‌ها پس از تشخیص اولیه علائم ویروس کرونا آن را تجربه می‌کنند.

در اوایل ماه جاری، نتایج مطالعه تحقیقاتی که روی ۸۴ هزار بیمار ویروسی کرونا انجام شد نشان داد، افرادی که علائم شدید را تحمل کرده‌اند ماه‌ها پس از بهبودی با کاهش عملکرد مغزی روبرو شدند.

بر اساس اظهارات کلینیک "مه" شروع هذیان به‌طورمعمول ناگهانی است. فهرست کامل علائم در ذیل ذکرشده است:

کاهش آگاهی از محیط‌زیست

• عدم توانایی در تمرکز روی یک موضوع یا تغییر به دیگر موضوعات

• گیر دادن روی ایده به‌جای پاسخ دادن به سوالات یا مکالمه

• پرت شدن از موضوعات غیر مهم

• گوشه‌گیر شدن، با فعالیت کم یا بدون فعالیت یا پاسخ کم به محیط

تضعیف مهارت‌های تفکر (اختلال شناختی)

• حافظه ضعیف  به‌ویژه از وقایع اخیر

• گمراه کردن، به‌عنوان‌مثال، ندانستن این‌که کجا یا چه کسی هستید

• مشکل در گفتن یا یادآوری کلمات

• گفتن کلمات بی‌ربط یا گفتار غیرقابل درک

• مشکل در درک گفتار

• مشکل در خواندن یا نوشتن

تغییرات رفتاری

• دیدن چیزهایی که وجود ندارند (توهمات)

• بی‌قراری، تحریک یا مجادله

• فریاد زدن، ناله یا ایجاد صداهای دیگر

• سکوت و گوشه‌گیری به‌خصوص در بزرگسالان مسن

• حرکت کند یا بی‌حالی

• اختلال در عادت‌های خواب

• تغییر چرخه خواب شبانه‌روزی و بیداری

اختلالات عاطفی

• اضطراب، ترس یا هذیان‌گویی

• افسردگی

• تحریک‌پذیری یا عصبانیت

• احساس خوشحالی و تهییج

• بی‌علاقگی

• جابجایی سریع و غیرقابل‌پیش‌بینی

• تغییر شخصیت

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۲) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۴) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۶) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۹) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۸)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا مغز هذیان ویروس کرونا مبتلایان به کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت آخرین آمار کرونا در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۳۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟

به گزارش خبرآنلاین، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه نباید به بهانه کوچک‌شدن یا از بین رفتن خود به‌ خودی لوزه بزرگ، نسبت به جراحی و برداشتن آن بی‌تفاوت باشیم، گفت: لوزه‌های بزرگ با بالارفتن سن، کوچک می‌شوند ولی عارضه‌های جبران‌ناپذیری برای فرد به دنبال خواهند داشت.

ایسنا در خبری نوشت: دکتر علیرضا موحدی درباره جراحی‌های لوزه، دلایل، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به نقش لوزه در بدن اظهار کرد: لوزه‌ها بخش لنفاوی دفاعی بدن است که دفاع موضعی بخشی از بدن را برعهده دارند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمام بخش سیستم دفاعی بدن را لوزه‌ها انجام نمی‌دهند و صرفا دفاع منطقه‌ای و موضعی کار لوزه است، توضیح داد: در مواردی پیش می‌آید که لوزه‌ها متورم می‌شوند، شایع‌ترین علت این مسئله عفونت‌های مکرر و محیط مناسب لوزه‌ها برای رشد میکروب باکتری است.

وی با بیان اینکه عوامل آلرژیک، استفاده از برخی غذاها، داروها و شرایط ایمنی بدن، می‌تواند منجر به بزرگ شدن لوزه‌ها شود، اضافه کرد: البته در تمامی افراد بزرگ شدن لوزه‌ها مشکل‌آفرین نمی‌شود، ممکن است لوزه‌های فردی از حد معمول بزرگتر شده باشد ولی هیچ مشکلی هم ایجاد نکند.

چه کسانی کاندید جراحی برداشتن لوزه هستند؟

موحدی ادامه داد: چنانچه تورم لوزه‌ها اختلالاتی در خواب ایجاد کند به این معنی که فرد نتواند به راحتی نفس بکشد، خرخر شبانه داشته باشد یا اینکه گلودرد مکرر داشته باشد یا در سال بیشتر از سه بار دچار عفونت چرکی و میکروبی ناحیه گلو شود که هر سه بار هم نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد یا دچار گوش دردهای مکرر شود، نیاز به بررسی توسط متخصص دارد.

این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه معمولا لوزه‌های متورم با لوزه‌ سوم همراه است، ادامه داد: محل لوزه‌های بزرگ در حفره‌ دهانی و حلق است ولی لوزه سوم کف جمجمه و پشت بینی قرار دارد، بنابراین این موضوع می‌تواند مشکلات تنفسی در ناحیه گوش برای بیمار ایجاد کند.

وی یادآور شد: ایجاد مشکلات جدی در ناحیه گوش، حلق و گلو، عفونت‌های مکرر گوش و اختلال خواب از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

ردپای لوزه‌های بزرگ در روند رشد

موحدی اختلال در روند رشد را یکی دیگر از عوارض بزرگ شدن لوزه‌ها دانست و توضیح داد: فردی که نتواند از بینی نفس بکشد معمولا دچار کم اشتهایی هم می‌شود، یعنی تنفس از راه دهان، تنفس خشکی است که منجر به کاهش اشتها می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بزرگ شدن لوزه، همیشه نیاز به مداخلات جراحی ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی موارد با دارو درمانی، عفونت، نحوه نفس کشیدن، روند خواب، کنترل و یا درمان می‌شود و نیاز به جراحی نیست، به شرط اینکه تنفس فرد، از راه بینی باشد و بیمار در طول شب راحت بخوابد، در این شرایط نیازی به جراحی نیست.

وی تاکید کرد: عفونت‌های مکرر، بدخوابی، خرخر شبانه و نهایتا اختلال رشد از مهمترین دلایلی است که فرد را کاندید جراحی برداشتن لوزه می‌کند.

سن مناسب برداشتن لوزه‌ها تا پنج سالگی است

موحدی درباره سن مناسب جراحی لوزه نیز توضیح داد: اگر فردی با دهان باز می‌خوابد، خرخر شبانه دارد و یا بیشتر از معمول دچار عفونت گلو می‌شود، چنانچه جراحی برداشتن لوزه‌ها در او قبل از شکل‌گیری فک بالا و در سنین پایین یعنی حدود پنج سال باشد به مراتب بهتر است، چرا که با اختلالات دندانی و فکی مواجه نخواهد شد، ولی بعد از ۱۰ سالگی، ضایعات و عوارض دهانی و فکی و همچنین اختلال رشد متوجه فرد است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با برداشتن لوزه‌ها با عارضه‌هایی همراه است یا خیر؟ توضیح داد: تا زمانی که فرد با مشکلاتی که به آن اشاره شد مواجه نشده باشد، جراحی برداشتن لوزه برای او انجام نمی‌شود، بنابراین برداشتن لوزه صرفا با هدف درمان و همچنین پیشگیری از ایجاد مشکلات بعدی انجام می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی دانشگاه تاکید کرد: لوزه سوم تا سن ۱۰ سالگی آرام آرام تحلیل می‌رود و به عبارتی کوچکتر می‌شود اما در صورت نادیده گرفتن آن تا سنین بالاتر از ۱۰ سال خصوصا در مواردی که تفس را دچار مشکل کرده، قطعا اختلالات رشدی و فک به همراه خواهد داشت.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با بیان اینکه اختلال در رشد فک نیز نیاز به درمان‌های اختصاصی دارد، ادامه داد: لوزه سوم در سن ۱۰ سالگی ممکن است به صورت کامل از بین برود ولی عارضه‌هایی از جمله اختلال رشد، فک، بدشکلی صورت برای فرد باقی می‌ماند بنابراین نیازی نیست تا ۱۰ سالگی صبر کنیم که لوزه از بین برود چرا که این اقدام عارضه‌های بیشتر و همیشگی را به دنبال خواهد داشت.

موحدی با بیان اینکه جراحی برداشتن لوزه‌ها با تشخیص پزشک و برای افرادی که دچارعارضه هستند، ضرورت دارد، یادآوری کرد: اگر این جراحی به موقع انجام شود عارضه‌ای برای بیمار ندارد، اما چنانچه دیرتر از موعد (بالاتر از ۱۰ سال) انجام شود، عملا فایده‌ای برای فرد نخواهد داشت؛ ضمن اینکه سایر مشکلات رشدی، دهانی و فکی برای همیشه برای فرد باقی می‌ماند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899542

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟