Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته کتاب فرصت مناسبی است تا بستری برای آشنایی عمومی جامعه با تازه‌ترین کتاب‌های تولید شده است، فراهم شود اما این دقیقا اتفاقی است که در کشور انجام نمی‌شود. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم- حمید روشن ضمیر| مراسم سالانه هفته کتاب که دیگر در تقویم رسمی رویدادهای فرهنگی ایران مبدل به یک اتفاق روتین و ثابت شده است، از 25 آبان‌ماه در دست برگزاری قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزئیات برنامه‌های هفته کتاب نیز در روز 20 آبان و در قالب نشستی خبری به اطلاع جامعه فرهنگی ایران قرار می‌گیرد. این در حالی است که به دلیل شیوع بیماری کرونا در سال جاری این اتفاق فرهنگی امسال در محاق ویژه‌ای قرار گرفته و بسیاری از اتفاقات روتین آن مانند انواع رویدادهایی که در قالب نشست و میزگرد و ... برگزار می‌شد امکان برگزاری ندارد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

شرایط اپیدمی کرونا و موقعیت خاصی که این رویداد ایجاد کرده است زمان مناسبی بود تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پوست اندازی برنامه‌هایی از این دست فکر می‌کرد؛ برنامه‌هایی که برخلاف نام و حاشیه‌های درشت خود در عمل اتفاقی ویژه در فرهنگ عمومی کشور و برای عموم مردم ایفا نمی‌کنند.

اگر از نگاه بیلان محور دستگاه‌های فرهنگی در حوزه کتاب عبور کنیم در حال حاضر مهمترین موضوع برای توسعه کتاب و کتابخوانی آشتی دادن و معرفی کردن کتاب خوب برای مردم و در یک کلام رساندن پیشنهادهای خوب کتاب به مخاطبان است.

در این میان هفته کتاب فرصتی مناسب است تا بستری برای آشنایی عمومی جامعه با تازه‌ترین کتاب‌هایی که در کشور تولید و در دست انتشار است، فراهم شود. اما این دقیقا اتفاقی است که در ایام هفته کتاب در کشور انجام نمی‌شود. کتاب خوب نه در تبلیغات شهری و با هماهنگی نهاد مدیریت شهری به چشم مخاطب می‌رسد، در محل‌های پرتجمع شهر مانند مترو و پایانه‌های شهری و ...، نه در رسانه ملی اعم از رادیو و تلویزیون و نه تقریبا هیچ جای دیگری. به عبارت صحیح‌تر هفته کتاب هرگز در ایام برگزاری خود پیوستی رسانه‌ای به منظور تلنگر زدن به جامعه برای آشنایی با عناوین تازه، کاربردی، جذاب و متناسب با نیاز آنها نداشته است.

کتاب برخلاف سایر محصولات فرهنگی به منظور ترویج در سطح شهر و در قالب تبلیغات عمومی همواره با مهجوریت و بی‌توجهی همراه بوده است و بر خلاف سینما به دلیل گردش مالی کم خود راهی برای به تبلیغات شهری نداشته است. این مساله لزوم حمایت از آن برای معرفی گسترده شهر به شهر در قالب ایام هفته کتاب را پررنگ می‌کند.

ساخت و پخش برنامه‌های تلویزیونی زنده به منظور معرفی اهل قلم و فعالان نشر، تولید گسترده در برنامه‌های رادویی برای معرفی کتاب و نیز پویش‌های رسانه‌ای در فضای مجازی برای معرفی کتاب در شبکه‌های اجتماعی همواره از کاستی‌های ایام هفته کتاب بوده است و حتی از ظرفیت اهالی رسانه که در یک مراسم دو ساعته و جشنواره خلق‌الساعه کتاب و رسانه سعی در تجلیل جمعی از آنها می‌شود نیز برای این مهم استفاده نمی‌شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بر همین اساس است که سال‌های سال است که هفته کتاب به یک برنامه تشریفاتی فرهنگی و بدون تعارف یک برنامه کم خاصیت مبدل شده است. این موضوع زمانی خودش را بیشتر به رخ می‌کشد که مرور کنیم در ایام نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال جاری و در مدت پنج روز بیش از 200 رویداد رسانه محور با موضوع گفت شنود میان اهالی کتاب و قلم در دستور کار قرار گرفت که همگی نیز به دلیل شیوع کرونا به صورت غیر حضوری و رسانه‌ای به سمع و نظر مخاطبان خود رسیده است.

هفته کتاب در سال جاری فرصتی مناسب برای تدوین پیوست رسانه‌ای تازه برای فعالیت در عرصه کتاب برای عمومی جامعه ایران بود که به نظر می‌رسد مانند بسیاری از اتفاقات مشابه با بی‌توجهی به این موضوع، به فراموشی سپرده شده و در نهایت به برگزاری چند رویداد و البته طرح فروش یارانه‌ای پاییزه کتاب و ... محدود می‌شود که البته این موضوع پایانی نیز خود موضوع یادداشت‌های دیگری است.

برنامه‌‌های فرهنگی انتشارات مدرسه در هفته کتاب و کتابخوانیرویکردهای هفته کتاب اعلام شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هفته کتاب هفته کتاب هفته کتاب رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۴۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است

ایسنا/گیلان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان تشکیل قرارگاه شهید آوینی را فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌ها دانست و گفت: برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

امیرحسین طاهری امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم بوده که برای تحقق مشارکت حداکثری ارکان و مقدمات گوناگونی نیاز است و رسانه یکی از این ارکان به شمار می‌رود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود: در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و با توجه به لزوم برجسته سازی نقش تاثیرگذار اصحاب رسانه در تحقق چهار اصل امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت در انتخابات اداره کل ارشاد گیلان با همکاری استانداری و خانه مطبوعات برگزاری جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» را در دستورکار قرار داد و این جشنواره امروز به ایستگاه پایانی رسید.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه شهید آوینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: قرارگاه شهید آوینی فرصت بسیار خوبی برای حمایت از تولیدات هنری با هدف تقویت بنیه فرهنگی‌ شهرستان‌هاست که در بودجه ۱۴۰۲ به عنوان ردیف مستقل دیده شد، بودجه قرارگاه شهید آوینی کاملا مشخص و شفاف بوده است.

طاهری با بیان اینکه برای قرارگاه شهید آوینی استان گیلان ۴ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مبلغ یک میلیارد تومان در قالب طرح «هزار مشعل» و با موضوع «مسجد محوری» در نظر گرفته شده است که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر شهرستان می‌بایست با همکاری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اقدام به هزینه نمایند .همچنین مبلغ یک میلیارد تومان هم برای طرح ریشه‌های رشت با همکاری جبهه انقلاب فرهنگی و تهیه ۲۰ کلیپ و مستند دیده شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان تحت عنوان «لیگ ضحی» برای اتحادیه مؤسسات قرآنی پیش بینی شده، مبلغ ۴۰۰ میلیون در راستای پیشگیری خانواده‌ها از آسیب‌های اجتماعی به عنوان سهم خانواده و فرزندآوری، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای حوزه تجسمی، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای تولید موسیقی و مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای تولید آثار نمایشی در اختیار معاونت‌های مربوطه و انجمن‌های فرهنگی و هنری استان قرار گرفته که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌بایست پیگیر انجام و هزینه کرد آن باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه برگزاری دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان هستیم تولید آثار در حوزه ایثار و شهادت را در دستورکار داریم و باید تمام بخش‌ها و روستاهای استان با این آثار تولیدی آشنا شوند.

طاهری با بیان اینکه تعدد رسانه‌های گیلان نشان دهنده پویایی این استان است، گفت: می‌توان گفت با وجود تعدد رسانه‌ها در استان گیلان استانداری و دستگاه‌های اداری و اجرایی بیشترین حمایت را از رسانه‌ها دارند که این جای تقدیر دارد. انعکاس ظرفیت‌های استان برای آنان که خارج استان هستند، خیلی اهمیت دارد لذا رسانه‌های استان باید اقدام به انعکاس بخش‌های مثبت و ظرفیت‌های موجود نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • متن و حاشیه فرهنگ و هنر در هفته گذشته