Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: تا پیش از توافق شب گذشته، ارمنستان و جمهوری آذربایجان سه بار با یکدیگر توافق آتش بس امضا کرده بودند اما هیچ یک از آنها دوام نداشت اما انتظار می رود که آتش بس چهارم با توجه به حضور پررنگ روسیه در آن به نتیجه برسد.  

مهمترین تحولات مربوط به این توافق به شرح زیر است: 

جرئیات توافق آتش بس در قره باغ 

طبق توافق حاصله میان طرفیها، از ساعت ۰۰: ۰۰،  امروز سه شنبه ۲۰ آبان ماه به وقت  مسکو درگیری های نظامی در منطقه مورد مناقشه قره باغ بطور کامل متوقف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ارمنستان متعهد می شود ۱۵ نوامبر ( ۲۵ آبان ماه) جاری منطقه «کلبجر»، ۲۰ نوامبر ( ۳۰ آبان ماه) منطقه «آقدام» و اول دسامبر ( ۱۱ آذر) سال جاری میلادی منطقه «لاچین»  را به جمهوری آذربایجان پس دهد.

در خط مقدم جبهه در منطقه قره باغ کوهستانی و در امتداد جاده لاچین در قره باغ نیروهای حافظ صلح روسیه به تعداد یک هزار و ۹۶۰ نظامی، ۹۰ ماشین زره پوش و ۳۸۰ خودروی نظامی مستقر می شود.

نیروهای حافظ صلح روسیه همزمان با خروج نیروهای ارمنی از قره باغ  در این منطقه مستقر خواهند شد و مدت اقامت نیروهای روسی در منطقه ۵ سال خواهد بود.

بر اساس این سند، آوارگان جنگی تحت کنترل کمیسریای عالی سازمان ملل متحد در امور آوارگان به منطقه قره باغ کوهستانی و شهرستانهای همجوار آن بر می گردند.

همچنین آوارگان و پناهندگان به خاک قره باغ و مناطق مجاور تحت کنترل کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برمی گردند و تبادل اسرای جنگی، سایر افراد بازداشت شده و اجساد کشته شدگان انجام می شود.

در همین راستا کنترل ارتباطات حمل و نقل، با کمک مقامات سرویس مرزبانی روسیه انجام می شود.

علاوه بر این موارد به منظور افزایش اثربخشی فرایندهای کنترلی بر روی اجرای توافقات توسط طرف‌های درگیری، یک مرکز آشتی برای نظارت بر آتش‌بس تشکیل خواهد شد.

دیگر مفاد این توافق عباتند از: تمامی محورهای مواصلاتی اقتصادی و حمل و نقل در منطقه رفع انسداد شده‌اند. جمهوری‌ ارمنستان به منظور سازمان‌دهی تردد بدون مانع شهروندان، خودروها و کالاها در هر دو جهت، ارتباطات حمل و نقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را فراهم می‌کند. کنترل ارتباطات حمل و نقلی تحت کنترل سرویس خدمات مرزی FSB روسیه خواهد بود.  

با توافق طرفین، ساخت محورهای حمل و نقل جدید برای متصل کردن جمهوری خودمختار نخجوان به مناطق غربی آذربایجان انجام خواهد شد.

آغاز استقرار نظامیان روسی

 از صبح امروز نظامیان روسی شروع به استقرار در منطقه قره باغ کرده‌اند.

بر اساس توافق انجام شده میان رهبران روسیه، ارمنستان و آذربایجان، از نیمه شب ۱۰ نوامبر به وقت روسیه آتش بس کامل در منطقه قره باغ حاکم شده است.

استقبال پوتین و علی اف و تاسف پاشینیان

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز بامداد امروز سه شنبه در بیانیه‌ای گفت: بر اساس توافقنامه امضا شده بین سه طرف، جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در مواضع خود متوقف و نیروی حافظ صلح فدراسیون روسیه در امتداد خط تماس در قره باغ و جمهوری ارمنستان مستقر می‌شود.

«نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان نیز بامداد سه‌شنبه (به وقت تهران) اعلام کرد: «توافقنامه‌ای را با رئیس‌جمهور روسیه و آذربایجان برای پایان دادن به جنگ در قره‌باغ امضا کردم. تصمیمی گرفتم که برای همه‌مان سخت است. آتش‌بس، برای مردم ما و خود من بسیار دردناک است».

پاشینیان اعلام کرد: «این پیروزی نیست، اما تا زمانی که شما اذعان نکنید که باخته‌اید، شکستی در کار نخواهد بود. ما هرگز اذعان نمی‌کنیم که باخته‌ایم و این آغاز عصر وحدت ملی برای ما خواهد بود».

وی گفت: «در برابر شهدای همه شما زانو می‌زنم. در برابر همه سربازان، افسران، ژنرال‌ها و نیروهای داوطلب که با جانشان از سرزمین مادری‌مان دفاع کردند، تعظیم می‌کنم». 

بیانیه وزارت دفاع ارمنستان

بعد از اطلاعیه نخست‌وزیری ارمنستان درباره امضای توافقی با سران روسیه و جمهوری آذربایجان برای پایان دادن به جنگ در منطقه قره‌باغ، وزارت دفاع این کشور بر اتمام درگیری‌ها در این منطقه صحه گذاشت.

وزارت دفاع ارمنستان امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جنگ به پایان رسیده و کارهای بسیاری هست که باید انجام شود. ما از همگان می‌خواهیم که از هرگونه اقدام خرابکارانه اجتناب کنند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم، به آینده نگاه داشته باشیم و ارتشی قوی بسازیم که مردم ارمنستان شایسته آن هستند».

علی‌اف: توافق صلح قره‌باغ دستاوری مهم برای باکو بود

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در بیانیه‌ای که از تلویزیون رسمی این کشور به طور زنده پخش شد؛ امضای توافق صلح قره‌باغ را دستاوردی مهم برای باکو تلقی کرد و گفت این به معنای ناکامی ارمنستان است.

به گفته وی، در نتیجه درگیری‌هایی که از ششم مهرماه آغاز شد؛ ارتش جمهوری آذربایجان ۳۰۰ منطقه مسکونی در قره‌باغ را آزاد کرده است.

بیانیه وزارت دفاع روسیه 

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد روسیه با هواپیمای حمل و نقل نظامی حافظ صلح،  ۴۷۰ دستگاه تجهیزات نظامی را به قره باغ کوهستانی اعزام خواهد کرد.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: برای کنترل آتش بس و درگیری ها در منطقه درگیری قره باغ، یک گروه صلحبان فدراسیون روسیه شامل یک هزار و ۹۶۰ سرباز، ۹۰  زره پوش، ۳۸۰ واحد خودرو و تجهیزات ویژه مستقر می شود. 

 پارلمان ارمنستان به دست معترضان افتاد

تصمیم «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان مبنی بر امضای توافق پایان جنگ قره‌باغ، با واکنش منفی جمعی از مردم این کشور مواجه شد تا آنجا که معترضان، خشم خود را با ورود به ساختمان‌های دولتی به نمایش گذاشتند.

تازه‌ترین خبرها، حاکی از ورود معترضان به پارلمان ارمنستان است حال آنکه شیشه‌های اقامتگاه رسمی پاشینیان نیز خرد شده است.

آن طور که گفته می‌شود، «آرارات میرزویان» سخنگوی پارلمان هم حین درگیری، آسیب دیده و بیهوش شده است.

ایروان-پایتخت ارمنستان- بعد از آن ناآرام شد که پاشینیان بامداد سه‌شنبه (به وقت تهران) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور با روسیه و جمهوری آذربایجان برای پایان دادن به جنگ در قره‌باغ توافقنامه‌ای را امضا کرده است.

کد خبر 5068063 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: آتش بس مناقشه قره باغ ارمنستان جمهوری آذربایجان روسیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده امریکا دونالد ترامپ جو بایدن عراق انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا رژیم صهیونیستی فلسطین عربستان سعودی ویروس کرونا لبنان امارات متحده عربی ایالت پنسیلوانیا ایران جمهوری آذربایجان منطقه قره باغ بیانیه ای وزارت دفاع قره باغ حمل و نقل حافظ صلح سه شنبه آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان

آفتاب‌‌نیوز :

به دنبال تصمیم دولت ارمنستان به واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان، رسانه‌ها روز پنجشنبه از ناآرامی‌ها در پایتخت این کشور خبر دادند.

 به گزارش منابع خبری، خیابان «چارنتس» در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان بسته است. استادان دانشگاه دولتی ایروان به تظاهرات اعتراضی علیه تسلیم روستا‌های ارامنستان در «تاووش» پیوستند. پلیس تاکنون ۱۷ معترض را بازداشت کرده است.

این جاده به طور متناوب توسط معترضان بسته شده و توسط پلیس بازگشایی شده است.

منابع خبری از ادامه اعتراضات متعدد در سراسر ارمنستان در اعتراض واگذاری این با باکو خبر داده‌اند. 

بر اساس این گزارش، در مقابل ساختمان نخست وزیری ارمنستان در ایروان تظاهراتی جریان دارد.

پیش از این نیز دولت ارمنستان از قصد خود برای بازگرداندن این روستا‌ها خبر داده بود؛ در تاریخ ۲۹ اسفند سال گذشته نیز «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در دیدار با اهالی روستا‌های مرزی منطقه تاووش اعلام کرد که قرار است ۴ روستای مرزی از این منطقه را به باکو واگذار کند.

پاشینیان به اهالی ارمنی این روستا‌ها گفته بود که اگر ایروان این کار را نکند، به معنای آغاز جنگ دیگر است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان/ چرا پوتین و اردوغان مخالفند؟