Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، وزارت خارجه عراق شب گذشته (دوشنبه شب) در بیانیه ای از زوایای دیگری از همکاری بغداد - ریاض پرده برداشت و اعلام کرد که دوطرف درخصوص ۱۲ مورد توافق کرده اند.

این توافق درپی سفر سه روز پیش هیئت وزاری سعودی به بغداد درچارچوب کمیته هماهنگی عراق و عربستان و دیدار با الکاظمی و رئیس پارلمان عراق صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس بیانیه وزارت خارجه عراق، "ادامه همکاری و هماهنگی در مسائل سیاسی و امنیتی و نظامی، تسریع در بازگشایی گذرگاه مرزی «عرعر» بین عراق و عربستان، تقویت همکاری امنیتی و اطلاعاتی در زمینه مبارزه با جرم و قاچاق، تسریع در امضای یادداشت تفاهمی امنیتی بین وزارتخانه های کشور عراق و عربستان، همکاری در زمینه های نظامی از طریق تمرین های مشترک در چارچوب یادداشت تفاهمی که بین دوطرف در زمینه فرهنگی امضا می شود و نیز افتتاح مرکز وابسته نظامی در دو کشور" از موارد ۱۲ گانه یاد شده به شمار می رود.

براساس این بیانیه، "تداوم حمایت از تلاش های عراق برای همکاری با ائتلاف بین المللی  ضدداعش و تلاش برای تدوین یک چشم انداز مشترک در زمینه مسائل منطقه (مسئله فلسطین، سوریه، ترکیه، لیبی و یمن) از جمله موارد دیگر مورد توافق دوطرف به شمار می رود.

«عبدالعزیز شمری» سفیر سعودی در بغداد نیز روز گذشته محورهای همکاری کشورش با دولت عراق را تشریح کرده و از جمله آنچه را به زعم خود "حفظ حاکمیت عراق در برابر دخالت های منطقه ای و بین المللی"خواند، از ماموریت های کشورش در این چارچوب دانست.

از بیش از دو هفته پیش نیز خبرهایی منتشر شده که عربستان در چارچوب قراردادهای امضا شده با عراق درصدد است که در بیابانهای استان های جنوبی، مرکزی و غربی عراق از جمله استان نجف اشرف در زمینه کشاورزی، پرورش احشام و طیور سرمایه گذاری کند.  

عراق و عربستان سعودی در راستای کمیته مشترک دو جانبه در ۱۴ اکتبر گذشته (۲۳ مهرماه ۹۹) در ریاض برای سرمایه گذاری سعودی ها در عراق بحث و گفت وگو کردند که در آن از سرمایه گذاری ۲.۹ میلیارد دلاری عربستان در طرح های مختلف در عراق پرده برداشته شد و «خالد بتال النجم» وزیر برنامه ریزی عراق نیز از وجود شش هزار طرح پیشنهادی مناسب سرمایه گذاری سعودیها به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار سخن گفت.

در پی انتشار این خبرها بود که واکنش محافل مختلف عراقی از بیش از دو هفته پیش نسبت به تبعات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دینی چنین اقدامی آغاز شد که با روشن شدن گستردگی سطح همکاری در زمینه های دیگر بین دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و دولت سعودی در دو روز اخیر حساسیت ها در این زمینه افزایش یافت.

سرمایه گذاری عربستان؛ پولشویی است

«عباس العرداوی» از جمله تحلیلگر سیاسی عراقی است که تاکید می کند اکثر سرمایه گذاری های عربستان در عراق چیزی جز "پولشویی" نیست.

وی می گوید: تا امروز همه سرمایه گذاریهای عربستان عملا به جایی نرسیده و صرفا نشانه های آن وجود داشته است. حتی بیشتر تجارت های عربستان با عراق شامل انتقال مالی نمی شود که پولشویی نامیده می شود.

این تحلیلگر عراقی به جنبه های امنیتی نیز اشاره و تاکید می کند: این سرمایه گذریها تهدیدی برای امنیت و سلامت عراق به شمار می رود، زیرا قرار است در اماکن و محل های مهم و حساسی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرده، مناطقی که عربستان قصد سرمایه گذاری در آن را دارد، در جنوب و غرب عراق واقع است؛  این همان مناطقی است که حدفاصل بین هسته های گروه تروریستی داعش و نظامیان آمریکایی و نیروهای امنیتی عراقی قرار دارد.

این تحلیلگر عراقی تاکید کرده که،  ریاض حامی پروژه تقسیم عراق است، لذا می خواهد بیشترین مناطق این کشور را برای ملحق کردن آن به اصطلاحا «اقلیم سنی» تحت سیطره خود داشته باشد.

عربستان بدنبال استعمار عراق است

«زینب ثابت الطائی» تحلیلگر و سیاستمدار عراقی نیز به نوبه خود درباره سرمایه گذاری های شرکت های سعودی در بیابان های استان «المثنی» در جنوب عراق هشدار داده است.

وی این سرمایه گذاری را "بسیار خطرناک و استعمارگری به جای سرمایه گذاری می داند که زیان بزرگی برای کشاورزان عراقی و سفره های زیرزمینی راهبردی عراق خواهد داشت".

قطع تماس جغرافیایی محور مقاومت

«هیثم الخزعلی» کارشناس امنیتی عراقی نیز معتقد است: سرمایه گذاری که عربستان بدنبال انجام آن در برخی از مناطق استان های عراق است، صرفا طرحی آمریکایی برای جدا کردن عراق از همسایگانش و تبدیل این مناطق به پایگاههایی برای بمب گذاری کردن خودروها و جذب تروریست ها است.

وی می افزاید: "هدف از طرح عربستان قطع تماس جغرافیایی بین محور مقاومت است و (حضور سعودیها در مناطق عراق) اهرمی برای عملیات اطلاعاتی علیه فرایند سیاسی عراق خواهد بود.

این کارشناس خاطرنشان می کند: عربستان در گذشته بیش از ۵ هزار عامل انتحاری به عراق فرستاد، اما حتی یک عذرخواهی نیز نکرد و به قربانیان غرامت نداد.

وی تاکید می کند: سرمایه گذاری عربستان تهدید امنیتی بزرگی برای عراق است.

الخزعلی خواهان تحویل ندادن مناطق مرزی به کشورهای همجوار عراق شد و گفت: عراق با این کار حاکمیت خود را به مرور زمان از دست خواهد داد.

وی خاطرنشان کرده، کشورهای بزرگ و پیشرفته زیادی مثل ژاپن،  چین،  کره جنوبی و حتی آلمان هستند که موضع خصمانه ای هم در مقابل عراق ندارند و می توانند در خاک عراق سرمایه گذاری کنند.

الخزعلی این پرسش را مطرح کرده که عربستانی که بیشتر خاکش صحرا است، چه چیزی می تواند به عراق بدهد؟.

عربستان فقط برای عراق زیان به بار آورده است

«جمعه العطوانی» تحلیلگر سیاسی عراقی نیز درباره مقاصد عربستان هشدار می دهد و دولت عراق را درخصوص همکاری با طرح های سعودی مورد سرزنش قرار داده و گفته است: هرکاری که عربستان تا الان در عراق انجام داده، چیزی جز ضرر و زیان نبوده است.

وی می گوید: عربستان مشکلات امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در درون خود دارد و قادر نیست که در عراق سرمایه گذاری یا کمکی کند. اساسا نیازی به کمک های این کشور نداریم.

العطوانی می گوید: عربستان مجری تمایلات آمریکا است و تلاش می کند که نظر ملت عراق را بعد از سالها اعزام تروریست ها به عراق به خود جلب کند، اما این تلاش ها هم با نیت خوبی نیست.

از برآیند گفته های تحلیلگران عراقی اینگونه برمی آید که هدف عربستان تنها در همکاری اقتصادی خلاصه نمی شود، بلکه در پس پرده به دنبال رسیدن به اهداف سیاسی و امنیتی است،  هرچند که تاکنون با مخالفت در محافل عراقی روبرو شده است.

برچسب‌ها سرمایه گذاری خارجی گروه تروریستی داعش عربستان سعودی ریاض مصطفی الکاظمی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سرمایه گذاری خارجی گروه تروریستی داعش عربستان سعودی ریاض مصطفی الکاظمی سرمایه گذاری خارجی گروه تروریستی داعش عربستان سعودی ریاض مصطفی الکاظمی اخبار کنکور عراق و عربستان سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید میراحمدی، معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: تجارت مرزی در ایام اربعین یک دقیقه هم نباید قطع شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمار‌های ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هر گونه تصمیم‌گیری یا صدور روادید برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدا در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونه‌های گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

میراحمدی با اشاره به ۵۲ محور در توافقات انجام شده در جلسه با نمایندگان عراق، ادامه داد: عزت و تامین امنیت و حفاظت از سلامتی زائرین ایرانی از اهداف ما در سال‌های قبل بود؛ که امسال نیز این اهداف دنبال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویت‌ها و پروژه‌های اصلی اقدام کنیم.   مهمترین اقدام شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی مسیر اربعین است.

میراحمدی مبلغ پارک خودرو‌ها در پارکینگ‌های منتهی به مرز‌های خروجی کشور در ایام اربعین را روزانه ۳۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود و سازمان شهرداری‌ها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه جلسات قرارگاه مشترک اربعین  استان‌ها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد، ادامه داد: طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرز‌ها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است و استانداران نیز در جریان تصمیمات این ستاد قرار می‌گیرند.

میراحمدی به نرخ ارز اربعین اشاره کرد و گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین اعلام می‌شود، متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص پیدا می‌کند. این ارز باید در چهارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیون‌های ترانزیت خبر داد و افزود: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیون‌های با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند و برای تردد رایگان تریلی‌ها و کامیون‌های بخش خصوصی نیز باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: پلیس راهور به مدت یک ماه از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیون‌های حامل بار را صادر می‌کند.

میراحمدی در تشریح جزئیات ۵۲ محور توافق با طرف عراقی، افزود: طرف عراقی با همه آنها به جز موضوع اتوبوس‌های اربعین موافقت کرد. محور‌های توافقات برای روسای کمیته‌های ستاد اربعین ارسال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی ادامه داد، گفت: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. عزت زائران برای ما اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد؛ به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، زیرا موکب‌ها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.

وی با انتقاد از سازمان حج و زیارت در موضوع اربعین، این سازمان را مسئول برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی دانست و گفت: با توجه به روندی که سازمان حج و زیارت در پیش گرفته است به نظر می‌رسد ایام اربعین، ایام استراحت دوستان است در حالی که تمامی خدمات تحت مدیریت این سازمان از جمله آشپزخانه‌ها و سایر امکانات باید در اختیار ستاد اربعین و زائران حسینی قرار بگیرد.

دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسأله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها انجام شود. اقشار مستضعف و کم درآمد به دلیل فقر نمی‌توانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • تدابیر جدید عربستان برای جلوگیری از ورود بدون مجوز به مکه در موسم حج
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد