Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: متاسفانه کمبود نهاده‌های دامی در ماه آینده مشهودتر خواهد بود، زیرا در نبود این نهاده‌ها، بخش قابل توجهی از این دام‌های سبک و گاها سنگین یا کشتار می شوند و یا قاچاق شده و از کشور خارج می‌شوند.

نصرالله پژمانفر امروز، ۲۰ آبان ماه، در نشست‌ خبری با اصحاب رسانه در خصوص وظایف کمیسیون اصل ۹۰، اظهار ‌کرد: کمیسیون اصل ۹۰ کمیسیون بسیار مهمی است که با توجه به انتظاراتی که در حوزه نظارت در مسائل وجود دارد، توجه ویژه‌ای به آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمیسیون یک اصل سنگین در مجلس است. به ‌طور میانگین ماهیانه حدود ۵۰۰ شکایت در بخش‌های مختلف داریم.

وی افزود: ما دستگاه قضایی نیستیم و کار قضاوت نمی‌کنیم بلکه ما به بررسی طرز کارهای قوای سه‌گانه می‌پردازیم که این کار حجم زیادی دارد و وقت زیادی می‌برد اما سعی بر این بوده تا وظایف نمایندگی و حضور در حوزه انتخابیه کاهش نیابد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خاطرنشان ‌کرد: همچنین سعی شده تا زخم‌های کهنه‌ای که در مشهد وجود دارد و یکی از این زخم‌ها مربوط به بافت پیرامون حرم است، از دستور کار خارج نشود و پیگیری‌هایی انجام شود.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص مباحث مورد بررسی این کمیسیون گفت: از مسائلی که در کمیسیون اصل ۹۰ با آن درگیر هستیم، بحث فولاد، پرونده خودرو که در سه بازه زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی‌هایی برای آن صورت گرفته، موضوع گمرک و قاچاق که به ‌صورت جدی مورد بررسی قرار گرفته، موضوع تراریخته که جلساتی در این خصوص برگزار شده و تلاش بر این است تا بر اساس یک نظام پیگیری موضوع تراریخته مورد بررسی قرار گیرد، آزادسازی سواحل دریای خزر، بورس، بورسیه‌های تحصیلی، مسائلی در حوزه پتروشیمی و... است.

پژمانفر اضافه ‌کرد: همچنین در زمینه نظام بودجه‌ریزی در کشور که اشکالات زیادی به آن وارد بوده، اقداماتی صورت گرفته‌ است. متاسفانه اعتبارات در کشور ما بر اساس فرد است و برنامه دقیقی که بتواند این موضوع را پشتیبانی علمی کند و بودجه بر اساس ظرفیت تقسیم‌بندی شود، وجود ندارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود اعتبارات تخصیص‌ داده ‌شده به استان تصریح ‌کرد: استان خراسان ‌رضوی علیرغم اینکه حدود ۸ درصد جمعیت و مساحت کشور را دارا بوده اما اعتبارات آن حدود ۶ درصد و کمتر از ۶ درصد است و هیچ منطقی این اتفاق را پشتیبانی نمی‌کند.

وی ادامه ‌داد: یکی از موضوعات مورد بحث در کمیسیون، نهاده‌های دامی‌ است. با وجود اینکه ما در زمینه‌های مختلف خصوصا در بحث گوشت مرغ یک کشور مستقل هستیم اما یکی از وابسته‌ترین صنعت‌های ما تولید گوشت مرغ است. گوشت قرمز نیز در کشور ما وابستگی دارد اما وابستگی آن کمتر است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بیان کرد: ۹۰ درصد نهاده‌های دامی در ارتباط با این موضوع وارداتی‌ است و باید به این مسئله نگاهی استراتژی شود. ما در جو، ذرت، کنجاله سویا و... برای آبزیان و دام و همچنین برای طیور وابستگی ۹۰ درصدی داریم.

ما تنها روکشی از خودکفایی برای خود درست کرده‌ایم

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص وابستگی کشور به واردات نهاده‌ها گفت: متاسفانه ما تنها روکشی برای خود درست کرده‌ایم که خودکفا هستیم و نیازی نداریم اما خودکفایی ما اینگونه است که اگر نهاده‌های دامی، واکسن و سایر ملزومات وارداتی به سالن‌های پرورش مرغ و طیور ما برسد، می‌تواند نیاز داخلی ما را تامین کند.

پژمانفر افزود: ما حدود ۱۳۵ هزار میلیارد درآمد در صنعت آبزیان، طیور و دام داریم. در حال حاضر ۹ میلیون تن ذرت، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن سویا و پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن جو وارد می‌شود و عدم تامین به موقع این نهاده‌های دامی موجب شده تا کشوری که در تامین نیازهای مردم مستقل بوده، علیرغم وجود تجربه، سالن پرورش و نیروی کار، شاهد کاهش درصد تولید تعداد قابل توجهی از مرغداری‌های خود باشد.

کمبود نهاده‌های دامی در ماه آینده مشهودتر خواهد بود

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص آینده دام در صورت ایجاد مشکل در واردات نهاده‌ها بیان ‌کرد: متاسفانه کمبود نهاده‌های دامی در ماه آینده مشهودتر خواهد بود، زیرا در نبود این نهاده‌ها، بخش قابل توجهی از این دام‌های سبک و گاها سنگین یا کشتار می شوند و یا قاچاق شده و از کشور خارج می‌شوند. باید نگاهی جامع و بلندمدت به این موضوع داشت و لازم است تا به سمت استقلال و خودکفایی کشور در همه بخش‌ها برویم.

وی افزود: کشوری که به طور مثال در سال ۸۴، یک میلیون و ۶۰ هزار تن ذرت تولید می‌کرده، امروز چرا با وجود نیاز بیش‌تر به تولید، یک میلیون تن ذرت تولید شود؟ مشخص است که متولی این دستگاه توجه خود را تنها به روکش و زنجیره آخر تولید که سالن مرغداری‌ بوده، معطوف کرده ‌است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ادامه داد: این نگاه اساسی در این دستگاه وجود ندارد و دستگاه‌ها باید در این زمینه پاسخ دهند. اگر ما مصرفی در خصوص واکسن دام داریم، چرا باید واکسن وارداتی به موقع نرسد و با شیوع تب برفکی در بین دام‌ها شاهد کشتار عظیمی باشیم و یا چرا سیاست‌گذاری داخلی برای تولید نهاده‌های دامی صورت نمی‌گیرد تا از کشت جایگزین استفاده کنیم؟ وظیفه وزارت جهاد کشاورزی همین است و این ارگان باید حرکت کشاورزان ما را به سمتی ببرد تا کالاهای استراتژیک کشور را تولیدکنند اما این اتفاق نیفتاده ‌است.

۱۰۰ درصد لاین مرغ ما وارداتی است

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ‌خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در بحث دام و طیور اتفاق افتاده‌، مسئله نژادهایی است که به عنوان لاین مرغ قرار دارد. لاین مرغ طبقاتی است که به عنوان مرغ مادر از این لاین تغذیه شده و به تولیدات بعدی می‌رسد. ما زمانی در کشور لاین آرین داشتیم که یکی از نژادهای باصرفه اقتصادی بود و ۸۰ درصد جوجه‌های ما برای این لاین در داخل تولید می‌شد اما امروز سهم ما در این خصوص به حدود صفر درصد رسیده و تقریبا ۱۰۰ درصد لاین ما وارداتی‌ است.

پژمانفر اضافه کرد: این نگاه به زنجیره آخر، نگاهی بسیار غلط است که باعث شده تا با کوچک‌ترین اتفاق در واردات واکسن و نهاده‌ها با مشکلی جدی مواجه شویم. ما باید به سمت تامین می‌رفتیم، همان‌طور که امروز انگیزه برای بخش خصوصی ایجاد شده که با هزینه خود سالن پرورش مرغ می‌سازد و هزینه کارگر و... را پرداخته و نیروی ماهر استخدام می‌کند، باید در مراحل دیگر نیز این انگیزه در او ایجاد و حمایت لازم انجام شود.

تنظیم محور مسائل بر اساس واردات نشان فساد در کشور است

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص فساد در واردات نهاده‌ها عنوان ‌کرد: اینکه در کشور ما تمامی مسائل را به سمت واردات می‌برند و محور مسائل را بر اساس واردات تنظیم می‌کنند، فسادهایی‌ است که شاهد عقبه آن در جامعه هستیم. قطعا اگر ما در داخل توجیه اقتصادی برای تولید داشته ‌باشیم اما واردات صورت پذیرد، فسادهایی در بحث واردات در حال شکل‌گیری‌ است. قوه قضاییه باید با فسادهایی که سازمان‌یافته هستند و حتی از ظرفیت‌ دستگاه‌های دولتی برای ایجاد فساد استفاده می‌کنند، مقابله کند.

وی با اشاره به مقصرین کمبود نهاده‌های دامی تصریح کرد: در موضوع نهاده‌های دامی، در ابتدا تصمیمات هیات دولت بخشی از مشکلات را ایجاد کرده و در مرحله دوم وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشاورزی در بخشی از مسائل مقصر است. همچنین بانک مرکزی در بخشی از این مسائل تقصیر دارد، البته دستگاه‌های نظارتی نیز باید در بررسی این موضوعات جدیت بیش‌تری می‌داشتند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پژمانفر در خصوص عدم ترخیص نهاده‌های دامی توسط گمرک عنوان ‌کرد: عدم هماهنگی بین وزارت صنعت، معدن، تجارت و بانک مرکزی در این مورد صورت گرفته ‌بود اما این اتفاق اصلا قابل توجیه نیست و قطعا کوتاهی‌هایی در این خصوص وجود داشته و باید با کسانی که کوتاهی کرده‌اند، برخورد شود. در حال حاضر دستگاه‌های قضایی، دادستان کل و سازمان بازرسی در این موضوع ورود پیدا کرده‌اند و بخشی از این نهاده‌ها ترخیص شده‌ است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص اعتبار تخصیص داده‌ شده برای واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان ‌کرد: در مجموع ۲۷ میلیارد یورو با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تخصیص داده ‌شده بود که متاسفانه حدود ۳۰ درصد این ارزها در حالت بلاتکلیفی و عدم گزارش صحیح قرار دارند و علیرغم دریافت ارز، کالاهای لازم وارد نشده‌اند. این میزان، بسیار زیاد است.

پژمانفر افزود: به طور مثال پالایشگاه ستاره خلیج‌ فارس که بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور ما بوده و تقریبا ۵۰ درصد نیاز مصرف بنزین کشور را تامین می‌کند، با ۳ میلیارد یورو ساخته شده‌ و این بدان معنا است که با ارزهای تخصیص داده‌ شده به ساخت پالایشگاه، می‌توانستیم ۹ پالایشگاه ستاره خلیج ‌فارس در کشور بسازیم که این نشان از بزرگی رقم تخصیص‌ داده ‌شده و اهمیت موضوع است. متاسفانه توزیع این عدد بدون نظارت و سیاست دقیق، نه تنها مشکلی از مشکلات مردم را حل نکرد بلکه باعث تورم شدید و فشار سنگین‌تری بر آحاد مردم شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در توضیح وضعیت استان در واردات نهاده‌های دامی بیان ‌کرد: خراسان ‌رضوی استانی است که رویکرد کشاورزی، دامپروری و تولید گوشت در آن وضعیت خوبی دارد. حدود ۱۰ درصد نیاز مواد پروتئینی کشور در استان خراسان ‌رضوی تامین می‌شود که عددی قابل توجه است. نیاز ما به نهاده‌های دامی در استان حدود ۶ میلیون تن است که ۳.۷ درصد آن در استان تولید می شود و نیاز ما به واردات نهاده‎های دامی ۲.۱ میلیون تن است.

وی ادامه ‌داد: اگر امروز وضعیت بخش تولید دام و طیور در استان با مشکلات جدی روبه‎رو بوده، علت سهم بالای استان در تولید کشور است و طبیعتا مشکلات ایجاد ‌شده فشار بیش‌تری به استان می‌آورد. مشکل دیگری که در بحث واردات نهاده‌های دامی فشار بیش‌تری بر استان می‌آورد، فاصله استان از بنادر بوده که طبیعتا هزینه باربری و انتقال این نهاده‌ها به استان با مشکلات بیش‌تری مواجه است.

اسامی متخلفان واردات نهاده‌های دامی را به دستگاه‌های امنیتی و قضایی داده‌ایم

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خاطرنشان‌ کرد: ما اسامی از متخلفان داریم که به دستگاه‌های امنیتی و قضایی داده‌ایم و این افراد تخلفاتی در موضوع واردات نهاده‌های دامی انجام داده‌اند اما به دلیل مسائل امنیتی از انتشار عمومی این اسامی معذوریم. همچنین گزارش موجودی از ذخایر استراتژیک در کل کشور در هر ماه تهیه شده ‌است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم وجود قانون تمرکز تصریح ‌کرد: در گذشته قانون تمرکز وجود داشت و گفته می‌شد که متولی نهاده‌های دامی و دام باید یک نفر باشد و واردات و صادرات را در ارتباط با این موضوع تنظیم کند اما بر اساس تصمیم غلط آقای روحانی به ‌اصرار از این موضوع جلوگیری و واردات به طور کل به وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیریت بخش کشاورزی به بخش وزارت جهاد کشاورزی سپرده ‌شد، در نتیجه به ‌دلیل اینکه وزارت صمت اشرافی بر موضوع واردات نهاده‌های دامی و حساسیت آن نداشت، با مشکلاتی مواجه ‌شد.

پژمانفر اضافه ‌کرد:  بخشی از این مشکلات نیز مربوط به سامانه بازارگاه ‌است که سامانه بازارگاه اشکالاتی دارد، فسادی در زمینه آن شکل گرفته‌ و این موضوع نیز طی گزارشی به دستگاه‌های نظارتی منتقل شده ‌است.

سیاسی‌کردن مشکل بافت پیرامون حرم، بازی برای چپاول این گنج عظیم است

این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی مشکل بافت پیرامون حرم عنوان ‌کرد: یکی از مسائل مهمی که در شهر مشهد وجود دارد، حدود ۲۲ سال این شهر را با چالش مواجه کرده‌ و می‌توانست برای مشهد آورده‌های بسیار زیادی داشته باشد، بافت پیرامون حرم بوده که نه ‌تنها دستگاه‌ها بلکه آحاد مردم را نسبت به این موضوع درگیر کرده ‌است.

وی افزود: اگر ما در ارتباط با بافت پیرامون حرم ‌مطهر درست عمل می‌کردیم، می‎‌توانستیم سرخود را در حوزه  نگهداری میراث فرهنگی شهر بالا بگیریم، کمااینکه دنیا و بسیاری از شهرهای کشور در حفظ میراث فرهنگی خود سربلند بوده‌اند اما بافت پیرامون حرم و سیاست‌های اعمال شده در بخش‌های مختلف هیچ پاسخی ندارند و بخشی از آن مرتبط با سازمان میراث فرهنگی است که بیش‌ترین خانه‌های میراثی در این حوزه از بین رفته‌اند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص لزوم حفظ هویت این منطقه تصریح‌ کرد: این نقطه نتوانسته هویت خود را در این زمان بیست و چند ساله حفظ کند و اتفاق‌هایی که براساس فراز و فرودهای تاریخی در چنین کانون معنویتی رخ داده، در برخی از نقاط این حس معنوی را برای مخاطب ایجاد و القا نمی‌کند که این مسئله باید در مسائل کلان مورد بررسی و دقت قرار می‌گرفت اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده ‌است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: از بین رفتن بخش‌هایی که هویت این بافت بوده، اعم از مدارس علمیه، حسینیه‌ها و... باعث از بین ‌رفتن این بافت شده‌ است. در هیچ جای دنیا و کشور به ‌جز بافت پیرامون حرم چنین اتفاقی نیفتاده‌ که به طور مثال اهالی شهر زرین‌شهر با جمع‌آوری پول، خانه‌ای در اطراف حرم ‌مطهر تهیه کرده‌اند و نام مشهدی‌های مقیم آن شهر را بر آن نهادند.

پژمانفر خاطرنشان ‌کرد: امروزه مسکن‌سازان باید نسبت به عملکرد بیست و چند ساله خود در این منطقه پاسخگو باشند. همیشه آینده پیش‌ روی بافت پیرامونی حرم مطهر غیر شفاف، غبارآلود و غیر مستند بوده، ما در اقدامات خود روزمرگی داشته‌ایم و همیشه با اعتراضات مردمی و نگرانی‌هایی از طرف نهادهای مردمی در خصوص بافت پیرامون حرم روبه‌رو بوده‌ایم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه ‌داد: بزرگترین سرمایه در هر شهر هویت آن است و هویت تنها به آجرهای این شهر نیست بلکه به افرادی است که در این منطقه زندگی می‌کنند. امروز هویت بافت پیرامونی حرم از بین رفته، زیرا مردم آنجا رفته‌اند.

وی در خصوص تاکید بر سیاسی‌ نبودن پیگیری‌های مربوط به بافت اطراف حرم بیان کرد: نباید پیگیری موضوع بافت پیرامونی حرم را سیاسی کرد. این یک بازی برای چپاول این دارایی و گنج عظیم است که پیگیری‌های مربوط به حرم را سیاسی می‌کنند. خواسته مردم نباید سیاسی شود و هرکس که خواسته و پیگیری مردم را سیاسی کند، یعنی همراه با مافیا و فساد است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص وضعیت بافت پیرامون حرم با شیوع ویروس کرونا خاطرنشان ‌کرد:  با شیوع کرونا عملا تنها بافت اطراف حرم در شهر تعطیل شد، چون سکنه آنجا رفته ‌بودند و  با برهم ریخته شدن و کاریکاتوری ‌شدن عرضه و تقاضا و وجود هتل‌های خالی از مسافر، بسیاری از بازارها نیز تعطیل شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی نهاده های دامی بهسازی بافت پیرامون حرم رضوی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی در خصوص رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس واردات نهاده های دامی بافت پیرامون حرم واردات نهاده ها نهاده ها مورد بررسی دستگاه ها قابل توجه میلیون تن کشور ما بر اساس بیش تری بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | درخواست معاون حقوقی رئیسی از نمایندگان مجلس آینده برای رفع مسائل اقتصادی!

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901333

دیگر خبرها

  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ببینید | درخواست معاون حقوقی رئیسی از نمایندگان مجلس آینده برای رفع مسائل اقتصادی!
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • مجلس هفته آینده جلسه علنی ندارد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم