Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@03:06:49 GMT

مشاهده رد پای خرس قهوه‌ای در پارک ملی بمو

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۱۱۹۸

مشاهده رد پای خرس قهوه‌ای در پارک ملی بمو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، در حالی که این روزها زیستگاه‌های فارس برای بزرگ‌ترین گوشتخوار ایران چندان مناسب نیست، پیشروی باغ‌ها، جاده‌کشی و آتش‌سوزی جنگل‌ها جان خرس قهوه‌ای را به شدت تهدید می‌کند و دیدن رد پای آن در نزدیکی پارک ملی بمو یک نوید خوشحال‌کننده است.

علی ارندی، مدیر پارک ملی بمو شیراز در این زمینه گفت: در پی ارسال فیلمی از یک قلاده خرس قهوه‌ای از سوی جوامع محلی پارک ملی بمو به مسئولان پارک، گروه‌های جستجو و کنترل برای یافتن خرس تشکیل و گشت و کنترل شبانه‌روزی یگان حفاظت محیط زیست فارس و پارک ملی در اراضی مختلف اطراف و درون پارک آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گشت‌ها ماموران یگان پارک ملی بمو پس یک هفته تلاش رد پای خرس را در اراضی موسوم به چاه محکی درون پارک ملی یافتند.

وی افزود: پیگیری‌ها برای یافتن موقعیت مکانی دقیق خرس و علت حضور این گونه در منطقه همچنان ادامه دارد. برنامه حفاظت گوزن زرد و خرس قهوه‌ای زیستمند در فارس در کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار استان به تصویب رسیده و این گونه‌های حیات وحش را در یک قدمی افزایش حفاظت قرار داده است.

پارک ملی بمو در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

کد خبر 564141 برچسب‌ها استان‌ فارس حیوانات - حیات وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس حیوانات حیات وحش پارک ملی بمو خرس قهوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - شنبه ۸ اردیبهشت
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - پنجشنبه ۶ اردیبهشت