Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصاد اصلاح نظام مالیاتی را اولین گام برای عبور از درآمد‌های نفتی عنوان کرد. وحید عزیزی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به درآمد دولت از محل مالیات اظهار کرد: در بسیاری از  کشور‌های دنیا بخش عمده محل تامین هزینه‌های جاری و منابع مالی عمومی بودجه از محل درآمد‌های مالیاتی تامین می‌شود، اما درآمد‌های مالیاتی در کشور به اندازه‌ای نیست که تامین کننده این نیاز‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس اقتصاد تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل عدم تاثیر مالیات در بودجه، در طراحی نظام مالیاتی و پایه مالیاتی دقت مناسبی وجود نداشته و عمده درآمد‌های کلان معاف از مالیات است. ببشتر بخوانید: بحران اشتغال؛ نتیجۀ تعلل در اجرای سیاست‌های کلی اشتغال وی افزود: افزایش درآمد‌های مالیاتی به معنی افزایش مالیات ستانی از مردم و بخش‌های تولیدی نیست به این معنی است که دریافت مالیات از درآمد دهک‌های بالای اقتصادی و دریافت مالیات از مشاغل کاذب مانند واسطه گری است. در صورتی که پایه‌های مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی باز تعریف شود می‌توان وابستگی به درآمد‌های نفتی را کاهش داد.

عزیزی ادامه داد: برخی از پایه‌های مالیاتی برای تنظیم رفتار اقتصادی جامعه تعریف می‌شود و طبیعتا درآمدی نیز برای کشور دارد، به طور مثال مالیات بر منازل خالی علاوه بر تاثیر بر رفتار جامعه می‌تواند منجر به افزایش درآمد‌های دولتی شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: مالیات‌های تنظیمی به صورت غیر مستقیم باعث تغییر رفتار برخی از مردم که در مشاغل کاذب  مانند خرید فروش ارز فعالیت دارند، می‌شود و با سوق دادن به سمت فعالیت‌های مولد زمینه ساز افزایش درآمد‌های دولت می‌شود.

وی افزود: برخی از پایه‌های مالی در نظام اقتصادی مانتد مالیات بر کالا‌های لوکس، مالیات بر مجموع درآمد‌های ثروتمندان وجود ندارد و باید با  باز توزیع  آن باید در دهک‌های پایین جامعه صورت گیرد.

عزیزی بیان کرد: عمده درآمد مالیات از محل مالیات دولت از  ارزش افزوده و مالیات بر حقوق بگیران و پس از آن از مالیات شرکت‌های تامین می‌شود و دولت باید مالیات بخش‌های مولد را به منظور افزایش استقبال مردم کاهش دهد.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد:معافیت‌های مالیاتی به قدری در نظام  اقتصادی فراوان است که بسیاری از فعالیت به این سمت سو حرکت می‌کند.

وی افزود: مالیات بر تراکنش بانکی در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده است، اما در شرایط فعلی نمی‌توان پایه مالیاتی را حذف و اقدام به دریافت مالیات بر تراکنش تغییر داد.

این کارشماس اقتصاد بیان کرد: درآمد‌های مالیاتی بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و غیر رسمی آن بالاتر از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است که می‌توان با مالیات ستانی به صورت کامل  بودجه به بخش ریالی را پوشش داد.

وی افزود: دولت طی سال‌های گذشته قرار بود آیین نامه نظام مالیاتی را برای اصلاح به مجلس تحویل دهد، اما این مهم هنوز انجام نشده است و با توجه به نزدیک بودن پایان دوره دولت دوازدهم به احتمال زیاد به دولت بعدی موکول خواهد شد و مجلس باید در این زمینه پیشگام باشد.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی اقتصاد ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اقتصاد ایران درآمد های مالیاتی کارشناس اقتصاد نظام مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۳۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از فایننشال تایمز، بانک های اروپایی گزارش داده اند که طی سال گذشته ۸۰۰ میلیون یورو به دولت روسیه مالیات داده اند که نسبت به پیش از آغاز درگیری مسکو و کی یف ۴ برابر شده است.

دلیل افزایش پرداخت مالیات از سوی بانک های اروپایی در روسیه بالا رفتن درآمد آنها در این کشور اعلام شده است.

فقط ۷ بانک اروپایی از جمله دویچه بانک، ای ان جی و کومرتس بانک اعلام کرده اند که از حضور در بازار روسیه ۳ میلیارد یورو درآمد داشته اند.

درآمد این بانک ها در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۱ معادل ۳ برابر رشد کرده است.

مالیات پرداخت شده از سوی بانک های اروپایی به دولت روسیه معادل ۰.۴ درصد کل مالیاتی بوده که کرملین انتظار داشت از فعالیت های غیر نفتی و گازی در این کشور دریافت کند.

افزایش نرخ بهره بانکی و تحریم های اعمال شده علیه روسیه از جمله عوامل موثر بر افزایش درآمد بانک های خارجی در این کشور بوده است.

فقط نیمی از مالیات پرداختی از سوی بانک‌های اروپایی به دولت روسیه از سوی بانک رایفایزن اتریش پرداخت شده چرا که این بانک بیشترین حضور و فعالیت را نسبت به دیگر بانک‌های دیگر اروپایی در روسیه دارد.

کد خبر 6092784 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲