Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل- آذر مهدوان: سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مرحله‌ای رسید که در آن، نامزد دموکرات با برخورداری از آرای بیشتر، ادعای پیروزی می‌کند.

این در حالی است که برای قطعی شدن پیروزی «جو بایدن»، احتمالاً یک روند قضایی در انتظار آمریکا است چرا که ترامپ راضی به شکست در انتخابات نیست و همچنان برای ماندن در کاخ سفید تلاش می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی، مساله انتخابات و تظاهرات پساانتخاباتی، تشدید دو قطبی در جامعه آمریکا را نمایان کرده است- شرایطی که از منظر بسیاری از کارشناسان، عامل اصلی آن سیاست‌های داخلی ترامپ بوده است.

خبرنگار مهر، در خصوص روند انتخاباتی آمریکا و تاثیر آن در جامعه این کشور، گفتگویی با پروفسور «هلن ساری ارتم» عضو هیئت علمی دانشگاه مدنیت استانبول و کارشناس مسائل سیاسی آمریکا، انجام داده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

*روند انتخابات ۲۰۲۰ و اعتراضات صورت گرفته نشان داد که جامعه آمریکا با مساله دو قطبی مواجه است. دلیل این امر چیست؟

در اصل جامعه آمریکا وارد یک تحول جدی شده و افزایش جمعیت سیاهپوست و لاتین تبارها (هسپانیک) شکل جدیدی به بافت جمعیتی این کشور داده است. آمریکا در هیچ برهه ای از تاریخ با چنین دو قطبی در بعد سیاسی و اجتماعی مواجه نشده بود. این موضوع مسیر و اهداف آمریکا را هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی دچار ابهام کرده است. شرایط کنونی نیز انعکاس همین ابهامات است.

تنها مساله ای که اقشار مختلف آمریکا را به هم نزدیک می کند، موضوع مسیحیت است حال آنکه مسائلی مانند نژاد پرستی و تبعیض حقوقی میان شهروندان، موضوع اتحاد مسیحیت در این کشور را هم کم رنگ کرده است.

جهانی شدن موجب تغییر در آمریکای سنتی و اولویت های آن شده است. تا سال ۲۰۴۵ اکثریت جامعه آمریکا را لاتین تبارها تشکیل می دهند که سیاهپوستان نیز دنبال رو مسیر آنها خواهند بود. این شرایط باب میل راستگرایان افراطی که خواهان تداوم آمریکای سنتی هستند، نیست.

آمریکا مجبور است که در ابتدا مشکلات داخلی خود را حل کند؛ حل مشکلات سیاست خارجی این کشور هم در اولویت دوم قرار دارد. رقابت تجاری آمریکا با چین موجب تضعیف اقتصاد این کشور شده است و دولت آمریکا ناچار به حل مسائلی مانند امنیت داخلی، اقتصادی، حقوق بشر و مساله پناهندگان کشورش است.

*چه فاکتورهایی در پیشتازی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیر گذاشته است؟

بایدن فردی است که به دیپلماسی و افکار لیبرالی اهمیت می دهد. او را می توان نماینده آمریکای سنتی در سیاست خارجی عنوان کرد. البته که با آمدن ترامپ، سیستم سیاسی آمریکا بهم ریخت و رای دهندگان برای ترمیم این سیستم خواستار قدرت یافتن بایدن شدند اما افرادی بودند که صرفاً بخاطر اینکه ترامپ را از میدان قدرت به در کنند به بایدن رای دادند.

شهروندان سیاهپوست، لاتین تبارهای آمریکا، زنان و قشر باسواد جامعه آمریکا خواهان رفتن ترامپ از کاخ سفید بودند که البته حق دارند چنین خواسته‌ای داشته باشند؛ اما ۵۰ درصد دیگر جامعه آمریکا هنوز حامی ترامپ هستند.

حامیان ترامپ شامل قشر کم سواد و افراد جویای شغل هستند. آنها برایشان تحولات جهانی اهمیتی ندارد. این واقعیت جامعه آمریکا است و با هر انتخابات در این کشور این واقعیت ها بیشتر خود نمایی می کند. تا زمانی که تعادل در جامعه آمریکا ایجاد نشود شاهد بحران های بسیاری در این کشور خواهیم بود.

*مطرح کردن نتیجه انتخابات آمریکا در دادگاه عالی با ادعای دموکراسی این کشور همخوانی ندارد. دلیل این امر چیست؟ شانس پیروزی ترامپ در دیوان عالی چقدر است؟

دیوان عالی به نسبت ۶ به ۳ به نفع قضات جمهوری خواه است. اما اگر اعتبار و پیامی که این کشور به عنوان جامعه دموکراتیک می‌خواهد به جامعه جهانی ارسال کند را مد نظر قرار دهیم؛ باید بگویم که با همه تلاشی که ترامپ انجام خواهد داد، هیچ پیروزی در این دادگاه نصیب او نخواهد شد. اما اگر بایدن هم پیروز شود، باز هم ایالات متحده آمریکا با نقش خود به عنوان رهبر جهان لیبرال و دموکراتیک فاصله زیادی دارد.

کد خبر 5068297 مریم خرمایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 دیوان عالی آمریکا اعتراضات مردمی جو بایدن دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده امریکا جو بایدن دونالد ترامپ عراق انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا رژیم صهیونیستی فلسطین لبنان عربستان سعودی ویروس کرونا مناقشه قره باغ امارات متحده عربی داعش جامعه آمریکا دو قطبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم