Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس مقتدایی گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت بهداشت و درمان واکسن‌ کرونا را در مراحل انتهایی آزمایش بر روی انسان تایید کرده است و در ماه‌های آینده به تولید و خودکفایی می‌رساند.

به گزارش برنا؛ عباس مقتدایی خوراسگانی، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در خبرگزاری برنا درمورد موضوعاتی چون پیش بینی‌ها درمورد ورود ویروس کرونا به کشور، تحریم‌ها و ماجراهای ورود واکسن آنفولانزا و کرونا، دلایل اجرا نشدن قانون تسهیل ازدواج در کشور و فروش پایان نامه در خیابان‌ها به بحث و بررسی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پیک اول کرونا موفق عمل شدیم اما در خیز دوم اسیر ناشناختگی شدیم/ضعف‌های موجود ناشی از عدم شناخت بیماری است

مقتدایی در ابتدای این گفتگو با خبرنگار برنا ضمن اشاره به پیش بینی‌ها درخصوص ورود ویروس کرونا به کشور گفت: ما هرساله بودجه به برخی بیماری ها مانند سارس و بیماری‌های دام و طیور اختصاص می‌دهیم و برای آنها برنامه ریزی می‌کنیم اما بیماری کووید19 یک بیماری نبود که سابقه قبلی از آن وجود داشته باشد و ما پیش بینی های لازم را انجام داده باشیم و اکنون هم این بیماری ناشناخته است و ابعاد مختلف آن باز نشده بنابراین کشور ما به یکباره اسیر چنین قضیه ای شد کما اینکه چین و برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی هم در حال طی کردن این روند طبیعی هستند.

او افزود: تجهیز منابع کشور در درگیر شدن با بیماری کرونا اهمیت دارد که ایجاد یک ستاد، تحت عنوان ستاد ملی مبارزه با کرونا باعث شد کشور ما یکی از کشورهای موفق در ورود به مبارزه با کرونا باشد هرچند که در طول مسیر ضعف‌های قابل توجه‌ای هم داشتیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در گام اول موفق شدیم محدودیت‌ها و قرنطینه لازم را ایجاد کنیم و کشور را به سمتی ببریم که آبروی بین المللی آن در عرصه بهداشت حفظ شود اما متاسفانه در خیز دوم این بیماری، اسیر ناشناختگی کرونا و بی توجهی برخی از مجموعه‌ها شدیم که البته در این جهت متولیان اصلی یعنی وزارت بهداشت و درمان خیلی خوب کار کردند و یک حرکت جهادگرانه ایجاد کردند که اکنون هم ادامه دارد.

بدهی پرستاران و کادر درمان تا چندهفته آینده پرداخت می‌شود

مقتدایی از پرداخت بدهی پرستاران خبر داد و افزود: ما در طراز ایثار و از خودگذشتگی کادر بهداشت و درمان نتوانستیم قدرشناسی کامل داشته باشیم. این قدرشناسی‌ها در ابعاد رسانه و مسائل اداری تا حدی انجام شد اما مسائل مالی بر زمین ماند که این بخشی از مطالباتی است که الان وزارت بهداشت از مجموعه دولت دارد و ما هم از دولت و وزرات بهداشت مطالبه داریم اما طبق قول‌هایی که داده شده انشالله در هفته‌های آینده بخشی از مطالبات پرستاران و کادر بهداشت و درمان پرداخت می‌شود تا شاید بتواند اندکی ایثارگری آنها را جبران کند.

انتظار ورود کرونا به کشور را نداشتیم/ فکر کردیم کرونا در همان چین باقی می‌ماند

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه انتظار ورود این بیماری به کشور را نداشتیم، گفت: از آنجایی که قبلا بیماری‌هایی در جنوب شرق آسیا رخ داده بود و فقط در همان منطقه مانده بود، تصور اولیه ما این بود که کرونا هم مشابه موارد قبلی است درحالی که اینجور نبود و این موضوع به یک پدیده جهانی و فراگیر تبدیل شد.

بخشی از دستاوردهای ما محرمانه است و نمی‌توان اعلام کرد

مقتدایی عنوان کرد: امروزه بخش بهداشت و درمان ما تجربه‌های بسیار گران قیمتی که بهای انسانی و مالی دادیم، به دست آورده و ما در آستانه دستیابی به داروهایی هستیم که بومی شده و متناسب با نیاز جامعه ایرانی است برای مثال مراکز پژوهشی حوزه بهداشت و درمان، داروسازی واکسن سازی به طور جدی ورود پیدا کردند و شرکت‌های دانش بنیان متعددی در این عرصه موفقیت‌های را به دست آوردند و توانستند تجهیزاتی که مورد نیاز مردم و کادر درمان است مانند ماسک، مواد ضدعفونی کننده، دستکش، گان، ونتیلاتور، دستگاه‌های آی سی یو و... را تهیه کنند و خوشبختانه در حال حاضر کشوری هستیم که در حوزه بهداشت و درمان علی رغم خسارت هایی که دیدیم، موفقیت‌های قابل توجهی هم به دست آوردیم.

او افزود: انشالله در ماه‌های آینده نتایج دستاوردهایمان را اعلام خواهیم که که اکنون بخشی از آنها محرمانه است و نمی‌توان اعلام کرد.

گذر زمان مشخص می‌کند کرونا ترور بیولوژیک است یا خیر

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفتگو با اشاره به دست ساز بودن ویروس کرونا اظهار کرد: از چند جنبه کرونا را مورد بررسی قرار دادند که یکی از آنها که برخی از رهبران کشورهای آسیایی هم اشاره کردند این است که کرونا یک ویروس طراحی شده برای از رده خارج کردن برخی از انسان‌هاست به هرحال این فرضیه به عنوان تئوری مطرح است اما اینکه در واقعیت این سخن و نظریه تا چه حد مقرون به واقعیت است گذر زمان آن را مشخص می‌کند.

واکسن کرونای ایرانی در مراحل انتهایی آزمایش بر انسان قرار دارد/ تاچندماه آینده خبرهای خوبی می‌رسد

مقتدایی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد به دلیل تحریم‌ها واکسن کرونا به دست ایرانی‌ها نرسد، گفت: در کشور خودمان در زمینه تولید واکسن مراکز شناخته شده‌ای که سابقه طولانی مدت داشته باشند، وجود دارد و از قدیم در تولید واکسن فعال بودند و برخی از بیماری‌های فراگیر را با محصولات ایرانی ریشه کن کردند برای مثال فلج اطفال که در سال‌های اخیر ریشه کن شد.

او افزود: اکنون درخصوص واکسن کرونا، هم فرصت‌های خوبی در اختیار داریم و هم مراکز مختلفی در عرصه‌های دانش بنیان پیشگام هستند اما یک واقعیتی وجود دارد که ما در نتیجه بخشی از تحریم‌های قلدرانه آمریکا و اروپا حتی در زمینه پژوهش‌های علمی هم موانعی داریم و با آنها دست و پنجه نرم می‌کنیم اما این بدین معنی نیست که نمی‌توانیم هیچ کاری انجام دهیم بلکه اکنون هزاران شرکت دانش بنیان در کشور محصول تولید می‌کنند و در عرصه واکسن هم ما هم تجهیزات بومی در اختیارداریم و هم دانشمندانی داریم که مقالات علمی آنها ثبت شده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس بیان کرد: بیشترین سرعت رشد علمی جهان متعلق به ایران است و مجموعه مقالاتی که رتبه بندی شده نشان می‌دهد ما در تولید علم جهش داشتیم و در حوزه واکسن هم حتما همینطور است و واکسن ایرانی کرونا و داروی ایرانی کرونا دور از دسترس نیست و شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت بهداشت و درمان برخی از این داروها را در مراحل انتهایی آزمایش بر روی انسان تایید کرده و در ماه‌های آینده به تولید و خودکفایی می‌رساند البته این بدین معنا نیست که نباید از داشته‌های جهانی استفاده کنیم اما چون تحریم ها مشمول دارو هم هست باید از راه‌های مختلف به دارو دسترسی پیدا کنیم و تمرکز را بر تقویت دانشمندان ایرانی بگذاریم.

//انتهای پیام: 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ازدواج بودجه قانون کرونا واکسن کرونا الهام مرادی عباس مقتدایی کرونای ایرانی بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن کرونا بیماری ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۴۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین اقدامات پزشکی برای مراقبت‌های اولیه کودکان است. این فرایند به منظور شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اختلالات مادرزادی در نوزادان انجام می‌شود. هدف از غربالگری، امکان تشخیص به موقع و درمان سریع این اختلالات است تا از بروز عوارض جدی و غیر قابل بازگشت پیشگیری شود.

در طول چند دهه گذشته، برنامه‌های غربالگری نوزادان به طور چشمگیری گسترش یافته و اکنون به بخش جدایی ناپذیر مراقبت‌های بهداشتی نوزادان تبدیل شده است. این برنامه‌ها شامل آزمایش‌های متعددی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های متابولیکی، هورمونی، ژنتیکی و سایر اختلالات است که می‌تواند سرنوشت زندگی کودک را تغییر دهد.

علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، چالش‌های متعددی همچنان وجود دارد. چالش‌هایی مانند دسترسی نامناسب به مراکز بهداشت غربالگری در برخی مناطق، هزینه تست غربالگری نوزاد و موضوعات غیره که نگرانی‌هایی برای والدین نوزادان به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، بهترین زمان آزمایش غربالگری و کلیات تست غربالگری نوزاد خواهیم پرداخت.

اگر در انتظار فرزندتان هستید که هنوز متولد نشده است و در حال حاضر نگرانی برای محافظت از سلامت فرزندتان دارید، این مقاله کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا اطلاعات کافی درمورد غربالگری نوزاد به دست آورید.

غربالگری نوزادان چیست؟

غربالگری نوزاد جزو خدمات بهداشت عمومی است که در این فرایند یک سری تست‌ها برای نوزادان طی چند روز هفته انجام می‌شود. در غربالگری، نوزادان تازه متولد شده برای گروهی از اختلالات سلامتی که در بدو تولد ممکن است دچار آن شوند، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشکان می‌توانند شرایط نادر ژنتیکی مرتبط با هورمون و متابولیک را که می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود بررسی کنند.

غربالگری نوزادان به پزشکان امکان می‌دهد بیماری‌های مرتبط نوزادان را به سرعت تشخیص دهند تا در صورت وقوع بیماری، درمان را در اسرع وقت آغاز کنند.

دلیل غربالگری نوزادان

برای نوزادانی که مشکل سلامتی دارند، انجام آزمایش غربالگری می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. آزمایش غربالگری نوزاد با هدف شناسایی نوزادانی است که ممکن است سالم به نظر برسند؛ اما دارای یک بیماری نادر سلامتی هستند که اگر درمان نشود ممکن است آسیب جدی برای نوزاد ایجاد کند. تست غربالگری مانند آزمایش پاشنه پای نوزاد می‌تواند مشکلات سلامتی مانند زردی نوزاد آشکار کند.

بیماری‌هایی مانند زردی نوزادان یا همان یرقان خطر جدی برای سلامت نوزاد دارند و باید در اسرع وقت درمان شوند.

بنابراین، درمان زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند سلامت نوزادان را بهبود بخشد و از ناتوانی شدید یا حتی مرگ نوزاد نیز جلوگیری کند.

غربالگری نوزادان چند مرحله است؟

غربالگری بر اساس هر نوزادی ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی آزمایش غربالگری نوزاد شامل مراحل زیر است:

غربالگری شنوایی نوزادان

آزمایش شنوایی نوزاد بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. اگر در بیمارستان زایمان کنید، ممکن است قبل از ترخیص شما و نوزادتان، این آزمایش به شما پیشنهاد شود. در غیر این صورت، این تست غربالگری توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک متخصص در چند هفته اول تولد نوزاد انجام می‌شود. در این آزمایش با استفاده از هدفون‌های کوچک و نرم افزار ویژه، تیم پزشکی بررسی می‌کند که کودک شما چگونه به صدا و امواج صوتی پاسخ می‌دهد.

آزمایش پاشنه پای نوزاد

آزمایش پاشنه پای نوزاد شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون نوزاد برای بررسی بیماری‌های نادر اما خطرناک (زردی نوزاد) است. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی از پاشنه پای نوزاد چند قطره خون را روی کارت‌های مخصوص جمع آوری می‌کند تا برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود. پس از غربالگری نوزادان در مراکز بهداشت نتایج این آزمایش غربالگری معمولاً زمانی که کودک شما پنج الی هفت روزه شود آماده می‌شود.

آزمایش قلب نوزاد

این آزمایش برای بررسی شرایط قلبی شناخته شده به عنوان نقص مادرزادی قلبی یا CCHD استفاده می‌شود. این آزمایش ساده یا استفاده از روشی به نام پالس اکسیمتری برای بررسی سطح اکسیژن در خون نوزاد انجام می‌شود.

برای غربالگری نوزادان نارس چه بیماری‌هایی مورد آزمایش قرار می‌گیرند؟

برای غربالگری نوزاد نارس بیماری‌های مختلفی تحت بررسی قرار می‌گیرد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تیروئید نوزادان اشاره کرد؛ این بیماری باعث کاهش سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد و در نتیجه آن عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود.

فنیل‌کتونوری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در غربالگری نوزاد مورد آزمایش قرار می‌گیرد. فنیل آلانین یکی از اسید آمینه‌های مهم و ضروری بدن است. نقص ژنتیکی آنزیم‌هایی که باعث مصرف فنیل آلانین در چرخه سوخت و ساز بدن می‌شوند، باعث افزایش سطح آن در بدن و ظهور آن در ادرار می‌گردد. در صورت درمان نشدن فنیل کتونوری، سطح بالای فنیل آلانین به بافت مغز آسیب می‌رساند و باعث عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد می‌شود. تشخیص زودهنگام و درمان آن با رژیم‌های غذایی خاص سبب رشد طبیعی کودک می‌شود.

افزایش گالاکتوز یا همان گالاکتوزمی، کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی در تولید برخی آنزیم‌ها قادر به استفاده از قند موجود در شیر نخواهند بود؛ بنابراین گالاکتوز خون نوزاد بالا می‌رود و ممکن است باعث بروز آب مروارید و آسیب به کبد و مغز نوزاد شود. از نشانه‌های افزایش گالاکتوز در بدن می‌توان به استفراغ طولانی اشاره کرد که باعث عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

همچنین یک مورد مهم دیگر در آزمایش غربالگری نوزاد بررسی کمبود آنزیم G۶PD بوده که به دنبال آن بیماری فاویسم به همراه دارد. در این بیماری یکی از آنزیم‌های گلبول قرمز خون کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری از جمله یرقان یا همان زردی نوزاد شود.

زردی در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است به همین دلیل باید تست‌ها و آزمایش‌های لازم برای این بیماری انجام شود. زمانی که درجه زردی نوزاد افزایش پیدا می‌کند باید درمان این بیماری فوراً آغاز شود تا نوزاد از عوارض و خطرات احتمالی آن دور بماند.

بهترین زمان غربالگری نوزاد چه وقتی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم بلافاصله پس از تولد نوزاد بهترین زمان غربالگری است؛ نوزادان ۷۲ ساعت پس از تولد الی ۵ روز اول زندگی خود بهتر است غربالگری شوند.

نتایج غربالگری نوزادان از نظر کم شنوایی و بیماری قلبی به محض انجام آزمایش در دسترس است.

نتایج آزمایش خون معمولاً در پنج روزگی تا روز هفتم پس از تولد نوزاد آماده می‌شود. در صورت مثبت بودن آزمایش‌های غربالگری به والدین نوزاد اطلاع داده می‌شود.

مثبت بودن تست غربالگری نوزاد به این معنی نیست که کودک قطعاً دارای شرایط وخیم پزشکی است. پزشکان برای تأیید یا رد تشخیص بیماری‌های نوزاد آزمایش‌های بیشتری را تجویز می‌کنند.

اگر بیماری خاصی برای نوزاد تشخیص داده شود، پزشکان ممکن است برای نوزاد با توجه به وضعیت او روش درمانی تجویز کند.

زمانی که نوزاد بیمار می‌شود، باید درمان آن به سرعت شروع شود. درمان نوزاد ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروهای خاص یا استفاده از دستگاه‌های درمانی؛ مانند دستگاه فتوتراپی شود.

استفاده از دستگاه فتوتراپی (نوردرمانی) زمانی صورت می‌گیرد که نوزاد مبتلا به بیماری یرقان شده باشد؛ زیرا این روش سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد است. زمانی که بیلی روبین خون نوزاد از حد معمول فراتر می‌شود، دستگاه زردی با تابش امواج و نورهای خاص، سبب تجزیه و دفع بیلی روبین خون نوزاد می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090064

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی