Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ حمایت مسئولان از صنعت کاشی و سرامیک موجب رشد چرخه این صنعت، اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور می‎شود اما چند سال گذشته به سبب برخی مشکلات، این صنعت تاثیر‌گذاری در بازار داخلی و رقابت با دیگر کشورها را از دست داده و با رکود مواجه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین تولید کاشی از اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین مصنوعات ساخت بشر بوده و همواره نقش تعیین کننده‌ای در رشد و فرهنگ جامعه ایفا کرده است؛ این هنر در ابتدا به‌صورت دستی و سنتی رواج داشت و از نیم قرن پیش با احداث اولین کارخانه مدرن تولید کاشی و سرامیک در کشور، شکل صنعتی به خود گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صنعت از آن زمان تاکنون توانسته است نقش خود را در اقتصاد ایفا کند به‌طوری که در حال حاضر زمینه اشتغال‌زایی برای 400 هزار نفر را فراهم کرده این در حالی است که کشور ما به دلیل برخورداری از منابع و ذخایر طبیعی، نیروی انسانی و تکنولوژی همواره از مزیت اقتصادی برای تولید این محصول برخوردار بوده است.

همچنین این صنعت یکی از مهم ترین بخش‌های تولیدی بوده که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح صادرات این محصول را افزایش داده و امکان رقابت با پیشتازان این عرصه را فراهم کرد.

درگذشته این صنعت به لحاظ کیفی و کمی با رشد و توسعه بسیاری همراه شد و میزان تولید آن افزایش چشم‌گیری یافته بود اما در چند سال گذشته به سبب اجرای برخی سیاست‌های غلط با آسیب‌های فراوان و کاهش رونق روبرو شده، در حالی که حمایت از این صنعت علاوه بر رشد و پیشرفت اقتصادی که برای کشور فراهم می‌کند امکان قرار گرفتن ایران در جایگاه‌های جهانی در این حوزه را نیز به وجود می‌آورد.

بخش اعظم صادرات کاشی و سرامیک به کشورهای همسایه است

بهنام عزیز زاده دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک اظهار داشت: میزان تولید کاشی و سرامیک در سال 90 حدود 500 میلیون عدد بود اما طی سال‌های اخیر علی‌رغم افزایش ظرفیت‌ها، تولید با کاهش چشم‌گیری مواجه شده‌است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت واحدهای تولیدی حدود 60 درصد است افزود: ظرفیت تولید کاشی و سرامیک 700 میلیون متر مربع در سال است و در پایان سال 98 شاهد تولید 390 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در کشور بوده‌ایم.

عزیز زاده با بیان اینکه وضعیت تولید نسبت به سال گذشته تغیر چندانی نداشته است خاطرنشان کرد: معضلاتی همچون کرونا بر روند تولید تأثیر بسیاری داشته‌است به طوری که در دو ماه اول سال به سبب محدودیت‌های بهداشتی، با حداقل میزان فعالیت کارخانه‌ها روبرو بوده‌ایم.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: مشکلات بانکی، تأمین مواد اولیه، معضلات ارزی و عدم ثبات اقتصادی از‌ جمله مواردی است که موجب تأثیرات منفی بر روند تولید کاشی و سرامیک شده است.

وی تأکید کرد: رکود موجود در صنعت ساخت‌وساز موجب شده تا واحدهای تولیدی قادر به تولید این کالا به نسبت ظرفیت خود نباشند چراکه رونق ساخت‌وساز موجب رشد صنعت کاشی و سرامیک می‌شود.

عزیز زاده ادامه داد: میزان ساخت و ساز مسکن نسبت به چند سال اخیر در پایین‌ترین مقدار خود قرار داشته و این موضوع سبب شده تا عرضه محصول بیش از تقاضا بوده و با شکست نرخ، رکودی در این صنعت ایجاد شود.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک افزود: در مقطعی از زمان به سبب افزایش ساخت‌وساز در قالب مسکن مهر، مصرف کاشی و سرامیک افزایش یافت؛ در صورت اصلاح وضعیت مسکن و افزایش قدرت خرید مردم که توسط ارزان‌سازی در این حوزه صورت می‌گیرد می‌توان بخش زیادی از معضلات را حل نمود.

این مقام صنفی عنوان کرد: محدودیت‌های به‌وجود آمده صادراتی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گمرک‌ها مانع از ارسال محصولات به تمامی کشورها شده‌ است؛ همچنین معضلات موجود در سیستم بانکی و بازگشت ارز نیز بر این مشکلات دامن زده‌اند.

عزیز زاده ادامه داد: در حال حاضر بخش اعظم صادرات محصولات تولیدی به کشورهای همسایه همچون عراق، پاکستان و افغانستان است؛ در صورت رفع موانع صادرات قادر خواهیم بود تا گام بلندی در این حوزه برداریم.

دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان کاشی و سرامیک ادامه داد: به سبب کیفیت بالا و قیمت پایین کاشی ایران به نسبت دیگر کشورها همواره ظرفیت عظیمی برای صادرات به کشورهای همسایه وجود دارد به‌طوری که کشور عراق بیش از 80 درصد تقاضای خود را از بازار ایران تهیه می‌کند.

وی بیان کرد: کشور پاکستان با جمعیت بالای 200 میلیون نفر ظرفیت عظیمی برای صادرات این محصول است و در سال گذشته موفق به صادرات بیش از 20 میلیون متر مربع به این کشور بوده و در صورت برنامه‌ریزی مناسب قادر به صادرات بیشتری خواهیم بود.

عزیز زاده تأکید کرد: ایران دارای 15 کشور همسایه بوده و در صورت استفاده صحیح از این ظرفیت و گسترش روابط تجاری با آن‌ها، چه بسا نیاز به صادرات به کشورهای دوردست نبوده و این کشورها قادر به رفع نیازهای صادراتی کشور باشند.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک خاطرنشان کرد: اخیرا دولت محدودیت‌هایی مبنی بر استفاده صرف تولیدکنندگان از مواد اولیه داخلی و عدم تخصیص ارز در واردات نموده‌است؛ این درحالی است که برخی از محصولات مشابه داخلی از لحاظ کیفیت و کمیت پاسخگوی نیاز تولید کنندگان نبوده‌اند.

وی ادامه داد: این موضوع باعث مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده و تولید ناکافی این مواد، افزایش قیمت آن‌ها برای واحدهای تولیدی را به دنبال داشته است.

این مسئول عنوان کرد: در صورت اصلاح سیستم بانکی و امکان بازگشت پول محصولات صادر شده تمایل شرکت‌ها نسبت به صادرات به دیگر کشورها افزایش خواهد یافت.

عزیز زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان صادرات 170 میلیون متر مربع است ادامه داد: محصولات کشور به دلیل کیفیت بالا و قیمت پایین نسبت به دیگر کشورها توان رقابت و قرارگرفتن در جایگاه‌های جهانی، ارزآوری و اشتغال‌زایی را فراهم می‌کند.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک عنوان کرد: تحریم‌ها و سیاست‌های ساخت ساز از مواردی هستند که در صورت اصلاح تأثیر زیادی در بهبود روند وضعیت فعلی این صنعت خواهند داشت‌.

کاهش رغبت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در صنعت کاشی و سرامیک

سید احمد میرزایی رئیس اتاق تعاون استان یزد و یک فعال اقتصادی اظهار داشت: تهیه مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان صنعت کاشی و سرامیک، افزایش قیمت خرید آن و بالا رفتن قیمت دلار باعث شده تا مشکلاتی برای واحدهای تولیدی و فعالان این عرصه ایجاد شود.

 وی ادامه داد: شکست قیمت توسط شرکت‌های ضعیف‌تر، خرید ریالی توسط تاجران دیگر کشورها، عدم تخصیص ارز کافی توسط بانک به شرکت‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز از جمله مواردی است که به بالا رفتن مشکلات واحدهای تولیدی دامن زده است.

 رئیس اتاق تعاون استان یزد گفت: افزایش قیمت مسکن و تورم نیز از دلایلی است که موجب کم شدن قدرت خرید مردم و به تبع آن کاهش ساخت‌وساز و مصرف کاشی و سرامیک شده است.

 میرزایی با بیان اینکه در گذشته سرمایه گذاری در صنعت کاشی و سرامیک صرفه اقتصادی بیشتری داشت تأکید کرد: افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی موجب شده تا سرمایه‌گذاران رغبت کمتری برای ورود به این عرصه داشته باشند.

 این مسئول خاطرنشان کرد: تجهیزات و تکنولوژی واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک مناسب زمان حال هستند و در سال‌های آینده در صورت فرسودگی و عدم سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران، ممکن است کارایی خود را از دست بدهند.

 وی با اشاره به نقش مخرب دلالان در این صنعت عنوان کرد: مشکلاتی همچون خرید جنس بی‌کیفیت و عرضه آن در بازارهای خارجی که موجب کاهش اعتبار جنس ایرانی می‌شود، از معضلاتی است که توسط این افراد در این حوزه به وجود می‌آید.

توجه به صادرات غیرنفتی می‌تواند راهگشای مشکلات اقتصادی باشد

صنعت کاشی و سرامیک با وجود مزیت‌های اقتصادی، ارزآوری، اشتغال‌زایی و منافعی که برای کشور دارد طی سالیان گذشته از توجه کمتری نسبت به قبل برخوردار بوده و با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند.

 مشکلات فراوانی موجب رکود و معضلات بسیاری در میان تولیدکنندگان و فعالان این عرصه شده؛ مسائلی که گستره عظیمی از، مواد اولیه تا دخالت دلالان را دربر می‌گیرد.

معضلاتی همچون مسئله ارز، کمبود ساخت و ساز و تأثیر که در صنعت کاشی و سرامیک به وجود می‌آورد، منطبق نبودن بازار مصرف داخلی با ظرفیت تولیدی و تحریم‌ها که بار سنگینی بر دوش تولید کننده قرار داده؛ این در حالی است که در سند چشم‌انداز کشور کاهش وابستگی هرچه بیشتر به نفت و توجه به صادرات غیر نفتی پیش‌بینی شده و با برنامه‌ریزی صحیح در این عرصه می‌توان به جایگاه حقیقی خویش، کسب جایگاه چهارم جهانی و صادرات دو میلیارد دلاری دست یافت.

به همین منظور لازم است  مسئولان و متولیان امر در حمایت همه جانبه از این صنعت اشتغالزا و ارزآور بیش از پیش برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دبیر انجمن صنفی تولید تولید کاشی و سرامیک صنعت کاشی و سرامیک میلیون متر مربع واحدهای تولیدی افزایش قیمت دیگر کشورها برنامه ریزی اشتغال زایی مواد اولیه سال گذشته عزیز زاده ساخت وساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم

حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره نقش نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه بر تحقق شعار سال رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف و امور خیریه برای عمل به فرامین مقام معظم رهبری در حوزه تولید اقدام به حمایت از مولدسازی صنعتی از قبیل شرکت‌های دانش بنیان، فعالیت‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، دانش بنیان، هسته‌ای و ... کرده است.

مجیدی‌مهر ادامه داد: از آنجایی که سازمان اوقاف مبتنی بر نیات واقفین اجرای نیت می‌کند، این امکان وجود دارد که بر موضوعات مختلف از قبیل آبزی‌پروری، توجه به اقتصاد دریا پایه، دامپروری و ... ورود کند. وقتی ما به انتهای پروژه‌های تحقیقاتی می‌رسیم، نتایج عینی آن را در میدان بهتر می‌بینیم، که منجر به افزایش بهره‌وری موقوفات شده است. وقتی بهره‌وری از موقوفات افزایش یابد، درآمد‌ها هم زیاد می‌شود و نیات بهتر اجرایی می‌شوند. سازمان اوقاف به همان نسبت که در حوزه‌های تولید فعالیت دارد، در حوزه‌های فرهنگی و نشر معارف و قرآن اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گفته رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان اوقاف علاوه‌بر تحقق فرامین مقام معظم رهبری برای تحقق بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم قدم برمی‌دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • دیدار فرمانده سپاه لرستان با جامعه کارگری
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران
  • حمایت از کارگران رونق تولید و بهره‌روری را ارتقا می‌دهد
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بررسی مسائل و مشکلات تولیدکنندگان شهرستان فیروزکوه
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان