Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ زهرا طاهری| این روزها همه جای ایران صحبت از مهربانی و همدلی است و هر کس به سهم و در جایگاه خود سعی دارد در این راه قدمی بردارد و گوشه‌ای از کار را بگیرد، از مدافعان سلامت گرفته تا جهادگران بی‌نام و نشان و این روزها هم معلمان، معلمانی که یاد و خاطره آنان تا همیشه در وجودمان جاودانه خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی هرچند کوتاه به گذشته نشان می‌دهد پشت هر موفقیتی ردپایی از مهر و رنج این مهربانان بوده که الفبای زندگی را به ما آموختند و  چشمان پرامید ما بر دستان توانایشان دوخته شده تا آینده‌سازان این کشور در سایه‌سار علم‌شان آرام گیرند.

درست است شرایط کرونایی است و آموزش‌ها غیرحضوری شده اما تلاش‌های معلمان در فضای مجازی هم نشان داده مهربانی مرز نمی‌شناسد و این معلمان هستند که دل‌شان برای دانش‌آموزانشان پر می‌کشد، در این میان نیز خبرهایی از مهربانی و همدلی شنیدیم و می‌شنویم؛ معلمانی که به هر کاری دست می‌زنند تا بتوانند دانش‌آموزان بتوانند از امکانات آموزشی برخوردار شوند.

این روزها که آموزش‌ها از کلاس‌های درس به کلاس‌های مجازی کوچ کرده‌ به همان میزان مشکلات و دردسرهای آموزشی نیز برای برخی از دانش‌آموزان بروز و ظهور کرده همه ما می‌دانیم که بعضی از والدین از سواد کافی برخوردار نیستند و همین موضوع نگرانی‌های برخی از دانش‌آموزان را بیشتر کرده است.

در این میان معلمانی که همواره دغدغه آموزش به دانش‌آموزان را در سر دارند  و خواهان حل مشکلات آموزشی دانش‌آموزان هستند در روزهایی که نرم‌‌افزارها و اپلیکیشن‌های داخلی و خارجی به آموزش می‌پردازند و هیاهوی سامانه‌ای آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان طراحی شده همه جا پر شد اما همچنان مشکلات و نگرانی‌ها برای خانواده‌ها سر جایش است و بسیاری از خانواده در زمینه آموزش فرزندانشان دغدغه دارند.

معلم فداکار و خلاق محمودآباد باوجود سختی آموزش در روزهای کرونایی در این میان شانه خالی نکرده و فکر بکری به سرش زده تا بتواند به این دغدغه و مشکلات خانواده‌ها پایان دهد، همه این‌ها نشان می‌دهد هیچ مشکلی نمی‌تواند حریف این معلم  خلاق شود؛ آن هم معلمی که خواهان بهبود سطح آموزشی کشور است.

به سراغ حامد نیک‌پی معلم ریاضی شهرستان محمودآباد رفتیم که  ۱۸ سال معلم است و از همان ابتدا صحبت‌هایش را با دغدغه‌های آموزشی آغاز می‌کند و اینکه باید عدالت آموزشی برای دانش‌آموزان برقرار باشد.

 

این معلم در گفت‌وگو با فارس، می‌گوید: شاید برخی از برنامه‌ها از عدالت آموزشی برخوردار نباشد و اینکه در همه خانه‌ها سواد آموزشی به طور یکسان برقرار نیست.
باتوجه به اینکه ممکن است دانش‌آموز سر کلاس درس را آنچنان که باید درک نکند و در خانه نیز کسی سواد کافی نداشته باشد که دانش‌آموز را راهنمایی کند همین موضوع مرا به فکر طرح «استفاده از QR-Code در سیستم آموزشی» برای نخستین بار انداخت که قرار است که تمام مشکلات آموزشی دانش‌آموزان را حل کند.

نیک‌پی که با تلاش و پشتکار توانسته برنامه‌ به نوعی معلم آنلاین ۲۴ ساعته بدون وقفه را طراحی کند که می‌تواند برای هر یک از پایه‌های درسی، از جمله مباحث ریاضی و علوم که دانش‌آموز نیاز به توضیح و تمرین بیشتری دارد، فیلم‌های آموزشی را تهیه کرد و در سامانه آموزش و پرورش قرار داده و QR Code مربوطه را تولید کرده و در اختیار دانش‌آموزان قرار داد تا در کتاب نصب کنند که با این امکان دانش‌آموزان با اسکن موبایل خود روی هر یک از QR Code فیلم آموزشی مربوطه را مشاهده خواهند کرد که که می‌تواند برای دانش‌آموز بسیار کمک کننده باشد تا مباحث درسی را بهتر بفهمد.

 

وی معتقد است برخی از دروس جز درس‌های تمرینی است که نیاز به تمرین و تکرار دارند این نرم‌افزار کمک زیادی به آموزش دانش‌آموزان خواهد کرد.

این معلم خلاق اضافه می‌کند: طرح «استفاده از QR-Code در سیستم آموزشی» آذر ماه سال گذشته برای وزارت آموزش و پرورش مطرح شد ولی در حیطه اجرایی قرار نگرفت ولی با هماهنگی  برخی معلمان در سراسر کشور موفق شدیم  حدود ۶۰ درصد مباحث درسی هر پایه را طراحی و  در سامانه آموزش و پرورش مازندران mazandmohtava.ir بارگذاری کنیم.

با توجه به اینکه کتاب‌های درسی قبل از آن به چاپ رسیده بود امکان چاپ QR-Code در کتاب‌ها نبود ولی فایل‌ها در سایت بارگذاری شد که امکان پرینت QR-Code روی کتاب‌ها وجود دارد و با قرار دادن تلفن همراه روی آن فیلم‌های آموزشی برای دانش‌آموزان به نمایش گذاشته می‌شود.

نیک‌پی بیان می‌کند: طرح «استفاده از QR-Code در سیستم آموزشی» درحال حاضر خودش را نشان داده و وزیر آموزش و پرورش در این زمینه دستور داده این طرح امسال به‌صورت برچسبی اجرا شود و فایل های QR Code کلاس‌های اول تا ششم ابتدایی در سایت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

 

البته طرح «استفاده از QR-Code در سیستم آموزشی» در تاریخ  هفتم مهر ماه سال ۹۹ برای نخستین بار در کشور در روستای خشت‌سر ـ محمودآباد افتتاح شده و به حدی برای خانواده‌ها خوشایند بوده که از استان‌های فارس، گلستان و سایر از ما درخواست کردند که برای آنان ارسال شد.

نیک‌پی خاطرنشان می‌کند: اما موضوعی که خیلی برایم جالب است و همین موضوع هم مرا برای انجام این کار ترغیب کرد این بود که یکی از دانش‌آموزان سخت‌کوش و کوشای کلاس درسم در فهم برخی مسائل با مشکل مواجه شده و وقتی از او خواستم که دقیقا بگوید کجای مساله را نمی‌فهمد در پاسخ گفت خانواده‌ام از سواد کافی برخوردار نیستند که به من آموزش دهند و مفاهیم درسی را بهتر بفهمم ، آن چنان تحت تاثیر بیانش قرار گرفتم که هیچ گاه فراموش نمی‌کنم و همین موضوع موجب شد راغب شوم و این طرح طراحی شود.

نیک‌پی از همه معلمان و همه افرادی که در مسیر اجرایی شدن این طرح به‌طور تمام و کمال مرا یاری کردند و همچنین از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش مازندران که سامانه mazandmohtava.ir را ایجاد کرده، تقدیر و تشکر کرد.

این معلم فداکار و محقق که مدت‌ها وقت و زمان خود را صرف تدوین این طرح آموزشی کرده می‌توان از آن به‌عنوان معلم مهربان نام می‌برند که در این روزهایی که همه جا صحبت از مهربانی و همدلی است این معلم هم توانسته به نوعی در این زمینه سهم بسزایی داشته باشد.

 

 

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش در روزهای کرونایی استفاده از QR Code در سیستم آموزشی برای دانش آموزان برای دانش آموز آموزش و پرورش همین موضوع نیک پی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۵۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار

بیش از ۵۰ سال از عمر خود را به آموزش و تدریس مشغول بوده است، اما هنوز پر انرژی سر کلاس درس می‌رود و خستگی برایش معنایی ندارد، معلمی که گرد پیری روی موهایش نشسته و هم‌چون پدری مهربان از به ثمر نشستن تلاش‌هایش می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، معلمان نمادی از علم و دانش و از مؤثرترین نیروها در تربیت دانش‌آموزانی کنجکاو، دانا و جویای علم هستند، آن‌ها منابع آگاهی، روشن‌نگری و روشن‌فکری به حساب می‌آیند که دانش‌آموزان را با خرد خود تغذیه می‌کنند، مهارت‌های واقعی داشتن یک زندگی موفق را به کودکان آموزش می‌دهند و به نسل‌های آینده جامعه کمک می‌کنند تا مسیر دقیق و صحیح زندگی را کشف کنند.

دوازدهم اردیبهشت همزمان با شهادت استاد مرتضی مطهری، در تقویم رسمی ایران به عنوان روز معلم نام‌گذاری شده است و هدف از این نام‌گذاری قدردانی از زحمات و خدمات این استاد بزرگ و ارج نهادن به جایگاه والای معلم است، به همین مناسبت گفت‌وگویی داشتیم با حبیب توحیدی، معلمی که پس از گذشت سال‌ها آموزش و تدریس همچنان با انگیزه و علاقه خاصی در کلاس درس حاضر می‌شود.

وی در خصوص مسیر زندگی خود این گونه اظهار می‌کند: در کرمانشاه متولد شدم و تا هنگام دریافت مدرک دیپلم در آنجا زندگی می‌کردم، مدرک لیسانس را در تهران گرفتم و از همان بدو ورود به دانشکده به آموزش علاقه داشتم و با توجه به اوقات فراغتی که در طول هفته وجود داشت، به اداره آموزش‌وپرورش یکی از نواحی تهران مراجعه کردم و آن‌ها با استقبال گرمی که داشتند، ساعاتی از هفته را برای تدریس اختصاص دادند تا با حضور در کلاس‌های دبیرستان به تدریس و آموزش دانش‌آموزان بپردازم.

این معلم فعال و پرانرژی می‌گوید: از همان دوران دانشجویی علاقه‌مند به آموزش و شغل معلمی بودم و با اظهار لطفی که دانش‌آموزان نسبت به معلمشان داشتند، از همان زمان تصمیم گرفتم به‌صورت جدی‌تر و مستمر همین کار را ادامه دهم، همچنین تحت تأثیر معلمان خوبی که در دوران دانش‌آموزی داشتم، خود نیز مسیر معلمی را در پیش گرفتم و زمانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شدم، می‌توانستم در شغل‌های مختلفی مشغول به کار شوم، اما به خاطر شدت علاقه‌ای که به تدریس و آموزش داشتم، حرفه معلمی را برگزیدم.

توحیدی ادامه می‌دهد: قشر تحصیل‌کرده و دانشجویان در دهه ۵۰ بسیار کمتر از زمان حال بود و اغلب پسران برای کمک به خانواده و پدر مشغول به کشاورزی و دامداری می‌شدند، به همین علت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانستند آسان‌تر جذب مراکز دولتی و اداری شوند، اما کسانی وارد آموزش‌وپرورش می‌شدند که علاقه‌مند به آن بودند.

از آموزش خسته نشده‌ام و از موفقیت دانش‌آموزانم دلگرم می‌شوم

این معلم با سابقه ۵۳ سال تدریس در آموزش‌وپرورش در خصوص بهترین خاطره‌ای که از دوران معلمی خود دارد، اضافه می‌کند: در سال‌های ابتدایی خدمت که سرباز معلم بودم در روستایی به دور از شهر خدمت می‌کردم و نیاز بود هر روز با اتوبوس به مدرسه بروم، اما اتوبوس همواره از جاده اصلی عبور می‌کرد، برای همین باید هر روز حدود پنج کیلومتر را پیاده‌روی می‌کردم تا بتوانم به جاده اصلی برسم؛ یک روز در میانه راه برف سنگینی که تحملش بسیار دشوار بود و سرمای شدیدی به همراه داشت، به حدی که از شدت سرما و کولاک دیگر توان ادامه دادن مسیر را نداشتم.

وی ادامه می‌دهد: ناگهان صدای فریادی به گوشم رسید و به محض شنیدن این صدا شوقی درونی در وجودم ایجاد شد و توانستم به سمت مبدا صدا حرکت کنم و مشاهده کردم که دانش‌آموزان روستا چون می‌دانستند در این سرما نمی‌توانم به مدرسه برسم، به دنبالم آمده‌اند، این از خودگذشتگی دانش‌آموزان برای همیشه در خاطرم مانده است و با یاد آن دلگرم می‌شوم، چرا که در آن شرایط ناگوار و ناامیدکننده و به دور از انتظار به کمکم آمدند.

توحیدی درباره خاطره یکی از دانش‌آموزانش که پزشک شده است، می‌افزاید: روزی بخاطر درد دندانی که داشتم به مطب دندانپزشکی رفتم، بعد از پایان درمان برای پرداخت هزینه به بخش پذیرش مراجعه کردم که ناگهان متخصص دندانپزشک گفت نیازی نیست حق ویزیت را پرداخت کنید، ما از دانش‌آموزان سال‌های گذشته شما هستیم، با شنیدن این حرف ناگهان مبهوت ماندم، زیرا بخاطر گذشت حدود ۱۵ سال با تغییر چهره آن شخص نتوانستم او را بشناسم، اما از اینکه او به چنین جایگاهی رسیده بود، خوشحال شدم‌.

مدرس نمونه استان اصفهان در سال ۱۳۷۶ ادامه می‌دهد: روزی در یکی از مدارس، دبیر آموزش زبان انگلیسی مرا در آغوش گرفت و گفت که از دانش‌آموزان چندین سال پیش من بوده است و در حال حاضر افتخار می‌کند که همکارمان شده است؛ همچنین حدود یک ماه گذشته فردی از ایتالیا تماس گرفت و بعد از احوال پرسی مختصری بیان کرد که از شاگردان من بوده است و در حال حاضر در ایتالیا مشغول به ادامه تحصیل در دوره دکتری است.

توحیدی می‌گوید: با اینکه ۵۳ سال است مشغول آموزش و تدریس هستم، هنوز خسته نشده‌ام و با علاقه بر سر کلاس حاضر می‌شوم و ‏‬ به دانش‌آموزان سال آخر دوره دبیرستان توصیه می‌کنم که یکی از اولویت‌های انتخاب رشته دانشگاهی خود را برای ورود به دانشگاه فرهنگیان اختصاص دهند، چرا که در این دانشگاه زمینه پیشرفت بسیاری برای ادامه تحصیل وجود دارد و با علاقه داشتن به حرفه معلمی می‌توانند در تحصیل و شغل خود موفق شوند و ارتباط خوبی با دانش‌آموزان برقرار کنند.

کد خبر 748543

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص