Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:58:28 GMT

روزهای قرنطینه

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۷۱۹۲

روزهای قرنطینه

به گزارش ایرنا،  تا صبح خوابید، بیدار که شد مسواک و خمیر دندان را برداشت و روانه سرویس بهداشتی شد، هیچ چیز غیرعادی به نظر نمی‌رسید، صبحانه را آماده کرد ولی باز هم اشتهای چندانی نداشت، کمی بعد میوه آورد بخورد، عجیب بود بوی نارنگی را نمی‌فهمید حتی از فاصله میلیمتری.

بارها گزارش نوشته و خبر گرفته بود و می‌دانست یکی از مهمترین علائم کرونا از دست دادن حس بویایی و چشایی است، اما چطور ممکن بود او هم مبتلا شده باشد؟  همیشه ماسک داشت و الکل برای ضدعفونی را لحظه‌ای از خودش دور نمی‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادش افتاد چند روز قبل مجبور بود دقایق طولانی را در فضایی کاملا بسته و بدون تهویه سر کند، همانجایی که یک نفر بخاطر احساس سرما پتوی مسافرتی به خودش پیچیده بود و ماسک هم نداشت، هر چه بود،  حالا او هم یک کرونایی است،  به نزدیکترین مرکز بهداشت رفت تا آزمایش بدهد، ساعت ۱۲ مرکز تعطیل شده بود، یک نفر گفت ساعت ۱۳:۳۰ برگردد و قبلش می‌تواند اسمش را روی برگه بنویسد تا نوبتش محفوظ باشد، این کار را کرد و به خانه برگشت.

دقایق به کُندی می‌گذشت،  زودتر از موعد در آنجا حاضر شد، داخل رفت، مشخصاتش را ثبت کردند و دکتر از فاصله ۲ متری علائمش را پرسید و او جواب داد: بویایی ندارم و کمی کسل هستم.

 بعدش روانه اتاق نمونه‌گیری شد، متصدی آزمایش چیزی مانند گوش پاک‌کن که کمی بلندتر بود را در دماغش فرو کرد، سوزش را در مغز احساس کرد یکی دیگر هم انتهای گلویش را بد نوازش کرد، متصدی آزمایشگاه بعد از نمونه گیری گفت: ماسک را فورا بزن چون اینجا آلوده است.

در مسیر بازگشت تصمیم گرفت آخرین خریدهایش را انجام دهد، باید خودش را برای قرنطینه طولانی آماده می‌کرد، در حاشیه خیابان منتهی به محل سکونت، دستفروشان همیشه بساط دارند، ترجیح داد آنجا خرید کند و به مغازه سربسته نرود، دورتر ایستاد و به فروشنده گفت مریض است و خریدهایش را سفارش داد تا فروشنده برایش جدا کند.

داخل خانه شد،  بیشتر میوه‌ها زدگی داشت و خراب بود، مثل اینکه کرونا انصاف را هم کمرنگ کرده است،  تمام روز خودش را مشغول کرد اما دقایق برایش به کُندی می‌گذشت.

روز دوم
صبح از خواب بیدار شد کارهای خانه را انجام داد و به محل کارش اطلاع داد کسالت دارد و نمی‌تواند سر کار برود، جواب آزمایش ۴۸ تا ۷۲ ساعت دیگر حاضر می‌شد، شب، یکی از همکاران تماس گرفت و گفت که آشنایی دارد و برای همین شماره ملی اش را خواست تا نتیجه آزمایش او را بپرسد.

ثانیه ها به تلخی می‌گذشت، حدس می‌زد نتیجه خوشایندش نباشد و نتیجه این شد: تست شما مثبت است، استراحت کنید، انشالله که بهبودی حاصل شود.

سومین روز 
از صبح دل آسمان گرفته بود، پاییز نیمی از روزهایش را پشت سر گذاشته ولی هنوز تن زمین از سخاوت آسمان سیراب نشده است،  از پشت شیشه، نم نم ریز باران را حس می‌کند،  به همه خبر می‌دهد کرونا گرفته است، خانواده‌اش نگرانند و می‌خواهند کاری برایش کنند اما کاری از دست هیچکس بر نمی‌آید.

به جستجو درباره راه‌های درمان پرداخت ابتدا با ۴۰۳۰ تماس گرفت و بایدها و نبایدها را شنید،  خواهرش زنگ زد که مایحتاج را دم در خانه می‌آورند و آوردند، از دور خوش و بشی‌ کردند و دوباره شب از راه رسید.

روز چهارم
از صبح احساس ضعف شدیدی همه وجودش را گرفته، برایش خیلی عجیب است که درد ندارد، از همه بیماران درباره بدن درد عجیب کرونا شنیده بود ولی او غیر از بیحالی و تک سرفه علائم دیگری نداشت.

دوست داشت مدام بخوابد، اشتهایش را کاملا از دست داده بود، عصر به توصیه این و آن به کلینیک خصوصی رفت، از همان بدو ورود به همه گفت کرونای مثبت است و پرستارانی که برایش سرم وصل می‌کردند از او تشکر کردند که بیماری اش را پنهان نکرده است.

به خانه برگشت خواهرزاده‌اش سوپ داغ برایش آورده بود تا می‌توانست از سوپ خورد و بعد هم خوابید.

روز پنجم
سرفه‌هایش شدیدتر و عمیق تر شده به همه توصیه‌ها عمل می‌کند،  خانه پر شده از وسایلی که اطرافش چیده و توان جمع کردن آنها را ندارد، پدر و مادرش اصرار دارند به خانه آنها برود ولی قبول نمی‌کند، پدر پیر است و مادر جراحی قلب باز داشته،  به خطرش نمی‌ارزد که جان آنها را به خطر بیندازد.

تنها در خانه مانده و همه احوالش را می‌پرسند تلفنی، پیامکی، مجازی.
در بین همه اینها توضیح خواهرزاده هشت ساله اش او را از دنیای پر از درد و تب کرونا دور می‌کند، «خاله گلم، جواب تلفن هیچکس را نده، بگو کرونا گرفتم و مردم، برای مراسم قبرم هم نیایید.» آنقدر برایش شیرین است که هر وقت یادش می‌افتد با همه درد از ته دل می‌خندد.
شب با تب به رختخواب رفت، نفس عمیق برایش آرزو شده است، حس می‌کرد نفسش تا نیمه‌ قفسه سینه‌اش می‌رود و از همانجا برمی گردد.
در کنار همه بدی‌های جسمی، روانش بیش از هر چیزی اذیت می‌شود، اینکه دیگران مخصوصا عزیزترین افراد خانواده با ترس به تو نزدیک می‌شوند و ترس خودت هم دست کمی از آنها ندارد،  تنهایی سخت و دیر گذر، دقایق تکراری ماندن در رختخواب، ناتوانی از انجام کوچکترین کارهای روزمره و همه و همه دست بدست هم می‌دهد تا از او یک کرونایی دلنازک بسازد.

این «او» من هستم خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در سنندج که با وجود همه هشدارهایی که شنیدم و خبرش را نوشتم قطعاً یک بار بی‌احتیاطی کردم و حالا خودم را سوژه کرده و از درد و رنجی نوشتم که کرونا بر سرم آورده است.

هر چند تمام طول موج سوم شیوع کرونا ۲ ماسک روی هم می‌زدم تا مبتلا نشوم، اما معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان عقیده دارد که حتماً کسی در محیط سربسته ماسکش را برداشته و من هم از او به این ویروس مبتلا شده‌ام.

من یکی از صدها و هزاران بیماری هستم که قربانی بی احتیاطی خودم و دیگران شدم و حالا روز شمار قرنطینه‌ام در ششمین روز قرار دارد و با تنهایی سپری می‌شود و سهمی از بارانی که بیرون پنجره در حال باریدن است، ندارم.

براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با فوت ۴۵۳ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۳۹ هزار و ۲۰۲ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.  استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

برچسب‌ها ویروس کرونا قرنطینه سنندج محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قرنطینه سنندج محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت ویروس کرونا قرنطینه سنندج محدودیت های کرونا بهداشت و سلامت اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۷۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ادامه روزهای کابوس وار مدافع عنوان قهرمانی در لیگ عربستان
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت