Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت وزیران گفت: در هفته گذشته جهان شاهد اتفاق قابل ملاحظه‌ای بود و سیاست‌های متکبرانه ای که با تحقیر برخی از ملت‌ها، حتی برخی از ملت‌های منطقه همراه بود که به صراحت آنها را گاو شیرده لقب داده بود و سیاست‌هایی که انزجار همه ملت‌های جهان و مردم آمریکا را برانگیخته بود در نهایت در یک انتخابات با مخالفت مردم آمریکا مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیمی که خواب سقوط نظام ایران را می‌دید، به صورت حقیرانه ای ساقط شد.

وی افزود: در داخل کشور ما هم، انتظارات جامعه و مردم شاهد یک تغییر و تحول است. یعنی انتظارات تورمی و رکودی تبدیل به انتظارات گشایشی با امید به شرایط آینده شده است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر بخوانید؛

* اساس روابط ما با کشورهای همسایه و دوست است و آمریکا به عنوان یک عامل مزاحم در ارتباط با کشورهای دیگر ایفای نقش می‌کرد؛ حس می‌کنم عامل مزاحم دارد از بین می‌رود.

* ما در طول سال‌های گذشته روابط خوبی با برخی از همسایگان مثل عراق، ترکیه، افغانستان و آذربایجان و سایر کشورهایی که دوست هستند مثل روسیه و چین برقرار کردیم. احساس می‌کنیم فضا برای روابط نزدیک تر آماده‌تر شده است.

* ما حس می‌کنیم که فضا برای روابط نزدیکتر و تعامل بهتر با همه کشورهای دوستمان ‌آماده تر شده است. اشکال رژیم رو به پایان و دولت این رژیم که در ماه‌های پایانی عمر خودش هست، این بود که خودشان خیلی آشنا به سیاست بین‌الملل نبودند و تقریباً مجری دیدگاه‌های تندروهای داخلی و رژیم صهیونیستی بودند.

*شما به نطق‌های این آدم نگاه کنید در مجامع بین‌المللی نسبت به ایران ایراد می‌کرد همان جملات تعبیرات و لغاتی را به کار می گفت که رژیم صهیونیستی به کار می‌برد. کاملاً آدم وقتی این نطق را می‌دید می فهمید چه کسی برایش نوشته است وهمه مشکلاتش هم از اینجا نشأت گرفت که امکان نتوانستند بر مبنای مصالح و منافع مردم آمریکا و بر مبنای مصالح و منافع جهان تصمیم‌گیری کنن.

*علت اینکه در انتخابات آنها عقب افتادند و رقیب آنها جلو افتاد؛ دو عامل مهم بود یکی ناتوانی آنها در موضوع کرونا و کووید ۱۹بود به طوری که مردم کشور خودشان را نابود کردند و به جای اینکه برنامه ریزی کنند برای مبارزه با این ویروس، شروع کردند دست انداختن مردم که اصلاً خبر و مسئله ای نیست و این همه کشتار در مردم آمریکا ایجاد کردند.

* مسئله دوم به هم ریختن مناسبات و روابط با جهان بود. صرفاً بحث ایران نبود، روابط با همکاران دوست و سنتی شان در اروپا هم به هم ریخت و با چین هم به هم ریخته بود. مردم هر روز صبح بیدار می شدند می‌دیدند یک گوشه از روابطشان با دنیا به هم ریخته که می توانست برای مردم آزار دهنده باشد.

*مسئله سوم  تحقیر آمریکا در سیاست خارجی است. آمریکایی‌ها هیچ وقت در تاریخ روابط بین الملل این چنین در سازمان ملل و در شورای امنیت سازمان ملل مختلف مفتضح نشده بودند. اینکه در سازمان ملل آن طرحی را ارائه کنند و فقط خودشان و یک جزیره کوچک با آنها رای بدهند در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است. یا طرحی را شورای امنیت مطرح کنند و هیچ کشوری اعتناد نکند، تحقیر بزرگی بود برای مردم آمریکا و به این دلیل مردم تصمیم به تغییر گرفتند.

* سیاست جمهوری اسلامی ایران یک سیاست بسیار روشنی هست. سیاست ما بر مبنای صلح و ثبات در منطقه و احترام به حقوق ملت‌هاست. سیاست ما بر مبنای عدم تجاوز و عدم مداخله در امور داخلی کشورهاست. سیاست ما مقابله و مبارزه با تروریسم است.

*سیاست ما پایان یک جانبه گرایی است. سیاست امام پایبندی به معاهدات است. سیاست ما روشن است. سیاست ما تغییر نمی کند باز هم همین سیاست‌ها را داریم. باز هم با تروریسم مخالفیم. هر دولتی در آمریکا سر کار بیاید باز هم با شکستن بدون دلیل و معاهدات مخالفیم هر دولتی در آمریکا سر کار باشد.

* ایران با مداخله و تحقیر ملت‌ها مخالفت می‌کند سیاست ما تغییر نمی‌کند. همان سیاستی که جمهوری اسلامی ایران دیروز داشته امروز هم خواهد داشت و فردا هم خواهد داشت این وابسته به دولت آمریکاست که به این سیاست‌ها نزدیک شود یا از آن فاصله بگیرد.

*دولتی که در آمریکا عمرش رو به پایان است در همه این سیاست‌ها با ما فاصله گرفت و خودش کنار رفت.

۲۷۲۱۵

کد خبر 1454244

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسن روحانی دونالد ترامپ کاخ سفید ایران و آمریکا مردم آمریکا سیاست ها سیاست ما بر مبنای ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی

در هفته‌ی جاری، سفر دوروزه و فشرده‌ رئیس‌جمهور به پاکستان با برنامه‌های متنوع انجام شد؛ در این گزارش نگاهی گذرا به این رویدادها داریم. - اخبار سیاسی -

گروه دولت خبرگزاری تسنیم، مقامات عالی دولت سیزدهم در دوران انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بودند که احیای سیاست همسایگی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای را دنبال خواهند کرد و تحکیم روابط با کشورهای مجاور را در کنار تعامل با سایر کشورهای جهان را در برنامه قرار می‌دهند.

رئیسی: امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم طبق اعلام مسئولان دولتی آمار تبادلات تجاری و اقتصادی ایران با اکثر کشورهای منطقه در این‌ مدت رشد چشمگیری داشته و در این‌ زمینه توافقات و اسناد همکاری متعددی توسط مسئولان مختلف در سفرها و دیدارهای دو و چند جانبه به امضا رسیده و پیگیری می‌شود.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای، گروه بریکس، فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیت کالا، پیگیری راه‌گذرهای شرق-غرب و جنوب-شمال، رفت‌وآمدهای متعدد دیپلماتیک، فعال‌سازی کمیسیون‌های عالی دوجانبه با همسایگان و سوآپ گازی با ترکمنستان از جمله رخدادهایی است که در این دو سال و نیم اخیر رقم خورده است.

پاکستان همسایه‌ی جنوب‌شرقی ایران است که پیوند تاریخی عمیقی با کشور ما دارد و در گذشته نیز تجاربی در زمینه همکاری‌های بین دو کشور وجود دارد. میزان تجارت و تبادلات اقتصادی ایران و پاکستان اخیراً به دو میلیارد دلار رسیده که به‌گفته‌ی کارشناسان، این رقم امکان رشد چندبرابری را داراست.

سید ابراهیم رئیسی در هفته‌ی جاری به پاکستان سفر کرد؛ سفر رسمی‌ای که بعد از هشت‌سال در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران به این کشور صورت می‌پذیرفت. حسن روحانی رئیس‌جمهور سابق سال 1395 به این کشور سفر کرده بوده و پس از آن ارتباط سران دو کشور در گفت‌وگوهای مکتوب و تلفنی و یا دیدار در حاشیه اجلاس‌ها و نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی صورت می‌گرفت.

در این گزارش خبرگزاری تسنیم، نگاهی به برنامه‌های سفر دو روزه‌ رئیس‌جمهور به این کشور مسلمان خواهیم داشت:

آیت‌الله رئیسی بامداد روز دوشنبه 3 اردیبهشت‌ماه عازم اسلام‌آباد شد و پیش از عزیمت، درباره اهداف این سفر گفته بود ایران در راستای سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای اسلامی و همسو، علاقمند به ارتقای روابط با کشور پاکستان است و در این سفر مسائل مختلفی از جمله مسائل اقتصادی و تجاری، انرژی و مسائل مرزی با دولت پاکستان مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

او هم‌چنین هدف‌گذاری 10 میلیارد دلاری مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور را اعلام کرد و گفته بود امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم و تثبیت و ارتقای امنیت نقاط مرزی به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

** ورود به اسلام‌آباد و استقبال در کاخ نخست‌وزیری

رئیس‌جمهور کشورمان صبح دوشنبه وارد پایتخت پاکستان شد و توسط ریاض حسین پیرزاده وزیر کار و مسکن و جمعی دیگر از مقامات پاکستانی مورد استقبال قرار گرفت.

شهباز شریف نخست‌وزیر این کشور، مقام عالی ایرانی را مورد استقبال قرار داد و رئیسی در محوطه دفتر وی به رسم یادبود، یک نهال غرس کرد.

** دیدار وزیر خارجه با رئیسی

اسحاق‌دار وزیر خارجه پاکستان در بدو ورود رئیسی به پاکستان به محل اقامت وی رفت و با مقام عالی ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد؛ رئیس‌جمهور در این دیدار گفت با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.

وزیر خارجه این کشور نیز در این ملاقات گفت امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد.

** اراده دو کشور برای ارتقای روابط

اولین برنامه‌ی رسمی رئیسی در این سفر، دیدار با نخست‌وزیر و نشست خبری درباره‌ی گفت‌وگوهای دو طرف بود. رئیس‌جمهور طی سخنانی ضمن تأکید بر لزوم ارتقای روابط دو کشور در تمامی سطوح و رسیدن حجم تبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار در گام اول، مواضع دولت و ملت پاکستان در محکومیت رژیم صهیونیستی و جنایاتش را ستود و عنوان کرد منافع ایران و پاکستان در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود.

شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان نیز طی سخنانی پیرامون جنایات اسرائیل در غزه عنوان کرد درخصوص وضعیت مردم‌کشی در غزه گفت‌وگو کردیم و این عمل اسرائیل را محکوم می‌کنیم؛ او هم‌چنین از رهبر معظم انقلاب درباره پشتیبانی‌شان از مردم کشمیر قدردانی کرد.

** امضای اسناد همکاری دوجانبه

هم‌چنین در حضور دو مقام عالی، 8 سند با موضوعاتی از جمله «ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه‌های مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سیما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاری‌های امنیتی»، «همکاری در بخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری» بین مقامات دو کشور به امضا رسید.

** ادامه دیدارهای رئیسی با مقامات پاکستانی

در حاشیه دیدار رئیسی و شهباز شریف، یکی از خیابان‌های مهم اسلام‌آباد که از ساختمان پارلمان این کشور آغاز می‌شود به اسم ایران نامگذاری شد.

رئیسی در ملاقات با «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی این کشور گفت ایران از سویی میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید.

رئیس مجلس ملی پاکستان نیز در این دیدار بیان کرد هیچ‌کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

** تأکید روسای جمهور ایران و پاکستان بر لزوم تحکیم روابط

رئیس‌جمهور کشورمان عصر دوشنبه با همتای خود «آصف علی زرداری» دیدار و گفت‌وگو کرد؛ رئیسی در این دیدار تأکید کرد اشتراکات فرهنگی و مذهبی میان دو ملت ایران و پاکستان موجب تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز تعمیق روابط دو کشور است.

زرداری با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

** ناراحتی‌ها از تقویت روابط دو کشور اهمیتی ندارد

دیدار با رئیس مجلس سنای پاکستان از دیگر برنامه‌های شفره‌ی این سفر بود؛ رئیسی در این ملاقات گفت ما منافع متقابل را در توسعه روابط و گسترش همکاری‌های فیمابین می‌دانیم و ناراحتی دیگران از تقویت مناسبات ایران و پاکستان برای ایران اهمیتی ندارد.

«یوسف رضا گیلانی» نیز در این دیدار با استقبال از سفر هیات ایرانی گفت سفر جنابعالی به پاکستان باعث تحول در مناسبات دو کشور خواهد شد.

رئیس‌جمهور هم‌چنین در جمع نخبگان این کشور گفت عملیات طوفان‌الاقصی شکست اطلاعاتی، نظامی، امنیتی و بالاتر از همه اینها شکستی راهبردی برای رژیم صهیونیستی و حامیان او بود که به هیچ وجه قابل جبران نیست. بعد از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی دیگر هیچ حکومت اسلامی نمی‌تواند دم از عادی‌سازی روابط بزند، چرا که امروز سران رژیم صهیونیستی و حامیان او به ویژه آمریکا و برخی کشورهای غربی منفورترین چهره‌ها نزد افکار عمومی جهانیان هستند.

** فرمانده ارتش پاکستان به دیدار رئیسی رفت

در حاشیه اولین روز حضور رئیس‌جمهور کشورمان در پاکستان، ژنرال "سید عاصم منیر" فرمانده ارتش این کشور به دیدار رئیسی رفت؛ طرفین بر لزوم برقراری ثبات در مرزها و منطقه تأکید داشتند.

** ادای احترام به اقبال لاهوری

رئیس‌جمهور در اولین برنامه از سفرش به لاهور، به مزار اقبال لاهوری رفت و به این شخصیت ادای احترام کرد.

.

سپس خانم «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب به دیدار رئیس‌جمهور آمد و طی سخنانی خطاب به رئیس‌جمهور کشورمان گفت تمام تلاش خود را برای گسترش بیش از پیش روابط ایران و پاکستان به کار خواهد گرفت.

** خط و نشان برای اسرائیل

سخنرانی در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب دیگر برنامه‌ی این سفر فشرده بود؛ رئیسی طی سخنانی ضمن یاداوری پیوند تاریخی دو ملت ایران و پاکستان، با اشاره به جنایت اخیر اسرائیل در حمله به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ تنبیهی ایران به این رژیم، تصریح کرد اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

** ادای احترام به محمدعلی جناح

رئیسی هم‌چنین در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

سپس رئیس‌جمهور کشورمان به دانشگاه کراچی قلب اقتصادی پاکستان رفت و طی مراسمی با حضور جمعی از مقامات ایالت سند، نمایندگان مجلس ایالتی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه، مدرک دکترای افتخاری این دانشگاه را به سید ابراهیم رئیسی اهدا کردند.

بر اساس این گزارش، سروزیر و استاندار ایالت سند به دیدار رئیسی رفت و مقام عالی کشورمان در این دیدار توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان به‌ویژه کشور دوست و برادر پاکستان جزو اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت امیدواریم توافقات حاصل شده در این سفر با پیگیری مقامات دو طرف هرچه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

** سخنرانی در جمع فعالان اقتصادی و علمای مذهبی

آخرین برنامه رئیسی در پاکستان، سخنرانی در اجتماع نخبگان، فعالان اقتصادی و علمای مذهبی کراچی بود؛ رئیس‌جمهور بیان کرد با وجود گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب، مسئله آزادی قدس و احقاق حقوق ملت فلسطین همچنان مورد توجه و تاکید مردم ایران قرار دارد.

وی هم‌چنین با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان برای گسترش روابط در سطوح مختلف و هدف‌گذاری برای رسیدن حجم تبادلات تجاری به 10 میلیارد دلار در قدم اول، مرز بیش از 900 کیلومتری دو کشور را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست.

رئیس‌جمهور بامداد روز چهارشنبه 5 اردیبهشت‌ماه عازم سریلانکا شد که در گزارش بعدی به شرح آن می‌پردازیم.

به گزارش تسنیم، بعد از انجام دیدارها و توافقات فی‌مابین مقامات عالی ایران و پاکستان به‌گفته‌ی رئیس‌جمهور، پیگیری مجدانه و مستمرِ این توافقات و اسناد امضاشده ضرورت دارد تا ظرفیت‌های دوجانبه مورد استفاده قرار بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سردار رادان: دشمن می خواهد از خاکریز عفاف و حجاب بگذردY اگر موفق شود دیگر چیزی برای ما نخواهد ماند/ 32 سازمانی که در این نظام مسئول بودند برای ساماندهی حجاب و عفاف نه تنها کار خودشان را نمی کنند بلکه شبهه و شک و تردید در دل مردم نیز می اندازند
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • کنایه تلخ فوتبالیست دوست‌داشتنی سابق درباره قیمت دلار | فیلم
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • : تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن