Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از نامه نیوز، برگزاری انتخابات در ایالات متحده به فضای سیاسی در ایران نیز شور و نشاط داده است. انگار حالا که معلوم شده در آن سوی دنیا یک دولت دموکرات سر کار است، اینجا هم اهالی سیاسی رقابت‌های انتخاباتی را جدی‌تر گرفته‌اند.

محمدصادق کوشکی فعال سیاسی اصولگرا نتیجه انتخابات در آمریکا را به ذات بر انتخابات ایران موثر نمی‌داند، اما معتقد است که اصلاح‌طلبان توانایی بهره‌گیری از آن را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین معتقد است که از پیش برنده پنداری موجود در جریان اصولگرا آسیب‌زا است.

گفت و گو با محمدصادق کوشکی را در ادامه بخوانید:

نتیجه انتخابات در آمریکا چقدر بر انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۴۰۰ تاثیر دارد. آیا پیروزی همان‌قدر که اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند و از آن استقبال کردند، موجب تقویت آنان خواهد شد؟

به صورت واقعی نباید نتیجه انتخابات در آمریکا هیچ اثری بر انتخابات ما داشته باشد، اما جناح اصلاحات با همکاری دولت آقای روحانی تلاش می‌کند که فضا را به این سمت ببرد. یعنی، چون در عالم واقع جذابیتی برای کسب آرای مردم ندارند، سعی می‌کنند که از این آخرین فرصت بهره برده و از روی کار آمدن بایدن برای خود پله بسازند. به نوعی شانس خود را امتحان می‌کنند تا شاید بتوانند دوباره به قدرت برسند.

فکر می‌کنید چقدر در این زمینه موفق باشند. یعنی سرمایه اجتماعی این جریان که به اعتراف خودشان با توجه به عملکرد دولت روحانی ریزش چشم‌گیری داشته است، با توجه به تحولات اخیر بین‌المللی دوباره جذب می‌شود؟

جناح اصلاحات خیلی به فضای مجازی امیدوار است. همچنین امیدوار است که با توجه به دخالت‌های دولت در حوزه اقتصاد به خصوص دخالت‌هایی که بعد از این خواهد کرد، بتواند با عملیات روانی و بازی فضای مجازی از آمدن بایدن یک فضاسازی مثبت انجام دهد و با این مجموعه حرکات، انتخابات را ببرد. واقعیت این است که آن‌ها در سال ۹۶ نیز با همین تاکتیک توانستند انتخابات را ببرند و عملا آورده خاصی نداشتند.

با توجه به وضع موجود ساخت دوگانه مذاکره یا عدم مذاکره دوباره برای جامعه و افکار عمومی جذابیت دارد؟

عملکرد اصلاح‌طلبان در فضای مجازی به نحوی است که می‌توان حدس زد این امکان را داشته باشند. به هرحال آن‌ها در عملیات و جنگ روانی به خصوص در فضای مجازی بی‌رقیب هستند.

جریان اصولگرا چطور باید با این رویکرد تبلیغاتی اصلاح‌طلبان مواجه شود؟

جریان اصولگرا فعلا باور نکرده و تصور می‌کند که از الان برنده هستند. دوستان اصولگرا از الان مشغول تقسیم وزارتخانه‌ها هستند و وضعیت فعلی و حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی را خیلی جدی نگرفته‌اند. برداشت آنان این است که در انتخابات آتی برنده هستند و اصلاح طلبان شانسی ندارند.

تبعات این نگاه چیست؟

در هر عرصه‌ای اگر رقیب را جدی نگیرید، آن کسی به هدف می‌رسد و برنده می‌شود که بازی را بیشتر جدی گرفته باشد.

اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به روی کار آمدن بایدن روی کاندیدای دیپلمات و با تجربه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند، جریان اصولگرا کاندیدای مناسبی که بتواند در مقابل او قرار بگیرد، دارد؟

اصلاح‌طلبان این هنر آن را دارند که در دقیقه نود با بهره‌گیری از وضعیت فعلی فضای مجازی که یک فضای بی در و پیکر است، بازی را به نفع خود تغییر دهند. نیازی نیست که روی یک نامزد دیپلمات سرمایه‌گذاری کنند و حتی می‌توانند یک فرد کم‌شناخته شده‌ای را مطرح کرده و روی او مانور دهند و رای بیاورند. کما اینکه آقای روحانی در سال ۹۲ خیلی فرد شناخته‌شده‌ای در جامعه نبود.

بنابراین اوضاع اصلاح‌طلبان آنقدر که یکی، دو ماه قبل تصور می‌شد؛ بد نیست.

نیست. اصلاح‌طلبان هم به صورت جدی مایل هستند که در قدرت بمانند و هم برای آن تلاش می‌کنند.

 احتمال پیروزی هم دارند؟

بالاخره اگر این احتمال ۲۰ درصد هم باشد، بهتر از کنار رفتن از قدرت است.

کد خبر 564241 برچسب‌ها انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم اصلاح‌ طلبان اصولگرایان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم اصلاح طلبان اصولگرایان جریان اصولگرا اصلاح طلبان فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۷۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد.

به گزارش ایلنا، غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، در تحلیل مصاحبه‌ی اخیر مهدی نصیری با بی‌بی‌سی گفت: من اصلا ایشان را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک مرتبه این طرف صفحه بیاید.

وی ادامه داد: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر کسی از مخالفین نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.

کرباسچی اظهار داشت: کسی حرف او را حساب نمی‌کند که بخواهد چنین طرحی بدهد. حالا موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان، به ویژه شخص آقای تاجزاده و آقای موسوی خیلی مشخص است به نظرم ایشان تعادل ندارد و لازم نیست درباره آن صحبت شود.

نصیری می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود

وی در پاسخ به این سوال که طرح این موضوع از سوی آقای نصیری دارای چه اهدافی است، گفت: آقای نصیری آدمی است که می‌خواهد خودش را مطرح کند و حرف‌های شاذ می‌زند. زمانی فکر می‌کردم ایشان از طرف همین آدم‌های افراطی مأموریت دارد تا طوری حرف بزند که اگر حرف‌های معقولی زد، جایگاهی پیدا نکند و بگویند فلانی بهترین حرف را برای بی اعتبار کردن حرف‌های انتقادی صحیح می‌زند.

کرباسچی تصریح کرد: اهداف خاصی پشت این موضوع نمی‌بینم و فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود. سوابق او آنچنان است که برای آدم‌های اصلاح‌طلب خیلی روشن بوده و کسی حرف‌های ایشان را به بهای بهشت نمی‌دهد. سعی می‌کند حرف‌های تندتری بزند که جایگاهی برای خودش جذب کند.

نصیری فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد

وی گفت: نصیری آن زمانی هم که در کیهان و پیش آقای شریعتمداری بود و جا‌های عمومی کشور در دست آنان قرار داشت، فضاحتی علیه شخصیت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی به وجود آورد و آن همه توهین، ناسزا و تهمت علیه آن افراد زد که آن زمان هم معلوم بود که ایشان تعادل ندارد. در حال حاضر هم به دنبال همان مسیر است فقط ورق را برگردانده است. می‌داند که کسی به او وقعی نمی‌گذارد و جایگاهی ندارد، می‌خواهد این سمت افراط را بگیرد تا دیگران به حرف او گوش بدهند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر من آقای نصیری نه جایگاهی در محافل اصلاح‌طلب‌ها دارد، با توجه به سوابق ایشان، برانداز‌ها می‌فهمند که فقط به درد همین تبلیغات در رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی می‌خورد که مثلا حرف تازه‌ای زده شود. در هر صورت ایشان جایگاهی ندارد.

دیگر خبرها

  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات از ۲ روز دیگر
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!