Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@20:40:17 GMT

افزایش شدید هزینه‌های ساخت‌و‌ساز

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۰۰۱۷

افزایش شدید هزینه‌های ساخت‌و‌ساز

برخی آشفتگی‌ها در صنعت ساختمان تقریبا نقل همه محافل مهندسی است. این وضعیت از ابتدایی‌ترین مراحل ساخت‌وساز مانند گودبرداری و طراحی تا اجرا و نظارت و کیفیت مصالح مورداستفاده دیده می‌شود. در نحوه اجرای ساختمان به دلیل استفاده از مجریان فاقد صلاحیت و همچنین کارگران غیرمتخصص، مشکلات قابل‌توجهی وجود دارد که موجب اتلاف هزینه‌ها و احداث ساختمان‌هایی پایین‌تر از استاندارد و معیار‌های موردنیاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش دنیای اقتصاد، مصالح مورداستفاده در برخی پروژه‌های ساختمانی نیز متاسفانه از استاندارد‌های بین‌المللی فاصله دارند و در بدو اجرای سازه پروژه با ابهام و مغایرت‌های اساسی مواجه می‌شود؛ همچنین استفاده از تیرچه‌های ساخته‌شده در کارگاه‌های غیراستاندارد بدون حضور و نظارت مهندسان باتجربه، بتن‌های غیراستاندارد و ده‌ها مشکل دیگر موجب می‌شود سازه پروژه ضعیف، عاری از استاندارد و خطرآفرین برای مواقع بروز زلزله شود.

در ادامه این زنجیره معیوب می‌توان به فقدان نظارت‌های اصولی اشاره کرد که باعث شکل‌گیری پدیده‌هایی مانند صوری کاری و خدشه‌دار کردن حیثیت جامعه مهندسی‌شده است. حلقه آخر این زنجیره هم قوانین متناقض و البته الزام‌آوری است که «مسکن» را به «سرپناه سازی» تنزل می‌دهد و البته همین سرپناه بی‌کیفیت با قیمت‌های میلیاردی که باقدرت خرید مردم کیلومتر‌ها فاصله دارد، به بازار عرضه می‌شود.

در این وضعیت تنها کسانی که سود می‌کنند، سوداگرانی هستند که به‌یک‌باره وارد این صنعت می‌شوند و بعد از طی کردن راه چند صدساله در چند ماه از بازار خارج می‌شوند. سازندگان واقعی، اما به‌هیچ‌وجه از این وضعیت راضی نیستند؛ آن‌ها معتقدند که اگرچه قیمت واحد‌های ساخته‌شده افزایش یافته، اما باید در ادامه فعالیتشان پروژه‌های جدید را با قیمت سرسام‌آور کلید بزنند.

هجوم خریداران به مناطق جنوبی

فرامرز صدیق‌مقدم، عضو هیات‌مدیره هلدینگ «سپنتا» می‌گوید: با توجه به افت قدرت خرید مردم، در کلان‌شهری مانند تهران خریداران سراغ مناطق جنوبی شهر رفته‌اند و همین اتفاق باعث شده قیمت مسکن در این مناطق هم به‌شدت افزایش یابد. بخشی از این خریدوفروش‌ها به خاطر خانه‌دار شدن و برخی دیگر با هدف حفظ سرمایه است.

وی با اشاره به اینکه قیمت ساخت‌وساز از نوسانات ارز تاثیر می‌پذیرد، می‌افزاید: برخلاف گذشته که قیمت زمین تنها عامل نگران‌کننده بود، امروز هزینه‌های ساخت با توجه به افزایش قیمت مصالح به‌شدت هزینه‌ها را افزایش داده است. به‌طور مثال هزینه بتن در هر مترمکعب ساختمان حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. البته افزایش قیمت سیمان ناشی از گرانی آن توسط کارخانه‌ها نیست، بلکه دلالان چنین وضعیتی را به وجود آورده‌اند.

صدیق مقدم همچنین به مشکلات جامعه مهندسی اشاره می‌کند و معتقد است: دستمزد و حق‌الزحمه مهندسان در کشور ما بسیار پایین است و هیچ‌گونه تناسبی با قیمت مسکن ندارد. مسوولان با این استدلال که افزایش دستمزد مهندسان باعث گرانی ساختمان می‌شود، از اعمال نرخ تورم سالانه در حقوق آن‌ها خودداری می‌کنند؛ درحالی‌که در بالاترین حالت، دستمزد مهندسان یک درصد هزینه‌های ساخت را دربر می‌گیرد و ریشه گرانی مسکن را باید در متغیر‌های دیگری جست‌وجو کرد.

شهرداری‌ها تمایلی به پیشگیری تخلفات ندارند

یکی از عمده‌ترین انتقادات سازندگان و نهاد‌های مسوول مانند شهرداری‌ها به وضعیت نظارت مهندسان است. آن‌ها معتقدند به خاطر صوری کاری‌هایی که انجام می‌شود نباید دستمزد‌ها به حد واقعی برسد. عضو هیات مدیره هلدینگ سپنتا، اما نظری متفاوت دارد. او می‌گوید: در همه جوامع و صنوف شاهد تخلفاتی از طرف اعضا هستیم. کسی منکر وجود صوری کاری نیست، اما به نسبت میزان خدمات مهندسی که داده می‌شود، بسیار ناچیز است. من علاوه بر اینکه سازنده هستم، در حیطه نظارت ساختمان هم فعالیت دارم.

بار‌ها اتفاق افتاده که تخلفات را به شهرداری گزارش کرده‌ام، اما هیچ‌گونه ترتیب اثری نداده‌اند و در صورت وقوع حادثه دیواری کوتاه‌تر از مهندس ناظر وجود ندارد. ریشه مشکل هم آنجا است که در پاره‌ای موارد برخی شهرداری‌ها از تخلفات درآمد کسب می‌کنند؛ بنابراین در زمینه پیشگیری چندان مایل به ورود نیستند.

وی به یک نمونه از قوانین شهرداری اشاره و تصریح می‌کند: درگذشته قانونی به نام ۲+۶۰ وجود داشت که بر اساس آن میزان ساخت ۶۰ درصد مساحت زمین به‌علاوه ۲ متر بود که تمام ساختمان‌ها با این قانون بنا شده‌اند، اما در حال حاضر صرفا ۶۰ درصد را ملاک قرار داده‌اند و ساخت‌وساز بیشتر از آن تخطی از قانون به شمار می‌رود، اما متاسفانه شهرداری اجازه می‌دهد که این دو متر را سازندگان به‌عنوان نورگیر بسازند و در قبال این تخلف از آن‌ها جریمه اخذ کند و ازآنجا‌که برای سازنده‌ها پرداخت جریمه می‌صرفد، از این کار استقبال می‌کنند.

عملکرد مطلوب نظام‌مهندسی در کنترل نقشه

صدیق مقدم همچنین با اشاره به اینکه سازمان نظام‌مهندسی منشأ اثرات مطلوبی برای صنعت ساختمان بوده است، ادامه می‌دهد: سازمان نظام‌مهندسی با پیگیری‌های مختلف درنهایت شهرداری را مجاب کرد که این سازمان نقشه‌های بالای ۲هزار متر را کنترل کند. این اتفاق باعث شده تا تغییرات بسیار مثبتی را در ساختمان شاهد باشیم، به‌گونه‌ای که توصیه می‌کنم اگر کسی قصد خرید خانه دارد، سراغ مجتمع‌های بالای ۲هزار متر برود.

عضو هیات‌مدیره هلدینگ سپنتا در ادامه به چشم‌انداز املاک تجاری اشاره می‌کند و می‌گوید: دوره ساخت املاک تجاری به سر آمده است و با توجه به مدل اینترنتی کسب‌وکار‌ها و شکل‌گیری هایپراستار‌های مختلف در سطح شهر، مشتری چندانی برای این واحد‌ها وجود ندارد و به‌مراتب سخت‌تر از املاک مسکونی به فروش می‌رسند.

قوانینی که اجرا نمی‌شوند

وی به مشکلات قانونی ساخت پارکینگ در سطح شهر اشاره می‌کند و می‌افزاید: بر اساس طرح تفصیلی چنانچه کسی در زمین خودش مبادرت به احداث پارکینگ کند، دوطبقه تراکم تجاری رایگان به‌صورت تشویقی دریافت می‌کند، اما در عمل چنین کاری را شاهد نیستیم. ضمن اینکه سامانه ثبت اسناد و املاک که باید برای پارکینگ‌ها سند صادر کند، با این بهانه که سامانه‌ای برای این کار نداریم از انجام این تعهد شانه خالی می‌کند؛ بنابراین یکی از مهم‌ترین کاربری‌هایی که می‌تواند از افزایش ترافیک جلوگیری کند، به حاشیه رانده شده است.

صدیق مقدم در مورد اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی معتقد است: واقعیت این است که بخش زیادی از خانه‌های خالی آماده که به بازار عرضه نمی‌شوند، در دست نهاد‌هایی مانند بانک‌ها است که طی سال‌های متمادی با توجه به نفوذی که داشته‌اند، از اجرای این طرح جلوگیری شده است. استدلال مسوولان برای اجرا نکردن قانون مذکور فقدان سامانه جامع املاک و مستغلات برای اطلاع از شرایط املاک بود که تاکنون به هر دلیل شاهد اجرای این طرح نیستیم و این برای صنعت ساختمان یک معضل اساسی است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ارزش سهام عدالت همسان سازی حقوق بازنشستگان وام ودیعه مسکن قیمت سکه قیمت دلار قیمت پراید ساخت و ساز صنعت ساختمان هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۰۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنرهای نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است ولی اگر  بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفترهای اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنرهای نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کارهای پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز  به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند . قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه  نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای 5، 6 طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفترهایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.   

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین 25 شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله‌ قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی،جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر