Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتاق بازرگانی خراسان رضوی روز چهارشنبه به نقل از علی اکبر لبافی در هشتمین نشست کمیته راهبری معین‌های اقتصادی - فرهنگی خراسان رضوی افزود: در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اجرایی شدن مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در کشور سخن گفت و تاکید کرد، معاونتها و ادارات کل این وزارتخانه باید از تمامی ظرفیتهای خود در زمینه توانمندسازی مردم و اجرای این طرح و احیای مسوولیتهای اجتماعی در استانها بهره گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خراسان رضوی بخصوص کمیته راهبری معین‌های اقتصادی استان، به عنوان الگو برای اجرای مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی و معرفی آن به سایر استانها نقشی کلیدی دارد و باید برای ارائه راهکارها، آموزش اجرا و پیاده‌سازی این طرح برنامه داشته باشد.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: در نشست با وزیر صنعت، بسته ارائه شده از سوی دبیرخانه این نهاد شامل مبانی نظری و فرآیند اجرا و تجربیات خراسان رضوی، ساختار سازمانی ملی و استانی برای ارسال به استان‌های متقاضی، اجرای مدل پس از بررسی توسط اعضا برای ارائه به سایر استانها به تصویب رسید.

وی افزود: سه پیشنهاد شامل اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در همه استانها، اجرای این الگو در استانهایی که استانداران و سایر ارکان حاکمیتی آن اعلام آمادگی کنند و اجرا در ۵۰۰ شرکت صنعتی بزرگ کشور در راستای احیای مسوولیت پذیری اجتماعی آنها در این نشست مطرح شد که هر سه مورد قبول اعضا قرار گرفت.

لبافی ادامه داد: در حال حاضر سه استان برای اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی اعلام آمادگی کرده‌اند که برای معرفی این الگو به این استانها بسته‌ای تهیه شده که به همراه مصادیق اجرایی آن ارسال می‌گردد.

وی به تشریح عملکرد معینهای اقتصادی پرداخت و گفت: تاکنون چهار هزار و ۳۸۶ کسب و کار خرد توسط ۱۷۱ معین اقتصادی در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی به ثبت رسیده است که از این تعداد تاکنون سه هزار و ۱۳۹ کسب و کار از ۱۳۶ معین اقتصادی توسط گروه کارشناسی نهاد مردمی مورد بررسی و تایید قرار گرفته و از این میزان هزار و ۷۶۰ طرح کسب و کار به بهره برداری رسیده است که زمینه اشتغال ۲۰ هزار نفر را فراهم می‌کند.

طرح مثل توسعه اقتصادی- فرهنگی خراسان رضوی به عنوان طرح ابتکاری رزم حسینی که در زمان تصدی وی در استانداری خراسان رضوی در این استان به اجرا درآمد، مدلی تلفیقی برگرفته از تجربیات و مبانی نظری و کاربردی در مدل اجرایی قلعه گنج کرمان، الگوهای اجرایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی و بنیاد برکت، مدل های توسعه جهانی مانند تریپل هلیکس و مدلهای مسوولیتهای اجتماعی در کشورهای توسعه یافته است.

این طرح ابتکاری با رویکرد ایجاد همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی، کاهش بوروکراسی اداری و اتکا به توان بخش خصوصی ایجاد شد و دو گام بررسی وضعیت موجود و تکمیل مدل مشارکتی و غیردولتی و تعمیم مدل به کل استان را در دستور کار قرار داد.

همه ارکان نظام اعم از ائمه جمعه، مدیران دستگاه‌های اجرایی، مسوولان دستگاه‌ قضایی، نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی بخش خصوصی دست به دست هم دادند و با امضا کردن یک تفاهم نامه مشترک توسعه روستاها و نقاط محروم را با بهره گرفتن از ظرفیتها و توانمندی‌های داخلی برعهده گرفتند.

نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی نیز در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ ذیل اتاق بازرگانی، صنایع - معادن و کشاورزی خراسان رضوی تشکیل شد.

برچسب‌ها مشهد وزارت صنعت معدن و تجارت اقتصاد مقاومتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد وزارت صنعت معدن و تجارت اقتصاد مقاومتی مشهد وزارت صنعت معدن و تجارت اقتصاد مقاومتی اخبار کنکور مثلث توسعه اقتصادی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی نهاد مردمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۰۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور

وزیر فرهنگ با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در سازمان اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف طی سخنانی درباره فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی گفت: ما در جلسات متعدد و مختلف مرتبط با سازمان بعضا با این پرسش مواجه می‌شویم که فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی چیست که ناشی از عدم آشنایی با ماموریت های این سازمان است.

وزیر فرهنگی یکی از مهم‌ترین کارکردهای سازمان اوقاف را افزایش میزان بهره‌وری و رشد محصولات و افزایش ارزش تولیدات وقفی عنوان کرد و اظهار داشت: نکته مهم این است که مجموعه اوقاف وابستگی ویژه‌ای به بودجه دولتی ندارد و در واقع نیات واقفین را نمایندگی می‌کند و مردمی‌ترین بخش متصل به حاکمیت است و مردمی‌ترین وجه حاکمیت را نمایندگی می‌کند.

او ادامه داد: سازمان اوقاف جایی است که مردم با انگیزه کسب ثواب بخشی از بهترین دستاوردهای زندگانی خود را برای یک جریان سازنده عمرانی و بالنده وقف می‌کنند. آن وقت این مجموعه که این اتصال را به حاکمیت دارد و به این مجموعه معظم مردمی که آکنده از ایمان و باورهای الهی است، با این نگاه وظایفش را جلو می‌برد.

 

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

 

اسماعیلی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در این سازمان یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند.

او تصریح کرد: خروجی اصلی این سازمان کمک به حوزه‌های فرهنگ دینی است. این جریان که جریان تولید ثروت است بسیار اهمیت بالایی دارد و حالا این امر در دوره جدید با پیشرفت‌هایی که شکل گرفته می‌تواند به توانی چندین برابر گذشته به نتیجه برسد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه حضور در اقتصاد دریا، حضور در عرصه شرکت‌های دانش بنیان امروز یک ضرورت است، ‌یادآوری کرد: رئیس جمهور امروزه در سفرهای خارجی دیگر میراث فرهنگی و فرش هدیه نمی‌دهند بلکه از محصولات تولیدی علم و فناوری هدیه می‌دهند. امروز ما در این حوزه بسیار سربلند هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما در گذشته به توانمندی‌های ژئوپلتیک و منابع نفتی استناد می‌کردیم اما امروز مهمترین نقطه قوت ما تولیدات علمی است. وقتی امروز دقیق‌ترین موشک‌های نقطه‌زن را داریم دیدید که دنیا شگفت‌زده شد. حرکت پهپادها در آسمان چندین کشور، مانور قدرت فناورانه جمهوری اسلامی بود. آن مانور اقتدار چهل‌وپنج ساله‌ای بود که امام خمینی و رهبر معظم انقلاب به مردم عرضه کردند. همان شب بیش از 70 درصد مردم در نظرسنجی های مختلف گفتند که حس غرور به آن‌ها دست داده است.

او با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق،‌ گفت: پس از ابلاغ چندین استاندار کلانشهرها اعلام آمادگی کردند و اگر مدیریت به همین شکل جلو برود بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

وزیر فرهنگ سیاست مقاومت را افتخارزا ارزیابی کرد و اظهار داشت: این افتخار در همه زمینه‌های نظامی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. همه می‌گفتند یک موشک به سمت اسرائیل رها شود کل اقتصاد از دست شما خارج می‌شود. ده‌ها موشک و پهپاد پرتاب شد و امروز شاهد هستیم وضعیت اقتصادی هم در مسیر آرامش قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در اکسپو ‭‭۲۰۲۴‬‬
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم