Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@15:30:56 GMT

تلاش مکرون برای عبور از بحران خود ساخته

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۲۱۴۱

تلاش مکرون برای عبور از بحران خود ساخته

به گزارش ایرنا، موج اعتراضات گسترده علیه مواضع ضد اسلامی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه که طی روزهای گذشته به راه افتاد هنوز هم فروکش نکرده است. در ادامه اعتراضات، روز شنبه ۱۷ آبان ماه مردم داکار پایتخت سنگال در پاسخ به درخواست جنبش «مبارزه با اسلام هراسی» به رهبری «عثمان سونکو» کاندید سابق ریاست جمهوری سنگال تظاهرات گسترده‌ای علیه مکرون و فرانسه برگزار کردند و با سردادن شعارهایی خواستار محدودیت روابط با فرانسه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت مکرون از چاپ و انتشار کاریکاتورهای توهین‌آمیز و ضد اسلامی در نشریات فرانسوی و اظهارات وی در افراطی خواندن مسلمانان در هفته‌های گذشته موجی از خشم را در کشورهای اسلامی به دنبال داشته است که هنوز هم ادامه دارد.

 اعتراض‌های گسترده مسلمانان جهان به سیاست‌های ضداسلامی دولت فرانسه و درخواست‌ها برای تحریم کالاهای فرانسوی سبب شده است که مکرون از موضع خود عقب‌نشینی کند. در پی بالاگرفتن خشم جهان اسلام، رئیس جمهوری فرانسه برای توجیه رفتار خود هفتم آبان ماه در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» قطر به طور تلویحی از موضع پیشین خود عقب‌نشینی کرد و مدعی شد که او قصد اهانت به اسلام را نداشته است و احساسات مسلمانان در قبال کاریکاتورهای اهانت‌آمیز را درک می‌کند. افزون بر عذر خواهی تلویحی مکرون، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه در سفر به مصر سفر پس از دیدار با رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه این کشور روز یکشنبه ۱۸ آبان در یک نشست خبری مدعی شد فرانسه احترام عمیقی نسبت به اسلام قائل است. ما با تروریسم مبارزه می‌کنیم و تروریسم دین را به گرو گرفته و تروریست‌ها افرادی افراطی هستند.

استفاده مکرون از واژه‌ها و مفاهیم برای رهایی از بحران

انتشار کاریکاتوری اهانت‌آمیز در یک نشریه فرانسوی در هفته‌های گذشته و حمایت‌های مکرون از این موضوع، خشم جوامع اسلامی را برانگیخت. در پی افزایش احساسات ضد فرانسوی در میان کشورهای اسلامی، رئیس جمهور فرانسه در پیامی توییتری به دو زبان عربی و انگلیسی گفت که هیچ چیزی سبب عقب‌نشینی فرانسه نخواهد شد. اما وقوع اعتراض‌ها و ادامه خشم و نفرت گسترده مسلمان در سراسر دنیا علیه فرانسه و مکرون نتیجه بخش بود و این اعتراض‌ها رئیس جمهوری فرانسه را در گوشه رینگ قرار داد. او پس از این موضوع در گفت‌وگو با الجزیره ادعا کرد که صحبت‌های وی تحریف شده است. این عقب نشینی تلویحی مکرون در حالی است شماری از تحلیلگران معتقدند که هدف وی از این عقب نشینی و توجیه، تلاشی برای فروکش‌کردن اعتراض‌های روزافزون علیه خود و جلوگیری از تحریم کالاهای فرانسوی در کشورهای اسلامی است.

«حسام شاکر» کارشناس مسائل کشورهای اروپایی به روزنامه «عربی ۲۱» مصر گفت: اظهارات مکرون با الجزیره بیانگر این نیست که فرانسه از موضع خود عقب‌نشینی کرده است. بلکه این موضوع بیانگر آن است که وی به حجم بحران و ایجاد فاصله میان جهان اسلام و فرانسه پی‌برده است. مکرون به طور آشکار از موضع خود عقب‌نشینی و عذرخواهی نکرد. مکرون با هوشمندی خود و با استفاده از واژه‌ها و مفاهیم مختلف تلاش کرد بحران را کنترل کند،مکرون با هوشمندی خود و با استفاده از واژه‌ها و مفاهیم مختلف تلاش کرد بحران را کنترل کند. اما اگر پاریس می‌خواهد به طور واقعی این بحران را کنترل کند نه تنها در سطح کلی روابط باید برای بهبود چهره خود تلاش کند، بلکه این کشور باید با استفاده از مفاهیم واقعی در این زمینه عمل کند. این در حالی است که به نظر می‌رسد فرانسه آمادگی چنین اقدامی را ندارد.

«ساری عرابی ویِری» نویسنده و تحلیلگرسیاسی مصری هم در گفت‌وگو با روزنامه عربی ۲۱ مصر گفت: اظهارات مکرون نشان داد که او اندکی از موضع خود عقب‌نشینی کرده است. اما این عقب‌نشینی، آشکار و کافی نیست. بلکه او تنها برای مهار بحران و فروکش کردن خشم مسلمان این کار را کرده است. این عقب‌نشینی حیله‌ای بیش نیست که سرپوشی از غرور، خود بزرگ‌بینی آن را فراگرفته است.

«بسام روبین» سرهنگ بازنشسته ارتش اردن و کارشناس راهبردهای اقتصادی و امنیتی در روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» نوشت: مکرونِ راستگرای افراطی با رفتارهای خود خواسته است عکس‌العمل مسلمانان را ارزیابی کند تا به سطح دیگری از توهین منتقل شود، اما مسلمانان که بارها در برابر بسیاری از توطئه‌ها علیه خود سکوت می‌کردند این بار واکنش متفاوتی برخلاف انتظار افراط‌گرایان نشان دادند. مکرون و اطرافیان وی نمی‌توانند در برابر احساسات ۲ میلیارد مسلمان مقاومت کنند. در چنین شرایطی عذر خواهی وی از مسلمانان برای رهایی از بحران خودساخته یک ضرورت است.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر و مفسر بزرگ جهان عرب هم در گزارشی که در روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» منتشر کرد، گفت: اظهارات جنجال‌آفرین مکرون سبب اتحاد ۲ میلیارد مسلمان شده است و مسلمان اکنون در یک جبهه قرار گرفته و از اعتقادات و پیامبر خود دفاع می‌کنند و همه اختلاف‌های مذهبی و ملی‌گرایانه کم‌رنگ شده است.

 برخی تحلیلگران عرب  نیز می گویند: عقب نشینی مکرون از اظهارات اهانت آمیز خود علیه مسلمان نشان داد که اگر مردم جهان اسلام با هم متحد شوند می‌توانند به خواسته‌های خود برسند. درخواست‌ها برای تحریم کالاهای فرانسوی، مکرون و کشور وی را در شرایط تنگنایی قرار داد. اتحاد مسلمانان در این زمینه می‌تواند ضربه سختی را بر راستگرایان افراطی در سراسر اروپا وارد کند. شرایط کنونی فرانسه به دلیل شیوع ویروس کرونا وخیم است. در صورتی که مسلمانان یک ماه کالاهای فرانسوی را تحریم کنند این کشور به مرز ورشکستگی خواهد رسید. مکرون هم با درک چنین خطراتی مجبور شد از موضع خود عقب‌نشینی کند.رئیس جمهوری فرانسه در رفتار با اسلام و مسلمان اشتباه بزرگی را مرتکب شد و با اقدامی نژادپرستانه و کج بینی سیاسی شکاف عمیقی در روابط فرانسه و جهان اسلام ایجاد کرد.

عبدالباری عطوان تحلیلگر و مفسر بزرگ جهان عرب در این زمینه در روزنامه رای‌الیوم نوشت: اینکه مکرون در مصاحبه با شبکه الجزیره بر این موضوع تاکید کرد که احساسات مسلمانان درباره کاریکاتور اهانت‌آمیز علیه حضرت محمد (ص) را درک می‌کند و مواضع تند خود از این کاریکاتورها را توجیه و ادعا می‌کند که علت واکنش‌ها، دروغ‌ها و تحریف سخنان وی بود، بیانگر آن است که وی از موضع خود عقب‌نشینی کرده است. اما این عقب‌نشینی بیش از آن که به سود منافع کشورهای اسلامی باشد به سود خود فرانسه خواهد بود که کالاهایش در بیشتر کشورهای اسلامی به فروش می‌رسد. باید گفت که رئیس جمهوری فرانسه در رفتار با اسلام و مسلمان اشتباه بزرگی را مرتکب شد و با اقدامی نژادپرستانه و کج بینی سیاسی شکاف عمیقی در روابط فرانسه و جهان اسلام ایجاد کرد که ترمیم آن نیاز به سپری‌شدن چندین سال زمان دارد. اکنون به یقین عذرخواهی وی از مسلمانان نخستین و مهمترین گام است، اما باید منتظر ماند و دید آیا مکرون دست به اقدام جدی‌تری در این زمینه خواهد زد؟

برچسب‌ها فرانسه جامعه مسلمانان پیامبر اکرم امانوئل مکرون اعتراض پروندهٔ خبری اهانت به ساحت پیامبر اعظم (ص)، بازی شارلی ابدو با انبار باروت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه جامعه مسلمانان پیامبر اکرم امانوئل مکرون اعتراض فرانسه جامعه مسلمانان پیامبر اکرم امانوئل مکرون اعتراض اخبار کنکور موضع خود عقب نشینی رئیس جمهوری فرانسه خود عقب نشینی کالاهای فرانسوی کشورهای اسلامی عقب نشینی جهان اسلام اهانت آمیز اعتراض ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۲۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد

به گزارش جماران؛ در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است. 

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است. 

 

باید از تجربه‌ها درس گرفت

 

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند. 

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود. 

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

 

تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم

 

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد. 

 

نباید با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت

 

اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند. 

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

متن کامل این گزارش در ادامه قابل دریافت و مطالعه است:

دانلود مسأله دانشگاه در ایران

دیگر خبرها

  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • ساختمان اورژانس، پد آشیانه بالگرد و سوله بحران ساخته می‌شود
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • فرار ناکام ده‌ها مرد اوکراینی از مرزها برای اجتناب از جنگ
  • دانشجویان حامی فلسطین با تهدید به تعلیق عقب‌نشینی نکردند
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه