Web Analytics Made Easy - Statcounter

رد پای خرسی که پیش تر در کشتزارهای روستای محمود آباد در نزدیکی پارک ملی بموی شیراز دیده شده بود روز سه شنبه در پهنه های تحت جفاظت این پارک نیز توسط محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست فارس مشاهده شده است.

به گزارش برنا؛ در حالی که این روزها زیستگاه‌های فارس برای بزرگترین گوشتخوار ایران خرس قهوه ای چندان جای مناسبی نیست، پیشروی باغات، جاده کشی و آتش سوزی جنگل‌ها این گونه را به شدت تهدید می کند دیدن رد پای آن در نزدیکی پارک ملی بمو یک نوید خوشحال کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی ارندی، مدیر پارک ملی بمو شیراز در این زمینه گفت: در پی ارسال فیلمی از یک قلاده خرس قهوه ای از سوی جوامع محلی پارک ملی بمو به مسوولان پارک، تیم های جستجو و کنترل به منظور یافتن خرس مذکور تشکیل و اراضی مختلف اطراف و درون پارک مورد گشت و کنترل شبانه روزی یگان حفاظت محیط زیست فارس و پارک ملی قرار گرفت.

او افزود: در پی این گشت و کنترل ها ماموران یگان  پارک ملی بمو پس یک هفته تلاش رد پای خرس را در اراضی موسوم به چاه محکی درون  پارک ملی  یافتند.

آرندی گفت:پیگیری ها به منظور یافتن موقعیت مکانی دقیق خرس و علت حضور این گونه در منطقه مورد نظر همچنان ادامه دارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس هم گفت: برنامه حفاظت گوزن زرد و خرس قهوه ای زیستمند در فارس در کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار این استان به تصویب رسیده و این گونه‌های حیات وحش را در یک قدمی افزایش حفاظت قرار داد.  

حمید ظهرابی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس به بیان ارزش های این دو گونه و چالش های حفاظت از آن در استان پرداخت و بر لزوم مشارکت جوامع بومی و دستگاه های اجرایی در اجرای برنامه های حفاظتی تاکید کرد. 

پارک ملی بمو در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خرس قهوه ای حفاظت محیط زیست پارک ملی بمو خرس قهوه ای رد پای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۲۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد

 عبدالرحمن زحمتی گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.

روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.

وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.

لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.

در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه از پستانداران زیست می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس