Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@16:47:26 GMT

وعده مهمی که روحانی به مردم داد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۲۹۶۵

وعده مهمی که روحانی به مردم داد

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز ۲۱ آبان ماه در جلسه هیات دولت خطاب به ملت ایران گفت: به مردم عزیز اطمینان می‌دهم که دولت با همه توان به دنبال متعادل کردن نرخ ارز و متعادل کردن قیمت کالاهای اساسی است که برای مردم اهمیت دارد و دولت به طور منظم آن را دنبال می‌کند.

 حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با اشاره به انتخابات اخیر آمریکا اظهار کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران روشن است و هر دولتی که در آمریکا باشد سیاست ما تغییر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما همان سیاستی را که دیروز داشتیم امروز و فردا خواهیم داشت و این وابسته به دولت آمریکاست که به سیاست‌های ما نزدیک شود یا از آن فاصله بگیرد.

وی ادامه داد: دولت رو به پایان آمریکا در این مدت از سیاست‌های ما فاصله گرفت. سیاست اصولی ما سیاست اکثر کشورهای مستقل و مهم جهان است و آنها هم با یک جانبه‌گرایی و تروریسم مخالفند. اگر آمریکا به سیاست ما نزدیک شد شرایط جدیدی پیش می‌آید و اگر دور شد آن موضوع دیگری است. سیاست ما تعامل با جهان و به تعبیر رهبری تعامل گسترده با جهان است.

روحانی با اشاره به این‌که هفته گذشته جهان شاهد اتفاق قابل ملاحظه‌ای بود یادآور شد: مردم آمریکا با رای خود نشان دادند که موافق سیاست‌های متکبرانه کسی که با تحقیر نسبت به برخی ملت‌ها صحبت می‌کرد و حتی به بعضی از ملت‌های ما به صراحت لقب گاو شیرده داده بود و سیاست‌هایش انزجار همه ملت‌های جهان و حتی مردم خود آمریکا را برانگیخته بود، موافق نیستند و این سیاست‌ها با مخالفت قاطع مردم مواجه شد که قابل اهمیت بود.

وی اضافه کرد: رژیمی که خواب سقوط ایران را می‌دید به صورت حقیرانه ساقط شد به جز چند کشور کوچک بقیه جهان شرایط جدیدی پیش‌روی خود می‌بینند. در ایران هم انتظارات جامعه و مردم شاهد یک تغییرند. انتظارات تورمی و رکودی به انتظارات گشایشی به امید به آینده مواجه شده است. البته این به این معنا نیست که روابط ما بر این مبنا بنا نهاده شده باشد. به طور کلی اساس روابط ما با کشورهای همسایه و دوستان‌مان است. آمریکا و دولتی که در آن رو به پایان است به عنوان عامل مزاحم در روابط ما با کشورهای دیگر ایفای نقش می‌کرد و من حس می‌کنم این عامل مزاحم در حال از بین رفتن است.

رییس جمهور با بیان این‌که شرایط برای فعالیت بر مبنای مصالح و منافع آماده‌تر شده افزود: ما در سال‌های گذشته روابط بسیار خوبی مخصوصا با همسایگان‌مان مثل عراق، ترکیه، افغانستان، آذربایجان و سایر کشورهای دوست مثل روسیه و چین برقرار کردیم و احساس می‌کنیم فضا برای روابط نزدیک‌تر و تعامل با دوستان آماده‌تر شده است.

روحانی در ادامه یادآور شد: این دولت رو به پایان آمریکا که آشنا به سیاست‌های بین‌المللی نبود و صحبت‌های دیکته شده تندروهای داخلی و رژیم صهیونیستی را تکرار می‌کرد رو به پایان است. به نطق‌های این آدم (ترامپ) در مجامع بین‌المللی نسبت به ایران نگاه کنیم می‌بینید که همان جملات و تعبیراتی را به کار می‌برد که رژیم صهیونیستی به کار می‌برد و معلوم است چه کسانی برایشان اینها را نوشته‌اند.

وی با بیان این‌که دولت آمریکا نتوانست بر مبنای مصالح و منافع مردم آمریکا و جهان تصمیم بگیرد خاطر نشان کرد: علت عقب افتادن آنها در انتخابات یکی ناتوانی آنها در موضوع کرونا بود. آنها با دست انداختن این موضوع و بیان این‌که اصلا خبری نیست مردم خودشان را نابود کردند و به جای مقابله با کرونا این همه کشتار در آمریکا ایجاد شد. عامل دیگر بهم ریختن مناسبات‌شان و روابط‌شان با جهان بود و تنها رابطه با ایران نبود، بلکه روابط با دوستان سنتی‌شان و چین را هم بهم ریختند و هر روز صبح گوشه‌ای از روابط‌شان بهم می‌ریخت.

رییس جمهور اضافه کرد: عامل بعدی تحقیر آمریکا در سیاست خارجی بود. آمریکا هیچ وقت در روابط بین‌الملل این چنین در شورای امنیت و سازمان ملل مفتضح نشده بود. این‌که طرحی را ارائه کنند و فقط خودشان و جزیره‌ای کوچک به آنها رای دهد یا طرحی بدهند که هیچ کشوری به آن اعتنا نکند، تحقیر بزرگی بود. به این دلایلی که گفتم مردم آمریکا تصمیم به تغییر گرفتند.

روحانی همچنین تاکید کرد: سیاست ایران روشن است. سیاست ما بر مبنای صلح و ثبات، احترام به حقوق ملت‌ها، عدم تجاوز و عدم مداخله در امور داخلی کشورها و مبارزه با تروریسم، پایان یک جانبه‌گرایی و پایبندی به معاهدات است، اما این دولت رو به پایان آمریکا از این سیاست‌ها فاصله گرفت و حامی تروریسم و مداخله در کار ملت‌های منطقه و ادامه‌ی جنگ و فروختن سلاح در منطقه بود.

رییس جمهور با یادآوری این نکته که آمریکا تخاصم با ایران را شروع کرد، اظهار کرد: آنها خودشان باید به این دشمنی پایان دهند چرا که ما آن را شروع نکردیم. جوان‌ها نمی‌دانند این تخاصم از طرف آمریکا آغاز شده است. در ابتدای انقلاب آمریکایی‌ها به راحتی در ایران بودند و با این‌که فعالیت‌هایشان اشکالاتی هم داشت به راحتی در فرودگاه سوار هواپیما شدند و به کشورشان بازگشتند. حتی ما با آمریکا هم قطع رابطه نکردیم بلکه آنها خودشان این رابطه را قطع کردند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ما به خاک آمریکا تجاوز نکردیم و هواپیما و هلی‌کوپتر نفرستادیم بلکه آنها به طبس فرستادند. ما اگر کشوری با آمریکا می‌جنگید به متجاوز کمک نکردیم اما آنها به صدام متجاوز کمک کردند. هر وقت آمریکایی‌ها از این سیاست‌ها دست برداشتند شرایط متفاوت خواهد بود. همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند ما می‌خواهیم با همه کشورها رابطه داشته باشیم و آمریکا هم هر وقت آدم شود رابطه خواهیم داشت. تفسیر این آدم شدن همان سیاست اصولی است که به آن اشاره کردم.

رییس دولت دوازدهم در ادامه تصریح کرد: آن آقایی که دولت‌اش رو به پایان است گفت که برجام بدترین قرارداد تاریخ آمریکا بود و عده‌ای تحریکش کردند که از برجام خارج شود. تصورش هم همین بود که ظرف دو سه ماه نظام را سرنگون می‌کند و تصورات کودکانه‌ای داشت.

روحانی اضافه کرد: این آقای جدید هم از ابتدا در تبلیغات‌اش گفته که می‌خواهم به برجام بازگردم ما که داخل برجام بودیم و از آن خارج نشدیم ۱+۴ هم در برجام بوده و البته در تعهدات‌شان سستی کردند که ما متقابلا تعهدات‌مان را کاهش دادیم. این به عهده آنهاست که اگر خواستند راه جدیدی را انتخاب کنند.

رییس جمهور همچنین تاکید کرد: ما برنامه‌مان را در کشور به اراده آنها پیوند نمی‌زنیم و برنامه ما به اصول ما پیوند خورده است. البته راه برای آمریکا باز است ولی ما برنامه‌های ۹ ماهه پایانی دولت را بر این مبنا تدوین کرده‌ایم که اگر همین شخص فعلی هم سرکار باشد ما راه خودمان را به درستی می‌رویم، چرا که ما هیچ وقت سیاست‌ها و برنامه‌هایمان را بر مبنای تغییر شرایط آمریکا تنظیم نکردیم البته این به نفع خود آمریکایی‌هاست که شرایط‌شان تغییر کند.

وی با بیان این‌که دولت رو به پایان آمریکا همیشه با بدنامی و همیشه با فحاشی با مردم ما صحبت کرده است عنوان کرد: ما همیشه مودبانه حرف زدیم امیدواریم مردم آمریکا شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند که کاخ سفید بر مبنای منافع مردم آمریکا و بدون تحقیر سایر ملت‌ها و با پایبندی به تعهدات سیاست‌های خود را جلو ببرد. ما هرجا ببینیم شرایط آماده لغو تحریم است از این فرصت استفاده می‌کنیم. هدف ما این است که فشار تحریم را از شانه‌های مردم برداریم و هرجا فضا مناسب این کار باشد وظایف‌مان را بر مبنای امنیت ملی‌مان انجام می‌دهیم و هیچ کس در این زمینه حق فرصت‌سوزی ندارد، چرا که ما باید بر مبنای منافع و وحدت ملی تصمیم بگیریم.

رییس جمهور در ادامه تاکید کرد: خواهش می‌کنم عده‌ای به شایعات و القائات نادرست در داخل کشور ادامه ندهند و به آن دامن نزنند و بگذارند این فضایی را که برای ماه‌های آینده در ذهن مردم به وجود آمده ادامه داشته باشد و موضوعات منافع کشور را به انتخابات گره نزنند.

رییس دولت دوازدهم همچنین اظهار کرد: ما نباید تولید، فعالیت، رشد اقتصادی و اقتصاد را به تحولات دیگر کشورها گره بزنیم و نباید موضع‌گیری‌هایمان را هم به انتخابات ۱۴۰۰ گره بزنیم. البته اشکالی ندارد از امروز برای انتخابات ۱۴۰۰ تبلیغ و کار کنیم اما نباید منافع ملی را فدای آن کنیم. ما مسئول منافع ملی کشور هستیم و می‌خواهیم مردم احساس راحتی کنند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها قصد داشتند جمهوری اسلامی ایران را تسلیم کنند ولی فهمیدند که ایران تسلیم نمی‌شود و نخواهد شد. آنها تحریم را به یک جنگ تروریستی تبدیل کردند و اقدامات تحریک‌آمیز تا مرز جنگ انجام دادند، اما تدبیر و مدیریت نظام و تصمیم درست دولت باعث شد که نگذاریم در هیچ جا از فضا استفاده کنند. آنها تا مرز جنگ آمدند و از خط قرمز ما عبور کردند. آنها بزرگترین سردار ما را ناجوانمردانه ترور کردند که البته تودهنی آن را هم خوردند.

رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این‌که بنای دولت تولید به عنوان یک اصل مهم است، اظهار کرد: بنای ما تولید، افزایش صادرات، بازگشت ارز صادراتی به داخل و وفور کالا به خصوص کالاهای اساسی در داخل کشور است.

وی با اشاره به گزارش اخیر وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در دولت دوازدهم ۲۵۰ هزار واگن و لوکوموتیو به وسائل حمل و نقل ما اضافه شدند و امسال با وجود کرونا جابه‌جایی کالا شش درصد نسبت به هفت ماهه ابتدایی پارسال بیشتر شده و ۲۸۵ میلیون تن بوده است.

رییس جمهور در ادامه گفت: آنها که فکر می‌کنند دولت دست روی دست گذاشته و به این چشم دوخته که در عالم چه خبر است باید بدانند که دولت برنامه‌ریزی خود را می‌کند و این آمارها نشان‌دهنده این برنامه‌ریزی است. حمل و نقل و ورود کالاهای اساسی ادامه خواهد داشت و طبق آمار ورود کالاهای اساسی امسال ۱۱.۷ درصد بیشتر از هفت ماهه ابتدایی پارسال بوده است و ۶۰ میلیون تن کالای اساسی جابه‌جا شده است.

روحانی همچنین خاطر نشان کرد: در این هفت سال و در دوره‌ای دولت با استفاده از برجام اقداماتی را انجام داد که ثمره آن را در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ دیدیم. در آن دوره شرایط بر مبنای شاخص‌ها جزو بهترین شرایط در ۴۰ ساله بعد از انقلاب بود. براساس آمار در آن دوره تورم یک رقمی بود و در سال ۱۳۹۵ رشد اقتصادی بالاترین رشد در جهان بود و اشتغال، رشد اقتصادی و مبنای پایه پولی در متوسط دوره‌های قبلی بهتر بود ما در تمام شاخص‌ها بر مبنای سیاست‌های نظام با وحدت و با هدایت‌های رهبری پیش رفتیم.

وی همچنین اظهار کرد: در سه سال گذشته هم سیاست ما مقاومت، ایستادگی، تکیه بر حضور مردم و گسترش صادرات و تولید بوده است. البته جای تردید نیست که مردم ما در این مدت سختی دیده‌اند و در این هشت ماه کرونا هم اضافه شده و فشار را زیاد کرده است، اما دولت تسلیم این فشار نشد و اقدامات خود را ادامه داد.

رییس جمهور یادآور شد: ما به خاطر کرونا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت پرداختی یا با تسهیلات در اختیار مردم گذاشتیم تا کسب و کارها، مستاجرین و افرادی که در شرایط سخت بودند به مشکل نخورند. از آبان‌ماه ۱۳۹۸ تا به امروز بسته حمایتی ماهانه از ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان به مردم داده‌ایم و الان هم این کار را ادامه می‌دهیم.

روحانی با بیان این‌که در این ایام فشار اقتصادی دولت‌ حقوق‌ها را افزایش و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین را انجام داد، خاطرنشان کرد: ما ۱۸ هزار میلیارد تومان برای این همسان‌سازی پرداخت کردیم و در عین حال دنبال توسعه کشور هم بودیم. در این هشت ماه ۵۷ هزار میلیارد تومان تخصیص برای طرح‌های عمرانی داشتیم و می‌بینید که به صورت منظم در حال افتتاح شدن هم هستند.

وی همچنین تاکید کرد: مسیر ما استفاده از شرایط برای بهتر شدن زندگی مردم و کاهش فشار از روی مردم بوده و هست و از هر فرصتی که به منافع ملی، مردم‌مان و رفع تحریم‌ها باشد حتما استفاده می‌کنیم. این مسائل حزبی و جناحی نیست و مربوط به کل ملت است. البته هر گامی که بخواهیم برداریم حتما از رهنمودهای مقام معظم رهبری استفاده می‌کنیم. ما می‌توانیم راه و مسیر درست را برای گشایش زندگی مردم انتخاب کنیم.

رییس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بخشی از گام‌های اساسی دولت در هفت سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: یکی از این اقدامات درباره بانک‌ها بوده است که دو بخش داشته بخش اول آن مربوط به موسسات اعتباری غیرمجاز بود که دولت به آنها که ظلم می‌کردند، اموال مردم را غارت می‌کردند و مشکلاتی ایجاد کرده بودند، پایان داد. موضوع دیگر ادغام بانک‌های نیروهای مسلح است که امیدواریم تا پایان آذرماه این پروسه انجام شود.

وی با بیان این‌که در بخش راه‌آهن هم کارهای زیرساختی مهمی در این دولت صورت گرفته است، اظهار کرد: در این مدت استان‌های مختلفی به راه‌آهن وصل شدند و راه‌آهن به کرمانشاه، ارومیه و رشت وصل شد و بسیاری از طرح‌ها هم مثل وصل شدن راه‌آهن به تبریز از طریق میانه در ماه‌های آینده انجام می‌شود.

روحانی اضافه کرد: در بخش راه‌آهن سه کار مهم دیگر پیش‌رو داریم اولی اتصال خلیج فارس به دریای خزر است که تا پایان سال یا ابتدای سال آینده آن را متصل خواهیم کرد و پروژه رشت به آستارا را هم ادامه خواهیم داد که خلیج فارس و دریای عمان را به روسیه و اروپا وصل می‌کند.

رییس جمهور ادامه داد: طرح دوم وصل شدن راه‌آهن ایران به افغانستان است که ظرف یک ماه آینده افتتاح خواهد شد و خارک را به هرات و از آنجا به مزار شریف و آسیای مرکزی متصل می‌کند. طرح سوم و بسیار مهم دیگر هم راه‌آهن چابهار به زاهدان است که ۷۰۰ کیلومتر است و دو بخش اساسی آن را تا پایان دولت افتتاح می‌کنیم و مسیر بعدی در دولت بعد افتتاح خواهد شد. این زیربناها می‌تواند تحول بزرگی را برای کشور ایجاد کند.

رییس جمهور در پایان خطاب به ملت ایران اظهار کرد: به مردم عزیز اطمینان می‌دهم که دولت با همه توان به دنبال متعادل کردن نرخ ارز و متعادل کردن قیمت کالاهای اساسی است که برای مردم اهمیت دارد و دولت به طور منظم آن را دنبال می‌کند. در این زمینه بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همه تلاش می‌کنند ضمن این که باید از وزرای اقتصادی دولت که در این دوران جنگ و تروریسم اقتصادی کمک کردند تشکر کنم. از وزارت نفت، صمت، راه، اقتصاد تا بانک مرکزی کارهای بزرگی انجام دادند و ان‌شاالله با امید و تلاش بیشتر شاهد فعالیت‌های بیشتری هم خواهیم بود.

کارهای بزرگی انجام دادند و ان‌شاالله با امید و تلاش بیشتر شاهد فعالیت‌های بیشتری هم خواهیم بود

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمود یاوری داود فیرحی جنگ ناگورنو قره باغ 2020 شهید تهرانی مقدم انفجار بیدگنه حسن روحانی هیئت دولت بانک مرکزی محمود یاوری داود فیرحی جنگ ناگورنو قره باغ 2020 شهید تهرانی مقدم انفجار بیدگنه دولت رو به پایان آمریکا کالاهای اساسی رییس جمهور آمریکایی ها مردم آمریکا متعادل کردن یادآور شد سیاست ها سیاست ما بر مبنای راه آهن وصل شد ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟

حسن روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

بنا به روایت سایت حسن روحانی، رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.

هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • هم‌میهن آمریکا و انتساب رکورد تورمی روحانی به رئیسی!
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند