Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@14:27:44 GMT

اقتدار زدایی از نظام با تصمیمات کرونایی!

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۲۹۷۴

اقتدار زدایی از نظام با تصمیمات کرونایی!

فرارو- افشین داورپناه*؛ این‌که ستاد ملی کرونا در تعطیل کرد یا تعطیل نکردن کامل شهر‌ها برای یک یا دوهفته، خود را متزلزل و ناتوان نشان می‌دهد؛ اینکه یک روز از جریمه افراد بدون ماسک سخن می‌گوید، اما در عمل چنین تصمیمی اجرایی نمی‌شود؛ اینکه ستاد اعلام می‌کند از فلان تاریخ تردد در ساعت‌هایی از شبانه روز ممنوع است و در اجرای آن ناتوان عمل می‌شود؛ این‌که علیرغم ممنوعیت تجمعات، برخی از مردم و به‌ویژه برخی گروه‌های مشخص، به چنین تصمیم‌هایی دهن‌کجی می‌کنند و با هر توجیهی، در مقابل چنین تصمیمی نافرمانی می‌کنند و ستاد (و مجموعه دولت و نهاد‌های مرتبط قضایی، انتظامی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) نیز در برابر چنین نافرمانی‌هایی سکوت می‌کنند! ارائه آمار‌های مشوش و گوناگون (ستاد چیزی می‌گوید، شهرداری چیزی دیگر، کارشناسان شکلی دیگر و ...) و ... همه این‌ها در نهایت و به تدریج به بی‌اعتباری و مشروعیت‌زدایی از تصمیات این ستاد ملی، به عنوان بخشی از حاکمیت، منجر خواهد شد.

توجه داشته باشیم که اقتدار یک نظام، یک شبه و یک روزه شکل نمی‌گیرد؛ در واقع متغیر‌های متعددی در شکل‌گیری اقتدار در یک نظام، تاثیر دارند، اما گاه یک یا چند رویداد، تصمیم یا اقدام نادرست می‌تواند اقتدار یک نظام را به شدت مخدوش کند! از سوی دیگر «اقتدار» اگر چه مفهومی نسبی است، اما سطوحی از آن برای ادامه حیات هر نظام سیاسی لازم و ضروری است.

وقتی بین قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های ملی و عملیاتی شدن چنین قوانین و تصمیم‌گیری‌هایی، شکاف و فاصله ایجاد می‌شود، در عمل مشروعیت و اقتدار قانونگذار و تصمیم‌گیر‌ها نیز به‌ شدت زیر سئوال می‌رود. در اینجا در نگاه اول، مهم نیست که چرا این قوانین و تصمیمات کشوری، تحقق پیدا نمی‌کند بلکه سطح مهم آن برای حاکمیت باید موضوع «اقتدار زدایی» نزد افکار عمومی باشد. آیا تصمیم‌هایی که گرفته شده‌اند غیرکارشناسی یا غیرقابل اجرا بوده‌اند؟ نهاد‌ها و ارگان‌های متعدد مسئول در اجرایی شدن آن، تعلل کرده‌اند؟ یا توان اجرای آن وجود نداشته یا امکانات تحقق آن در نظر گرفته نشده‌ است؟ در برابر این تعلل چه برخوردی صورت می‌گیرد؟ چه کسی باید برخورد کند؟ ستاد ملی کرونا، تصمیمات خود را بر اساس کدام داده‌ها و اطلاعات واقعی اتخاذ می‌کند که یا با واقعیت فاصله دارند یا به دلیل سوء مدیریت، عملیاتی نمی‌شوند. آیا مسئولان از عواقب این شیوه اقتدار زدایانه آگاه‌اند؟

به نظر می‌رسد تعداد چنین تصمیم‌گیری‌های بعضاً غیر کارشناسی، متزلزل، تحقق‌ناپذیر و بخشی‌نگری، که اعتماد اجتماعی و اقتدار سیستم را به دنبال داشته است، یا خواهد دشت، از مرز هشدار گذشته است، آن هم در شرایط پیچیده‌ای که تنگنا‌ها و فشار‌های اقتصادی به مرحله دشوار و بعضاً غیرقابل تحملی رسیده‌ است!

*انسان‌شناس و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار ستاد ملی مقابله با کرونا کرونا تعطیلی شهرها چنین تصمیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۲۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!

ترک قند و شکر برای بسیاری از افراد امری دشوار و غیر قابل قبول است در صورتی که فواید ترک قند و شکر خود یک انگیزه بسیار قوی برای ترک این ماده است.

به گزارش صدا و سیما، اشتیاق ما برای مصرف شیرینی همیشه وجود دارد، اما مصرف شکر طول عمر را کاهش می‌دهد. به خاطر داشته باشید که همه شکر‌ها بطور یکسان مضر نیستند و شکر سفید تصفیه شده، نوعی است که می‌تواند به طور جدی بر سلامتی تاثیر بگذارد. مهم است مضرات مصرف شکر را بدانید و اینکه چه تاثیر منفی روی بدن دارد.

وضعیت بدن بلافاصله بعد از ترک قند و شکر

بسیاری از افراد میزان مصرف قند خود را بسیار ناچیز می‌دانند در صورتی که مصرف آن‌ها بسیار بیشتر از آنچه است که تصور می‌کنند.

پس از یک ساعت: شکر اعتیاد آور است و واکنش دوپامین را در مرکز مغز، مانند یک دارو فعال می‌کند.

بسته به مقدار شکری که روزانه مصرف می‌کنید، ممکن است تغییرات مختلفی در سطح قند خون، عرق ریختن، لرزش، افسردگی، گرسنگی را تجربه و با مصرف سبزیجات تازه، فیبر، منابع پروتئینی ضد التهاب و چربی‌های سالم با این نشانه‌ها مقابله کنید.

بعد از یک روز: یک روز پس از قطع مصرف شکر شاید برایتان سخت باشد و ممکن است علائمی از جمله سردرد و افت در سطح انرژی را تجربه کنید. اما بدن شروع به التیام می‌کند و شکر میکروارگانیسم‌های مضر، مانند، کاندیدا را تغذیه می‌کند که با رشد بیش از حد می‌تواند سلامت دل و روده را تحت تاثیر قرار دهد.

قطع شکر فرآوری شده به حفظ آن میکرو ارگانیسم‌ها کمک می‌کند.

بعد از یک هفته: وقتی مصرف شکر را برای یک هفته کنار می‌گذارید بدن شما به سرعت شروع به ترمیم و بهبود در سطوح انسولین و واکنش‌های التهابی می‌کند.

ظرف مدت ۷۲ ساعت، از آنجا که سطح انسولین شروع به تثبیت می‌کند، هورمون‌های دیگر (مانند آن‌هایی که در ذخیره سازی چربی دست دارند) نیز به سطوح نرمال باز خواهند گشت که به شفافیت پوست و کاهش پف صورت می‌انجامد.

بعد از یک ماه: افزایش اشتها و وزن و عفونت‌های قارچی و التهاب مفاصل همگی جز مواردی هستند که به دلیل مصرف زیاد شکر ایجاد می‌شود. اما با ترک مصرف شکر شاهد کاهش وزن طبیعی، سلامت شکم و مغز خواهید بود.

بعد از شش ماه: با ترک مصرف شکر حدود شش ماه علاوه بر ثبات قند خون، کاهش وزن به سلامت کلی خواهید رسید و ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و پیری زودرس کاهش می‌یابد.

فواید و اثرات مثبت ترک قند و شکر برای بدن

ترک قند و شکر می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی قلب و بدن بگذارد.

بهبود سطح انرژی: بسیاری از افراد نوشیدنی‌های قندی شیرین، نوشیدنی‌های انرژی زا، و نوشیدنی‌های حاوی شکر را زمانی که احساس می‌کنند به انرژی بیشتری نیاز دارند، می‌نوشند. با این حال، مطالعات نشان داده اند که مصرف قند بیش از حد در بدن می‌تواند باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره شود.

مصرف زیاد شکر توانایی بدن را برای حفظ ذخایر انرژی آن تا جایی که ممکن است، مسدود می‌کند پس با ترک این عادت از آسیب‌های این چنینی در امان خواهید بود.

سلامت قلب: طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال انجمن قلب آمریکا، کاهش مصرف شکر نیز خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

محافظت در برابر سرطان: مطالعات متعددی در سراسر جهان نشان داده اند که شکر مواد غذایی سلول‌های سرطانی را تامین می‌کند؛ بنابراین اگر مصرف قند را کاهش دهید یا متوقف کنید، ممکن است به جلوگیری از انواع مختلف سرطان کمک کنید.

علاوه بر این، با ترک مصرف شکر می‌توانید گسترش و تکثیر سلول‌های بدخیم را متوقف سازید.

محافظت از کبد: فروکتوز و گلوکز می‌توانند منجر به تجمع سموم در کبد شوند، مشابه آنچه در زمان نوشیدن بیش از حد الکل رخ می‌دهد.

متخصصان توصیه می‌کنند که سم زدایی کبد بطور متناوب ریسک ابتلا به مشکلات کبد را کاهش می‌دهد.

بهبود خواب: مصرف شکر می‌تواند باعث کاهش سطح انرژی شود. هم چنین می‌تواند خواب شما را مختل کند.

افرادی که از مصرف شکر پرهیز می‌کنند به سرعت متوجه می‌شوند که بهتر می‌خوابند.

جوان سازی پوست: مصرف مقدار زیادی شکر می‌تواند با تولید کلاژن و الاستین که دو منبع پروتئین اصلی پوست هستند، اختلال ایجاد کند.

در دراز مدت قند بیش از حد می‌تواند باعث پیری زودرس و دیگر بیماری‌های پوستی شود.

کنترل وزن: غذا‌های قندی شامل مقادیر بالایی از چربی ها، کربوهیدرات‌ها و کالری بالا هستند که می‌تواند باعث افزایش وزن شود.

حدف شکر از رژیم غذایی روزانه شما به محدود کردن این مواد کمک می‌کند و رسیدن به یک وزن متعادل و سالم را آسان‌تر می‌سازد.

بهبود هضم: با کاهش مصرف شکر، سیستم گوارشی برای پردازش غذا بهبود می‌یابد. این کار به جلوگیری از یبوست و مشکلات مربوط روده به کمک می‌کند.

احساس رضایت: مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیاد شکر باعث مقاومت در برابر لپتین می‌شود، هورمونی که به مغز پیام می‌دهد شما سیر هستید.

سلامت بهتر دندان: باکتری موجود در دهان با مصرف قند رشد می‌کند. خوردن بسیاری از غذا‌های شیرین احتمال پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دندانی را افزایش می‌دهد.

با توقف مصرف قند به بهبود سلامت دندان‌ها و لثه کمک کنید.

دیگر خبرها

  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • انتقاد تند بادامچیان از وزرای اقتصاد و سمت /پشت درهای بسته برای اصناف تصمیم نگیرید /تصمیمات درباره صنف طلافروش اشتباه است
  • خزعلی: حضور زنان در ورزشگاه تصمیم نظام بود
  • خزعلی: تصمیم ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با نظام بود | ممنوعیت جدید در راه؟
  • ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است
  • ببینید | ادعای یک اصولگرا درباره دخالت‌های خاص همسر و داماد رئیسی در تصمیمات دولت!
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تساوی 1-1 بارسلونا مقابل چلسی در شب اعتراض شدید بازیکنان چلسی به تصمیمات داوری (6 می 2009)
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!