Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، علی رضوان پور کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا یکی از چالش برانگیزترین و جنجالی ترین انتخابات های تاریخ ایالات متحده بود. دونالد ترامپ پنجمین رییس جمهوری است که نتوانسته برای بار دوم انتخاب شود و به کاخ سفید راه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش بینی می شود که در روزهای آینده جنگ لفظی ادامه پیدا کند و البته شاهد تظاهرات گسترده هواداران بایدن و ترامپ خواهیم بود.

وی ادامه داد: جامعه آمریکا به لحاظ ملی رای خود را به جو بایدن داده است اما ترامپ تا هفتاد روز آینده قدرت سیاسی را در اختیار دارد و در تلاش است تا نتیجه انتخابات را به سود خود تغییر دهد. ظاهرا دیروز جلسه ای در کاخ سفید برگزار شده و دستیاران و مشاوران ترامپ از او خواسته اند تا پیروزی بایدن را بپذیرد و در تریبون عمومی اعلام کند که نتایج را پذیرفته اما ترامپ این مسئله را قبول نکرده است.

رضوان پور با اشاره به دلایل نارضایتی مردم آمریکا از دولت ترامپ اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایلی که بدنه اجتماعی آمریکا با نارضایتی مواجه شده سیاست های نژادپرستانه ای است که ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری خود در آمریکا اجرا کرده است. شعارهای پوپولیستی و سیاست خارجی شکست خورده ترامپ هم باعث شده تا جامعه آمریکا از او روی گردان شوند، در حقیقت ترامپ میراث شومی برای بایدن به جا گذاشته است که به این راحتی نمی تواند شرایط آمریکا را بهبود ببخشد.

وی در پایان درباره شعارهای دروغین آمریکا در زمینه حقوق بشر گفت: در دوره ترامپ پوچ بودن شعارهای حقوق بشری کاملا مشخص شد، به عنوان مثال دولت او قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی را نادیده گرفت و علنا این پیام را داد که آمریکا در هر شرایطی حتی در هنگام جنایت حامی حکام عربستان سعودی است. او در یک اقدام ضد حقوق بشری دیگر نیز کشورهای عربی را وادار کرد که با رژیم کودک کش صهیونیستی به صورت علنی سازش کنند.

برد و باخت در انتخابات برای ترامپ حکم مرگ و زندگی دارد

احمد قدیری کارشناس حقوق بین الملل که مهمان دیگر برنامه بود در مورد وضعیت ملتهب امروز جامعه آمریکا گفت: در سال 2000 هم رقابت بین جرج بوش و الگور نزدیک بود اما نه در آن دوره و نه در هیچ دوره دیگری شرایط جامعه آمریکا مثل امسال عجیب و ملتهب نبوده است. امروز وضعیت در آمریکا شبیه انبار باروتی است که یک جرقه تا انفجار فاصله دارد. تاکنون این حد از اتهام افکنی، توهین، تحقیر و تمسخر در انتخابات آمریکا سابقه نداشته است. همچنین بحث ادعای تقلب هم که دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه از پیش از آغاز رای گیری مطرح کردند بی سابقه بوده است.

وی افزود: در سال 2016 وقتی که هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورد باخت را پذیرفت و به ترامپ تبریک گفت با این وجود در 50 شهر آمریکا علیه ترامپ تظاهرات شد یعنی در آن سال که شرایط نسبت به امسال بسیار مساعدتر بود شاهد التهاب در جامعه آمریکا بودیم. حالا پس از 4 سال که ترامپ دشمنان افراطی تری دارد و هر دو نامزد یکدیگر را به تقلب متهم می کنند و همچنین بی عدالتی و تبعیض نژادی در آمریکا تشدید شده است طبیعی است اتفاقات به مراتب سهمگین تر و خطرناک تری در این کشور اتفاق خواهد افتاد.

قدیری در پایان با اشاره به علت اصرار ترامپ برای حضور در قدرت اظهار داشت: ترامپ چیزی برای از دست دادن ندارد، در حقیقت او قاتل شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش است و می داند که هر لحظه و در هر جا انتقام خون شهید سلیمانی از او گرفته شود، ترامپ هم ترس از ترور دارد و هم می ترسد که از این به بعد هم نتواند در عرصه های سیاسی و اقتصادی نقش آفرینی کند. او با وضعیتی که ایجاد کرده در کشورهای دیگر هم منفور است و نمی تواند فعالیت مهمی داشته باشد بنابراین برد و باخت در این انتخابات برای ترامپ حکم مرگ و زندگی دارد و تا جایی که بتواند سعی می کند در قدرت حضور داشته باشد.

تمام صاحبنظران در اعتقاد به افول آمریکا هم نظر هستند

محمدجواد بهمن آبادی کارشناس مسائل بین الملل درباره افول قدرت آمریکا گفت: شمار زیادی از صاحبنظران سیاسی و اقتصادی معتقدند که افول قدرت آمریکا آغاز شده و ادامه خواهد داشت، برخی دیگر مثل چامسکی نیز اعتقاد دارند که این زوال شروع شده اما آمریکا پس از مدتی قدرت خود را بازسازی می کند. وجه مشترک نظرات هر دو گروه آغاز افول آمریکا است که در این انتخابات نمونه واضح آن را همه دیدند.

بهمن آبادی در خصوص ناکامی ترامپ در زمینه تامین منافع آمریکا تصریح کرد: ترامپ در حوزه اقتصاد سیاسی در داخل آمریکا سیاست اقتصاد آزاد را پیگیری کرد و در نسبت با سایر کشورها سیاست اقتصاد دستوری را پیش گرفت اما سیاست های او در مجموع نتوانست منافع مردم آمریکا را تامین کند. در واقع منافع آمریکا در دوره ترامپ به خطر افتاد و رقبای این کشور همچون چین و روسیه صاحب قدرت بیشتری شدند.

منبع: الف

کلیدواژه: جامعه آمریکا ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین

رئیس جمهور سابق آمریکا در واکنش به اعتراضات گسترده دانشجویان این کشور در حمایت از فلسطین نوشت: فعلاً اعتراضات را متوقف کنید! - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا پس از دستگیری صدها دانشجو در دانشگاه های آمریکا به دلیل تظاهرات حمایتی از فلسطین، مخالفت خود را با این اعتراضات اعلام کرد.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی خود به نام "Truth Social"، نوشت: «فعلاً اعتراضات را متوقف کنید! !!!» 

این در حالی است که دانشجویان در سراسر آمریکا تجمعات اعتراضی خود را در کالج‌ها تشدید کرده‌اند.

وی همچنین در مطلبی دیگر از عملکرد جو بایدن در این مدت انتقاد کرد. وی با اشاره به عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر سال گذشته میلادی نوشت: «اگر من رئیس‌جمهور بودم هفتم اکتبر هرگز اتفاق نمی‌افتاد، حتی یک فرصت کوچک.»

منابع خبری از تظاهرات گسترده در دانشگاه تگزاس آمریکا، در همبستگی با ملت فلسطین در غزه و در  مخالفت با واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

همچنین منابع خبری همچنین از استقرار گسترده نیروهای پلیس آمریکا در دانشگاه آستین در ایالت تگزاس برای مقابله با دانشجویان حامی فلسطین گزارش دادند. 

خبرنگار الجزیره گزارش داد که دانشجویان کالیفرنیا ارواین و کالیفرنیا ریورساید تحصن‌های «باز و فراگیر» خود را علیه جنگ در غزه آغاز کردند.

اساتید دانشگاه کلمبیا در نیویورک نیز  برای محافظت از دانشجویان معترض حامی ملت فلسطین در غزه زنجیره انسانی تشکیل دادند.

پلیس آمریکا برای خارج کردن دانشجویان معترض به جنگ غزه در دانشگاه تگزاس از محوطه دانشگاه به اسپری فلفل متوسل شد. 

رسانه آمریکایی گزارش دادند که  پلیس آمریکا برای متفرق کردن تحصن دانشجویی حمایت از غزه در دانشگاه ویرجینیا هم به زور متوسل شده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی است که پلیس آمریکا تعدادی از فعالان و دانشجویان را که در حال سازماندهی تظاهرات در حمایت از فلسطین در مقابل دانشگاه تولین در نیواورلئان آمریکا بودند، سرکوب و بازداشت کرد.

دانشگاه فلوریدا هم اعلام کرد که 9 نفر در محوطه دانشگاه به دلیل آنچه نقض قوانین در جریان اعتراضات خوانده شد، بازداشت شدند

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 17 آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند.

انتقاد دیده‌بان‌ حقوق بشر از سرکوب حامیان فلسطین در آمریکاتداوم تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟