Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:51:02 GMT

کدام بیماران کرونایی به فاز بحرانی می‌رسند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۳۹۰۳

کدام بیماران کرونایی به فاز بحرانی می‌رسند؟

ایسنا/اصفهان فوق تخصص ICU بیمارستان الزهرا گفت: در وهله نخست، ریزفاکتورها نقش دارند و نقطه کور ژنتیک است که بر اساس پیش بینی ها می توان گفت در شدت و ضعف ابتلا به این بیماری مسئله ژنتیک مهم است. همچنین سرعت روند بیماری در سیتی اسکن ها و کمبود اکسیژن های بیمار نشانه جدی از شدت گرفتن بیماری است.

سعید عباسی امروز (چهارشنبه- ۲۱ آبان ماه) در دومین روز از اولین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» که به صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار شد در مورد اقدامات درمانی مبتلایان به کووید ۱۹ در بخش ICU، اظهار کرد: آخرین سنگر سیستم سلامت بیمارستان است که خطرات خود را هم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه اقدامات قبل از بیمارستانی مهم است تا فشار بر روی بیمار و کادر درمان نیز کمتر شود، افزود: در ابتدای شیوع بیماری، چینی ها صحبت از این داشتند که ۹۰ درصد بیماران بحرانی نیاز به اینتوبه دارند و یا به تعبیری از هر ۱۰ نفر یک نفر از زیر دستگاه بیرون می آید، اما به تدریج این رقم کمتر شد و اکنون ۵۰ تا ۶۰ است.

درمانگر نمونه کرونا در اصفهان با بیان اینکه در این بخش با بیمارانی سرکار داریم که کرونا سر به راه نداشته اند، تصریح کرد: در خصوص این بیماری دو گروه داریم که به ICU می رسند؛ یک گروه بیماران زمینه هستند که مراقبت از آنها در هر شرایطی سخت است و کسانی را شامل می شود که ریزفاکتورهای خطر کرونا  مانند سن بالا، چاقی، بیماری های دیابت، قلبی، ریوی، کلیوی و ... را دارند. از سویی دیگر نیز بیمارانی در این بخش داریم که بدون هیچ ریزفاکتور خطری وارد فاز بحرانی می شوند.

عباسی با بیان اینکه به طور کلی بیماران سه فاز را طی می کنند، فاز اول را وایرال معرفی کرد و گفت: بیمار بستری هم نمی شود و معمولا به ICU نمی رسند. فاز بعدی فاز التهابی است و در حالیکه التهاب پایان بیماری عنوان می شود، در این مرحله بیمار ممکن است به ICU برود و دسته سوم به فاز عوارض ناشی از مراقبت های ویژه مربوط می شود.

وی افزود: برای این بیماری، درمان هایی با هدف گذاری آسیب ریه به وجود آمد و  بر اساس مطالعات زمان بندی برای بیماران بسیار مهم است. نمی توان نقش داروها را انکار کرد، اما اینکه چه زمانی و الزاما در چه بیماری چه نوع دارویی استفاده شود، بسیار مهم است.

به گفته این پزشک، فاکتورهای التهابی همیشه مضر نیستند و مفید هم وجود دارد که ممکن است در زمان درمان آنها را سرکوب کنیم. در مورد طوفان التهابی مشکل تولید آن نیست، بلکه مشکل تولید بیش از حد است.

عباسی با تاکید براینکه مخالف آن هستم که کامل سیستم ایمنی را ریست کنیم، تصریح کرد: برای مبارزه با طوفان التهابی باید به صورت تعدیل شده آن را کنترل کنیم. طوفان سایتوکین را نمی توان کامل خاموش کرد و نباید هم اینکار را کرد، بلکه با استفاده از داروها باید هوشمندانه و به موقع این طوفان را مدیریت کرد. اوج طوفان سایتوکین بیشتر از ۳ تا ۵ روز نیست و نباید روند درمان طولانی باشد و اگر دوز کورتون اجرا شد بیشتر سه روز نباشد.

این فوق تخصص ICU بیمارستان الزهرا خاطرنشان کرد: در مورد تجویز داروها و استفاده از روش های درمانی، زمان درست و مراقبت درست از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با تاکید براینکه در بیمارستان تنها کووید ۱۹ نداریم و ممکن است عوارض دیگر هم وجود داشته باشد، گفت: کنترل قند، اختلالات الکترونیکی، آمبولی های مختلف باید کنترل شود.

عباسی با بیان اینکه اصول درمان در ICU بر اساس ۴ آنتی دنبال می شود، اظهار کرد: اگر شواهدی باشد که بیمار عفونت دارد، می توانیم از آنتی التهاب ها استفاده کنیم. البته همواره باید حواسمان به بیماری زمینه ای باشد، اختلال الکترونیکی و اسید و باز ایجاد نکنیم و به عوارض نیز توجه داشته باشیم.

به گفته این پزشک، مراقبت پرستاری ایده آل نیز مهم است. گرچه درمان این بیماری بااقدامات حمایتی است، اما بار مراقبت بر دوش پرستاران است. حلقه مفقوده زنجیره سلامت مراقبت بهینه در منزل است که باید بر روی آن سرمایه گذاری شود.

وی در توضیح اینکه در چه زمانی یک بیمار بدحال می شود، گفت: در وهله نخست، ریزفاکتورها نقش دارند و نقطه کور ژنتیک است که بر اساس پیش بینی ها می توان گفت در شدت و ضعف ابتلا به این بیماری مسئله ژنتیک مهم است. همچنین سرعت روند بیماری در سیتی اسکن ها نشانه جدی از شدت گرفتن بیماری است.

این پزشک فوق تخصص ICU همراه بیمار را عضوی از تیم درمان دانست و گفت: تا جاییکه بتوانیم باید آنها را با خود همراه کنیم، به خصوص در فاز بحرانی بیماران.

به گزارش ایسنا، نخستین همایش ملی «تولید دانش سلامتی در مواجهه با کرونا و حکمرانی در جهان پساکرونا» ۲۰ و ۲۱ آبان ماه به همت مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد و تحت حمایت پایگاه استنادی جهان اسلام و سیویلیکا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد برگزار  شد.

این همایش در موضوع اصلی دستیابی به دانش سلامتی و با ١٠ محور بین‌رشته‌ای نظام سلامت از جمله علوم پزشکی، مدیریت، حقوق، روانشناسی، محیط زیست، سبک زندگی، فنی مهندسی، تجارب تاریخی بحران و بیماری در جهان، آموزش، پژوهش و فناوری برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس استانی اجتماعی همه باهم علیه کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۳۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور