Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@00:20:48 GMT

زالی: برای شکست کرونا باید از دالان بهداشت گذشت

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۴۵۳۴۸

زالی: برای شکست کرونا باید از دالان بهداشت گذشت

به گزارش چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علیرضا زالی مسئولیت پذیری اجتماعی را یکی از اساسی ترین فاکتورهای پیشرفت بهداشت در کشور دانست و تقویت و توجه بیشتر دانشجویان‌به فرآیندهای اجتماعی را خواستار شد.

 زالی خاطرنشان کرد: دانشجویان با برگزاری این دست از همایش ها تمرین و ممارست می کنند تا در آینده کاری و حرفه ای خود در مورد مسایل جامعه بی تفاوت نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به نوپدید بودن و فراگیری بیماری کرونا در دنیا، تجربیات اندک جهانی در مقابله با این ویروس را یادآور شد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران آسیب شناسی شیوع گسترده کرونا در کشور را بی توجهی و ضعف زیرساخت های بهداشتی  به بیماری های عفونی در کشور دانست و تاکید کرد: کرونا ثابت کرد خصوصا در کشورهای در حال  توسعه بیماری های واگیر مورد غفلت تاریخی واقع شده اند، بنابراین تقویت حوزه بهداشت برای ریشه کنی بیماری امری بدیهی است.
وی مرگ و میر بالا بر اثر کرونا را  یکی ازمشکلات کشورهای در حال توسعه ذکر کرد و توجه بیش از پیش به  تقویت مولفه های بهداشتی را مورد تاکید قرار داد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهرتهران افزود: از سوی دیگر مصادره علم و مسائل بیولوژیک مربوط به مقابله با کووید ۱۹از سوی بسیاری از کشورها در منظر افکار عمومی روشن شد.

زالی با بیان این که زمانی که کرونا وارد کشور شد سیستم بهداشت مورد غفلتی تاریخی قرار داشت به سهم ناچیز منابع و سرمایه گذاری در حوزه بهداشت  با بیان این که پایین ترین سهم استخدامی در ۲۰ سال اخیر مربوط به حوزه بهداشت است گفت: تراز منفی سهم استخدامی در حوزه بهداشت نگران کننده است و لازم است که جبران شود.
زالی، واگذاری برخی بخش های حاکمیتی حوزه بهداشت به بخش خصوصی را یکی دیگر از چالش های بهداشتی کشور دانست و خاطرنشان کرد: آمارها بیانگر این مهم است که کرونا در حوزه های که برون سپاری شکل گرفته گسترش بیشتری داشته است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران توجه به فرامین ۱۲ گانه  مقام معظم رهبری برای مقابله با شیوع کرونا را ضروری عنوان کرد.
انجام مراقبت های فعال سیستماتیک بهداشتی، کاهش فرآیندهای بروکراسی در حوزه بهداشت، استفاده از پتانسیل های شرکت های دانش بنیان، تعامل بیشتر دستگاههای مختلف کشور، بهره مندی از ظرفیت های بسیج محلات از دیگر مواردی بود که دکتر زالی برای تقویت زیرساخت های حوزه بهداشتی و کنترل کرونا بر ضرورت توجه به آن تاکید کرد.

**استاندار تهران : از وزارت بهداشت توقع بیشتر داشتیم

استاندار تهران در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد ستاد کرونای تهران پیشنهادات مترقی می دهد ولی به درب های بسته می خورد و برخی مواقع متوقت می شود؟ گفت: به مطلب درستی اشاره شده است. در شروع بیماری کرونا حدود ۲۵ نهاد و سازمان، کنار ستاد کرونای تهران بودند.
انوشیروان محسنی بندپی پرهیز از عادی سازی و ندادن اطمینان کاذب به مردم از جمله راهبردهای ستاد کرونای تهران اعلام کرد و گفت: اگر به جمع بندی رسیدم که طرح ترافیک در تهران باید لغو شود را اعلام کردیم اما بعد از ۵ جلسه توانستیم آن را بقبولانیم.
وی تاکید کرد: تعطیلی ۲ هفته ای تهران را حدود یک ماه پیش به وزرای بهداشت و کشور اعلام کردیم، هنوز  به نتیجه نرسیده است.
استاندار تهران افزود: توقع ما این بود که وزارت بهداشت بیشتر از پیشنهادات ما حمایت می کرد اما با تاخیر توانستیم پیشنهادات خودمان را عملیاتی کنیم.
وی ادامه داد:  تا دیدار ستاد ملی مقابله با کرونا، تمام توصیه این بود که به سمت دو قطبی کردن نرویم اما من این موضوع را قبول ندارم و به نظرم سلامت اولویت اول کشور است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری اعلام کردند که سلامت اولویت اول است و به عبارتی سلامت باید باشد تا چرخ اقتصاد بچرخد.
وی گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت کشور است و باید برای حفظ و ارتقا سلامت اقدامات لازم را در این شرایط بحرانی به  پیش ببرد.

برچسب‌ها ویروس کرونا ستاد ملی انوشیروان محسنی بندپی علیرضا زالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ستاد ملی انوشیروان محسنی بندپی علیرضا زالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا ستاد ملی انوشیروان محسنی بندپی علیرضا زالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور مقابله با کرونا وزارت بهداشت حوزه بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۵۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز دستگیر و از کشور خارج شوند
  • اولویت امروز پایش تهدیدات و برنامه ریزی برای مقابله است
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • ۲۱ اردیبهشت؛ تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است