Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: کووید19 تنها بحران سلامت جهانی نیست که اکنون با آن مواجه ایم. بحران دیگری نیز در جریان است که تماما ساخته دست انسان است و یک صنعت جهانی آن را ترویج می کند.
پنج شرکت بزرگ تولید کننده مواد شیمیایی کشاورزی جهان یعنی بایر، بسف، سیجنتا، کورتوا و اف ام سی- اعضای گروه لابی بین المللی کورپ لایف- از فروش مواد شیمیایی که سلامت انسان ها را در معرض خطراتی جدی قرار می دهد سود می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تحقیقات متعدد ارتباط بین استفاده از این مواد را با سرطان، امراض کبدی، آسیب دی ان ای، نارسایی باروری، اختلالات غددی و نیز لطمات  زیست محیطی چون آلودگی آب های زیر زمینی، اختلالات میکربی، مسموم کردن پرندگان، پستانداران، ماهیان و زنبورها نشان داده اند.
بازارهای اصلی این مواد شیمیایی خطرناک در کشورهای دارای درآمد کم تا متوسط مثل برزیل و هند هستند. هر چند عرضه برخی از این محصولات پیش از این در بازارهای اروپایی ممنوع شده اند، اما شرکت های اروپایی همچنان می توانند این مواد را تولید کنند و آنها را در مناطقی که مقررات ضعیف تری دارند به فروش برسانند.
چرا این شرکت ها اجازه فروش این مواد شیمیایی زیانبار که در اتحادیه اروپا ممنوع شده اند به کشورهایی که به داشتن مقررات ضعیف تر معروفند دارند؟

آفت کش های به شدت خطرناک
آلان تایگل سخنگوی «کارزار دائمی علیه آفت کش ها و حیات» که مجموعه ای از جنبش های اجتماعی و سازمان های غیر دولتی را زیر چتر خود دارد می گوید: «با اینکه اقلیم ها با هم فرق دارند، اما بدن همه ما از یک ماده ساخته شده است. موادی که برای اروپاییان خطرناک هستند، برای برزیلی ها، هندی ها، آرژانتینی ها و دیگران نیز خطرناکند.»
آمونیاک که در تهیه آن از نیتروژن موجود در جوّ به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی خود استفاده می کند، توسط شیمیدان آلمانی فریتس هابر برای کمک به کشاورزان اطراف جهان اختراع شد که بهره وری و سود آنها را به شدت بهبود می دهد. ولی کار او یک رویه تاریک هم دارد. یکی از  موثرترین حشره کش هایی که هاربر تولید کرد، در تولید زیکلون بی کمک کرد که نازی ها از آن برای کشتن نزدیک به یک میلیون نفر که حتی شامل اعضای خانواده خود هاربر نیز می شدند استفاده کردند.
سوخت های فسیلی و گازهای گلخانه ای از عوامل اصلی تغییرات اقلیمی محسوب می شوند، اما آفت کش های به شدت خطرناک نیز که بر سلامت بخش بزرگی از جمعیت انسانی و محیط زیست ما اثر می گذارد به شکل گسترده ای مورد غفلت قرار گرفته اند.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، آفت کش های به شدت خطرناک «آفت کش هایی هستند که بر اساس سیستم های طبقه بندی مورد پذیرش بین المللی، به خصوص سطوح بالایی از خطرات سلامتی یا زیست محیطی حاد و مزمن در آنها شناسایی شده است.»
بر اساس تحقیقات صندوق چشم جامعه، شرکت های کورپ لایف بالغ بر 27 درصد از درآمد فروش خود را از آفت کش های به شدت خطرناک در کشورهای با درآمد بالا کسب می کنند که در مقایسه 45 درصد درآمد خود را از کشورهای دارای درآمد کم تا متوسط به دست می آورند. این آفت کش ها در بازارهایی چون برزیل و هند به ترتیب 49 و 59 درصد از فروش این مواد را به خود اختصاص می دهند.
باسکوت تونکاک بازرس ویژه پیشین سازمان ملل در زمینه مواد سمی و حقوق بشر که یک وکیل بین المللی و متخصص در قوانین و سیاست های مربوط به مدیریت مواد شیمیایی سمی و آلودگی است می گوید: «ما در میانه یک انفجار نامرئی از آفت کش هایی قرار داریم که در کشورهای با درآمد پایین مورد استفاده قرار می گیرند که برای مدیریت چنین خطراتی به اندازه کافی مجهز نیستند.»
یک نگرانی بزرگ این است که بسیاری از تولید کننده های مواد شیمیایی کشاورزی در لابی گری گسترده به منظور سهل کردن مقررات مربوط به آفت کش ها در برخی از کشورهای دارای درآمد پایین تا متوسط دست دارند. برای مثال در ماه می 2019 وزارت کشاورزی برزیل 31 آفت کش را تایید کرد که سه تای آنها حاوی گلیفوسات بودند، ماده ای که به سرطان مرتبط است و در آمریکا دعاوی حقوقی چندین میلیون دلاری علیه آنها در جریان بوده است. در سال 2018 در کل 450 ماده شیمیایی کشاورزی توسط دولت بولسونارو مورد تایید قرار گرفته است. در همین سال برزیل از حدود 60 هزار تن از آفت کش های به شدت خطرناکی که در اتحادیه اروپا مصرف آنها ممنوع است استفاده کرده است.
تایگل می گوید: «خیلی از مردم در اروپا از ما می پرسند که آنها برای مشارکت در مبارزه علیه آفت کش ها در برزیل چه می توانند کنند. پاسخ این سئوال نزدیک تر از آن است که به نظر می آید: بزرگ ترین شرکت های تولید کننده آفت کش ها در جهان در اروپا قرار دارند و این قاره یک صادرکننده بزرگ این مواد است. کشورهای اروپایی باید این شرکت ها را وادار کنند تا در دیگر کشورها نیز همان مقرراتی به کار گرفته شود که در کشورهای مبدا خودشان اعمال می شود.»

 اتحادیه اروپا و سخت تر کردن مقررات
ایالات متحده سهل گیرانه ترین مقررات را در مورد آفت کش ها در میان کشورهای دارای درآمد بالا دارد و یکی از صادرکنندگان مواد شیمیایی کشاورزی ممنوعه به کشورهای دارای درآمد پایین تا متوسط به شمار می رود. اتحادیه اروپا هم در فاصله ای نه چندان دور پشت سر آمریکا قرار دارد. در سال 2018 کشورهای اتحادیه اروپا از جمله انگلیس از صادرات 81615 تن از آفت کش های ممنوعه خبر دادند که مقصد بیش از نیمی از آنها کشورهای دارای درآمد پایین تا متوسط مثل برزیل، مراکش، مکزیک، اوکراین و آفریقای جنوبی بوده است. سیجنتا که شرکتی واقع در سوئیس اما با مالکیت چین است، بزرگ ترین صادر کننده مواد شیمیایی منع شده با 29307 تن صادرات است.
اخیرا این شرکت اعلام کرده است که کمیسیون اروپایی متعهد شد که به  فعالیت کارخانجات اتحادیه اروپا که آفت کش های به شدت خطرناک را برای صادرات تولید می کنند خاتمه دهد. این راهبرد کمیسیون اروپایی مورد استقبال قرار گرفت و کلید برنامه اصلاحات سبز اروپایی شد، اما تلاش های این اتحادیه می تواند از طریق  حفره های موجود در قوانین اروپایی و این واقعیت ناکام بماند که این توافق مانع از آن نخواهد شد که شرکت های اروپایی در صورتی که آنها را در خارج از اتحادیه اروپا تولید کنند، این آفت کش ها را به فروش برسانند. مطلقا هیچ عاملی وجود ندارد تا بتواند این شرکت ها را از انتقال دادن تاسیسات تولیدی خود به کشورهای دارای درآمد پایین تا متوسط بازدارد.
انگلیس تاکنون بزرگ ترین صادر کننده آفت کش های ممنوعه در اروپا بوده و تصمیم کمیسیون اروپایی بعد از اجرایی شدن برگزیت شامل این کشور نخواهد شد. ترک اتحادیه اروپا می تواند به این معنی باشد که انگلیس نقش بزرگ تری را در تجارت این مواد بر عهده بگیرد و برگزیت حتی مقررات این کشور در این زمینه را سهل گیرانه تر نیز کند. در سال 2018 مقدار 28185 تن از محصولاتی که سیجنتا برای صادرات از کارخانه خود در هادرزفیلد تولید کرده، در مجموع از تمام آفت کش های ممنوعه صادره شده از کشورهای ایتالیا، هلند و آلمان بیشتر بوده است.
باکوت تانکاک این مواد را «بی شک آفت کشی خطرناک می داند که جان تعداد بیشماری از مردم را در سراسر جهان گرفته و منجر به بروز مشکلات سلامتی از جمله پارکینسون در تعداد نامعلومی از انسان ها شده است.»
صنعت مواد شیمیایی کشاورزی از پذیرش اثرات و لطماتی که این مواد بر سلامت انسان و محیط زیست وارد می کنند و در نتیجه نقش گسترده آنها در تغییرات اقلیمی خودداری می کند. ریاکاری آنها در این است که مصرف آفت کش های به شدت خطرناک در اتحادیه اروپا ممنوع است، اما فروش آنها به کشورهای در حال توسعه و سردرآوردن آنها از سوپرمارکت های ما – و غذایی که می خوریم- آزاد است.
تلاش هایی که اتحادیه اروپا برای جلوگیری از صادرت آفت کش های به شدت خطرناک می کند  قابل تحسین است، ولی ما می دانیم که این تلاش ها کافی نیست. مثل لابی صنعت دخانیات و سوخت های فسیلی، احتمال اینکه صنعت مواد شیمیایی کشاورزی نیز به سادگی از تولید و فروش آفت کش ها دست بردارد بسیار کم است. ضرورت دارد که به منظور اجتناب از بروز یک فاجعه سلامت همگانی دیگر در سطح جهان که هم اکنون همه ما را تهدید می کند، همگان برای توقف تولید و فروش این آفت کش ها به این شرکت ها فشار بیاورند.
نویسنده: مونیکا پیکینینی  (Monica Piccinini) روزنامه نگار
منبع: https://b2n.ir/723853

انتهای پیام. 


منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست سلامت اتحادیه اروپا انسان مواد شیمیایی کشاورزی اتحادیه اروپا آفت کش آفت کش ها شرکت ها تولید کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۹۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی غرب برای گرجستان: موذیانه، خطرناک و بی‌رحمانه
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند