Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، به‌دنبال انتشار خبری با عنوان «نامگذاری معابر تهران به نام پوچ‌گراهای عصر طاغوت» در روزنامه کیهان مورخ ۲۰ آبان ۱۳۹۹ معاونت ارتباطات شورای شهر تهران جوابیه‌ای ارسال کرده است که در ادامه متن این جوابیه و پاسخ کیهان را می‌خوانید: 

جناب آقای شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
با سلام و احترام
نظر به انتشار خبری با عنوان «نامگذاری معابر تهران به نام پوچگراهای عصر طاغوت» شماره ۲۲۶۰۶ مورخ ۲۰ آبان ۱۳۹۹ آن روزنامه و درج تیتر خبر در صفحه نخست، که متضمن نسبت‌های ناروا به شورای اسلامی شهر تهران بوده، مقتضی است‌ترتیبی اتخاذ گردد که متن ذیل مطابق قانون مطبوعات در شرایط مشابه چاپ و منتشر گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

١- شورای اسلامی شهر تهران در هیچ دوره‌ای مصوبه‌ای مبنی بر حذف عنوان شهید از کنار نام برخی معابر نداشته و این اتفاق در ۱۵ سال گذشته و عموما بر اثر تخریب و فرسودگی و تعداد اندکی قصور فنی پیمانکار بوده است. بهره‌برداری از این موضوع توسط برخی رسانه‌ها و نسبت دادن آن به مدیریت شهری و شورای شهر دوره پنجم یک اقدام کاملاً سیاسی، ‌تفرقه‌آمیز و غیراخلاقی است که حاصلی جز خدشه بر سرمایه اجتماعی نظام و جایگاه والای نام شهدا که مورد احترام همه اقشار و گروه‌ها است، ندارد.

٢- در دوره فعلی شورا مصوبات شورای شهر در به‌کارگیری اسامی‌ شهدا در معابر عمومی مؤید توجه ویژه به جایگاه والا و ارزشمند شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم است که این مهم به‌صورت کامل در گزارش کمیته ویژه بررسی موضوع تابلوهای مزین به نام شهداء (مهر و آبان ۹۸) توسط شورای اسلامی شهر تهران منتشر شده است.

۳- درخصوص نامگذاری معابر به نام هنرمندان مذکور در خبر روزنامه کیهان، شورای اسلامی شهر تهران به نمایندگی از عموم شهروندان به تنوع و تکثر دیدگاه‌های مورد اقبال اجتماعی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران بها داده و به وظایف قانونی در نامگذاری معابر می‌پردازد، طبیعی است که ممکن است انتقاداتی از سوی سایر سلایق و دیدگاه‌ها نیز به این نامگذاری‌ها وجود داشته باشد که انتظار می‌رود این انتقادات به جای طرح به‌صورت تخریبی، در فضای کارشناسی و فارغ از برچسب‌زنی‌های سیاسی صورت گیرد تا مسئولان محترم کمیسیون نامگذاری، نسبت به پرسش‌های این بخش از افکار عمومی پاسخگویی لازم را بعمل آورند.

توضیح کیهان:

۱- در هیچ کجای مطلب «نا‌مگذاری معابر تهران به نام پوچ‌گراهای عصر طاغوت» نیامده که در شورای شهر تهران، مصوبه‌ای مبنی حذف یا درج عنوان شهید بر معابر عمومی وجود داشته، بلکه صرفا بر اساس مشاهدات و اخبار تایید شده که مستندات آن نیز قبلاً همراه عکس و خبر به چاپ رسیده و در این خبر نیز به آن‌ اشاره شده؛ صرفا «حذف عنوان شهید از کنار نام برخی معبرهای مزین به نام شهدا» مدنظر بوده که موضوع کتمان‌شده‌ای نبوده و نیست.

۲- نویسنده پاسخ شورای شهر، این شورا را «نماینده عموم شهروندان» دانسته است که می‌تواند به «تنوع و تکثر دیدگاه‌های مورد اقبال اجتماعی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی» بها دهد. سؤال اینجاست آیا نامگذاری پیشانی سفیدترین وابستگان به دربار پهلوی و مجیزگویان شاه و فرح، از نظر اعضای این شورای شهر، «دیدگاه مورد اقبال عمومی» به شمار می‌آید؟ آیا تجلیل از فردی که از عوامل اداره اطلاعات آمریکا بوده و به دلیل ساخت مجسمه‌های برنزی رضا و محمدرضا پهلوی مورد تحسین فرح دیبا قرار گرفت، در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی محسوب می‌شود؟

۳- اعضای شورای شهر تهران باید میزان مطالعه خود در تاریخ و به‌خصوص عوامل فرهنگی رژیم طاغوت را کمی ‌بالا ببرند تا ببینند پرویز تناولی در شهریور ۱۳۴۸، نمایشگاهی از آثار به اصطلاح تجسمی‌اش برپا کرد و در آن به‌طور علنی به اعتقادات و باورهای دینی مردم توهین نمود، به‌طوری که حتی مجله فردوسی آن را تاب نیاورده و در ۱۸ شهریور نوشت: «(از جمله آثار وی) یک ضریح که داخل آن آفتابه رنگ کرده گذاشته، با این عنوان که «ما همه را دوست داریم.» یک دانشجوی شیرازی دارد به رفقایش می‌گوید که این کار توهین آشکاری است به مقدسات و ضریح و حرم...»

تناولی ساخت این‌گونه آثار موهن را ادامه داد تا اینکه در جریان جشن به اصطلاح هنر شیراز، مجسمه‌ای که از آلت تناسلی ساخته بود را به نمایش گذاشت. این اقدام وی با اعتراض شدید مردم رو‌به‌رو شد تا آنجا که برپاکنندگان جشن هنر، او را تحت حمایت مأموران ساواک و شهربانی از شیراز به تهران منتقل کردند و برای مدت زیادی از‌ ترس مردم زندگی پنهان داشت. پرویز تناولی در دهه ۱۳۴۰ که عضو شورای به اصطلاح هنری دفتر فرح پهلوی بود، با بودجه و تبلیغات این دفتر تبدیل به سمبل هنرمندان به اصطلاح مدرنیست شد و مجسمه‌هایی با الهام از اندام تناسلی برای نمایش در محوطه کاخ نیاوران ساخت که همین باعث شد در میان برخی محافل هنری به پرویز تناسلی شهرت یابد.

۴- فردی با چنین کارنامه سیاه هنری از نظر اعضای شورای شهر تهران «مورد اقبال عمومی» محسوب می‌شود؟! آیا چنین رویکردی تحقیر و توهین آشکار به شهروندان و مردمی نیست که شورای یاد شده خود را نماینده عموم آنها می‌داند؟! بهتر است اعضای محترم شورای شهر تهران سطح سواد تاریخی خود را افزایش دهند چرا که به‌نظر می‌رسد جریانی با سوءاستفاده از بی‌اطلاعی آنها به‌دنبال مطرح کردن شخصیت‌های سیاه تاریخ ایران است. پیشتر شورای شهر تهران خواستار احداث گنبد و بارگاه برای قبر ملک‌المتکلمین عنصر بابی‌مسلک و بدسابقه عصر مشروطه شد. همچنین آذر ۱۳۹۶ کتابی تحت عنوان «مساجد دارالخلافه» با حمایت شورای شهر تهران منتشر شد که به تطهیر برخی چهره‌های فرقه ضاله بابیه می‌پرداخت.

متأسفانه مدت‌هاست شورای شهر تهران به‌جای پرداختن به مشکلات عدیده مردم و حل و فصل گرفتاری‌های فزاینده آنها در حوزه شهری، وقت خود را به اسم و فامیل بازی با معابر تهران می‌گذراند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روزنامه کیهان شورای شهر تهران تهران سهراب شهید ثالث پرویز تناولی شورای اسلامی شهر تهران شورای شهر تهران نامگذاری معابر معابر تهران مورد اقبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در خصوص تعیین تکلیف مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود اظهار داشت: این مجموعه صنعتی که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران قرار دارد، دارای زمین‌هایی با موقعیت تجاری است که از سال ۱۳۷۵ به متقاضیان آن اختصاص یافته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که شرکت بالادستی عمران پردیس از تعیین تکلیف مالکیت این زمین‌ها با استناد به مصوبه هیأت وزیران، عدول کرده از این رو شکایتی از سوی مالکان این زمین‌ها در خصوص طرز کار دستگاه‌های دولتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی به کمیسیون اصل نود واصل شد.

خضریان در ادامه با اشاره به نتیجه این جلسه، بیان داشت: در این جلسه ضمن بررسی جوانب موضوع و پس از استماع مشکلات نماینده مالکان و همینطور نمایندگان وزارت راه و سازمان حفاظت محیط زیست، مقرر شد گزارشی از سوی شورای عالی محیط زیست جهت تعیین تکلیف این منطقه و لکه‌های صنعتی فاصله ۱۲۰ کیلومتری تهران ارائه شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش شورای معماری باید نسبت به بازنگری و جابجایی حدود مرزی شهر پردیس اعلام نظر کند و تصمیمات لازم در چارچوب کمک به تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳ که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، اتخاذ شود.

کد خبر 6091448 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراه‌های تهران
  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا
  • مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
  • بازداشت فامیل شمخانی به اتهام رشوه ؟
  • جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال ۱۴۰۲
  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • کیهان: فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! /جمهوری اسلامی: روحانیت خودش پیشقدم شود/از پرواز با بال استعداد‌ها تا پرواز با جت شخصی