Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-کرمانشاه-زینب خالوندی*: شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی مفید برای توصیف وضعیت رفاه و معیشت است که از جمع جبری نرخ بیکاری و نرخ تورم بدست می آید. علاوه بر آن از آنجایی که که این شاخص دارای رابطه مستقیمی با جرم و جنایت در جامعه‌ است بنابراین نه تنها بر وضعیت رفاه اقتصادی بلکه بر آسیب های اجتماعی نیز تأثیر مستقیم خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهی به تازه ترین آمار نرخ بیکاری در می یابیم که کرمانشاه با ۱۵.۲ درصد رتبه دوم نرخ بیکاری را نسبت به ۱۰ کلانشهر در تابستان ۱۳۹۹ به خود اختصاص داده و بیش از یک و نیم برابر بیشتر از میانگین کشوری است.

طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» نرخ بیکاری این استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. این در حالی است که نرخ بیکاری تابستان سال ۱۳۹۸ در کشور ۱۰.۵ درصد بوده و یک درصد کاهش پیدا کرده اما در کرمانشاه نرخ بیکاری از ۱۴.۲ درصد درتابستان سال ۱۳۹۸ به ۱۵.۲ درصد در تابستان سال ۱۳۹۹ افزایش پیدا کرده است. 

 
در رابطه با نرخ تورم نیز استان کرمانشاه با ۳۲.۵۷ درصد سومین استان گران کشور در بین کلانشهرها در تابستان ۱۳۹۹ محسوب می‌شود و بیش از ۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

 
در نهایت طبق آخرین آمار منتشره از مرکزآمار ایران، کرمانشاه در مقایسه با ۱۰ کلان شهر (رسمی) موجود و همچنین در مقایسه با  شاخص کل کشور، فلاکت بارترین استان کشور به حساب می آید. تورم شتابان در کنار بیکاری رو به افزایش، هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی بسیاری را در برخواهد داشت. به منظور بهبود این شرایط در گام نخست می بایست سرمایه گذاری داخلی و خارجی را افزایش داد. اما نگاهی به بودجه اعتبارات سال ۱۳۹۹، چشم انداز مساعدی را برای استان ترسیم نمی‌کند.

 
تلاش‌های مسئولین استان برای جذب بودجه در سال ۱۳۹۹ تنها به مقدار ۸۴۶ میلیارد تومان (بخش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای) بوده که جزو کمترین بودجه‌های کلان شهرها محسوب می‌شود، این در حالی است که کرمانشاه بیشترین پروژه‌های ملی نیمه تمام در کشور را داراست که از همین طریق می‌توان چانه‌زنی‌هایی برای افزایش بودجه و فرصت های اشتغالزایی را افزایش داد و در جهت رفع فقر فزاینده در استان کوشید. از طرفی این بودجه، کمتر از میزان مالیات پرداختی اصناف استان هست و چشم انداز مالیاتی کرمانشاه در سال پیش رو نیز بیش از هزار میلیارد تومان است، در واقع کرمانشاهی‌ها بیشتر مالیات می‌دهند و کمتر بودجه می‌گیرند.

در همین خصوص مدیرکل امور مالیاتی در یک نشست خبری با اشاره به وضعیت پرداخت مالیات و مودیان مالیاتی در کرمانشاه، اظهار داشت: سال گذشته (۹۸) میزان مالیات وصول شده در استان کرمانشاه ۸۶۲ میلیارد تومان بود که تحقق ۱۰۱ درصدی را داشتیم و جزو استان‌های میانی کشور از نظر میزان مالیات وصول شده بودیم.

به گفته این مسئول، سهمیه مالیاتی در نظر گرفته شده برای امسال استان کرمانشاه نیز ۱۰۴۲ میلیارد است!

در نهایت اگر تلاش‌ها برای بهبود فضای کسب و کار، اشتغالزایی، مهار تورم و جذب سرمایه به همین ترتیب ادامه داشته باشد نمی‌توان امیدی به خروج اقتصاد کرمانشاه از وضع نامطلوب کنونی داشت و صحبت از هرگونه بهبود شرایط معیشتی ساکنین استان، ساده انگاری است. 

*دانش آموخته دکتری اقتصاد

انتهای پیام/ح

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه عملکرد بیکاری نرخ تورم خبرگزاری فارس شاخص های اقتصادی تورم شاخص فلاکت استان کرمانشاه نرخ بیکاری ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۱۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا فایق رستمی پیش از ظهر یکشنبه در مراسم روز ملی شوراها که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در آیات قرآن کریم به اهمیت شورا و مشورت اشاره شده و خداوند در آیه «والذین استجابوا لربهم و اقاموالصلواه و امرهم شوری بی نهم و مما رزقنهم ینفقون» در کنار شورا بزرگترین ارکان دین یعنی نماز را ذکر کرده است.

وی افزود: از سعادت جامعه اجرای عدالت است که قدم‌های زیادی در این راستا برداشته شده است اما باز هم نیاز به استمرار دارد.

وی بیان کرد: خداوند بر پیامبر نیز تاکید داشته که با مردم مشورت کند و در امور مختلف مشورت را مورد توجه قرار دهد.

امام جمعه سنندج وظیفه دولت عدالت مدار را توجه به جامعه و مبارزه با فقر و تبعیض خواند و اعلام کرد: مسؤولان لاید زمینه رفع محرومیت را در جامعه فراهم کنند چرا که جامعه‌ای که در فقر و بیکاری و شکاف طبقاتی باشد شور و مشورت نخواهد داشت.

وی اعلام کرد: کار و فعالیت اقتصادی در برنامه‌ریزی مسؤولان قطعاً وجود دارد اما باید برای رونق اقتصادی از ظرفیت‌ها استعداد جوانان نیز بهره برد و همه ظرفیت‌ها را بکار بست.

ماموستا رستمی خواستار توجه به اشتغال و رفع بیکاری جوانان شد و جهش تولید و رونق اقتصادی را نیازمند توجه و همراهی مسؤولان و مردم دانست.

کد خبر 6090892

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری ژاپن منحرف شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • جامعه کارگری پیشتاز جهش تولید و جنگ اقتصادی است
  • ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری