Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-01@06:18:57 GMT

افکار اذیت کننده کرونا را چطور مدیریت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۵۳۶۷۰

افکار اذیت کننده کرونا را چطور مدیریت کنیم؟

به گزارش صدای ایران به نقل از ایسنا، دکتر جمال شمس با اشاره به اثرات زیانبار ویروس کرونا و با بیان اینکه این ویروس تبعات مختلف و اثرات زیادی را بر تک تک افراد جامعه به جای گذاشته است، گفت: زمانی که مشکلی در روند عادی زندگی رخ می‌دهد به طور معمول دچار اضطراب و تنش می‌شویم و در این میان پاندمی کووید ۱۹ افراد را دچار مسایل و مشکلات مختلفی کرده که فشار روانی و بروز علائم پریشانی یکی از این آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به ابعاد مختلف و ناشناخته ویروس کووید ۱۹ توضیح داد: این ویروس به دلیل ناشناخته بودن استرس مضاعف‌تری را به مردم وارد کرده و همانطور که زلزله و سیل می‌تواند خرابی‌های زیادی برجای بگذارد، این بیماری نیز می‌تواند مشکلات جدی را برای تمامی جوامع ایجاد کند.

وی در توضیح تاثیرگذاری اپیدمی‌ها بر سلامت روان افراد جامعه، اظهار کرد: اگر چنانچه فردی سابقه بیماری داشته باشد، بحران‌ها باعث می‌شود بیماری او دوباره عود کند. و یا اگر فردی ژن ابتلا به بیماری روحی خاصی را داشته باشد این بحران می‌تواند این ژن‌ها را در فرد بیدار و آشکار و فرد را با بحران روبرو کند.

نتایج یک مطالعه درباره تاثیر منفی کرونا بر سلامت روان نوجوانان
دکتر شمس با بیان اینکه استرس‌های متوالی زمینه ساز تغییرات روان شناختی است، خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که در ادامه اپیدمی‌هایی مثل سارس و یا ابولا مشکلات روان شناختی همانند افسردگی، اضطراب و وسواس ایجاد شده است. در همین راستا، با نگاهی به رفتارهای مردم در جوامع مختلف طی دوره اپیدمی کرونا متوجه می‌شویم که بسیاری از مردم رفتارهای وسواس‌گونه پیدا کرده‌اند مثلا اسپری ضدعفونی کننده را مدام و هر چند دقیقه یکبار استفاده می‌کنند و یا موقع مصرف غذا حالات غیر طبیعی دارند.

وی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی موضوعی ضروری است، با بیان اینکه بهداشت باید در بالاترین سطح رعایت شود ولی نباید به رفتارهای غیرطبیعی و وسواس گونه تبدیل شود، گفت:‌ فشارهای روانی مستقیما بر روان ما اثر گذار نیست ولی به عنوان یک عامل مضطرب کننده می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

وی هشدار داد: اگر در دوران بحران خصوصا در بحران اپیدمی کرونا دچار اضطراب و یا افسردگی شده‌اید و یا اگر به سرعت تحملتان کم شده و یا خیلی زود با کوچکترین حرف و یا مخالفتی عصبانی می شوید، حتما باید مداخلات درمانی انجام دهید. البته مداخلات درمانی صرفا به معنای درمان دارویی نیست، بلکه مداخلات روان درمانی و یا مشاوره‌ها نیز می‌توانند از بسیاری عوارض و علائم بکاهد.

وی یادآور شد: کرونا مستقیما بر روان تاثیرگذار نیست ولی بی‌تردید تبعات روانی را در پی دارد که می‌تواند زندگی روزمره را دچار اختلال کند و این مهم درمان‌های خاص خود را می‌طلبد.

این پزشک یکی از عوارض مواجه با فشار روانی اجتماعی مثل اپیدمی کرونا را ابتلا به رفتارهای وسواس گونه و افکار مزاحم دانست و خاطرنشان کرد: این افکار، افکار مزاحم زندگی هستند و می‌توانند ما را دچار عذاب کنند بنابراین باید راهکارهایی را برای مقابله با این رفتارها داشته باشیم.

دکتر شمس در خاتمه تاکید کرد: افکار اذیت کننده باید از ما دور شوند و باید برای حفظ آرامش خود و اطرافیانمان افکار مزاحم را از خود دور کرده و به ایجاد آرامش در این فضا کمک کنیم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: استرس کرونا تاثیرات روانی افکار مزاحم جمال شمس فشار روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: ضرورت دارد در هر یک از دستگاه‌های اجرای استان بخش مدیریت بحران ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت _در ستاد مدیریت بحران استان اظهار کرد: در هر دستگاه اجرایی باید بخشی برای مدیریت بحران وجود داشته باشد تا در زمان وقوع بحران با هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و بسیج امکانات در کوتاه مدت بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و بحران را مهار کنیم.

وی با اشاره به تخلیه به‌موقع روستای نوده شهرستان زیرکوه و انتقال اهالی به دلیل شکسته شدن سد، افزود: با توجه به اینکه خسارت وارده از سیل به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه زیاد است، باید با تشکیل تیم‌های تخصصی و بررسی‌های لازم در این خصوص، میزان خسارات وارده مشخص شود.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به احتمال بارش باران در روزهای آینده، لازم است با هدف جلوگیری از بحران، نسبت به تخلیه سدهای خاکی که پر آب شده‌اند، اقدام شود.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به راه‌های عشایری تأکید کرد: ایل راه‌ها باید به شکل ویژه دیده شوند.

علی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استان خراسان جنوبی هم در ادامه گفت: با توجه به خسارت‌های وارده به قنوات شهرستان زیرکوه باید آب مورد نیاز مردم از طریق لوله‌کشی از مادر چاه‌ها تأمین شود.

وی افزود: ۱۸۹ سد خاکی بدون متولی در استان داریم که تاکنون برای مدیریت آنها اعتبار مورد نیاز اختصاص پیدا نکرده است.

نیاز به تداوم کمک‌رسانی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات مناطق تحت تأثیر سیل

محمدرضا غیرتی، فرماندار زیرکوه هم در این جلسه گفت: در شروع کار همه دستگاه‌های اجرایی برای تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز اعلام آمادگی کردند که جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اضطراری شهرستان، نیاز است تا زمان اعلام وضعیت سفید همه دستگاه‌ها پای کار باشند و امدادرسانی‌ها تداوم داشته باشد.

فرماندار شهرستان زیرکوه افزود: ارتش با تجهیزات به کمک مردم آمد و ماشین‌آلات راهداری هم در شهرستان زیرکوه مستقر هستند.

وی متذکر شد: با توجه به حجم خسارت‌های وارده به دو حوزه راه و کشاورزی، بیشترین نیاز تأمین تجهیزات برای بازسازی هم مربوط به همین دو حوزه است.

غیرتی با اشاره به وجود چند بند خاکی خطرساز در شهرستان گفت: انتظار می‌رود برای ترمیم این بندهای خاکی اقدام فوری انجام شود تا در بارندگی‌های بعدی روستاهای پایین دست دچار مشکل نشوند.

وی تأکید کرد: با عزیمت تیم ارزیابی مشترک آب منطقه‌ای و منابع طبیعی به شهرستان، وضعیت بندهای خاکی بررسیو نسبت به مقاوم سازی آنها اقدام شود.

کد خبر 748737

دیگر خبرها

  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • اتمام عملیات بازسازی و تعویض خط لوله در خیابان علامه مجلسی
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است