Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، نائب رئیس کمیسیون نرم افزارهای پیشرفته سازمانی نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: در وهله اول به نظر می رسد تحریم برای صنعت نرم‌افزار بیش از اینکه تهدید باشد، در نقش فرصت عمل کند! و منجر به افزایش تولید و فروش محصولات نر‌م‌افزاری داخلی شود، اما این گونه نیست  و بدان معنی نیست که تحریم هیچ تاثیری در صنعت نرم افزار ندارد بلکه اثر تحریم به صورت ثانویه و با تاخیر برای صنعت نرم‌افزار نمایان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواردی همچون عدم دسترسی به منابع تولید نرم افزارها در سطح جهانی ، اختلاف جدی سطح دستمزد نیروهای کار و تولید این صنعت که متاثر از افزایش نرخ ارز ناشی از تحریم ها  بوجود آمده است، منجر به ترک نیروی کار ، فرار مغزها و نیروهای خبره‌ای شده است که برای تولیدات نرم‌افزاری به مثابه مواد اولیه، لازم و ضروری هستند.

اثرات تحریم بر صنعت نرم افزار غیر مستقیم و با تاخیر رخ می دهد که نهایتا منجر به کاهش ظرفیت تولید و کوچک شدن بازار شده است

سید مجید اورعی با بیان اینکه شرکت‌ها به تنهایی نمی‌توانند مانع بروز مشکلات محیط کسب‌وکار شوند، گفت: تشکل صنفی می‌تواند با دریافت نقطه نظرات خبرگان و فعالان صنعت و  ارائه آمار و اطلاعات ، سیاست‌گذاری‌ها را تعدیل کند.

وی درباره تاثیر گذاری محیط بر کسب ‌و کار حوزه نرم‌افزار توضیح داد: هر کسب‌ وکاری دو محیط دارد، یک محیط نزدیک است که همان حوزه صنعت کسب و کار می باشد. عوامل تاثیر گذار محیط نزدیک از تامین‌کننده ، تولید کننده ، توزیع‌کننده و مصرف‌کننده هستند. تامین‌کننده شرکت‌های نرم‌افزاری، نیروهای انسانی هستند که با مشارکت آنها در فرآیند تولید در خطوط تولید کارخانه (شرکت های نرم افزاری) محصولات این صنعت را آماده می کنند . محصولات نرم افزاری از طریق توزیع کنندگان به دست مشتری می‌رسد و مصرف‌کننده  آن هم یکی از سه دسته صنعت ، دولت و یا عموم مردم هستند. بدیهی است تحریم ها با کاهش توان خرید در هر سه دسته فوق به خصوص در بخش دولت که عملا بزرگترین خریدار نرم افزارهای تولیدی شرکت های داخلی است عملا منجر به کوچک شدن بازار نرم افزار در ایران شده است.

مسئول کارگروه تحول دیجیتالی دولت در سازمان نصر ادامه داد: کسب‌وکارها همچنین یک محیط کلان دارند که اثرگذاری مستقیمی بر محیط نزدیکشان دارد و اینها عوامل سیاسی، اجتماعی و امنیتی هستند. شاید کنترل و تاثیر گذاری بخشی از این محیط در حوزه اختیارات کسب‌و‌کارها و صنف باشد لیکن  بخشی از آن خارج از اختیارات آن ها است. مهم‌ترین کاری که صنف می‌تواند انجام دهد،‌ اثرگذاری روی این پارامترهای اقتصادی، سیاسی اجتماعی است که به محیط کلان کسب‌و‌کار وابسته‌اند.

صنف می‌تواند در سیاست‌های کلان کشور و نهادهایی که سیاست‌گذاری می‌کنند، تاثیرگذار باشد.

اورعی با بیان اینکه شرکت‌ها به تنهایی نمی‌توانند مانع بروز مشکلات محیط کسب‌وکار شوند، گفت: صنف می‌تواند در سیاست‌های کلان کشور و نهادهایی که سیاست‌گذاری می‌کنند، تاثیرگذار باشد. تشکل صنفی که از یک جامعه ۱۸ هزار نفری که عمده آنها ازجنس شرکت های فناور ، دانش بنیان ، مغز افزاری و  نرم‌افزاری هستند با ارائه آمار و اطلاعات و نقطه نظرات خبرگان صنعت که همان مدیران کسب‌و‌کارها هستند، می تواند سیاست‌گذاری‌ها را تعدیل کند.

نماینده سازمان نظام صنفی در کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی با مرور شرایط و تاثیر قطعی اینترنت در سال گذشته و اثر آن در حوزه صنعت نرم افزار افزود امروزه تولید محصولات شرکت‌های نرم‌افزاری کاملا به دسترسی آزاد به اینترنت و شبکه جهانی وابسته‌ شده است ، او گفت: زمانی اینطور بود که می‌شد تولیدات نرم افزاری را مستقل از اینترنت انجام داد، اما الان اصلا چنین شرایطی را نداریم. امروزه در بسیاری از فرآیندهای تولید نرم‌افزار از سرویس‌های ابری جهانی استفاده می شود و به محض اینکه ارتباط جهانی قطع ‌شود، فرآیند تولید در شرکت های نرم افزاری هم متوقف می‌شود. وقتی این شرکت‌ها دسترسی به منابع جهانی را از دست می‌دهند، عملا کیفیت تولیدات شان هم به شدت کاهش یافته و هزینه های تولید آنها افزایش می یابد. بنابراین تشکل صنفی باید بتواند در ارتباط مستمر با نهادهای حاکمیتی و امنیتی تاثیرگذار مانند شورای عالی فضای مجازی، از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.

پربیننده ترین قیمت جدیدترین موبایل‌های سامسونگ +جدول قیمت آیفون۱۲ در کشورهای مختلف چقدر اسـت؟ اپل به خاک سیاه نشست ارزان‌ترین لپ تاپ‌های بازار چند؟ +جدول با ۵میلیون چه تبلتی می‌توان خرید؟ +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رایانه نرخ ارز نرم افزار تحریم صنعت نرم افزار قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت شرکت های نرم افزاری صنعت نرم افزار سیاست گذاری کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۶۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن

نفت و گاز از ارکان اقتصادی کشورهایی مانند ایران که از منابع عظیم برخوردارند، به شمار می رود. طی سالیان گذشته، درآمدهای نفتی تأمین کننده بخش مهمی از بودجه کشور بوده اند. طی سال های اخیر اقداماتی در راستای کاستن از وابستگی کشور به درآمدهای نفت و گاز صورت گرفته، اما همچنان این منابع مهم ترین تأمین کننده ارز مورد نیاز کشور به شمار می روند.

تحریم کنندگان با علم به اهمیت درآمدهای نفت و گاز برای کشور، به تحریم این صنایع اقدام کردند. در وهله اول، دسترسی ما به اقلام راهبردی در این صنایع مسدود شد و در مرحله بعد فروش نفت و گاز را تحریم کردند. هدف این بود که از دسترسی ما به درآمدهای نفتی جلوگیری شود، تا جائیکه تحت فشار قرار بگیریم و تسلیم شویم.

دولت سیزدهم تصمیم جدی خود را در راستای خنثی سازی تحریم ها در ابتدای روی کار آمدنش اعلام کرد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به ، استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی و داخلی کشور، تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش محصولات و افزایش بهره وری در تولید گاز و کاهش هدررفت گاز اشاره کرد. در نهایت تمامی این سیاست ها نتیجه داد. به نحوی که طی سال گذشته میلادی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی دست یافتیم.

 شهباز حسن پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این موضوع که وزارت نفت عملکرد موفقی در زمینه فروش نفت و گاز در شرایط تحریم داشته است، تصریح کرد: مسئولان کشور در وزارتخانه های مختلف از جمله وزارت امور خارجه و وزارت نفت در زمینه یافتن راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تلاش های بسیاری کردند. این تلاش ها در نهایت ما را به رکوردزنی در فروش نفت طی چند سال گذشته رساند.

حسن پور ادامه داد: سیاست هایی به منظور عبور از شرایط تحریم طی سال های گذشته توسط دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد. یکی از این سیاست ها، توسعه زنجیره ارزش محصولات است. این سیاست مزیت های بیشماری برای کشور دارد و به درستی توسط دولت در دستور کار قرار گرفته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه در سطوح مختلف در کشور درگیر خام فروشی هستیم. به این ویژه این موضوع را در صنایع نفت و گاز مشاهده می کنیم. هر چقدر بتوانیم به توسعه زنجیره ارزش محصولات بپردازیم، نفع بیشتری نصیب کشور می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی بخش نفت و گاز در شرایط تحریم بسیار مهم بوده است. طی سالیان گذشته تلاش کرده ایم به انحای مختلف با تحریم ها برخورد کنیم. دولت سیزدهم سیاست اتکای به خود، تمرکز بر توسعه برداشت گاز به کمک توان داخلی که نمود آن در فاز 11 پارس جنوبی اتفاق افتاد و در نتیجه تمرکز بر رشد بهره وری و دیپلماسی موفق منطقه ای در حوزه توسعه تجارت گاز توانسته است که رشد اقتصادی مطلوبی کسب کند و باید برای تداوم رشد اقتصادی پایدار در این بخش به تداوم اجرای سیاست هایی مانند استفاده حداکثری از توان داخلی و دانش بنیانی ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد