Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@03:14:34 GMT

جنگ در اتیوپی و تشدید بحران انسانی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۵۶۶۰۱

جنگ در اتیوپی و تشدید بحران انسانی

ساعت 24 - دولت اتیوپی که چندی است در جریان یک درگیری قومی بر سر قدرت در شمالی‌ترین نقطه این کشور با نیروهای حامی جبهه آزادیبخش مردم می‌جنگند مدعی پیروزی در نبردهای غرب منطقه تیگرای شده است

به گزرش یورونیوز احمد اَبی، نخست وزیر اتیوپی روز پنجشنبه با طرح ادعای پیروزی در نبردهای غرب تیگرای، دشمنانش را به خشونت و سبوعیت در جنگی متهم کرد که از آن به عنوان یک تهدید برای دامن زدن به بی‌ثباتی در منطقه شاخ آفریقا یاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حملات هوایی و نبردهای زمینی در تیگرای تاکنون صدها نفر را به کام مرگ کشانده و شمار زیادی از پناهجویان را به سوی سودان سرازیر کرده است.

این نبردها همچنین از دید تحلیل‌گریان اختلافات قومی در اتیوپی را تشدید کرده و اعتبار احمد اَبی، جوانترین رهبر آفریقا را که سال ۲۰۱۹ برنده جایزه صلح نوبل شده، زیر سوال برده است.نخست وزیر ۴۴ ساله اتیوپی که خود عضوی از بزرگ‌ترین قوم نژادی اتیوپی یعنی «ارومو» است و پیش‌تر در کنار قوم تیگرای با کشور همسایه، اریتره جنگیده با انتشار توییتی از فتح بزرگ نبردهای یک هفته اخیر خبر داد و مدعی شد که «منطقه غربی تیگرای آزاد شده است.»وی در ادامه پیام توییتری خود اعلام کرد: «ارتش اکنون در حال ارائه کمک ها و خدمات بشردوستانه است و همچنین به تغذیه مردم کمک می‌کند.»این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در پی قطع ارتباطات و ممنوعیت فعالیت رسانه ها در منطقه هرگونه تأیید وضعیت کنونی درگیری‌ها در تیگرای به صورت مستقل دشوار و غیرممکن شده است.جبهه آزادیبخش مردم، جریانی سیاسی که اداره امور و حاکمیت استان کوهستانی شمال اتیوپی با بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت را در دست دارد برای آنچه «حمله خارجی‌ها» خوانده اعلام وضعیت اضطراری محلی کرده است.

شروع کننده درگیری‌ها ؟

احمد اَبی همواره جبهه آزادیبخش مردم، جریان سیاسی حاکم بر تیگرای را به عنوان آغاز کننده درگیری‌ها معرفی و نیروهای وفادار به این جنبش قومی را به حمله به یک پایگاه نظامی فدرال و به چالش کشیدن دولت مرکزی متهم کرده است؛ حال آنکه سران و ساکنان قوم ساکن در تیگرای می‌گویند که در جریان دو سال زمام‌داری نخست وزیر کنونی همواره مورد آزاد و اذیت قرار گرفته‌اند.از سوی دیگر احمد اَبی با متهم کردن نیروهای وفادار به قوم تیگرای به «وحشی‌گری» گفته است برخی از سربازان دولتی با بی رحمی تمام بر اثر شلیگ گلوله به سر در حالی دست‌ها و پاهایشان بسته شده بود، کشته شده‌اند.نخست وزیر اتیوپی بدون دادن توضیحات و مستندات بیشتر به شمار سربازانی که به این شکل در یکی از مناطق نبرد کشته‌اند، اشاره‌ای نکرد.برخی خبرگزاری‌های بین‌المللی که این خبر را پوشش داده‌اند، اعلام کردند که هنوز شواهدی دال بر صحت گفته‌های نخست وزیر اتیوپی و یا رد این ادعاها از سوی رهبران جبهه آزادیبخش مردم بدست نیاورده‌اند. رهبران قوم تیگرای در عوض نیروهای فدرال را به دلیل بمباران‌های هوایی مناطقی در این استان شمالی به «بی رحمی» متهم کرده‌اند

اوضاح وخیم انسانی در مناطق درگیری

نماینده آژانس رسیدگی به امور پناهندگان سازمان ملل روز پنجشنبه گفت که حدود ۱۱ هزار نفر که تقریبا نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند به دلیل درگیری در مناطق شمالی اتیوپی از این کشور به سودان گریخته‌اند.سازمان‌های امدادی نیز اوضاع در تیگرای، منطقه‌ای که حتی پیش از درگیری‌ها بیش از ۶۰۰ هزار نفر در آنجا محتاج کمک‌های بشردوستانه بودند را بسیار وخیم گزارش کرده‌اند.دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده که سازمان‌های امدادی به دلیل محدود شدن دسترسی‌ها،‌ امکان ادامه کمک‌رسانی و توزیع مواد غذایی، بهداشتی و سایر اقلام ضروری را ندارند.یک مقام عالی سازمان ملل متحد نیز به شبکه خبری انگلیسی زبان بی بی سی گفته است که کمک‌های حیاتی به صدها هزار نفر در شمال اتیوپی به دلیل تشدید درگیری‌ها در این منطقه با خطر توقف کامل مواجه شده است.

درگیری‌ها از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

درگیری‌های اخیر در شمال اتیوپی در واقع نوعی جنگ قدرت میان دولت مرکزی و جبهه آزادیبخش مردم، جریان سیاسی حاکم بر تیگرای است که پیش‌تر قدرتمندترین عضو دولت فدرال ائتلافی در این کشور محسوب می‌شد.این در حالیست که احمد اَبی، پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت به دلیل تشدید اعتراض‌ها و تظاهرات ضد دولتی جبهه آزادیبخش مردم را مهار کند و از نفوذ بالای این جریان سیاسی در دولت فدرال بکاهد.تنش میان دولت فدرال و جبهه آزادیبخش مردم سال گذشته میلادی با تصمیم نخست وزیر مبنی بر انحلال ائتلاف حاکم که در واقع از چندین حزب منطقه‌ای و قومی تشکیل شده بود، تشدید شد؛ احمد اَبی این تصمیم را یکسال پس از دریافت جایزه صلح نوبل به دلیل پایان دادن به دو دهه درگیری میان کشورش و اریتره اتخاد کرد.نخست وزیر پس از انحلال ائتلاف حاکم از تاسیس یک حزب واحد ملی به نام حزب رفاه خبر داد اما جبهه آزادیبخش مردم که پیش‌تر به مدت چندین دهه رهبری ائتلاف حاکم را برعهده داشت، از عضویت در آن خودداری کرد.رهبران تیگرای همچنین می گویند که به شکلی غیرواقعی و ناعادلانه از سوی دولت به اتهام‌های واهی فساد هدف حمله و پاکسازی دولت مرکزی قرار گرفته‌اند. سران جبهه آزادیبخش مردم همچنین احمد اَبی را یک رهبر غیرقانونی می‌دانند زیرا به ادعای آنها نخست وزیر به بهانه همه‌گیری بیماری کووید۱۹ انتخابات ملی را به تعویق انداخته‌ است.از آن سو نیز احمد اَبی برخی از رهبران جبهه آزادیبخش مردم را به «فرار از عدالت» و مخالفت با اقدامات وی برای اصلاح شیوه امور اجرایی در کشورش متهم کرده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جبهه آزادیبخش مردم درگیری ها نخست وزیر احمد ا بی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۶۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • تشدید اعتراضات ضد صهیونیستی در کشور‌های غربی در حمایت از مردم غزه
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • بیانیه حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • بیانیه مشترک حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
  • تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد