Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:09:10 GMT

ناسا باکتری به ماه و مریخ ارسال می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۵۶۷۶۴

ناسا باکتری به ماه و مریخ ارسال می‌کند

به گزارش پایگاه اینترنتی bgr، این مطالعه که در نشریه Nature Communications منتشر شده است، نشان می دهد که باکتری های زمین می توانند به استخراج مواد معدنی از مواد پوشاننده سطح ماه و مریخ کمک کند.

این تحقیق که بر اساس آزمایشات انجام شده در ایستگاه فضایی بین المللی انجام شده است، نشان می دهد که یک باکتری خاص به نام Sphingomonas desiccabilis  برای استخراج عناصر کمیاب زمینی از سنگ «بازالت»، استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازالت نوعی سنگ آتشفشانی است که به عنوان آنالوگ برای آنچه ممکن است در ماه و مریخ یافت شود، استفاده می شود.

این مطالعه همچنین نشان داد که این باکتری ها می تواند این کار را در شرایط گرانش استاندارد زمین، میکروگرانش و گرانشی که شرایط مریخ را تقلید می کند، انجام دهد؛ این خبر مهمی برای محققان است و می تواند نشانه همکاری میان انسان و باکتری در جریان کاوش های بعدی در فضا باشد.

به طور معمول ناسا و دیگر سازمان های فضایی هر تلاشی برای جلوگیری از انتقال باکتری به فضا انجام می دهند.

ایده این است که آنها نمی خواهند به طور تصادفی جهان دیگری را درگیر حیات کنند، زیرا بعدا می تواند مشکلاتی ایجاد کند.

محققان خاطر نشان کردند، اگر سرانجام مأموریت های خدمه دار و یا کاوشگرهای پیشرفته ای را به مکانی مانند مریخ ارسال کنیم و بعد باکتری ها را در آنجا کشف کنیم، ممکن است باکتری های زمینی را که خود ارسال کرده ایم با حیات واقعی در مریخ اشتباه بگیریم.

آنها افزودند: با این حال این مسئله را نمی توان نادیده گرفت که باکتری ها توانایی انجام موارد کاملاً باورنکردنی را دارند؛ پیش از این بحث استفاده از باکتری ها را به عنوان منبع غذایی یا تولید مواد غذایی برای مأموریت های طولانی مدت در مکان هایی مانند مریخ مطرح کرده ایم.

اکنون، به نظر می رسد باکتری ها می توانند به ما کمک کنند تا از موادی که در آن سیارات پیدا می کنیم، نهایت استفاده را ببریم.

چارلز کاکل، نویسنده اصلی این مطالعه، در بیانیه ای گفت: آزمایش های ما از امکان علمی و فنی استخراج عناصر بیولوژیکی در سراسر منظومه شمسی پشتیبانی می کند. برای مثال حفاری رباتیک در منطقه Oceanus Procellarum ماه که دارای سنگ هایی با غلظت بالا از عناصر کمیاب زمینی است، می تواند یک جهت مثمرثمر برای توسعه علمی و اقتصادی بشر در وارای زمین باشد.

وی افزود: ماموریت های آرتمیس ناسا به ماه به زودی انجام می شوند و با مأموریت های خدمه ای که در آن برنامه گنجانده شده اند، انسان ها وقت کافی برای بررسی مواد پوشاننده سطح ماه خواهند داشت. در آن مرحله، ممکن است موضوعات بیشتری در مورد اینکه چگونه باکتری می تواند زمینه را برای یک حیات پایدار در فضا هموار کند، بیاموزیم.

برچسب‌ها مریخ باکتری ناسا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مریخ باکتری ناسا مریخ باکتری ناسا اخبار کنکور باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • حواله علی پی
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!