Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر محمدعلی ملبوبی معاون فناوری پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری گفت: ویروس کرونا در مقیاس بسیار بالایی تکثیر می‌شود، براساس منابع علمی هر ویروس روزانه حدود ۹۰۰ ویروس جدید تولید می‌کند.

وی افزود: برخی مردم بر این باور غلط هستند که تعداد کم ویروس نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند به طور مثال اگر یک ویروس وارد بدن شود روز اول به حدود ۹۰۰ ویروس تکثیر می‌شود و در روز دوم به حدود یک میلیون ویروس می‌رسد و پس از آن به میلیاردها ویروس، به عبارتی این ویروس به سرعت بدن را فرامی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به مردم توصیه کرد با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی خود را در معرض ویروس کرونا قرار ندهند.

تجمیع جهش‌های ژنتیکی می‌تواند خطرناک باشد 

معاون فناوری پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری همچنین گفت: هرچند تقریبا تمام جهش‌های ژنتیکی ویروس کرونا خنثی و بی‌خطرند و به ندرت یک جهش تک منجر به تهاجمی شدن می‌شود، اما تجمیع آنها موضوع مهمی بوده و می‌تواند خطرناک باشد.

ملبوبی با یادآوری این‌که تاکنون بیش از ۱۲ هزار جهش در ژنوم ویروس کرونا در جهان شناسایی شده است، ادامه داد: ویروس‌ها سعی می‌کنند با جهش‌های متعدد، بقای خود را در جمعیت میزبان حفظ کنند که این کار سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد.

این ویروس‌شناس امکان جهش‌های متعدد ویروس کرونا را در انسان محتمل دانست و گفت: جهش‌ها تقریبا خود به خود طی تکثیر ویروس رخ می‌دهند، چون جنس این ویروس از آران‌ای مثبت است، زمان همانندسازی خطا در ویروس رخ می‌دهد که به آن جهش گفته می‌شود.

ملبوبی افزود: ۲۳ جهش ژنتیکی ویروس کرونا در ایران شناسایی شده است که از مطالعه بیش از ۲۰۰ توالی ژنی و ژنوم به دست آمده‌اند. برخی از این توالی‌یابی‌ها در داخل کشور و برخی از ویروس کرونا از بدن بیمار ایرانی با سابقه مسافرت به کشور در خارج انجام شده‌اند. بخشی از این جهش در کشورهای دیگر هم مشاهده شده است اما چهار جهش ویروس کووید۱۹ مختص ایران است.

به گفته وی، متخصصان در حال بررسی جهش‌های ژنتیکی هستند تا مشخص شود چه تغییراتی در آنها رخ داده یا جهش‌ها چه مقدار بوده است؟ تا براساس آن بتوانیم روش‌های تشخیص بیماری را بهینه و امکان گروه‌بندی بیماران انجام شود.

این ویروس‌شناس با یادآوری این‌که در ساخت واکسن‌ها به جهش‌های ژنتیکی توجه جدی می‌شود، گفت: براساس جهش‌های شناسایی‌شده می‌توان بیماران را گروه‌بندی کرد تا بهترین دارو برای مداوای آنان انتخاب شود.

ملبوبی توضیح داد: در این حالت بیماران زودتر مداوا می‌شوند و هزینه‌های درمان کاهش پیدا می‌کند. برخی از داروها ممکن است حال بیمار را بدتر کنند که باید با دانستن نوع و سویه ویروس از مصرف آن جلوگیری شود.

مسافرت سبب درهم‌آمیختن جهش‌ها می‌شود

معاون فناوری پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری همچنین گفت: در حال حاضر در برخی شهرها جهش ژنتیکی ویروس کرونا مشاهده شده است که با مسافرت مبتلایان، امکان درهم‌آمیختن جهش ژنتیکی و تجمیع آنها در جمعیت و حتی در سویه‌های ویروسی بیشتر می‌شود.

ملبوبی ادامه داد: افراد مبتلا با مسافرت از شهری به شهر دیگر در یک استان یا از استانی به استان دیگر و حتی مسافرت هوایی داخلی و خارج از کشور می‌توانند کار را سخت‌تر کنند و سلامت افراد بیشتری را به خطر بیندازند. 

وی محدودیت‌های ترددی بین شهری را مفید ارزیابی کرد و افزود: کاش محدودیت‌های اخیر زودتر اعمال می‌شد و مردم نیز با آگاهی از واقعیات فوق بیشتر همکاری و همراهی کنند.

کد خبر 564642 برچسب‌ها سفر كروناويروس كرونا در ايران واکسن فاصله‌گذاری اجتماعی ماسک - سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر كروناويروس كرونا در ايران واکسن فاصله گذاری اجتماعی ماسک سلامت جهش های ژنتیکی ویروس کرونا جهش ژنتیکی جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۶۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟