Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: حفظ ذخیره گاه‌های جنگلی در راستای صیانت از آب و خاک و گونه‌های گیاهی با ارزش در استان به صورت ویژه دنبال می‌گردد.

او افزود: سطح جنگل‌های طبیعی استان بیش از ۳۱۱ هزار هکتار است که در ناحیه رویشی زاگرس مرکزی با تنوع اقلیمی منحصر به فردی قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

تولید ۲۵۰ هزار اصله نهال در چهارمحال و بختیاری

صالحی اضافه کرد: جنگل‌های طبیعی استان با گونه‌های درختی و درختچه‌ای شامل بلوط ایرانی، انواع بادام ها، بنه، کیکم، مهلب، زالزالک، ارس و ... می‌باشد که اثرات زیست محیطی مطلوب و ارزشمندی بر ترسیب کربن، تولید اکسیژن، تولید آب شیرین، جذب آب، حفاظت از خاک و مهمتر از همه حفظ زیستگاه‌ها و گونه‌های جانوری را بر عهده دارد.

او ادامه داد: ذخیره گاه‌های جنگلی قسمتی از رویشگاه‌ها است که به دلیل بوم شناختی (اکولوژیک) و یا دخالت انسان دچار آسیب شده و با خطر انقراض یک یا چند گونه جنگلی روبرو می‌گردد و به همین منظور باید به خاطر استمرار و زادآوری و ارزش ژنتیکی آن‌ها حفاظت گردد.

صالحی اظهار داشت: تا سال گذشته تعداد ذخیره‌گاه جنگلی موجود ۹ مورد به مساحت هزار و ۴۸۳ هکتار و هم اکنون در سال ۱۳۹۹ در قالب برنامه جهش تولید ۹ در ۹۹ سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، تعداد ۱۰ مورد به مساحت هزار و ۵۲۰ هکتار شناسایی، تشخیص، تعیین حدود و پس از تصویب کمیته فنی آگهی گردید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: با اجرای این تعداد، ذخیره‌گاه‌های استان به بیش از ۳ هزارهکتار رسید.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی ذخیرگاه جنگلی زاگرس مرکزی جنگل های طبیعی ذخیره گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۸۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • موافقت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با ۹۵ درصد درخواست انشعاب خاص
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت