Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین علیشاپور مدرس و خواننده موسیقی ایرانی که طی سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف خوانندگی آلبوم و ارکسترهای مختلف کشور حضور فعالی داشته در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ارائه نقطه نظرات خود درباره پیش‌بینی وضعیت بودجه فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور، توضیح داد: یکی از مهم‌ترین مواردی که در حوزه بودجه مورد توجه قرار داشته و می‌تواند مورد تمرکز کارشناسان و سیاست‌گذاران این عرصه باشد، «مساله دیدگاه» است که بر اساس آن کلیدواژه‌ای به نام خلاء اولویت‌بندی مطرح می‌شود، نکته‌ای که می‌بایست روی آن توجه زیادی داشت و فارغ از هر گونه گرایش سیاسی شرایط مساعدتری را برای ماجرای بودجه طراحی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به طور حتم پیش از پرداختن به مساله بودجه ما عبارتی به نام «دیدگاه» داریم که متاسفانه در حوزه بودجه فرهنگ و هنر کشورمان طی سال‌های اخیر خلاء اولویت‌بندی در آن بسیار مشهود بوده و ما در این زمینه صاحب دیدگاهی نیستیم. کما اینکه در همین چارچوب نیز ما شاهد بودیم که هرگاه این خلاء دیدگاهی وجود داشت بودجه فرهنگ و هنر نیز در بسیاری از موارد هرز رفت. البته که کل بودجه فرهنگی کشور به خودی خود کم هست حالا شما تصور کنید در همین چارچوب نیز شاهد اتفاقات غیرکارشناسی شده‌ای هستیم که می‌بایست برای برون رفت از آن تلاش‌های زیادی انجام داد.

گویی قرار نیست اتفاق جدیدی بیفتد!

این خواننده موسیقی ایرانی گفت: متاسفانه به اعتقاد من نظرگاه بودجه‌ریزان کشور گویی در نقطه‌ای قرار دارد که مسائل مهمی چون سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی آنچنان برای دوستان دارای اهمیت نیست و یا اگر هم هست آنقدر جدی نیست که بخواهند روی نحوه بودجه‌بندی آن‌ها برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند. شرایطی که در اغلب موارد ماجرای بودجه را در همان شیوه سنتی بودجه‌بندی قرار داده و گویی هم قرار نیست اتفاق جدیدی در این حوزه بیفتد.

با اینکه همچنان معتقدم در شرایط فعلی بودجه فرهنگ و هنر کشور در مقایسه با بسیاری از حوزه‌های دیگر از درجه پایینی برخوردار است اما از سوی دیگر نیز بر این باورم حتی با در نظر گرفتن بودجه‌ای که تاکنون صرف فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور شده، ما خیلی پول زیادی را به هدر داده‌ایم علیشاپور تصریح کرد: با اینکه همچنان معتقدم در شرایط فعلی بودجه فرهنگ و هنر کشور در مقایسه با بسیاری از حوزه‌های دیگر از درجه پایینی برخوردار است اما از سوی دیگر نیز بر این باورم حتی با در نظر گرفتن بودجه‌ای که تاکنون صرف فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور شده، ما خیلی پول زیادی را به هدر داده‌ایم. اتفاقاً در همین‌جاست که پرسش‌های متعددی مطرح می‌شود. اینکه آیا با همین مقدار بودجه‌ای که تاکنون در حوزه‌های فرهنگی هنری کشور از سوی دولت برنامه‌ریزی و بعد در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده توانسته‌ایم در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر خروجی مناسبی داشته باشیم؟ آیا همین بودجه‌های صرف شده برای فعالیت‌هایی که در مجموعه‌های مختلف تصویب شده متناسب با خط مشی همان موسسات خروجی داشته است؟ من قاطعانه می‌گویم خیر.

این مدرس حوزه موسیقی که طی سال‌های اخیر در ارکسترهای مختلفی به‌عنوان خواننده حضور داشته افزود: اکنون ما مجموعه‌ها و موسسات مختلفی را در عرصه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی داریم که بودجه‌های بسیار هنگفتی را دریافت می‌کنند بودجه‌هایی که فقط چند میلیارد تومان از آن‌ها به مجموعه‌های چون دفتر موسیقی وزارت ارشاد و دیگر نهادها مرتبط با فرهنگ و هنر تزریق می‌شد قطعاً امروز شاهد این وضعیت ناگوار فرهنگی نبودیم.

علیشاپور افزود: این یک فاجعه است که بودجه یک نهاد هنری در کشور برابر با پول یک آپارتمان در تهران باشد. من همه اینها را گفتم تا روی نقطه‌ای تاکید کنم که امیدوارم مسئولان کشور به ویژه در حوزه‌های دولتی و پس از آن اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای یک بار هم که شده از بگومگوهای سیاسی و جناحی در حوزه فرهنگ و هنر پرهیز کرده و ماجرای بودجه این دو این حوزه مهم را از لابی‌گری‌های سیاسی خارج و تعاریف واضحی در این زمینه برسند.

لزوم تشکیل کمیسیون تخصصی بودجه فرهنگ و هنر

وی با تاکید بر بازنگری در نحوه تخصیص بودجه فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور توضیح داد: اکنون زمان آن رسیده است که مسئولان دولتی و البته اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که انتقادات فراوانی هم در نحوه شناخت و آگاهی اعضای آنچه در دوره گذشته و چه در دوره فعلی که فعلاً نمی‌توان ارزیابی کاملی داشت، دارم، بیایند و به معنا و مفهوم واقعی کلمه، فارغ از هیاهوهای سیاسی که گرفتارش هستیم به فکر تشکیل کمیته‌های تخصصی بودجه در حوزه فرهنگ و هنر با حضور هنرمندان صاحب نظر باشند. شرایطی که بنده معتقدم به شدت نیازمند آن هستیم و ضرورت دارد تا این بار هنرمندان با دانش، متخصص و صاحب نظر در این عرصه دخالت کنند. به اعتقاد من با حضور این افراد است که میزان چانه زنی‌های بودجه‌ای از کیفیت بالایی برخوردار خواهد شد و آنچه برای افزایش بودجه و البته نحوه هزینه آن مورد توجه است، با دقت بیشتری رسیدگی می‌شود.

علیشاپور در پایان گفت: کاری به گرایشات سیاسی ادوار مختلف مجلس ندارم اما بر این باورم که طی سال‌های اخیر بودجه‌های زیادی صرف فعالیت‌های غیر مرتبط با حوزه‌های فرهنگی هنری شده که متاسفانه نتایجی هم نداشته است. پس بیاییم برای یک بار هم شده فارغ از نگرش‌ها و دعواهای سیاسی همین بودجه‌ها را به سمت فرهنگ و هنر هدایت کنیم شاید تاثیرات مثبتی که این حوزه می‌تواند داشته باشد آن قدر موثر بود که تاثیرات آن را در حوزه‌های دیگر نیز تعمیم داد.

کد خبر 5069966 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین علیشاپور موسیقی ایرانی بودجه کل کشور حضور هنر ایران در جهان فیلم سینمایی فیلم کوتاه ویروس کرونا جشنواره فیلم مقاومت شبکه پنج سیما برنامه تلویزیونی تئاتر ایران سریال ایرانی رادیو تهران موسیقی ایرانی هنرمندان تئاتر شبکه افق فیلم مستند فعالیت های فرهنگی هنری کشور بودجه فرهنگ و هنر طی سال های اخیر بودجه ای بودجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۸۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند

جلسه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 وزیر فرهنگ در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: انشاالله اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشور‌های دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم، اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و انشاالله این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تامین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیات علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

وی افزود: انشاالله امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دکتر احمدوند برای روز‌های نمایشگاه تمهید کنند تا با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم تا محلی برای حل مشکلات باشد.

شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد

وزیر فرهنگ گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم.

باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفا نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود، اما تحقق عدالت فرهنگی با همزمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

نقش تبلیغات در رسانه‌ها برای ایجاد شور و نشاط فرهنگی میان مردم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند، گفت: به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظر سنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازار‌های اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

نمایشگاه کتاب باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل را نشان دهد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسأله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم. دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزار‌های اقناعی، تبلیغی و گفتگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

نظرسنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه به‌صورت روزانه باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه برای مسأله فلسطین حتما باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیقتر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

گفتنی است، گزارش آخرین وضعیت آماده سازی نمایشگاه از جمله موارد مطرح شده توسط اعضا در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور