Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، «مضاوی الرشید» با انتشار مقاله‌ای از سیاستهای حمایتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور مستقر آمریکا از «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی انتقاد کرد.

پایگاه خبری «عربی-۲۱» به نقل از الرشید گزارش داد، «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا «فرصت واقعی در اختیار دارد تا از سیاست خارجی آمریکا دست بردارد که ظالمان را تقویت می‌کند؛ [ظالمانی] که ملتهای خود را از ساده‌ترین حقوق، محروم می‌کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد، این حقوق و ارزشهایی که در زمان حضور ترامپ در کاخ سفید، در معرض تهدید قرار داشت، برای بایدن، یک مأموریت مهم است تا بتواند عملکرد خود را در سطح بین‌الملل بهبود بخشد و ضررهای داخلی را جبران کند.

این معارض سعودی ادامه داد، آمریکا در دوران بایدن باید نقش حامی اصلی «رژیم سعودی را که همچنان در راستای بر هم زدن امنیت ملت خود فعالیت می‌کند و در تلاش است تا نفوذ خود را در بیرون از [این کشور] گسترش دهد، متوقف کند؛ مساله‌ای که باعث هرج‌ومرج و خونریزی و به ویژه در یمن شده است».

وی با بیان اینکه «آمریکا نقش مهمی در حمایت از حاکمان مستبد ایفا کرده است»، از حمایت ترامپ از قاتلان «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد ریاض انتقاد کرد و نوشت، بایدن این فرصت را دارد تا گزارش سرویس اطلاعاتی آمریکا درباره قتل خاشقچی را به همه اعلام کند و آمریکا نباید به دیگران نصیحت کند که به دموکراسی و حاکمیت قانون پایبند باشند، بلکه باید خودش به این ارزشها احترام بگذارد.

در ادامه این مقاله آمده است، بایدن باید به ریاض اعلام کند که هر گونه شراکت با آن، مشروط به این است که به حقوق شهروندان خود و آزادی بیان آنان احترام بگذارد. زندانهای «سعودی، مملوء از زندانیان سیاسی است که به خاطر محدودیتهای مربوط به آزادی بیان، زندانی هستند؛ آزادی که محمد بن سلمان آن را ربوده است».

این معارض سعودی می‌نویسد، اگر بایدن خواستار حفظ ثبات و امنیت است، باید بداند که دیکتاتوری، بهترین شیوه حکومت نیست، بلکه باعث می‌شود که کشور به مرکز افراطی‌گری، هرج‌ومرج و شورش تبدیل شود. آمریکا هم در کشور خود طعم تروریسمی را چشید که «در زیر چتر شریک سعودی خود، رشد کرده است».

به گفته الرشید، به سود آمریکاست که درک کند ثبات کوتاه مدت در سایه دیکتاتوری‌هایی که شرکای عرب آن، مدیریت آن را بر عهده دارند، نسخه فاجعه‌باری است که پیامدهای آن، دامن آمریکا را خواهد گرفت. لذا بایدن باید در حمایت غیر مشروط از رژیم سعودی بازبینی کند.

وی ضمن انتقاد از فروش بی حدوحصر سلاح آمریکایی به ریاض، خاطر نشان کرد، محدود ساختن توانمندی رژیم سعودی، می‌تواند کشور فقیر یمن را از فروپاشی کامل نجات دهد. به همین دلیل، باید بایدن به توانایی عربستان در ناامن کردن جهان عرب نیز پایان دهد.

این معارض سعودی به بایدن توصیه کرد که به «قطب‌بندی در جهان عرب بین ایران و سعودی» پایان دهد و این مسئله، نیازمند بازگشت به مذاکرات هسته‌ای با ایران است؛ هر چند، «یقینا این مسئله، سعودی‌ها را ناراحت خواهد کرد. همچنین باید سعودی را مجبور کند که از گفتمان خصمانه خود دست بردارد و با آنان [مسئولان ایران] وارد مذاکره شود».
 
الرشید با تأکید بر اینکه ریاض به تنهایی و حتی با همپیمان جدید خود یعنی رژیم صهیونیستی نخواهد توانست در جنگ با ایران پیروز شود، تأکید کرد، موضوع، پیروزی در جنگ با ایران نیست؛ زیرا این جنگ، منطقه را به سمت مرگ، فرقه‌گرایی و درگیری پیش خواهد بود. از همین روی، آمریکا باید نقش خود را به عنوان مذاکره‌کننده بی‌طرف بین ریاض و تهران انجام دهد، نه اینکه علیه ایران موضع بگیرد؛ زیرا «ملت عربستان، خواستار جنگ با ایران نیستند، بلکه سران آن، خواستار این مساله هستند».

وی درباره اشغالگری صهونیستها نیز نوشت، فاجعه فلسطین، در قدس حل می‌شود، نه در ریاض. حتی اگر ولی‌عهد سعودی نیز روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کند، بدون دستیابی ملت فلسطین به حقوق تاریخی‌شان در حاکمیت بر سرزمینشان، صلح همیشگی با جهان عرب، به دست نخواهد آمد.

کد خبر 564673 برچسب‌ها ایران و عربستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و عربستان جنگ با ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۸۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی