Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@17:21:00 GMT

درباره آسم و آلرژی در دوران شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۵۹۴۲۱

درباره آسم و آلرژی در دوران شیوع کرونا

ایسنا/خوزستان یک فوق تخصص ریه گفت: در زمان پاندمی، همه علائم مشابه باید کووید - ۱۹ در نظر گرفته شوند و اگر فردی حتی یک ساعت تب کند نمی‌تواند بگوید به کووید - ۱۹ مبتلا نیست و سرما خورده است.

دکتر حانیه راجی اظهار کرد: بیماری کووید - ۱۹ ارگان‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند؛ یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که درگیر می‌شود و بیشترین مرگ و میر ناشی از آن است، دستگاه تنفسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم تنفسی از مهم‌ترین علائم این مبتلایان به کرونا است اما در مجموع، این بیماری طیف گسترده‌ای از علائم را شامل می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت هستند یا علائم خفیفی دارند. ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد نیز به نوع شدید بیماری مبتلا می‌شوند که ۵ درصد از این افراد در  بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند.

راجی ادامه داد: عمده‌ترین علائم شامل علامت‌های خفیف مانند ضعف، بی‌حالی، کوفتگی، دردهای عضلانی و دردهای بدن است. ممکن است بیماران دچار علائم تنفسی مانند سرفه، تنگی نفس، عطسه و آبریزش بینی و گلو نیز شوند یا حتی بدون علامت باشند.

وی بیان کرد: همچنین ممکن است سایر ارگان‌های مبتلایان به کرونا درگیر شوند و این بیماران دچار علائمی مانند سر درد، اختلال بویایی و چشایی و حتی مشکلات گوارشی شوند. تهوع، احساس بدمزگی در غذاها یا اسهال از علائم واضح و پر سر و صدا در بسیاری از مبتلایان به ویژه کودکان هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هیچ ارگانی از دسترس کرونا در امان نیست و هر علامتی ممکن است نشانه کرونا باشد. این بیماری تظاهرات مختلفی دارد و در شرایط پاندمی، هر علامتی ممکن است نشانه ابتلا به بیماری باشد بنابراین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای همه افراد ضروری است.

وی تصریح کرد: آنفلوآنزا نیز بیماری ویروسی است که انواع مختلفی دارد و راه انتقال آن مانند کرونا از طریق قطرات تنفسی است. علائم این بیماری هم بسیار مشابه کووید - ۱۹ است اما افراد هدف آنفلوآنزا با کرونا متفاوت هستند.

راجی افزود: شاید تشخیص تفاوت آنفلوآنزا و کرونا از روی علائم راحت نباشد؛ مشکلات تنفسی، تب، گلو درد، سرفه، درد عضلانی و استخوانی نیز از علائم آنفلوآنزا هستند اما این بیماری بیشتر در فصل‌های سرد سال رخ می‌دهد. هنوز گزارشی از آنفلوآنزا نداریم و بروز این بیماری در تابستان نیز بسیار به ندرت رخ می‌دهد. هر چند تاکنون گزارش‌های آنچنانی از آنفلوآنزا نداشته‌ایم اما از آذرماه به بعد احتمال دارد مانند سال‌های دیگر آنفلوآنزا بروز یابد.

این فوق تخصص ریه با اشاره به بروز آلرژی‌های فصلی و آسم آلرژیک در فصل پاییز، بیان کرد: عمدتا در فصل پاییز، علائم آلرژی شدت پیدا می‌کند. شباهت‌هایی بین کووید -۱۹ و آلرژی مانند سرفه، تنگی نفس، عطسه و آبریزش بینی وجود دارد اما در واقعیت، کسانی که دچار آلرژی هستند عمدتا تب ندارند بنابراین اگر کسی تب همراه با لرز داشته باشد باید فکر کند به بیماری بیماری عفونی مبتلا شده که اکنون با کووید - ۱۹ به عنوان بیماری عفونی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه سرفه خشک در هر دو بیماری آلرژی و کووید - ۱۹ بسیار شایع است، گفت: ممکن است افرادی که آلرژی دارند، خستگی یا کوفتگی خفیف داشته باشند اما دردهای عضلانی و بی‌حالی مانند آنچه در مبتلایان به کرونا رخ می‌دهد، در افراد دارای آلرژی دیده نمی‌شود. عطسه و آبریزش بینی افراد دارای آلرژی نیز در ابتدای صبح بیشتر دیده می‌شود.

راجی افزود: مصرف داروهای آنتی‌هیستامین می‌تواند علائم آلرژی را کنترل یا شدت آن‌ها را کم کند اما این داروها در درمان کرونا یا آنفلوآنزا تاثیرگذار نیستند.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود بیماری‌های آلرژیک در افراد جوان‌تر دیده شود. در کودکان نیز بیماری‌های آلرژیک شایع‌تر از افراد مسن است.

عضو هیات علمی دانشگاه علون پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: برخی اوقات بیماران پس از بهبود از کرونا نیز دچار سرفه و گاهی احساس تنگی نفس می‌شوند که می‌تواند موجب تحریک‌پذیری مجاری هوایی شود و این مورد نیز درمان خاص خود را نیاز دارد.

وی با بیان اینکه برخی بیماران، علائم کمی دارند و گاهی اوقات شبهه تشخیصی ایجاد می‌شود، تصریح کرد: در زمان پاندمی، همه علائم مشابه باید کووید - ۱۹ در نظر گرفته شوند و اگر فردی حتی یک ساعت تب کند نمی‌تواند بگوید به کووید - ۱۹ مبتلا نیست و سرما خورده است.

راجی بیان کرد: ممکن است PCR، منفی کاذب باشد و فرد در صدرت عدم رعایت پروتکل‌ها، دیگران را مبتلا کند. تست سرولوژی نیز ممکن است در روزهای اولیه ابتلا مثبت نباشد و حتی در موارد خفیف مممکن است اصلا مثبت نشود و قاعدتا هر فردی که علائم مشکوک به کرونا داشته باشد در صورت لزوم باید درمان لازم را دریافت و قرنطینه را رعایت کند.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه برخی اوقات نیازی به تجویز سی‌تی‌اسکن برای بیماران وجود ندارد، افزود: شرایط بالینی بیمار مهم است اما برخی اصرار به تجویز سی‌تی‌اسکن دارند در حالی که این همه ترس و واهمه، اضافی است. سی‌تی‌اسکن عوارض خاصی دارد و همچنین هزینه‌هایی به مردم تحمیل می‌کند در صورتی که ضرورتی ندارد.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، در خصوص تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: شیوع آنفلوآنزا در افراد خاصی مانند کودکان، زنان باردار، افراد مسن، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و بیماری زمینه‌ای بیشتر است و این افراد باید واکسن تزریق کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا آلرژی آسم مبتلایان به کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۵۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علائمی در سیستم گوارش وجود دارند که نشان می‌دهند شما دچار بیماری کبد چرب هستید. بیماری کبد چرب که به عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با تجمع چربی در سلول‌های کبد مشخص می‌شود و به طور فزاینده‌ای در حال گسترش در سراسر جهان است. این بیماری ممکن است از یک وضعیت خفیف تا شکل جدی‌تر متغیر باشد که می‌تواند منجر به آسیب و عوارض کبدی شود. اگرچه بیماری کبد چرب اغلب بدون علائم رخ می‌دهد، اما برخی از مشکلات گوارشی وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کبدی باشد. چهار علامت اصلی گوارشی که نیازمند توجه و ارزیابی برای افراد در معرض خطر یا تشخیص بیماری کبد چرب است:

بیشتر بخوانید: علائم ظاهری بیمار بودن کبد درد شکم

یکی از شایع‌ترین علائم مرتبط با بیماری شدید کبد چرب، درد یا ناراحتی شکم است. این درد اغلب به عنوان یک درد مبهم دائمی در سمت راست بالای شکم، جایی که کبد قرار دارد، توصیف می‌شود و ممکن است با احساس پری یا نفخ همراه باشد. درد می‌تواند خفیف تا شدید باشد و پس از خوردن یک وعده غذایی چرب یا سنگین بدتر می‌شود. اگر درد یا ناراحتی مداوم در ناحیه شکم را تجربه می‌کنید، حتما برای معاینه و تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

تهوع و استفراغ

تهوع و استفراغ نیز ممکن است نشان دهنده بیماری شدید کبد چرب باشد و زمانی که کبد مملو از چربی باشد، می‌تواند منجر به التهاب و اختلال در عملکرد طبیعی آن شود. این می‌تواند بر هضم و متابولیسم غذا تأثیر بگذارد و در نتیجه حالت تهوع و استفراغ گاه به گاه ایجاد شود. احتمال بروز این علائم بعد از مصرف غذاهای چرب بیشتر است. اگر تهوع و استفراغ مکرر همراه با سایر مشکلات گوارشی رخ می‌دهد، حتما برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

از دست دادن اشتها و کاهش وزن

در مراحل پیشرفته بیماری کبد چرب، شما از کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته رنج می‌برید. این ممکن است به این دلیل باشد که کبد کمتر قادر به پردازش مواد مغذی و تولید صفرا برای کمک به هضم و جذب چربی‌ها است. در نتیجه، بدن ممکن است در جذب مواد مغذی مهم از غذا دچار مشکل شود که منجر به از دست دادن اشتها و کاهش وزن می‌شود. اگر متوجه کاهش قابل توجه و غیر قابل توضیح اشتها یا وزن شدید، توصیه می‌شود برای ارزیابی جامع با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

زردی

زردی روی پوست و چشم می‌تواند در موارد شدید بیماری کبد چرب رخ دهد. این ناشی از تجمع بیلی روبین است، رنگدانه زردی که هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز تولید می‌شود. وقتی کبد نتواند به طور موثر بیلی روبین را پردازش کند، تجمعی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به زردی می‌شود. در صورت مشاهده زردی، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228746 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود