Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@04:14:47 GMT

ورود پول حقیقی ها شرط بازگشت سرمایه به مدار صعودی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۱۶۹۱

علی صابری تحلیلگر بازار سرمایه در گفت و گو با تابناک اقتصادی اظهار داشت: تا زمانی که اعتماد سهامداران خرد و مردم نسبت به این بازار جلب نشود و محرک های اقتصادی و سیاسی جدیدی در بازار نباشد نمی توانیم به یک روند صعودی منطقی و مستمر امیدوار باشیم. 

به گزارش تابناک اقتصادی، علی صابری درباره شرایط کلی بورس گفت: به نظر می رسد بازار سرمایه همچنان تحت تاثیر عواملی است که به ابهامات آن دامن می زند اما گذر زمان در حال کاستن از این ابهامات است، هرچند که تحولات آتی می تواند عوامل اثر گذار دیگری را نیز مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی ابهامات درباره آینده تحولات سیاسی کشور، مباحث مربوط به نرخ سود بانکی، قیمت ارز و نوسانات آن، برخوردهای سلیقه ای و مبهم در قبال قیمت گذاری محصولات و کالاها و عدم شفافیت در مورد بسته شدن و بازگشایی برخی نمادها به ویژه بعد از مجامع از جمله مواردی است که همچنان بر بازار سرمایه سایه افکنده است.

وی ادامه داد: در خصوص ابهامات سیاسی ذکر این نکته ضروری است که دولت علیرغم تشویق های مستمر مردم و سرمایه ها برای ورود به این بازار به صورت مستمر این پیام را مخابره می کند که کشور در شرایط جنگ اقتصادی است؛ صرف نظر از ابعاد و ماهیت این جنگ اقتصادی، القای مداوم این تصویر که گاهی به توجیه ضعف های مدیریتی کشور نیز قابل تعبیر است، اثر منفی بر بازار سرمایه گذاشته و به جذابیت دارایی های سرمایه ای مانند طلا و ارز دامن زده است.

صابری درباره بحث های مطرح شده پیرامون نرخ سود بانکی نیز اظهار داشت: از نگاه حرفه ای هر سرکوب قیمتی اعم از نرخ سود بانکی را باید مذموم بدانیم؛ در واقع اصرار بر حفظ نرخ سود بانکی نیز تبعات اقتصادی کلان دیگری خواهد داشت که می تواند آسیب های آن به همه بازارها وارد شود اما با توجه به افزایش شکاف نرخ اسمی و واقعی سپرده های بانکی و تورم معتقدم این نرخ تا سطوح 22 و 23 درصد نیز اثر منفی میان و بلند مدت بر بازار سرمایه نخواهد داشت مگر اینکه با سیاست های انقباضی شدیدی از سوی سیاست گذار مواجه شویم.

وی افزود: در این خصوص نیز اجازه دهید این نقد را به دولت و سیاست گذار وارد کنیم که افزایش نرخ سود بین بانکی در ماه های اخیر طبیعتاً ناشی از افزایش تقاضای تامین مالی و نقدینگی است؛ آیا تامین مالی بنگاه ها از مسیر بازار سرمایه آسان تر و همسو تر با شعارهای مطرح شده گذشته نبود؟ شرکتی را می شناسم که اواخر سال گذشته به شدت نیاز به نقدینگی داشت و در تلاش برای دریافت تسهیلات بانکی با ارایه تضامین و وثایق و مستندات مختلف؛ همین شرکت موفق شد با عرضه اولیه سهام خود در اوایل سال جاری به چندین برابر تسهیلات درخواستی بانکی دست یابد و طرح توسعه ای خود را اجرا کند.

این تحلیگر بازار سرمایه در خصوص تجمع عده ای از سهامداران مقابل سازمان بورس و اعتراض به این نهاد در هفته گذشته هم گفت: بازار سرمایه هیچ تشابهی با سپرده گذاری در موسسات اعتباری و بانک ها ندارد؛ این تصور که با فشارهایی مشابه ماجرای ناگوار موسسات اعتباری از قبیل تجمع و اعتراض در مقابل نهاد ناظر می توان بخشی از زیان را جبران کرد اشتباه است؛ در این بازار سود و زیان تابع عقد و قراردادی نیست. هرچند که معتقدیم نهاد ناظر در شکل گیری روند نزولی بازار در ماه های اخیر اشتباهات و قصور فاحشی داشته است.

بازار چه زمانی به روند صعودی بر می گردد؟

شخصاً معتقدم روند صعودی اوایل امسال با ورود پول های سهامداران خرد و مستمر سهامداران حقیقی خرد اتفاق افتاد و در صورتی می توانیم شاهد روند مشابه باشیم که بازهم همان اتفاق بیفتد؛ ورود پول سهامداران حقوقی، صندوق تثبیت و ... با برچسب حمایت هیچ گاه نمی تواند تداوم داشته باشد و نهایتاً چند روزی به افزایش نقدشوندگی بعضی سهام آن هم در بازه های منفی کمک کند. ضمن آن که حقوقی ها نیز منابع محدودی دارند و با فرض الزام به خرید و حمایت، در بازه زمانی نزدیکی مجدداً با عرضه و تلاش برای کسب نقدینگی (به هر دلیلی) می توانند موجب روند نزولی بازار شوند.

بنابراین تا زمانی که اعتماد سهامداران خرد و مردم نسبت به این بازار جلب نشود و محرک های اقتصادی و سیاسی جدیدی در بازار نباشد نمی توانیم به یک روند صعودی منطقی امیدوار باشیم.

صابری تاکید کرد: نهادهای سیاست گذار نیز فراموش نکنند که در حال حاضر ارزیابی سهامداران و سرمایه گذاران از عملکرد آنان در زمینه بازار سرمایه، بهره برداری مقطعی برای تامین کسری بودجه و افزایش شناوری سهام شرکت های نیمه دولتی آن هم با قیمت هایی بالاتر از ارزش واقعی است، پس اگر مجدداً دولت بخواهد از مزایای این بازار صرفاً در جهت تامین منافع روزمره و مقعطی خود بهره برداری کند، برای بار دوم موفق نخواهد بود. برخی از اقداماتی که هم اکنون در راستای حمایت از بازار سرمایه می بینیم و می شنویم، مصادیق نوشداروی پس از مرگ سهراب هستند اما به عنوان سرمایه گذار و اعتقاد به نگاه بلند مدت ناچاریم به آن ها خوش بین باشیم.

بورس در هفته گذشته

صابری با بیان این که روزهای ابتدایی هفته قبل همان روندی بود که حرف خاصی برای گفتن وجود نداشت، اظهار داشت: با توجه به تغییر مسیر بازار در روز پایانی معاملاتی، نشانه های خوبی در برخی سهم ها از لحاظ حجم معاملات، ورود پول و تقاضا مشاهده شد که بخشی از آن به سطح قیمتی سهم و بخشی به آرام تر شدن فضای اقتصادی و خوش بینی ها به آینده و برداشته شدن سایه انتخابات آمریکا از سر بازارها باز می گردد.

آیا اکنون زمان خرید سهام است؟

این تحلیلگر بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید سهام است نیز گفت: موافق نگاه صفر و یک برای ورود به هیچ بازار سرمایه گذاری نیستم و باید به عوامل مختلف توجه کرد اما با اتفاقات گذشته، سطوح قیمتی کنونی و تحلیل های موجود، بسیاری از سهم های بازار برای خرید ارزنده هستند و اصلاح لازم را نیز انجام داده اند. فکر میکنم در صورت انتخاب صحیح سهم و ورود به آن در همین حوالی قیمتی تا پایان سال سود معقولی نصیب سهامدار شود.

سهامداران چه کنند؟

صابری در پایان گفت:توصیه من به سهامداران این است که همه شرکت ها را مشابه نبینند، شرکت های حاضر در بورس فقط از لحاظ چارچوب معاملاتی سهام مشابه هستند اما در پس این تابلوی معاملات فعالیت و کسب و کاری نهفته است که تقریبا همه آن ها با هم متفاوت هستند. کالا یا خدمت می فروشند، سود یا زیان می سازند و ... در برخی سهام شاهد آن هستیم قیمت سهم تا حدی کاهش یافته که اگر این روند تداوم پیدا کند درآمد هر سهم از قیمت آن پیشی می گیرد! پس با توجه به گزارش های دوره ای و میزان سود یا زیان سازی شرکت ها در نگه داری یا فروش سهم تصمیم بگیرند.

در بازار سرمایه ارزیابی سهام باید تلفیقی از حال و آینده شرکت باشد و گاهی لازم است وزن بیشتری به ارزیابی آینده بدهیم؛ همانطور که وقتی کسی طلا یا سکه می خرد به افزایش قیمت آن در آینده امیدوار است.

وی تاکید کرد: اگر شرایط بازار در هفته پیش رو خوب باشد، فرصت مناسبی برای اصلاح سبد و بهینه سازی ترکیب سهام برای سهامداران خرد است.

 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: داود فیرحی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جنگ ناگورنو قره باغ 2020 شهید تهرانی مقدم بورس بازار سرمایه سرمایه گذاری داود فیرحی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جنگ ناگورنو قره باغ 2020 شهید تهرانی مقدم سهامداران خرد نرخ سود بانکی بازار سرمایه روند صعودی ورود پول شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود

رئیس اتاق استان کرمان گفت: تحمیل مالیات و عوارض جدید زمینه مشارکت مردم را از بین می‌برد و زمینه جذب تسهیلات برای تامین مالی از بازار سرمایه باید فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان، مهدی بخشی دادستان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: همراهی مدیران استانی در سال گذشته اتفاقات خوبی در قالب شورای گفت‌وگو رقم زد و در سطح کشوری توانستیم رتبه اول را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش ما در سال جاری این است که چگونه زمینه مشارکت مردم را در سال جهش تولید با مشارکت مردم فراهم کنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی این فرمان را صادر کردند و باید موانع پیش رو در جهت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی برداشته شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از ارکان مشارکت مردم از طریق سرمایه‌های خرد و کوچک مردمی است، ادامه داد: دشواری تامین مالی از سیستم بانکی کاملاً روشن است؛ بنابراین اتکای ما به بازار سرمایه است و اگر بتوانیم آن را به خوبی آگاهی بدهیم می‌توانیم موفقیت‌هایی داشته باشیم.

طبیب‌زاده با بیان اینکه رئیس سازمان بورس کشور 24 و 25 اردیبهشت‌ماه با یک تیم کارشناسی به کرمان سفر می‌کنند، افزود: طی این دو روز دوره‌های آموزشی در کرمان نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه باید زمینه جذب تسهیلات را برای تامین مالی از بازار سرمایه فراهم کرد، گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان 24 تا 27 اردیبهشت ماه در کرمان برگزار می‌شود و امیدواریم در این همایش به نتایج لازم برای توسعه اقتصادی در استان برسیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه موانع جلب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال احصا شده است، ادامه داد: این موارد به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه ساز و کار موجود بازار یکی از موانع است که با مداخله دولت و قیمت گذاری دستوری انجام می‌شود، افزود: تحمیل هرگونه مالیات و یا عوارض جدید می‌تواند زمینه مشارکت مردم را از بین ببرد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • عاموس گلعاد: سنوار برای ما شروط تعیین می کند
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی