Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر هرسین در برابر سیل های احتمالی دفاعی ندارد و سرازیر شدن چندین هزار تن گل و لای در بارندگی و سیل اخیر که در یک و نیم ساعته صورت گرفت نشان داد که به سایر مشکلات هرسین هم باید مشکل سیل بندهای مفقود با مدفون شده را اضافه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از دیوانگاه، سیل آمد و رفت، زمین‌ها را غارت کرد و حاصل یک سال‌ زحمت برخی از روستائیان و کشاورزان را به راحتی با خود برد بدون اینکه کسی جرات کند مانعش شود و از دست سیل بند‌ها هم کاری بر نیامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



واقعیت امر این است که  شهر هرسین در برابر سیل های احتمالی دفاعی ندارد و سرازیر شدن چندین هزار تن گل و لای در بارندگی و سیل اخیر که در  یک و نیم ساعته صورت گرفت  نشان داد که به سایر مشکلات هرسین هم باید مشکل سیل بندهای مفقود با مدفون شده را اضافه کرد.

سیل بندهایی که سالیان گذشته با نظریه های کارشناسی ساخته شده بودند ولی با هدف و برنامه ریزی قبلی یا بدون هدف بعضاً به خاطر سودجویی شخصی افرادی اقدام به پر کردن مسیل ها با نخاله های ساختمانی و حتی پوشاندن برخی سیل بندها و تبدیل آن به زمین هایی توسط سودجویان شده است.

مهندس بلینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هرسین در گفتگو با دیوانگاه در خصوص آخرین وضعیت پاکسازی سیل بندهای محدوده شهر هرسین اظهار داشت: سیل بندها در محدوده زمین های کشاورزی قرار گرفته اند و از طرفی در گذشته هزینه هایی وجود داشته برای احداث آنها ولی در حال حاضر نه قادر به لایروبی هستیم و نه راه دسترسی به آنها را داریم.

وی افزود: تنها راه این است که شهرداری نسبت به ریختن نخاله های ساختمانی در قسمت هایی که جزء محدوده شهری است ممانعت به عمل آورد و اداره راهداری هم با توجه به ماشین آلاتی که در اختیار دارد  نسبت به پاکسازی آن ها اقدام کند.

رئیس اداره منابع طبیعی هرسین خاطرنشان کرد : از طرفی منابع طبیعی نه مالکیتی در این مناطق دارد و نه هزینه ای که در آنجا کاری صورت دهیم.

بلینی در ادامه اظهار داشت: در خصوص سیل روستای کهریز مطالعاتی صورت گرفت و به استان ارسال شد و 1850متر احداث کانال برای جلوگیری از سیلهای احتمالی در آن مناطق در نظر گرفته شد که در صورت تخصیص اعتبار کار اجرایی آن آغاز شود.

البته در این بین هم  قول هایی  برای تامین اعتبار لایروبی مسیل ها و سیل بندها داد شد هنوز در حد حرف باقی مانده است اما اگر درصد کمی از این بودجه های بازسازی و جبران خسارت ها صرف گسترش آب بندها و سیل بندها  و طرح های آبخیزداری می شد تا حدود زیادی میزان خسارت های سیل اخیر را کاهش می داد.

مهندس فرهاد احمدی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای هرسین  در گفتگو با دیوانگاه اظهار داشت: در حوزه راه یکی از مشکلات این است که مردم محدوده قنوهایی که کنار جاده ایجاد شده را شخم می کنند که این امر باعث پر شدن مسیر روان آب های کنار جاده ها که به سمت پل ها هدایت میشوند  می گردد و در نهایت باعث جاری شدن سیلاب بر روی جاده ها و حرکت آن به سمت مناطق مسکونی می شود.

وی افزود: در بحث سیل بندها قانون اختیاراتی را به اداره منابع طبیعی داده که هم در بحث ساخت و هم در بحث تنقیه اقدامات مربوطه را انجام دهد و هر ساله لازم است که بنا بر نیاز این سیل بند ها را تنقیح کنند.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای هرسین خاطرنشان کرد: موضوع دیگر بحث ریخته شدن نخاله های ساختمانی در کنار پل ها، سیل بندها و جاده هاست که نیاز است این مکان ها پاکسازی شوند و از ریخته شدن نخاله ها در این اماکن جلوگیری شود.

احمدی در ادامه اظهار داشت: به نظر میرسد لازم است که در پایین دست حوزه آبریز کوه شیرز سد های خاکی ایجاد شود که بتوانیم ظرفیت خروجی آب را کنترل کنیم که امر نیاز به اختصاص اعتبارات دارد.

وی افزود: نمونه این کار را سال گذشته در بخش بیستون و در شهرک بلوردی انجام دادیم که منجر به هدایت سیل آب ها به سمت مسیل ها شد و از حوادث بعدی جلوگیری شد.

ایجاد سیل بندها در مسیر آب راهها می تواند 30 تا 50 درصد از خسارت های ویرانگر سیل جلوگیری کند و در کنترل و مهار سیلاب بسیار موثر است و در واقع با ایجاد سیل بندها درحرکت آب ها تاخیر ایجاد می شود و از اتصال آب ها به همدیگر جلوگیری می کنیم

به گزارش دیوانگاه، البته شکل شهرسازی در هرسین هم به نوبه خود یک مصیبت عظمایی است و ساعات ها جای بحث دارد ولی به هر حال آسیب شناسی و آینده پژوهی در مورد شرایط جغرافیایی هرسین و چاره اندیشی و خصوص پیشگیری از حوادث احتمالی میتواند  باعث کاهش خسارات و کمک به مدیریت بهتر بحران ها در آینده شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منابع طبیعی رئیس اداره سیل بندها نخاله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۲۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات روکش آسفالت محور بیرجند نهبندان به طول ۳۶ کیلومتر

تین نیوز

رییس اداره نگهداری راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی از اجرای روکش آسفالت محور بیرجند_ نهبندان در حوزه شهرستان های بیرجند، سربیشه و نهبندان به طول ۳۶ کیلومتر خبرداد.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید محمد فرخی، رییس اداره نگهداری راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت:به منظور بهبود وضعیت تردد و ارتقای ایمنی عبور و مرور، عملیات روکش آسفالت محور شریانی وکریدوری بیرجند  زاهدان در حوزه شهرستان های بیرجند ، سربیشه و نهبندان به طول ۳۶ کیلومتر آغاز شد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه محور بیرجند زاهدان یکی از مهمترین محورهای مواصلاتی استان است، پروژه های متعدد جهت بهبود عملکرد محور تعریف شده که در این عملیات، ابتدا لکه گیری و درزگیری انجام و مسیر لایه نهایی اجرا می گردد.

رییس اداره نگهداری راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان افزود: این عملیات با هدف بهبود وضعیت تردد، ارتقای ایمنی عبور و مرور در این محور انجام می‌شود.

فرخی یادآور شد: با اجرای این عملیات، شاهد تردد ایمن و افزایش عمر مفید جاده خواهیم بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سیلاب محور بردسکن به طبس را مسدود کرد
  • ریزش سنگ در جاده پلدختر - خرم‌آباد
  • برق شهر معمولان وصل شد
  • عملیات روکش آسفالت محور بیرجند نهبندان به طول ۳۶ کیلومتر
  • رفع ۳۴ مورد تجاوز به حریم راه‌های شهرستان بروجرد
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • دغدغه مردم زیرکوه در خصوص تخریب قنوات و جاده‌ها ویژه پیگیری می‌شود
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • اجرای ۱۸ طرح ابنیه فنی و پل در محور‌های مواصلاتی