Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای اوج گرانی،خوب است بدانید یک خانواده ۴نفره، برای تامین مواد غذایی مورد نیاز در حد بخورنمیر بیش از ۱.۶میلیون تومان باید هزینه کند، حال این سوال پیش می آید که یک حقوق بگیر هزینه مسکن، درمان، پوشاک، حمل و نقل،آب، برق، گاز و... را از کجا بیاورد؟ - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گرانی و افرایش قیمت های هر روزه، نه تنها زندگی را برای مردم سخت کرده، بلکه توانایی خرید و امرار معاش را نیز با مشکل روبه رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأمین اقلام سفره مردم، یک نیاز اولیه است که نباید به دغدغه تبدیل شود، اما متاسفانه این روزها جدای از دغدغه و استرسی که برای بیماری کرونا وجود دارد، تأمین کالاهای اساسی و به نوعی نیازهای اولیه سفره مردم به سختی تأمین می شود، شاید هم تأمین نشود. 

یک سرپرست خانوار برای خرید و تأمین گوشت ، مرغ، برنج، روغن و ... که نیاز اولیه زندگی است، چقدر باید کار کند، آن هم برای اقشار کم درامد و کارگران و مستمری بگیران که بیشترین قشر جامعه را تشکیل می دهند.در این گزارش می خواهیم ببینیم یک خانواده 4 نفره در یک ماه چه میزان باید برای سفره خود هزینه کند و اینکه آیا رقم نهایی با درآمد سرپرست خانوار هماهنگی دارد یا خیر. لازم به ذکر است که در این گزارش، میزان مصرف کمترین رقم ممکن دیده شده، یعنی در حد بخور، نمیر. 

با احتساب مصرف هفتگی 200 گرم گوشت برای هر نفر، مصرف ماهانه یک خانوار 4 نفره 3 کیلوگرم گوشت قرمز می شود که با احتساب متوسط قیمت کیلویی 120 هزار تومان، باید ماهانه این خانوار  360 هزار تومان برای خرید گوشت هزینه کند. در خصوص مرغ نیز به عنوان  یکی دیگر از اقلام مورد نیاز مردم که شاید سهم بیشتری نیز از گوشت قرمز دارد، اگر این خانوار 4 نفره هفته یک کیلو مرغ صرف کنند، بر اساس اینکه هر کیلو مرغ 24 هزار تومان است، ماهانه این خانوار باید ٤ کیلو مرغ معادل 96 هزار تومان هزینه کند.

برنج قوت قالب خانواده های ایرانی است، و در حال حاضر نیز این کالا برخلاف اینکه فصل برداشت است، با افرایش قیمت رو به رو شده است، اما به هر حال هنوز در سفره ایرانی ها جایگاه خاصی دارد. بر همین اساس اگر یک خانوار 4 نفره، هفته ی 5 بار برنج مصرف کند، با توجه به اینکه تقریبا هر یک کیلو برنج، معادل 8 پیمانه است، این خانوار هفته ای 2.5 کیلو و در ماه 10 کیلو برنج مصرف می کند، درحال حاضر قیمت برنج هاشمی درجه یک 33 تا 34 هزار تومان است، اگر نرخ متوسط برنج ایرانی را 28 هزار تومان در نظر بگیریم، هزینه برنج ماهانه این خانوار 280 هزار تومان می شود. 

روغن یکی از اقلام مصرفی خانواده هاست که در حال حاضر نیز با کمبود و افرایش قیمت شدید روبه رو شده است، اما معمولا ماهانه 3 تا 4 لیتر روغن مایع در یک خانواده ایرانی 4 نفره مصرف می شود، که قیمت فعلی روغن مایع نرخ مصوب کارخانه ای آن 13 هزار و 300 تومان  است ولی در شرایط فعلی که کمبود وجود دارد، لیتری 20هزار تومان هم به فروخته می شود. بنابراین هزینه روغن یک خانوار با نرخ کارخانه ماهانه حدود 50 هزار تومان است. 

یکی دیگر از اقلام مصرفی ماهانه مردم، رب گوجه است که در حال حاضر قیمت هر کیلو رب گوجه فرنگی بین 10 تا 14 هزار تومان است و ماهانه تقریبا یک کیلو رب استفاده می شود  که متوسط هزینه آن 12 هزار تومان است.

حبوبات هم امروزه جایگاه مهمی در سبد خانوار دارد چرا که این روزها به دلیل گرانی گوشت، برخی از خانواده ها حبوبات را جایگزین کرده اند. میانگین مصرف هر خانوار 4 نفره ماهانه دوکیلو حبوبات است،که با توجه به نرخ حبوبات، اگر میانگین هر کیلو را 30 هزار تومان در نظر بگیریم، ماهانه یک خانوار 4 نفره 60 هزار تومان برای خرید آن هزینه می کند.

تخم مرغ و لبنیات یکی دیگر از اقلام پروتئینی است که باید هر خانواده از آن استفاده کند، هرچند که گرانی مدت هاست باعث شده،سهم مصرف لبنیات در خانواده ها کاهش یابد، اما به هر حال از واجبات مصرفی مردم است و اگر هر فرد در هفته 4 بار شیر مصرف کند ماهانه 4 لیتر می شود که یعنی برای یک خانواده 4 نفره باید 16 لیتر شیر تهیه کنند که با محاسبه قیمت هر لیتر شیر کم چرب 6700 تومان، ماهانه این خانودهه 107 هزار تومان شیر مصرف می کند.

تخم مرغ نیز به عنوان یک ماده غذایی که مصرف بالایی در سبد خانوار دارد، با توجه به اینکه با متوسط قیمت هر عدد 1100 تومان فروخته می شود،  در صورتی که هر نفر در هفته 4 عدد مصرف کند، برای یک خانواده 4 نفره هفته ای 16 عدد و ماهی 64 عدد که هزینه آن 57 هزار تومان می شود. همچنین، نان نیز همانند برنج جزو پر مصرف ترین کالاهایی است که استفاده میشود، و اگر روزانه یک خانواده 4 نفره 4 نان تافتون که دانه ای 550 تومان است استفاده کنند، ماهانه  66هزار تومان برای خرید نان باید هزینه کنند.  

چای یکی از مواد غذایی است که ایرانی ها در سفره خود زیاد استفاده می کنند و این روزها با توجه به اینکه قیمت آن افزایش یافته، هر نیم کیلو چای بسته بندی به قیمت 90 تا 115 هزار تومان فروخته می شود که اگر یک خانواده 4 نفره در ماه 250 گرم چای مصرف کنند، به طور میانگین 50 هزار تومان باید برای این کالا در ماه کنار بگذارند. 

 همچنین پنیر و کره نیز برای این خانوده میانگین اگر هر بسته 300 گرمی پنیر 11 هزار تومان باشد و سه بسته مصرف ماهانه 4 نفر باشد، مبلغی معادل 33 هزار تومان برای پنیر و همچنین اگر ماهانه نیم کیلو کره مصرف کنند، 40 هزار تومان نیز برای کره هزینه می کنند. قند و شکر نیز از دیگر کالاهای مصرفی است که شاید هر خانوار 4 نفره ماهانه دو کیلو شکر و دو کیلو قند مصرف کند که هزینه دو کیلو شکر 18 هزار تومان و قند 14 هزار تومان است. 

از اقلام پروتئینی ، لبنی و حبوبات که بگذریم، نوبت به میوجات و سبزیجات میرسد . در حال حاضر سیب زمینی و پیاز در میادین تره بار سیب زمینی حدود 5 هزار تومان و پیاز 6 هزار تومان است که ماهانه یک خانوار 4 نفره، سه کیلو سیب زمینی و سه کیلو  پیاز مصرف می کند، که مجموع هر دو حدود  30 هزار تومان می شود.

میوه نیز با توجه به اینکه در شرایط کرونا توصیه به استفاده و مصرف بیشتر آن می شود،  به خصوص با شروع فصل سرما، شاید سهم آن در سبد خانوار بیش از گذشته باشد، در فصل پاییز میوه های مصرفی مردم بیشتر پرتقال، نارنگی و سیب است که به ترتیب قیمت هر کدام در میادین میوه و تره بار 9 هزار تومان، ٨ هزار تومان و 7 هزار تومان است که البته همه این اقلام در مغازه حداقل هر کیلو 5 هزار تومان گران تر فروخته می شود.

اگر هر نفر هفته  ای یک کیلو پرتقال و یک کیلو سیب و نیم کیلو نارنگی مصرف کند، هزینه آن ماهانه 80  هزار تومان بوده که برای 4 نفر این رقم 280 هزار تومان می شود. البته اگر مصرف گوجه و خیار نیز به آن اضافه کنیم، با خیار کیلویی7 هزار تومان و گوجه 15 هزار تومانی، ماهانه یک خانواده 4 نفره 4کیلو خیار و 4کیلو گوجه مصرف می کند که هزینه آن 28 هزار تومان برای خیار و 45 هزار تومان نیز گوجه است. 

همه این اقلامی که در بالا به آن اشاره شد، تنها کالاهای ضروری است که یک خانواده در سطع متوسط به پایین برای سفره خود هزینه می کند، و البته میزان مصرفی که در نظر گرفته شد نیز متوسط رو به پایین است و شاید برخی با خواندن این گزارش بگویند، که هزینه آنها بیش از این ارقام باشد ولی این ارقام با میزان مصرف در سطح حداقلی بیان شده است. با همین ارقام نیز در یک محاسبه سر انگشتی برای تهیه این اقلام باید ماهانه حداقل باید یک میلیون و 617 هزار تومان هزینه کند. 

حال این رقم در حالی  است که هزینه خرید اقلامی چون مواد شوینده، بهداشت و درمان، پوشاک، حمل و نقل، هزینه آب و برق و گاز، هزینه خوراکی هایی که شاید برای برخی خانوارها ضروری و برای برخی که درآمد پایینی دارند غیر ضروری است، در نظر گرفته نشده و شاید چیزی معادل همین رقم یا بیشتر را به خود  اختصاص دهد. حال اگر هزینه اجاره مسکن را نیز اضافه کنیم دیگر  یک سرپرست خانوار باید چقدر کار کند تا این هزینه ها را تأمین کند.  

هزینه حداقل 1.6 میلیون تومانی فقط برای سفره یک خانواده در حالی است که حداقل حقوق کارگران در حال حاضر 1.8 میلیون تومان و حداقل دریافتی اش هم 2.5 میلیون تومان است. حال این خانواده برای تامین دیگر هزینه ها چه باید بکند، پاسخی است که مسئولان دولت باید بدهند.

با این شرایط که حقوق و درآمد بسیاری از مشاغل با جود کرونا، دچار مشکل شده و درآمد آنها کم شده است و یا حقوق بگیرانی که تنها یک بار در سال حقوقشان افزایش می یابد، ولی در مقابل هزینه هایش ، به دفعات گران شده است، آیا با کار کردن یک نفر از اعضای خانواده، می توان این هزینه ها را تأمین کرد. و یا کارگری که کل حقوقش اندازه هزینه این سفره است، چگونه باید آن را تأمین کند؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار تومان می شود یک خانواده 4 نفره یک خانوار 4 نفره هزار تومان هزار تومان فروخته می شود میلیون تومان هزار تومان حال حاضر خانواده ها برای خرید ماهانه یک هزینه آن هزینه ها یک کیلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۲۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست

امین افشار اظهار داشت: موانع به کار گیری شیوه‌های های نوین درمانی برای بیماران هموفیلی را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، وی در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

دیگر خبرها

  • پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد هستند
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • حس خوب حمایت
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری