Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@02:57:30 GMT

محققان: جهش کروناویروس آن را آسیب‌پذیر می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۳۲۱۷

محققان: جهش کروناویروس آن را آسیب‌پذیر می‌کند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که جهش کروناویروس می‌تواند به آسیب‌پذیرتر شدن کروناویروس منجر شود و آن را در برابر واکسن حساس‌تر کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل"(UNC) و "دانشگاه ویسکانسین-مدیسن"(UW–Madison) در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که کروناویروس طوری جهش یافته که توانسته است به سرعت در سراسر جهان گسترش یابد اما جهش یافتن این ویروس می‌تواند به آسیب‌پذیرتر شدن آن در برابر واکسن منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشته جدیدی از کروناویروس موسوم به "D614G" در اروپا ظاهر شد و به متداول‌ترین نوع کروناویروس در جهان تبدیل شده است. بررسی این گروه پژوهشی نشان می‌دهد که D614G نسبت به کروناویروسی که در چین ظاهر شد، سریع‌تر تکثیر می‌شود و قابلیت انتقال بیشتری دارد. همین ویژگی‌ها، میزان همه‌گیری آن را افزایش می‌دهند.

پژوهشگران، نکات مثبتی را نیز در بررسی‌های خود یافتند. بررسی‌های آنها نشان داد اگرچه این رشته از کروناویروس سریع‌تر منتقل می‌شود اما در آزمایش روی حیوانات، به بیماری شدیدتری منجر نشده و نسبت به داروهای مبتنی بر پادتن حساس‌تر است.

یافته‌های این پژوهش، اطلاعاتی را نیز در مورد نحوه تکامل کروناویروس ارائه می‌دهند. "رالف بریک"(Ralph Baric)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ویروس D614G، در سلول‌های اپیتلیال بینی تکثیر می‌شود که نقش مهمی در انتقال بیماری از انسان به انسان دارند.

این گروه پژوهشی باور دارند که گسترش D614G به این دلیل صورت می‌گیرد که این رشته از کروناویروس، توانایی پروتئین خوشه‌ای را برای افزایش می‌دهد تا راه ورود به سلول را باز کند.

جهش D614G، ضربه‌ای را به پروتئین خوشه‌ای وارد می‌کند تا آن را به باز کردن راه ورود به سلول ترغیب کند. بدین ترتیب، ویروس می‌تواند به درون سلول‌ راه یابد و به هسته آسیب‌پذیر آن برسد.

باز شدن راه ورود به سلول، نفوذ پادتن‌هایی را که برای ناتوان کردن ویروس تجویز می‌شوند نیز سهولت می‌بخشد.

پژوهشگران، بررسی خود در مورد این کروناویروس منحصر به فرد را روی همسترها انجام دادند تا تکثیر و انتقال ویروس اصلی و نوع جهش‌یافته آن را ارزیابی کنند. آنها در بررسی‌های خود دریافتند که این ویروس جدید نه‌ تنها ۱۰ برابر سریع‌تر منتقل می‌شود، بلکه نسبت به انواع دیگر کروناویروس، عفونی‌تر است.

پژوهشگران، کروناویروس را به تعدادی همستر انتقال دادند و سپس هشت همستر سالم را در قفسی دیگر در کنار قفس همسترهای آلوده گذاشتند. این بررسی نشان داد که یک عامل انتقال در این میان وجود دارد زیرا همسترها با هم تماس نداشتند اما هوا می‌توانست بین قفس‌ها انتقال یابد.

پس از این مرحله، پژوهشگران به بررسی تکثیر ویروس در همسترهای گروه دوم پرداختند و دریافتند که ویروس از راه هوا منتقل شده است اما زمان انتقال متفاوت بود.

انتقال ویروس جهش‌یافته به شش مورد از هشت همستر، طی دو روز رخ داد و تا روز چهارم به همه آنها منتقل شد اما ویروس اصلی با وجود اینکه همه همسترها تا چهار روز در معرض آن قرار داشتند، تا دو روز منتقل نشد.

"یوشیهیرو کاواوکا"(Yoshihiro Kawaoka)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما دیدیم که امکان انتقال ویروس جهش‌یافته از راه هوا نسبت به ویروس اصلی بیشتر است و همین موضوع، دلیل چیرگی آن بر انسان را توضیح می‌دهد.

پژوهشگران، آسیب‌شناسی هر دو رشته از کروناویروس را نیز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که بار ویروسی و نشانه‌های بیماری ناشی از هر دو رشته، مشابه است. این نشان می‌دهد که اگرچه ویروس جهش‌یافته، سریع‌تر انتقال می‌یابد اما بیماری بدتری را به همراه ندارد.

پژوهشگران هشدار دادند که شاید این نتایج آسیب‌شناسی، در پژوهش‌های انسانی، به همین صورت نباشد.

باریک گفت: کروناویروس، یک پاتوژن کاملا جدید برای انسان است و پیش‌بینی تکامل آن دشوار خواهد بود. در حال حاضر، انواع جدیدی از کروناویروس در حال ظهور هستند و ما باید برای حفظ سلامت عمومی، به بررسی و درک تکامل و جهش آنها ادامه دهیم.

این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.

لینک کوتاه: asriran.com/003AeL

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا جهش یافته سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۳۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)

حامد دائمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در حاشیه بازدید از واحدهای آسیب دیده از آتش سوزی امامزاده ابراهیم (ع) شفت اظهار کرد: در نخستین ساعت‌های حادثه در روستا با حضور کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، ارزیابی از واحدهای خسارت دیده آغاز شد.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان افزود: هم اکنون ۷ اکیپ از کارشناسان این نهاد در روستا مشغول ارزیابی خسارت واحدهای آسیب دیده ناشی از آتش سوزی هستند.

وی گفت: تا ۴۸ ساعت آینده همه واحدهای آسیب دیده بازدید و به محض اتمام کار ارزیابی، میزان خسارت‌های وارده شده به واحدهای مسکونی و تجاری اعلام می‌شود اما در ارزیابی‌های اولیه مشخص شد که واحدهایی که در سال‌های قبل مقاوم سازی شده بودند، آسیبی ندیده‌اند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان افزود: پس از ارزیابی، اکیپ کامل امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی شامل بیل مکانیکی و کمپرسی برای آواربرداری به مناطق حادثه دیده اعزام خواهد شد.

دائمی با اشاره به اینکه حمایت از حادثه دیدگان، وظیفه تمامی دستگاه‌های اجرایی است، ادامه داد: انتظار می‌رود هر دستگاهی به اندازه وسع خود نسبت به امدادرسانی اقدام کند.

دائمی گفت: بنیاد مسکن آمادگی دارد تا با تصویب منابع مالی و اعتباری نسبت به بازسازی مناطق آسیب دیده اقدام کند.

کد خبر 6095205

دیگر خبرها

  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • وزیر کشور: انتقال پایتخت ۱۰۰ میلیارد دلار لازم دارد
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود