Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@22:32:57 GMT

صحنه همچنان خاک می‌خورد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۷۹۳۴

فضای فرهنگی و هنری کشور بیش از گذشته درگیر مصائب کروناست و داد اهالی هنر و فرهنگ برای برون‌رفت از این شرایط و کمک دولت به آن‌ها به هوا بلند است اما گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد.
وقتی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای هر موضوعی پروتکل و دستورالعمل تدوین می‌کرد کسی نبود در آن مجموعه که یادی هم از هنرمندان و فضاهای فرهنگی- هنری کند و حداقل‌ها برای این صنف موردتوجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمستان سال قبل تا امروز که آرام‌آرام به فصل سرد سال نزدیک می‌شویم همواره اهالی هنر از ناملایمات و کاستی‌ها گلایه کرده‌اند و چون نگاه دولت بر معیشت عموم مردم بوده اما گویا این قشر ازقلم‌افتاده و کسی از آن‌ها یادی نمی‌کند.
در حوزه تئاتر این گرفتاری بیشتر است زیرا پیش‌ازاین هم سالن‌های نمایش با کم اقبالی روبه‌رو بودند و حالا که کرونا در جای‌جای کشور جا خوش کرده این بی‌اقبالی به‌حداعلای خود رسیده و گرد رخوت و سکوت صحنه را فراگرفته است. دولت در وعده‌هایی که به هنرمندان داد تا از فضای کرونایی کمتر آسیب ببینند به‌اندازه کافی حمایت نکرد و آن‌‌ها هر جا رسیدند و داد اعتراض سردادند راه به‌جایی نبردند.
نکته‌ای که باید در مورد اهالی هنر به‌ویژه سینما و تئاتر در نظر داشت این است که عوامل بسیار زیادی در این حوزه‌ها فعالیت دارند و به همراه خانواده‌هایشان تعداد زیادی را شامل می‌شوند و عموما هم از درآمد کافی و زیادی برخوردار نیستند. بااین‌حال در مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا این قشر کمتر از بقیه موردتوجه قرار گرفتند و حالا که جولان کرونا به حد نهایت خود رسیده این‌ها هم بیش از دیگران خسارت ناشی از آن را تحمل می‌کنند؛ نه کاری که جبران شغل قبلی را کند و نه حمایتی که از این دوران گذر کنند.
اکنون در این روزهای سرد اهالی تئاتر هم منتظر گذران این روزها هستند و احیانا حمایتی از سوی دولت، تا شاید این روزهای سخت هم به‌سرعت بگذرند و آرامش به کشور بازگردد.
برای آشنایی بیشتر با دغدغه‌های اهالی تئاتر گفت‌وگویی با شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید؛
 هیچ پروتکل حمایتی بر تئاترکشور اعمال نشد
وی در ابتدا عنوان کرد: «به‌موجب شیوع ویروس کرونا ، فرهنگ و هنر به‌عنوان نخستین مشاغل در زمره تعطیلی، آن‌هم بدون اراده اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت. پیش از اعمال تعطیلی‌ها، حوزه فرهنگ و هنر به‌ویژه تئاتر از ضعف جدی در برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری در سیاست‌های کلان رنج می‌برد چراکه هیچ‌گاه به اقتضائات و حقوق مدنی جامعه بزرگ تئاتر ایران توجه نمی‌شد.»
وی افزود: «عدم تحقق مطالبات جامعه هنری، با شیوع ویروس کرونا پررنگ‌تر و موجب لطمه به بدنه تئاتر شد. از اسفند ۹۸ تا پایان تیرماه سال جاری  شاهد تعطیلی مراکز هنری و بیش از ۱۰۰ عنوان شغلی بودیم.»
گیل‌آبادی تصریح کرد: «تعطیلی مراکز هنری به‌ویژه تئاتر به دلیل گسترش ویروس کرونا به‌گونه‌ای پیش رفت که نه‌تنها پروتکل‌های بهداشتی، وجه تخصصی را در نظر نمی‌گرفت بلکه هیچ پروتکل حمایتی نیز بر تئاتر کشور اعمال نشد.»
 معیشت جامعه هنری میان سیاست‌زدگی‌ها گم‌شده است
مدیرعامل خانه تئاتر بابیان این‌که عدم توجه‌، فضای بی‌پناه تئاتر کشور را بیش‌ازپیش دچار آسیب کرده و نخبگان این حوزه را با مشکلات معیشتی مواجه ساخته خاطرنشان کرد: «در راستای تعطیلی‌ها، بودجه تئاتر نیز موردتوجه قرار نگرفت. این‌که بدنه سیاستگذاری فرهنگ و هنر دچار نقصان است را منکر نیستیم، اما ضعف سیاستگذاری در بدنه دولت، زخم‌ها را مضاعف کرد.» وی گفت: «در حال حاضر، جامعه بزرگ تئاتر کشور از بیمه تأمین اجتماعی درستی نیز برخوردار نیست و بیمه اهالی فرهنگ و هنر خویش‌پرداخت و هیچ‌گونه تسهیلاتی ازجمله بیمه و حقوق ایام بیکاری را دارا نیست.»
وی افزود: متأسفانه در فضای فرهنگی کشور چشم‌انداز روشنی وجود ندارد و توسعه فضای فرهنگی و هنری نیز نسبت به فضای جمعیتی و نیازهای روز کشورمان متناسب نیست. تئاتر هم جدای از این مقوله نیست به این دلیل که ارزش‌های واقعی تئاتر و کارکردهای آن‌که در جوامع مدرن بسیار مورد اقبال و توجه است، اینجا دیده نمی‌شود.
این کارشناس تئاتر کشور با بیان این‌که حالا که فصل بودجه‌ریزی کشور است به نظر می‌رسد باید به حوزه تئاتر توجه ویژه شود و مجلس یازدهم در این زمینه پیشگام شود، گفت: الان وقت آن است که کمیسیون فرهنگی مجلس نشست‌های کارشناسی را با حضور متخصصان ترتیب دهد و حرف آن‌ها را بشنود. اینجاست که ضعف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های فرهنگی هم بیشتر خود را نشان می‌دهد که کار جدی در چشم‌انداز، تعریف اهداف و سیاست‌ها انجام نداده‌اند و بیشتر فرهنگ و هنر را اقتضایی دیده‌اند.
گیل‌آبادی در پایان این گفت‌وگو تصریح کرد: «معیشت جامعه بزرگ تئاتر میان سیاست‌زدگی‌ها گم و آسیب‌های گذشته بر آن‌ها مضاعف شده است. هنرمندان به‌عنوان مراجع جامعه ایرانی اکنون زینت‌المجالس هستند و هرکجا که باشند تنها با عکس گرفتن نسبت به آن‌ها ابراز افتخار می‌شود اما در عمل توجهی به  معیشت‌ و اقتضائات مدنی‌شان نمی‌شود.»

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: هنر و فرهنگ دولت کرونا ویروس کرونا تئاتر فرهنگ و هنر سینما فضای فرهنگی و هنری کشور فرهنگ و هنر تئاتر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۷۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «نظامِ ابن عربی» به نویسندگی محسن رهنما با کارگردانی یاسمین عباسی و تهیه‌کنندگی رضا عباسی از دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

«نظامِ ابن عربی» در روز‌های آغازین اجرای خود میزبان پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی شد و این گروه نمایشی، اجرای خود را به این پژوهشگر و نویسنده تئاتر تقدیم کردند.

پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی پس از تماشای این اثر نمایشی گفت: «این اثر را مونودرامی تک‌بازیگر دیدم که مسئله عشق ممنوع را به تصویر کشاند.»

عرفان رجایی به‌عنوان بازیگر و سارا واحدی در جایگاه پرفورمر، در این اثر نمایشی حضور دارند.

در خلاصه این نمایش آمده است: «جوانی آبادانی و دانشجوی حکمت و فلسفه، سال‌هاست که از عشق پری، دختری اصفهانی سرگردان جاده‌هاست. او تحت تاثیر عشق عارف حکیم محیی‌الدین ابن عربی به دختر دانشمند ایرانی اصفهانی به نام نظام، تصمیم می‌گیرد در آخرین سفرش به اصفهان تمام نامه‌ها و عکس‌های عاشقانه‌اش با پری را در صحن مسجد جامع اصفهان بساط کند و روایت‌گر داستانی عاشقانه باشد، اما...»

ایلیا شیرازی (دستیار اول کارگردان)، نوید شایان مهر (دستیار دوم کارگردان)، امید محمدی (هماهنگی و برنامه‌ریزی)، ابوالفضل فتحی (منشی صحنه)، علی حیدری (طراح صحنه)، مرتضی نجفی (طراح نور)، شقایق مهاجری (طراح لباس)، سارا میرزازاده اصل (طراح گریم)، مرتضی آکوچکیان (طراح گرافیک)، رضا خزاعی (آهنگ‌ساز)، یاسمین عباسی (تنظیم‌کننده)، علی حیدری (کاخن و آواز)، رها خلیلی (انتخاب قطعات فلامنکو و سولیست و گیتار)، اسماعیل رضوی (مدیر تولید)، حمیدرضا شیرازی (سرمایه‌گذار)، فراز مقدم (نورپرداز، ویدئومپ و ساخت تیزر)، فاطمه عرب، یزدان موسی خانی (عکس)، رسول سلیمیان، حجت جعفری و یعقوب احمدزاده (اجرای دکور)، نیلوفر حیدری (دستیار طراح صحنه)، حمیدرضا کوچکی و نیلوفر حیدری (مشاوران طراح صحنه) و علی کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که کاری از گروه تئاتر ناگهان است، می‌توانند به سایت تیوال و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان