Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، نتایج مطالعه اخیر گروه مشترک مطالعاتی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر به سرپرستی دانشگاه امپریال کالج لندن با همکاری محققان کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران اخیرا در مجله علمی و معتبر لنست به چاپ رسید.

این مطالعه وسیع و جهانی کهجمعی از پژوهشگران ایرانی از جمله محققان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در آن مشارکت داشته اند؛ نشان داد اختلافات بسیار فاحشی در وضعیت رشد قدی و همچنین نمایه توده بدن بین ۲۰۰ کشور دنیا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقاله که به تحلیل نتایج ۶۵ میلیون نوجوان ۱۵ تا ۱۹ ساله بین سال های ۱۹۸۵ الی ۲۰۱۹ پرداخته، بیانگر اختلافی بیش از ۲۰ سانتیمتر در قد پسران و دختران ۱۹ ساله در جهان است؛ به طوری که پسران هلندی قد متوسط بالای ۱۸۳ سانتیمتر را تجربه می‌کند و پسران کشورهایی نظیر تیمور، لائوس به زحمت متوسط قد حدود ۱۶۰ سانتیمتر پیدا می‌کنند.

براساس یافته های این پژوهش جهانی در خصوص نمایه توده بدنی نیز  این اختلاف بین کشورهایی نظیر آمریکا، نیوزیلند، کویت با کشورهایی مانند هند و بنگلادش به حدود ۱۰ کیلوگرم بر مجذور قد می رسد و در عین حال دختران ساکن در کشورهایی نظیر ژاپن و رومانی نیز دارای نمایه توده بدنی پایینی بودند.

نتایج این مطالعه نشان داد؛ کودکان ایرانی پس از ۵ سالگی رشد قدی نسبتاً مناسبی دارند و میزان افزایش قد آنها در کنار کشورهایی نظیر لیتوانی، جمهوری چک و مراکش نسبت به سایر کشورها قابل توجه است. در مقابل کشورهایی همانند ایتالیا، فرانسه و کرواسی در کنترل وزن و جلوگیری از چاقی نوجوانان در طول سنین رشد موفق عمل کرده اند.

در ادامه این گزارش آمده است، تنوع فراوانی در قد و وزن نوجوانان در سراسر جهان علل گوناگونی می تواند داشته باشد که یکی از این عوامل مهم توارث است که البته روند افزایش قد را در طول زمان توجیه نمی کند و به نظر می رسد تغذیه مناسب نقش بارزتری داشته باشد. از سوی دیگر  مساله وراثت تنها مسئول سهم کوچکی از اختلافات وزن بین جمعیت های مختلف است و در روند افزایش یا کاهش نمایه توده بدنی و خط سیر آن در بازه ۳۵ سال مورد بررسی در این مطالعه نمی تواند نقشی ایفا کند.

 این پژوهش همچنین نشان داد، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قد و وزن نوجوانان وضعیت بارداری مادر و مشکلاتی است که در طول حاملگی و حین زایمان رخ می‌دهد که بیانگر اهمیت بارداری سالم برنامه‌ریزی شده و مراقبت های صحیح و موثر در طول بارداری و هنگام زایمان  است.

بر اساس این مطالعه جهانی، سن بلوغ در دختران و پسران یکی از عواملی است که می تواند بر قد نهایی نوجوانان و نمایه توده بدنی آنها تاثیر بگذارد؛ هرچند میزان این تاثیر و حتی جهت آن در کاهش یا افزایش وزن و قد همچنان محل مناقشه است، اما عامل عمده‌ای که می‌تواند عوامل دیگر را هم تحت تاثیر بگذارد تغذیه و رژیم غذایی است که باید از پیش از بارداری مادر در طول دوران بارداری و پس از آن تا بزرگسالی به شکل ویژه مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

این پژوهش اذعان می دارد که از بین کل انرژی دریافتی، دریافت پروتئین و ریزمغذی ها از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ به همین ترتیب فعالیت فیزیکی مناسب نیز در رشد قدی و نیز برخورداری از یک نمایه توده بدنی متناسب نقش بسزایی ایفا می‌ کند.

در نهایت مراقبت های دوران کودکی و پیشگیری از بروز سایر بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های عفونی از طریق واکسیناسیون، بهبود آب آشامیدنی و شرایط محیطی و دسترسی به درمان‌های به موقع و اثربخش عامل بسیار مهم و موثری در شکل گیری اسکلتی عضلانی و رشد نهایی نوجوانان و جوانان هر جامعه به شمار می رود.

برچسب‌ها محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغذیه کودکان تغذیه سالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغذیه کودکان تغذیه سالم محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغذیه کودکان تغذیه سالم اخبار کنکور نمایه توده بدنی کشورهایی نظیر رشد قد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو گفت: معتقدیم نقش سازمان‌های بین المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سوء تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو به سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

《بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها و آقایان؛ سلام علیکم

همانگونه که مستحضرید، در جهان به هم پیوند خورده حاضر، تقویت روابط بین فرهنگی و تلاش برای حفظ ارزش‌ها و میراث فرهنگی در سایه افزایش تعامل مردم جهان و مناسبات متقابل کشورها محقق خواهد شد.

گفت‌وگوی صادقانه و به دور از جهالت و تعصب بین جوامع و سعه صدر در پذیرش تفاوت‌ها ضامن زندگی صلح‌آمیز مردم جهان و همگرایی بین ادیان و فرهنگ‌ها خواهد بود.

حضار گرامی اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

این توجه و پیگیری سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی و مراکز تابعه آنها و همراهی کشورهای عضو در حل و فصل منازعات و مسائل مهم جهان، از جمله موضوع غزه و جنایت‌های بی وقفه رژیم صهیونیستی علیه غیر نظامیان بویژه زنان و کودکان و تبیین و روشنگری در خصوص این جنایات، بر همگان روشن است و بر عهده تمام کشورهای عضو است که با اجرای قطعنامه‌ها و اعلامیه‌های صادره، اثربخشی این سازمان‌ها را تقویت کنند.

شما رفتار، منافقانه را در قبال فلسطین می‌بنید. امروز دانشگاه‌های غرب و آمریکا نشان از آزادی بیان ساختگی و استفاده ابزاری آن‌ها از مفاهیم ارزشمندی چون حقوق بشر است.

ایران همواره مهد توجه به تفاوت فرهنگ‌ها و قومیت‌ها و مذاهب گوناگون بوده است و اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران از آزادی و حقوق برابر با همه مردم کشور برخوردار هستند.

این تجربه ارزشمند قابل استفاده و توجه در همه کشورها و جوامع، به‌ویژه کشورهای مسلمان است‌.

اسلام به ما می‌آموزد که کرامت انسانی و حقوق فردی و اجتماعی تمام انسان‌ها را محترم بشماریم و در پذیرش تنوعات فرهنگی مدارا کنیم.

پیشوای موحدین و مظهر عدالت علی ابن ابی طالب (ع) می‌فرماید: مردم دو نوع‌اند یا برادر تو هستند یا در خلقت با تو برابرند.

سعدی شاعر نامدار ایرانی نیز این تاکید قرآن را چنین به زیبایی سروده است:

دو عاقل را نباشد گین و پیکار / که به دانایی ستیزد یا سبک بار

اگر نادان ببخشد سخت گوید / خردمندش به نرمی دل بجوید

عالیجنابان

اتخاذ سیاست‌های مناسب و طراحی برنامه‌ها و اجرای پروژه‌های بین فرهنگی چند جانبه به ایجاد توسعه پایدار فرهنگ محور منجر خواهد شد و پذیرش تفاوت‌ها و تنوع فرهنگی و دینی کشورها موجب تبیین روشن مؤلفه‌های فرهنگی خواهد بود.

با توجه به اهمیت تعاملات فرهنگی در توسعه روابط و مناسبات کشورها، فهم و کاربردی شدن گفت‌وگوهای میان فرهنگی و تسهیل مهندسی این فرایند و ایجاد صلح پایدار و حفظ آن، نیازمند تحقیقات گسترده‌تر، آموزش بیشتر و توجه همگانی است.

خانم‌ها و آقایان؛

توجه به ارزش‌های مختلف در این جوامع چند فرهنگی و چند مذهبی باید مورد مطالبه همه کشورها باشد. در دنیای امروز با توجه به گسترش و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی و هوش مصنوعی برای حفظ هویت ارزش‌ها و میراث فرهنگی باید همبستگی و ارتباط فعال بین کشورها برقرار باشد.

با توجه به تأثیرگذاری و قدرت جریان سازی فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی در مسائل مختلف به ویژه امور فرهنگی پیشنهاد می‌شود همه کشورها و نهادها در راستای تسهیل فرایند گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها و دولت‌ها برای نیل به اهداف صلح محور از رسانه‌های صلح مدار و روشنگر، حمایت و در این امر تشریک مساعی کنند.

همچنین لازم است علمای بزرگ و روشن بین جهان اسلام در برابر معضلاتی از قبیل افراط گرایی و تکفیر دست به دست هم داده و با وحدت و مودت و اخوت اسلامی در برابر این بلای بزرگ با روشنگری و مجاهدت در تبیین و با زبان روز جوانان امت اسلامی را نسبت به این خطر بزرگ که منابع مادی و معنوی جهان اسلام را نابود می‌نماید، آگاه سازند.

در پایان، امیدوارم که این اجلاس، با تلاش‌ها و پیگیری مقامات و کارشناسان تمامی کشورهای این حوزه هرچه سریع‌تر محقق و بر این اساس شاهد هم افزایی مودت و ارتقا سطح گفت‌وگوها و روابط در همه سطوح باشیم.

از برگزار کنندگان این اجلاس مهم به ویژه وزیر محترم فرهنگ کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان و حسن توجه شما بزرگواران صمیمانه سپاسگزارم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته》

کد خبر 749800

دیگر خبرها

  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • ورود توده هوای ناپایدار در خراسان جنوبی 
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه