Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@08:40:14 GMT

بازار فروش دست سازه های دختر نابینای قاینی فراهم شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۹۷۲۹

بازار فروش دست سازه های دختر نابینای قاینی فراهم شد

با تسهیل‌گری بسیج سازندگی خراسان جنوبی بازار فروش عروسک‌های تولیدی دختر نابینای قاینی فراهم شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، یکی از مهمترین شاخصه‌های بسیج سازندگی مردمی بودن و داشتن ارتباط موثر با اقشار مختلف از جمله جوامع محلی است. بسیج سازندگی با تسهیلگری، بسترسازی و خدمات دهی نسبت به توانمندی‌های مردم اقدام می‌کند و بلندترین قدم‌ها را در مسیر افزایش جهش‌ وار تولید در سطح کشور و در عرصه‌های گوناگون انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیج سازندگی تلاش می‌کند با گسترش و جهش تولید و توانمند کردن مردم آنها را در راستای خوداتکایی کمک کند. یکی از اقدامات شایسته و زیبایی که بسیج سازندگی خراسان جنوبی انجام داده تسهیل گری برای شاغل شدن دختر روشندل قاین است.

مهسا مظفری دختری است ۲۰ ساله اهل شهرستان قاین که با ‌چشم دل کمک خرج خانواده پنج نفره شده است.

مظفری بیان کرد: به دلیل بیماری مادرزادی چشمانش از کودکی آب‌سیاه آورده و در سن ۱۰ سالگی یکی از چشمانش تخلیه شده و پس از مدتی چشم دیگر او نیز بینایی ‌اش را از دست داده و مهسا دیگر نتوانسته به مدرسه معمولی برود و از آن پس در مدرسه استثنایی خط بریل را آموخته است.

وی افزود: با توجه به علاقه زیادی که به عروسک داشتم و تخصص مادرم در بافتنی این مسئله باعث شد از روی علاقه و کنجکاوی در سن ۷ سالگی با دومیل و قلاب بافندگی کند و پس از دوسال کاملاً کار بافندگی و عروسک بافی را یاد بگیرد که متاسفانه در همان سال‌ها بینایی خود را دیگر از دست داد، اما این اتفاق پایان کار عروسک‌بافی مهسا نبود بلکه او پس از این اتفاق با جدیت هرچه تمام‌تر به عروسک‌بافی مشغول شد و عروسک‌های زیادی را با چشم دل بافت.

این دختر نابینا با بیان اینکه برای همه سوال است که یک نابینا چطور عروسک بافی می‌کند، اظهار کرد: با توجه به ذهنیتی که از رنگها و ساختار بافت عروسک در زمان بینایی خود پیدا کرده بودم با لمس کردن عروسک کار را آغاز کردم و با کمک گرفتن از مادرم در انتخاب رنگ‌ها و حتی ذهنیتی که از عروسک‌های کارتونی تلویزیون در ذهن داشتم عروسک‌بافی را ادامه دادم.

مظفری عنوان کرد: در حال حاضر دانشجوی سال دوم در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان قاین هستم و در رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل می‌کنم و هزینه شهریه دانشگاه را از طریق بافت و فروش عروسک‌ها تامین کرده و حتی کمک خرج خانواده نیز هستم. 

وی گفت: علاوه بر عروسک بافی توانایی کار کردن با تلفن همراه و کامپیوتر را به راحتی دارم و در فضای مجازی به دوستان و همکلاسی‌های در امور درسی کمک می‌کنم.

این دختر نابینا به مشکلات پیش رویش اشاره کرد و گفت: نابینا بودنم باعث بیشتر شدن هزینه‌های تحصیل شده چراکه برای تهیه جزوات درسی مجبور به پرداخت هزینه‌های بالایی هستم.

مظفری ادامه داد: دستگاه ماشین بافی‌ام خیلی قدیمی است و این کار باعث صرف زحمت و وقت زیادی از من می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات من بازار فروش عروسک های تولید شده برای فروش بود که با توجه به تسهیل‌گری بسیج سازندگی برای رفع مشکلم، کار شناسایی مشکلات، ظرفیت‌ها، و اتصال آنها به همدیگر ارتباط بسیج سازندگی با من آغاز شد.

این دختر نابینا عنوان کرد: بسیج سازندگی استقبال و حمایت خوبی از دسترنج من داشت و نسبت به فروش تولیداتم در فروشگاه دائمی تولیدات روستایی استان اقدام کرده است.

مظفری افزود: همچنین با پیگیری بسیج سازندگی کمک اعتباری بابت تهیه دستگاه بافندگی برایم انجام شده است. 

وی خاطرنشان کرد: در هفته دفاع مقدس سال جاری با کمک بسیج سازندگی به محل نمایشگاه هفته دفاع مقدس دعوت شدم و در آنجا کارهای تولیدی‌ام مورد استقبال گسترده بازدید کنندگان و مسئولین قرار گرفت.

این دختر نابینا خطاب به هم سن و سالانش، بیان کرد: هم سن و سال های من و افرادی که در سلامت کامل هستند شکرگزار خداوند منان باشند چراکه بزرگترین نعمت یعنی سلامتی را به آنها عطا کرده و چه خوب است که افراد از استعدادهایشان در هر زمینه به درستی استفاده کنند تا برای خود، خانواده و جامعه‌ای فردی مفید باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دختر نابینا بسیج سازندگی عروسک بافی عروسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موزه اسباب‌بازی تهران با دنیایی از ادوات بازی به دنبال ترمیم یک خلأ تربیتی است که میلیارد‌ها اعتبار دستگاه‌های عریض و طویل قادر به حل و فصل آن نبوده‌اند. خلاقیت همراه با مشارکتی شادمانه.

در امتداد خیابان نوفل لوشاتو اگر چند سفارت‌خانه را رد کنید و خود را به کوچه لولاگر برسانید، در یکی از آن خانه‌های تاریخی با در و پنجره‌های چوبی دنیایی از اسباب‌بازی در انتظار شماست. اینجا نه سرزمین آلیس است و نه داستان اسباب‌بازی‌ها که تنها در مجاز لذت آن را تجربه کرده باشید. اسباب‌بازی‌هایی از دهه‌ها و سده‌ها قبل از جای جای دنیا انتظار شما را می‌کشد تا کودک درونتان را دوباره برای معصومیت، خلاقیت، بازیگوشی، مهربانی و اندیشه ناب دعوت کنید.

موزه اسباب‌بازی تهران در چند بخش نمایشگاهی دائمی از ادوات بازی است که برخی از آنها، چون گنجینه‌ای پس ذهن کودکان دیروز و بزرگسالان امروز باقی مانده است. این موزه نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان نیز یادآور تمامی شیرینی‌های کودکی است. از ژولیده تا عروسک تدی، از بچه‌های توپل تا باربی، از عینک‌های سه بعدی تا هواپیما‌ها و ماشین‌ها، آتاری، آدم آهنی و دنیای لگو‌های چوبی و پلاستیکی. راهنمای موزه در مورد تاریخ هر یک از این اسباب‌بازی‌ها می‌گوید و اینکه برخی به تصادف و برخی بر اساس سرگذشت افراد و آدم‌ها شکل گرفته و به عنوان عروسک وارد بازار شده است.

در پس سرگذشت برخی تلخی‌هایی نهفته و برخی نیز خلاقیت‌های بزرگتر‌ها برای خلق شادی را به دنبال دارد. موزه از دالانی بازدیدکنندۀ شگفت‌زده را به سرزمین عجایبی که از آلیس به یاد داریم هدایت می‌کند و در ادامه راهرویی از عروسک‌های سیرک، دلقک‌ها، آکروبات باز‌ها و ژیمناست‌های کوچک و رنگارنگ مشاهده می‌شود.

انتهای راهرو عروسک‌های بومی محلی در انتظاراند. سوتک‌ها، نخودی‌ها، تکم، نردبان یعقوب، عروسک برکت و صد‌ها شگفتی که هر یک با لبخندی تو را به شادی و بازی دعوت می‌کنند.

این موزه جایی برای تنفس در مقابل سختی‌ها است

مدیر موزه در وضعیتی که کار فرهنگی صرفه اقتصادی ندارد معتقد است در همین فشار‌های اقتصادی باید تلاش کنیم حال همدیگر را بهتر کنیم. به ویژه برای کودکان باید فضایی برای شادی و تنفس ایجاد کرد. به شخصه به دنبال این بودم که حداقل یک فضایی ایجاد شود برای کودکان و خانواده‌ها که چند ساعت لبخند بزنند.

آزاده بیات با اشاره به اینکه این موزه صرفاً به دنبال نمایش اشیا نیست، ادامه داد: ما به دنبال تعامل با بچه‌ها و آموزش و ساخت عروسک و آشنا کردن آنها با بازی‌های مختلف فردی و جمعی هستیم.

وی افزود: در گذشته کودکان اسباب‌بازی خود را خود می‌ساختند و تولید صنعتی اسباب‌بازی نداشتیم و اسباب‌بازی با دست کودک یا والدین وی ساخته می‌شد. تکرار این تجربه پیوندی به جریان زنده زندگی است.

مدیر موزه اسباب‌بازی با اشاره به فعالیت خود در حوزه آموزش کودکان اضافه کرد: نتیجه تجربیات من این بود که در خصوص فضا‌های بازی و معرفی اسباب‌بازی با کمبود مواجه‌ایم به همین دلیل موزه را به عنوان بستری برای زنده شدن بازی‌ها طراحی و اجرا کردم.

بخشی از تاریخ شفاهی از زبان عروسک‌ها

به گفته بیات در این موزه برنامه‌های پژوهشی نیز دنبال می‌شود و اینکه بتوان از طریق اسباب‌بازی‌ها و عروسک‌ها بخشی از تاریخ شفاهی را معرفی کرد. پیش از این نیز پژوهش‌های متعددی صورت گرفته که از خروجی آن مدد می‌گیریم.

فعال حوزه کودک تأکید کرد: این تصور که اسباب‌بازی‌ها همه خارجی هستند، درست نیست و در همین موزه بخشی مجزا به اسباب‌بازی‌های بومی ما اختصاص یافته و حتی کودکان می‌توانند در فرصت بازدید با برخی از آنها بازی کنند.

وی متذکر شد: این فرایند در معرفی عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌ها می‌تواند منجر به تولید و معرفی عروسک‌های بومی به بازار شده و خانواده‌ها را با بخشی از فرهنگ و هویت ما پیوند بزند.

بیات به تجربه‌های قابل توجه بازدید کودکان اشاره کرد و گفت: در وضعیتی که کودکان گرفتار بازی با گوشی شده‌اند، تلاش داریم با تجربه و تعامل این روند اشتباه شکسته شود. بار‌ها شده است که والدین اذعان کرده‌اند کودکشان در خانه به دلیل بازی با گوشی حتی به اسباب‌بازی‌های خود دست نمی‌زند، اما در موزه برایش جذابیت داشته و به دست گرفته است.

مدیر موزه اسباب‌بازی متذکر شد: این تجربه و تعامل با اسباب‌بازی‌های مفهومی و آموزنده هم برای والدین و هم کودکان مفید است چراکه به تجربه ثابت شده نمی‌توان صرفاً با دستور و امر و نهی کودک را با بازی آشتی داد.

وی در خصوص برنامه‌های این موزه جهت تعامل با مدارس و مهد‌های کودک نیز تصریح کرد: علاوه بر بازدید‌های گروهی مهد‌ها و مدارس ما تور‌های مختلف برای گروه سنی مختلف داریم. به عنوان مثال کودکان با فرایند کشف و جستجو وارد موزه می‌شوند. در نهایت نیز برای اشیا موزه قصه می‌سازند.

بیات خواستار ارتباط گیری با کتاب‌های درسی شد و گفت: ما می‌توانیم اشیا مختلفی که در کتاب‌های درسی مانند علوم آمده را به دانش آموزان معرفی کنیم و بچه‌ها می‌توانند به عینه در موزه تماشا کرده و در واقع در قالب یک بازدید تجربی جذابیت آموزشی بی‌نظیری را تجربه کنند.

مدیر موزه اسباب‌بازی متذکر شد: پیوند آنچه در مدرسه سپری می‌شود و اشیا موزه یکی از اهداف ما است تا بتوانیم موزه را به عنوان مجموعه‌ای زنده و تعاملی به کودکان معرفی کنیم.

اسباب‌بازی‌ها خود یکی از گنجینه‌های شور و شعف و یادگیری هستند. هر کدام از ما این شیرینی را در گوشه‌ای از ذهن و خاطرات خود داریم و چه بسا که از بازی‌ها بسیار آموختیم. این روز‌ها که صنعت و تکنولوژی کودکان ما را از این دنیا ربوده‌است، چه نیکو که شهد شیرین دنیایی سراسر آرامش و مهر را به آنها بچشانیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیج همراه مردم در جبران خسارت های سیل
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • اقدامی مهم در استاندارد که زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرده است
  • بررسی رونداجرا وبرنامه های محرومت زدایی در نقده
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد