Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@10:28:49 GMT

تکنیک های جالب برای تشخیص فریب دیگران

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۴۲۶۷

تکنیک های جالب برای تشخیص فریب دیگران

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، مطالعات اخیر روی فریب، فعالیت‌هایی را معرفی کرده‌اند که بار ادراک بیشتری از مسئله فریب را به انسان اضافه می‌کند و باعث می‌شود که دریابیم چه کسی در حال دروغ گفتن به ما است و با این فعالیت‌ها می‌توانیم تشخیص دهیم که چه کسی قصد فریب دادن ما را دارد که علائم آن می‌تواند عدم قطعیت، ابهام در جزئیات روایت، تأخیر در پاسخ دادن به سؤالات با مکث مکرر در کلام یا بروز برخی نشانه‌ها در اعضای بدن است که با سه تکنیک مؤثر می‌توان افراد فریبکار را شناخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادآوری وارونه رویداد

اولین تکنیک برای تشخیص این که یک فرد قصد فریب دادن شما را دارد، این است که از او بخواهید تا داستان خود را به ترتیب معکوس تعریف کنید چون افراد فریبکار تمایل دارند داستان‌های خود را به ترتیب تاریخی طراحی کنند به گونه‌ای که داستان را از ابتدای ماجرا آغاز می‌کنند و واقعیت‌های ساختگی را به ترتیب کنار هم می‌چینند و پس از ساخته شدن، آن را بارها و بارها تمرین می‌کنند تا زمانی که تمام اتفاقات را به خاطر سپردند، آن داستان دروغین را بدون تردید تکرار کنند.

 

افراد فریبکار به ندرت داستان‌های خود را به ترتیب معکوس به خاطر می‌سپارند و این عمل می‌تواند تضمین کننده تشخیص فریب باشد. در این میان، افراد راستگو در بیان یک داستان به ترتیب معکوس مشکل کمی دارند اما در مقابل، افراد دروغگو برای اینکه داستان را از آخرین اتفاق به سمت اولین رویداد تعریف کنند، نیاز به پردازش ادراکی بیشتری دارند پس اگر فکر می‌کنید کسی قصد فریب دادن شما را دارد، از او بپرسید: «چه اتفاقی افتاده است؟ اما داستان را از آخرین رویداد شروع کنید.»

تردید در گفتار افراد فریبکار به وضوح مشاهده می‌شود و واقعیت‌هایی که آن‌ها از داستانشان بازگو می‌کنند در ترتیب منطقی قرار نمی‌گیرند و در نهایت خسته می‌شوند که همه این‌ها، علائم دروغ گفتن فرد است.

پرسیدن سؤالات غیر قابل پیش‌بینی

تکنیک دوم این است که از فردی که به او مشکوک شده‌اید، سؤالات غیر قابل پیش‌بینی بپرسید چون افراد فریبکار به آن‌ها فکر نکرده‌اند و پاسخ آن‌ها را نمی‌دانند.

افرادی که قصد دارند دیگران را فریب دهند، معمولاً جواب سؤالات احتمالی را دارند چراکه آن‌ها را تمرین می‌کنند اما به ندرت به سؤالاتی درباره احساسشان هنگام وقوع آن حادثه فکر می‌کنند و با مشقت درباره احساساتشان صحبت می‌کنند زیرا در واقعیت چنین احساسی را تجربه نکرده‌اند و از آنجا که سؤال پرسیده شده از آن‌ها غیر قابل پیش‌بینی بوده، نمی‌توانند احساس خود را بازگو کنند.

تردید در گفتار، پاسخ دادن به سؤال با سؤالی دیگر و استفاده از کلمات پر کننده‌ای مانند «آ» و «آم» همگی نشانه این است که فرد در حال فکر کردن است و دروغ می‌گوید.

 

حفظ ارتباط چشمی

سومین تکنیکی که می‌توانید از آن استفاده کنید این است که از طرف مقابلتان بخواهید تا ارتباط چشمی خود را با شما حفظ کند چرا که این کار می‌تواند شناخت شما را از فرد مقابل افزایش دهد و این نوع برقراری ارتباط تفاوت‌های چشمگیر بین یک فرد دروغگو و راستگو را مشخص می‌کند اما باید بدانید که اگر درخواست شما از طرف مقابل برای ارتباط چشمی افزایش پیدا کرد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که فرد در حال دروغ گفتن به شما است.

درخواست تماس چشمی باعث تشدید شاخص های کلامی و غیرکلامی فریب می‌شود و احتمال تشخیص فریب را افزایش می‌دهد و مدت‌هاست که والدین از این روش برای تعیین دروغ گفتن فرزندان خود استفاده می‌کنند و این خواسته که اغلب شنیده می‌شود "وقتی با من صحبت می کنی در چشمانم نگاه کن" شایسته است.

با این حال، هنگام صحبت با دیگران برای درخواست ارتباط چشمی از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کنید چون فرهنگ‌ها متفاوت است و برخی از افراد با این مقوله مشکل داشته باشند و یا احتمال دارد که افراد خاصی مانند کسانی که از اوتیسم رنج می‌برند، از ارتباط چشمی جلوگیری کنند.

با این روش‌ها و تکنیک‌ها افرادی را که قصد دارند به شما دروغ بگویند شناسایی کنید و دیگر فریب هیچکس را نخورید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فریب رفتار دیگران زندگی ارتباط چشمی دروغ گفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۴۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

به گزارش خبرگزاری مهر، در میان استان‌ها بیشترین تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا در استان‌های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی صورت گرفته است. در هر یک از استان‌های مذکور به ترتیب ۱۲.۹ درصد، ۱۲.۹ درصد، ۱۰.۹ درصد و ۹ درصد از مجوزهای کاغذی صادره به شناسه یکتا تبدیل شده است.

در هر یک از این استان‌ها به ترتیب ۲۲ هزار و ۷۵۱ مجوز، ۳۲ هزار و ۵۲۸ مجوز، ۱۰ هزار و ۳۳۵ مجوز و ۶ هزار ۹۴۸ مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است. کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی به ترتیب در استان‌های خوزستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

در میان دستگاه‌ها نیز سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی در صدر جدول کارزار تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند. هر یک از این دستگاه‌ها به ترتیب ۲۴.۵ درصد، ۱۸.۲ درصد، ۸.۵ درصد و ۳.۸ درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا تبدیل کردند.

لازم به ذکر است؛ از ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی بی اعتبار هستند و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی‌دهند.آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نام شأن در « qr.mojavez.ir» نیست می‌توانند با گوشی همراه خود و ورود فقط ۳ کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه / کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها « mojavez.ir»، به سرعت، رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

کد خبر 6091338

دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • یک بازیکن کامل از دید فرشاد پیوس؛ تکنیک مارادونای ایران و سرزنی علی دایی!
  • چشم عقاب: فخرفروشی لیگ روشن به لالیگا!
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)