Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@06:13:23 GMT

باید رژیم کتو را امتحان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۵۱۰۰

باید رژیم کتو را امتحان کنیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در دنیای رژیم‌های لاغری، برنامه‌های غذایی کم کربوهیدرات با پروتئین بالا اغلب توجه را به خود جلب می‌کند که گاهی اوقات از آنها به عنوان رژیم‌های کتوژنیک یا «کتو» یاد می‌شود. اما رژیم کتوژنیک واقعی متفاوت است. برخلاف سایر رژیم‌های کم کربوهیدرات که بر پروتئین تمرکز دارند، برنامه کتو بر روی چربی متمرکز است که تقریباً ۹۰ درصد کالری روزانه را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رژیم چیزی نیست که بخواهید به عنوان تجربه، آن را امتحان کنید.

رژیم کتو و کاهش وزن

کیتی مک مانوس، متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه در بیمارستان بریگهام وابسته به هاروارد در این رابطه می‌گوید: رژیم کتو اگرچه در ابتدا برای کاهش دفعات حملات صرع در کودکان یا امکان باروری استفاده می‌شد اما حالا به یک روش برای کاهش وزن نیز تبدیل شده است. در مطالعاتی که در رابطه با این رژیم گرفته شده، تنها نتایج کوتاه مدت آن مورد مطالعه قرار گرفته و ما نمی‌دانیم که آیا این دارو در دراز مدت موثر عمل می کند یا خیر.

رژیم کتو چگونه کار می‌کند؟

رژیم کتو قصد دارد بدن شما را مجبور به استفاده از نوع متفاوتی از سوخت کند. رژیم کتو به جای اعتماد به قند (گلوکز) که از کربوهیدرات‌ها (مانند غلات ، حبوبات ، سبزیجات و میوه ها) به دست می آید، به اجسام کتون متکی است، نوعی سوخت که کبد از چربی ذخیره شده تولید می‌کند.

سوزاندن چربی راهی ایده آل برای از دست دادن وزن به نظر می‌رسد. اما تلاش کبد برای ساختن اجسام کتون کار سختی است. این کار مستلزم آن است که بدن از کربوهیدرات‌ها محروم شود. در این رژیم افراد تنها اجازه مصرف ۲۰ تا ۵۰ گرم کربوهیدرات در روز را دارند. به خاطر داشته باشید که یک موز با اندازه متوسط ​​حدود ۲۷ گرم کربوهیدرات دارد.

از آنجا که رژیم کتو به چربی زیادی نیاز دارد، پیروان این رژیم باید در هر وعده غذایی چربی بخورند. اگرچه برخی از چربی‌های اشباع نشده سالم مانند آجیل، دانه‌ها، آووکادو، توفو و روغن زیتون در رژیم کتو مجاز هستند اما افراد در این رژیم به مصرف چربی‌های اشباع شده مانند روغن‌ها، کره و کره کاکائو به مقدار زیاد تشویق می‌شوند. پروتئین بخشی از رژیم کتو است، اما به طور معمول بین غذاهای دارای پروتئین بدون چربی و منابع پروتئینی سرشار از چربی اشباع شده مانند گوشت گاو و گوسفند فرقی نمی‌گذارد.

میوه و سبزیجات چطور؟ همه میوه‌ها و سبزیجات سرشار از کربوهیدرات هستند. در این رژیم افراد می‌توانند میوه‌های خاصی را در حجم کم مصرف کنند. مصرف سبزیجات نیز به برگ‌دارها مانند کلم پیچ، اسفناج، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، فلفل دلمه‌ای ، پیاز، سیر، قارچ، خیار، کرفس و کدو حلوایی تابستانی محدود می‌شود.

خطرات رژیم کتو

رژیم کتوژنیک خطرات بی‌شماری دارد. در صدر این خطرات، مشکلات قلبی حاصل از مصرف بیش از حد چربی اشباع شده قرار دارد. مک مانوس توصیه می‌کند که به دلیل ارتباط چربی‌های اشباع شده با بیماری‌های قلبی، میزان آن را از ۷ درصد کالری روزانه بیشتر نکنید. سایر خطرات احتمالی کتو عبارتند از:

- کمبود مواد مغذی: اگر طیف گسترده‌ای از سبزیجات، میوه‌ها و غلات را نخورید، ممکن است در معرض کمبود عناصر غذایی از جمله سلنیوم، منیزیم، فسفر و ویتامین‌های B و C قرار بگیرد.

- مشکلات کبدی: رژیم کتو می‌تواند کبد افراد را به دلیل تلاش برای سوخت و ساز دچار مشکل کند.

- مشکلات کلیوی: کلیه‌ها به سوخت و ساز پروتئین کمک می‌کنند و رژیم کتو ممکن است آنها را بیش از تحت فشار قرار دهد.

- یبوست: در رژیم کتو غذاهای فیبری مانند غلات و حبوبات کم است و این احتمال یبوست را بالا می‌برد.

- نوسانات خلقی: مغز برای عملکرد به قند کربوهیدرات‌های سالم نیاز دارد. رژیم‌های کم کربوهیدرات ممکن است بر عملکرد درست مغز آسیب بزنند.

بنابراین اگر قصد انجام رژیم کتوژنیک را دارید، حتما پیش از انجام با یک پزشک و یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۲) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۴) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۶) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۹) آخرین آمار کرونا در ایران (۹۹/۸/۸)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برنامه غذایی رژیم غذایی قند کاهش وزن لاغری موز قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت آخرین آمار کرونا در ایران اشباع شده رژیم کتو میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، خسروشاهی اصل،   استاد دانشگاه ارومیه این دستاورد را با حمایت بنیاد ملی علم ایران بدست آورد.

این  محقق درخصوص تعریف غذا‌های پزشکی گفت: غذا‌های پزشکی، نسل جدیدی از غذا‌ها هستند که با غذا‌های متداول و نیز غذا‌های فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذا‌ها،   کمک به درمان بیماران است.

وی افزود: موضوع تحقیق یکی از نیاز‌های جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

خسروشاهی گفت: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر گفت: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و، چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سوء تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود. با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذا‌های پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

وی افزود:  با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذا‌های پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر از معده به سلامت عبور کند.

دیگر خبرها

  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند