Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با اشاره به مشکلات کمبود سرانه فضای مطالعه در گیلان گفت: استان گیلان در کتابخوانی جزو استان‌های برتر است. - اخبار استانها -

پریسا کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با اشاره به وضعیت پروژه کتابخانه مرکزی رشت اظهار داشت: آغاز ساخت پروژه کتابخانه مرکزی رشت مربوط به سال 83 است و در آن ایام قرار بود در 9 استان، کتابخانه مرکزی احداث شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان افزود: پروژه کتابخانه مرکزی رشت قرار بود پس از 4 سال به‌بهره‌برداری برسد اما متاسفانه مدت ساخت آن به‌دلیل بودجه اختصاصی اندک طولانی شد اما با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، قول‌هایی داده شد تا نیازهای مالی پروژه برطرف و این پروژه به‌عنوان هدیه فرهنگی تقدیم مردم گیلان شود.

کرمی با بیان اینکه گیلان در بخش کتابخوانی و خرید و فروش کتاب جزو استان‌های برتر در کشور است و در ایام کرونا نیز برنامه‌های فرهنگی بسیاری در فضای مجازی اجرا شد گفت: نیاز به کتابخانه مرکزی در همه استان‌ها وجود دارد؛ کتابخانه‌ای استاندارد و دارای آیتم‌های موردنیاز محققان و پژوهشگران که هر طیف سنی و تحصیلاتی بتواند از آن استفاده کند.

مشارکت 4400 خیر گیلانی در طرح مدرسه‌سازی «آجر به آجر»؛ مردم 180 میلیون تومان به طرح مدرسه‌سازی کمک کردندگیلان| برنامه‌های هفته بسیج با اولویت توزیع کمک‌های مومنانه بین نیازمندان اجرا می‌شوددرخشش کودکان و نوجوانان گیلانی در مسابقه بین‌المللی نقاشی «دست‌های پاک»؛ آثار هنری از 27‌ کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد

وی با اشاره به فواید طراحی سالن‌های کنفرانس و تالارهای گفت‌وگو در کتابخانه مرکزی ابراز داشت: مخاطبان در این فضا می‌توانند به‌راحتی گفتمان داشته باشند و اندیشه‌های خود را در راستای ارتقاء علمی به اشتراک بگذارند از طرفی این کتابخانه‌ها دارای بخش ویژه نگهداری نسخ خطی هستند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان بیان کرد: در قالب انعقاد تفاهم‌نامه با سایر دستگاه‌های اجرایی سعی کردیم فضای خوب و فرهنگی برای ارتقاء دانش و مخاطبان فراهم کنیم و اکنون مخاطبان در حال استفاده از این هست فضا هستند و با مباحث سواد رسانه‌ای، مسائل زیست محیطی، مدیریتی و دیگر مسائل آشنا می‌شوند.

کرمی با اشاره به مشکل کمبود سرانه فضای مطالعاتی در گیلان تصریح کرد: یکی از مسائلی که نیاز است مسئولان به آن توجه کنند افزایش سرانه مطالعاتی استان است در صورتی‌که در استان‌های مجاور مانند سمنان، قزوین، زنجان، مازندران و اردبیل فضای بسیار بزرگی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند و اصلاً قابل قیاس با فضاهای موجود در گیلان نیست.

وی با بیان اینکه بیش از 89 درصد کتاب‌هایی که در کتابخانه‌های گیلان مطالعه می‌شود غیر درسی است و این نشان می‌دهد که مخاطب ما صرفاً کتابخانه را به‌عنوان یک قرائت‌خانه نمی‌بیند افزود: این کمبود سرانه فضای کتابخانه‌ای در گیلان باعث شده که  موسساتی تحت عنوان قرائت‌خانه خصوصی در استان ایجاد شود درحالی‌که در کتابخانه‌های عمومی، خدمات بسیار با مبلغ ناچیز در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با اشاره برخی خدمات کتابخانه‌های عمومی ابراز داشت: اینترنت رایگان، فضای مطالعاتی، پاتوق‌های مطالعاتی و آموزشی و برنامه‌های فرهنگی متعدد مانند فرهنگسرا از جمله خدمات کتابخانه‌های عمومی استان به‌شمار می‌رود که مخاطب با مبلغ ناچیز از آن‌ها استفاده می‌کند.

به گزارش تسنیم، 24 آبان ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است.

رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت کتابخوانی فرمودند "امروز جوا‌ن‌های ما بایستی سلامت جسمی، سلامت معنوی و سلامت فکری را با هم داشته باشند. سلامت جسمی را با ورزش و تغذیه‌ی مناسب، سلامت معنوی و قلبی را با توجه به خدا، نماز، دعا، توسل و یاد شهدا و سلامت فکری را هم با کتاب‌خوانی تأمین کنید.

انتهای پیام/612/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان کمبود سرانه فضای کتابخانه مرکزی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» ضمن تبریک روز بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و هر کجا خبری از تمدن، پیشرفت و توسعه به گوش می‌رسد سرنخ‌هایی از کتاب و کتابت به خوبی مشهود است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محافل ادبی در کشور و استان‌ها شکل گرفته است افزود: هدف این جشنواره شناسایی استعدادها و پرورش اندیشه‌ها در راستای غنی‌سازی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است‌.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همچنین هدف از این جشنواره شناخت واقع‌بینانه از ادبیات کودکان و نوجوانان و تلاش مستمر برای پی بردن به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه آنهاست خاطرنشان کرد: حمایت، هدایت و راهبری بالیدن به نسل نوجوانی است که اندیشه ورز جستجو کند، بخواند، بپرسد، بنویسد و روی پای فرهنگ کشور خود بایستد.

وی تصریح کرد: با توجه به رسالت و مأموریت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؛ راه اندازی محفل‌های ادبی و از دل این محفل «جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب» متولد شد.

زارعی با بیان اینکه آئین «اختتامیه نخستین دوره جشنواره دوست من کتاب» تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد برگزاری دومین دوره اختتامیه هستیم ادامه داد: امروز گرد هم آمده‌ایم تا شعر و داستان‌های ارسالی درباره کتاب و اهمیت آن را تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار محفل ادبی، محفل قرآنی نیز در کتابخانه‌های عمومی شکل گرفت خاطرنشان کرد: به همین دلیل بخش ویژه دومین دوره جشنواره با محوریت قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) تعریف شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در مرحله اول جشنواره دوست من کتاب ۱۹ استان مشارکت داشتند و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت کردند گفت: نقطه قوت این جشنواره حضور چهره‌های برجسته ادبی به عنوان داوران این جشنواره است که از تک تک آنها باید قدردانی کنیم.

زارعی در ادامه اضافه کرد: در این جشنواره ۸۵۰ اثر از ۳۱ استان ارسال و مورد داوری قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش شعر و داستان ۳۷ برگزیده دارد و در مجموع از ۴۲ نفر تقدیر می‌شود.

وی در پایان متذکر شد: امیدوارم با شناخت عمیق و واقع‌بینانه از کودک و نوجوان و با اشتراک دانش شخصی شاهد رشد، شکوفایی و مانایی ادبیات کودکان و نوجوان باشیم.

کد خبر 6094663

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • تغییر نام جزیره ابوموسی
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • تغییر نام جزیره ابوموسی!
  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی