Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت یک دهه از رکود مجموعه بند پانصد ساله گلستان طرقبه با ظرفیت‌های بالای گردشگری و اقتصادی در مشهد، امروز اما و اگرهای بازگشایی این مجموعه تاریخی توسط مسئولان به گوش می‌رسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ مجموعه بند گلستان در شهر طرقبه، قدمتی ۵۰۰ ساله دارد که از زمان تیموریان ساخته شده است و تداعی‌گر خاطرات خوب و شیرینی برای مسافران و مردم طرقبه است، حدود یک دهه است که این ثروت طبیعی و عظیم قربانی اختلاف نظر مسئولان شده است و نتیجه آن عدم بهره‌برداری و استفاده مردم از این مجموعه طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بند گلستان، مجموعه ای است دارای پتانسیل عظیمی از چشم‌اندازهای طبیعی و زیبا و ظرفیت خوبی از نظر گردشگری و تولید اشتغال، که سال ها راکد مانده است و هیچ گونه استفاده‌ای از آن نمی‌شود.

اخیرا مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی مدی شده که بند گلستان طرقبه چند سال گذشته به آستان قدس رضوی واگذار شده که فکر می‌کنم اتفاق خوبی نبوده است، از آستان قدس رضوی تقاضا دارم تا کمک کنند که این سد مجددا به شرکت آب‌منطقه‌ای بازگردد، وزارت نیرو به دلیل کمبود بودجه و عدم توانایی در هزینه‌کرد این سد، آن را با ۱۱ میلیارد تومان به آستان قدس رضوی واگذار کرد که کار پخته‌ای برای وزارت نیرو محسوب نمی‌شد.

البته آستان قدس رضوی هم در این مورد سکوت نکرده و طی جوابیه ای خطاب به شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرده: سدگلستان در زمانی که نیاز به ترمیم و بازسازی داشته به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شد، متاسفانه بجای تقویت و استحکام بنا، این میراث تاریخی و موقوفه ثبتی در اختیار بهره‌برداری شخصی و غیر کارشناسی قرار می‌گیرد، چه خوب است مدیرعامل محترم شرکت آب منطقه‌ای خراسان گزارشی از اقدامات انجام شده در مدت زمانی که بند گلستان تحویل آن‌ها بوده است، ارائه کنند و به جای آدرس‌های غلط در رابطه با سدگلستان، مشخص کنند چرا سال‌ها شرکت آب منطقه‌ای به تکالیف و تعهداتش نسبت به حفظ و نگهداری این سد تاریخی عمل نکرده است؟

اینها تنها گوشه‌ای از اختلاف نظرات مسئولان در مورد این مجموعه تاریخی است اما این سوال در اذهان مردم و به ویژه شهروندان طرقبه است که چرا اصلا مجموعه بندگلستان بسته شد؟ و چه زمانی قرار است دوباره این مجموعه زیبای گردشگری برای استفاده عموم مردم بازگشایی شود.

ناصر باقری مقدم، شهردار طرقبه در گفت‌وگو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه مدت زمان طولانی است که مجموعه بند گلستان و زمین‌‌‌های متعلق به آستان قدس رضوی مسکوت مانده، بیان کرد: در این مدت در این مجموعه هیچ عملیات اجرایی خاص و یا استفاده انتفاعی خاص از آن نمی‌شود، مردم نیاز دارند که از این مجموعه‌های گردشگری استفاده کنند.

ملاحظات مذهبی و گردشگری آستان قدس برای بهره‌برداری بند گلستان

وی با اشاره به اینکه حدودا ۱۰ سالی است که از مجموعه بندگلستان بهره‌برداری نشده، به دلایل عدم بهره‌برداری از آن اشاره و تصریح کرد؛ به دلیل ملاحظات اجتماعی است که در بحث گردشگری طبیعی ممکن است اتفاقاتی پیش آید و یا تخلفاتی در این زمینه رخ دهد که مجموعه آستان قدس رضوی هم به دلیل ملاحظات مذهبی و نوع دیدگاهش به موضوع گردشگری، مقداری شرایط را برای بهره‌برداری سخت کرده است، البته راهکارهایی ارائه شده که بهره‌برداری به چه روش‌هایی انجام شود تا هم دغدغه های آستان قدس کمتر شود و هم بتوانیم از مجموعه گردشگری بندگلستان بهره‌برداری کنیم.

شهردار طرقبه، با اشاره به رایزنی‌های مختلفی که در سال های اخیر با آستان قدس رضوی انجام شده است، اظهار کرد: در معاونت سرمایه گذاری آستان قدس رضوی مشاور مشخص کردند و طرح و ایده‌پردازی شده که به جمع‌بندی خاصی نرسید.

وی با اشاره به اینکه اخیرا اهتمام بیشتری انجام شده تا این مجموعه و اراضی پیرامون تعیین تکلیف شود، افزود: چندین جلسه تخصصی و با دقت بیشتری با معاون املاک آستان قدس رضوی انجام دادیم که نظرات بر این است که راهکارهایی برای فعال کردن بند گلستان ارائه شود.

باقری مقدم، بیان کرد: این موضوع نیازمند اینست که طرح های آستان قدس، در مباحث ریالی مشارکتی یا اجاره باشد یا خودشان متولی باشند و این نحوه اجرای کار نیاز به زمان دارد و پروسه‌ای که آنها برنامه‌های خود را مشخص کنند تا بتوانیم به یک ایده شاخص و مطرح برای بهره برداری برسیم.

وی افزود: برای تصمیم‌گیری نهایی الان نمی شود نظر داد و فعلا ما و آستان قدس رضوی موضوعات کارشناسی را پیش می‌بریم.

شهردارطرقبه تاکید کرد: شهرستان ما یک شهرستان گردشگری و توریست‌پذیر است و خیلی موثر است که یک فضا و مجموعه گردشگری آماده یا نیمه آماده داشته باشیم و از آن بهره برداری کنیم تا اینکه یک طرح گردشگری را از صفر طراحی کنیم و بعد آن را بخواهیم اجرا کنیم.

وی افزود: بند گلستان هم وجه تاریخی دارد و هم زیر ساخت‌های آن آماده است و یک سری سرمایه‌گذاری در قالب مشارکت یا اجاره و یا مستقلا خود آستان قدس لازم است که باید در این خصوص تصمیم مدیریتی گرفته شود و قطعا منافع آن به مردم شهر خواهد رسید.

پیش‌بینی ایجاد حدود ۳۰۰ شغل با راه‌اندازی مجموعه بندگلستان در طرقبه

محمد رجب زاده مقدم، عضو شورای اسلامی شهر طرقبه نیز در گفتگو با صبح توس بیان کرد: از سال ۹۱ بند گلستان به دلیل نیاز به یک سری تعمیرات و اصلاحات، تعطیل شده است.

وی با اشاره به اقدامات و پیگیری های انجام شده، تصریح کرد: یادداشتی به حجت‌الاسلام رئیسی ارائه شد که ایشان این یادداشت را به اداره املاک آستان قدس رضوی ارجاع دادند و در آنجا هم صحبت هایی انجام شد که به نتیجه ای نرسید و در ادامه از طرف شورای شهر طرقبه پیگیری های لازم بود ولی از سوی آستان قدس رضوی این مسئله به طور جدی پیگیری نشد.

رجب زاده مقدم با اشاره به اینکه دغدغه هایی مطرح شده از سوی آستان قدس در این زمینه بیشتر دغدغه‌های آنها در حوزه  فرهنگی و اجتماعی است افزود: صحبت ما اینست که چرا مجموعه بند گلستان با این ظرفیت خوب در شهر ما بدون استفاده رها شده است و از آن هیچ بهره‌برداری نمی‌شود؟ ما حاضریم هرگونه کمکی در این مسیر با آستان قدس رضوی داشته باشیم.

وی ضمن گلایه از فعالیت جزیره‌ای در آستان قدس رضوی پیرامون این مسئله گفت: مقرر شد کارگروه مشترکی تشکیل شود و جمع بندی اولیه صورت گیرد، آستان قدس رضوی تاکید دارد که شهرداری طرقبه در این فضا مشارکت و کمک داشته باشد.

زنگ خطر نابودی چشم اندازهای طبیعی بندگلستان در صورت عدم بازگشایی

وی با اشاره به اینکه مجموعه گلستان از نظر حجم آبی، ظرفیت خوبی دارد، بیان کرد: حجم آن حداقل به اندازه مجموعه چالیدره است یعنی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب که اگر بخواهیم از سطح آبی آن استفاده کنیم ۵ یا ۶ برابر سطح آبی چالیدره است، مناظر طبیعی و بحث اشتغالزایی این مجموعه نیز از موضوعات بسیار مهم است و در مجموعه بند گلستان هم قطعا با توجه به وسعت و سطحی که دارد حدودا ۳۰۰ شغل را به راحتی ایجاد خواهد کرد.

رجب زاده مقدم خاطرنشان کرد: جای سؤال است که چند مجموعه مثل چالیدره در منطقه ما وجود دارد که سالانه حدود ۱۹ میلیون ورودی ماشین و گردشگر داشته باشد؟ این جمعیت به کجا می روند و کجا می‌توانیم از آنها پذیرایی کنیم؟ تعداد زیادی از گردشگران فقط برای طبیعت گردی به طرقبه می آیند که این موارد آلودگی هوا و صوتی برای ما دارد، تولید زباله و پسماندکه همه اینها برای طرقبه هست، وقتی ما  بستری مثل مجموعه بندگلستان داریم که در این مکان مردم هم می‌توانند از پهنه‌های طبیعی استفاده کنند و هم درآمدی انتفاعی برای شهروندان ما به وجود می آید، باید به سراغ این ظرفیت ها برویم و جمعیت گردشگر را مدیریت کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر طرقبه، اظهار کرد: به دنبال آن هستیم که توافقات با آستان قدس رضوی هر چه سریع‌تر انجام شود، بحث های اولیه از جمله بارگذاری‌ها انجام شده است و بعد به سراغ تهیه طرح و موارد مشترک خواهیم رفت، این مکان واقعا ظرفیت‌های زیادی دارد که باید همه جوانب آن سنجیده شود.

فرصت اشتغالزایی بند گلستان طرقبه

مجموعه بند گلستان، پتانسیل و ظرفیت گردشگری همچون چالیدره دارد، فعال کردن این مجموعه در ایجاد کسب و کار و اشتغالزایی برای مردم قطعا تاثیر گذار خواهد بود، از نظر چشم‌اندازهای طبیعی بصری، یک قطب جذب گردشگر و توریست نیز محسوب می شود.

موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد این مکان هم در میان مجموعه‌های گردشگری استان کم نظیر است، اما متاسفانه این فرصت طلایی سال هاست که بدون استفاده مانده است، اکنون جا دارد با یک حرکتی جهادی مسئولان این مجموعه گردشگری احیا و بروزرسانی شود.

رونق تولید، اقتصاد مقاومتی، حمایت از کار و تولید داخلی و اشتغالزایی همه و همه شعارهایی هست که تاکنون از مسئولان زیاد شنیده ایم ولی باید دید در عمل چقدر به این شعارها رنگ واقعیت بخشیدند، مجموعه بندگلستان اگر از سوی مسئولان در بازگشایی مجدد آن حمایت شود، قطعا پلکانی در جهت رونق تولید، اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی  خواهد بود.

سؤال از مسئولان امر این است اکنون که سالهاست مردم از تعطیل بودن و راکد شدن بسیاری از مشاغل و کسب و کارها در این مجموعه ناراضی هستند و آیا طی این ۱۰ساله نباید یک برنامه فرهنگی مدون و مطابق با نیاز روز جامعه طراحی شده و در اختیار عموم مردم در این مجموعه قرار داده شود؟

قطعا کار فرهنگی سخت و زمان‌بر است و در موضوع بندگلستان، به جای برنامه‌ریزی دقیق و صحیح، ارائه راهکاری مناسب، تهیه و تولید خوراک مناسب فرهنگی، راحت ترین راه انتخاب شده و صورت مسئله را حذف کردند یعنی سال‌های سال مجموعه‌ای ناب و زیبا راکد و تعطیل باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: چشم اندازهای طبیعی شرکت آب منطقه ای آستان قدس رضوی بهره برداری شهر طرقبه انجام شده انجام شد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۶۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته بیش از ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل بند ب تبصره ۱۸ توسط بسیج سازندگی پرداخت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سرهنگ امیرحمزه خزائی در نشست خبری که امروز در بسیج سازندگی استان برگزار شد با اشاره به هفته بسیج سازندگی اظهار داشت: شعار این هفته در امسال «همه با هم، بسیج خدمت‌رسانی» است و از 15 اردیبهشت ماه همزمان با سالروز شهادت امام صادق(ع) آغاز می‌شود و تا 21 اردیبهشت ماه همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه در این هفته 330 ویژه برنامه در استان توسط نواحی و اقشار اجرا می‌شود عنوان کرد: برپایی ایستگاه صلواتی، دیدار جهادگران و گروه‌های جهادی با مسئولان و محلی، اعزام حداقل 200 گروه‌ جهادی به مناطق محروم، توزیع اقلام معیشتی و بهداشتی، برپایی نمایشگاه عرصه اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی، افتتاح پروژه‌های آبرسانی و ساخت منازل افراد نیازمند از جمله برنامه‌های این هفته است.

خزائی گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی برای گروه‌های جهادی، اعزام گروه‌های جهادی پزشکی به مناطق محروم، احداث جاده‌های بین مزارع، برپایی میزهای خدمت جهادی، برگزاری همایش تجلیل از طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی، افتتاح پنل خورشیدی، احداث صندوق‌های قرض‌الحسنه جدید التأسیس جهاد سازندگی، صعود جهادگران به صورت منسجم به بازی دراز و حضور منسجم جهادگران در نماز عبادی سیاسی جمعه از دیگر برنامه‌ها است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه بسیج به عنوان گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور همراه با مردم و برای مردم است گفت: بسیج در تمام بحران‌ها و حوادث از جمله سیل و زلزله همراه مردم بوده است و گروه‌های جهادی به عنوان حلقه‌های میانی بیشترین وظیفه خدمت رسانی را بر عهده دارند.

وی با اشاره به اینکه دو قرارگاه مهم از قرارگاه‌های یازده‌گانه بسیج بر عهده بسیج سازندگی است افزود: با توجه به شعار سال وظایف همگانی با اولویت بسیج و گروه‌های جهادی افزایش می‌یابد و در استان کرمانشاه 2200 گروه جهادی سازماندهی و در سامانه اطلس جهادی ثبت شده که تعدادی مجوز را دریافت کرده‌اند و فرایند صدور مجوز برای تعدادی دیگر در حال انجام است.

خزائی با بیان اینکه سال گذشته 200  گروه جهادی در قالب رزمایش فاطمی در عرصه‌های سازندگی و غیرعمرانی خدمت‌رسانی داشتند گفت: امسال نیز 160 گروه جهادی در قالب 2300 نفر اردو در امورات مرمت منازل نیازمندان، مسائل عمرانی و غیرعمرانی و جهادی تخصصی فعالیت داشتند.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: در عرصه عمرانی تا ابتدای امسال 1341 پروژه عمرانی در زمینه مرمت، ساخت منازل نیازمند، مساجد، خانه عالم و غسالخانه با اولویت مناطق روستایی و محروم انجام شده است.

وی با اشاره به آسفالت بیش از 30 کیلومتر راه روستایی و بین مزارع، آسفالت یادمان‌های شهدا و مناطق حاشیه نشین با همکاری شهرداری‌ها عنوان کرد: مشارکت در احداث 200 باب منزل با مشارکت کمیته و بنیاد مسکن از دیگر اقدامات گروه‌های جهادی است که 95 درصد به اتمام رسیده و مابقی نیز تا دو ماه آینده انجام می‌شود.

خزائی با بیان اینکه بسیج سازندگی به عنوان یکی از دو معین قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) گفت: در هفت مجتمع آبرسانی 51 مخزن، 15 ایستگاه پمپاژ و 193 کیلومتر خط انتقال آب به مناطق روستایی با پیشرفت بیش از 95 درصد انجام شده و تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد و مابقی نیز تا اوایل تیر ماه انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های غیرعمرانی و مردم یاری گفت: توزیع بیش از 2500 جهیزیه به نوعروسان، توزیع بیش از 56 هزار بسته آموزشی و کمک آموزشی و لوازم التحریر، توزیع بیش از 100 هزار قلم پوشاک و کفش، توزیع 1800 قلم اقلام دارویی و بهداشتی و 9800 متر فرش سجاده‌ای برای مساجد مناطق محروم از دیگر اقدامات انجام شده در دو سال گذشته است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه افزود: سال گذشته از محل اعتبارات تسهیلات بند ب جز سه تبصره 18 حدود 238 میلیارد و 600 میلیون تومان به بانک عامل معرفی و برای اشتغالزایی 1065 نفر بیش از 145 میلیارد و 600 میلیون تومان جذب شده و برای جذب مابقی نیز منتظر همراهی بانک‌ها هستیم.

خزائی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در زمینه جذب اعتبارات سومین استان کشور محسوب می‌شود عنوان کرد: در سال 1401 نیز 1241 میلیارد و 780 میلیون تومان تسهیلات جذب و سبب اشتغالزایی 1846 نفر در استان شد.

وی با بیان اینکه در زمینه جهاد روشنایی 20 نیروگاه خورشیدی با هدف ایجاد اشتغال پایدار برای مناطق محروم و کمک به تأمین انرژی احداث شد گفت: کاشت 300 هزار اصله درخت با همکاری و مشارکت جهادگران بسیج در استان، ایجاد 1504 صندوق قرض الحسنه اشتغالزا با عضویت بالغ بر 48 هزار نفر و ایجاد 89 تعاونی از دیگر فعالیت‌های بسیج سازندگی است.

خزائی با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه‌های امنیت غذایی افزود: احداث و لایروبی انهار کشاورزی، برگزاری همایش و تحلیل از گله‌بانان و شبانان، احداث و توزیع 100 سرویس بهداشتی کانکسی تاشو و قابل حمل بین عشایر، واکسیناسیون دام‌ها با هدف پیشگیری از بیماری‌های دامی در 109 نقطه عشایری و روستایی و سم پاشی 300 هزار مترمربع جایگاه نگهداری دام از فعالیت‌های جهادی بسیج سازندگی است.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان اینکه دهکده اقتصاد مقاومتی جزو نخستین دهکده‌های بسیج در کشور است عنوان کرد: این دهکده در زمینی بیش از 23 هکتار در جاده بیستون 10 کیلومتری به طرف سنقر و کلیایی قرار دارد و 22 واحد تولیدی با اشتغالزایی مستقیم 150 نفر در آن فعالیت دارند و تجهیز آن توسط یا با کمک بسیج انجام شده است.

وی با بیان اینکه حق شارژ بسیار جزئی از غرفه داران در این دهکده دریافت می‌شود گفت: در این دهکده واحدهایی از جمله تولید ظروف یکبار مصرف، تولید قارچ، تیرچه بلوک، پرورش پرندگان زینتی، جوجه کشی و بسته بندی حبوبات فعالیت دارند و تولید آن‌ها به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه بیان کرد: در صدد هستیم که یک دهکده اقتصاد دیگر در نقاط شرقی استان احداث شود و مکاتباتی برای تخصیص زمین انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد