Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@15:39:06 GMT

تست PCR در این 5 مرکز رایگان است

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۸۷۶۳

تست PCR در این 5 مرکز رایگان است

به گزارش خبرگزاری مهر، مقام معظم رهبری سوم آبان‌ماه در جلسه با ستاد ملی مبارزه با کرونا بر «آموزش همگانی درباره راه‌های شیوع و شیوه‌های پیشگیری به صورت محله‌محور و با استفاده از ظرفیت مساجد و بسیج و البته با محوریت وزارت بهداشت و همکاری وزارت ارشاد و صداوسیما تأکید کردند، این توصیه‌ها سرآغازی بود تا طرح بزرگ محله محور مقابله با کرونا با محوریت وزارت بهداشت و همکاری سازمان بسیج مستضعفین، بسیج جامعه پزشکی، هلال احمر و سایر نهادهای مرتبط آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح مساجد یکی از محورهای اصلی برنامه‌ها شدند.

راه‌اندازی ۵ مرکز غربالگری رایگان کرونا در مساجد تهران‌

در قالب این طرح بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به صورت آزمایشی برای غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری کرونا، میزهای درمانی را در مساجد مناطق مختلف شهر تهران برپا کرد. این میزها که هم‌اکنون در مسجد تهران برپا شده است و آزمایش‌هایی را از مردم به صورت رایگان انجام می‌دهد تا در صورت وجود علائم اولیه برای بررسی‌های بیشتر معرفی شوند.

در مراکز غربالگری چه می‌کنند؟

طاها جوانمرد از اعضای گروه جهادی غیاث که در مسجد صاحب‌الزمان (عج) اختیاریه تهران، مرکز تشخیص و غربالگری کرونا را راه‌اندازی کرده‌اند، می‌گوید: «در این مراکز تجهیزاتی برای تب سنجی، سنجش فشار خون و دستگاه پالس اکسیمتر برای سنجش اکسیژن خون تعبیه شده است که با حضور کادر پزشکی از مراجعان به صورت رایگان تست‌هایی گرفته می‌شود.»

در این مرکز که در فضای شبستان مسجد ایجاد شده، با پارتیشن اتاقک‌هایی تعبیه شده است تا مراجعان کمترین برخورد را با یکدیگر داشته باشند تا در صورتی که فردی مبتلا به کرونا بود، مراجعان و پزشکان در معرض آلودگی قرار نداشته باشند.

جوانمرد در خصوص تست‌هایی که از مردم گرفته می‌شود، این گونه می‌گوید: «از مراجعان آزمایش‌های بالینی مانند علائم حیاتی، ضربان قلب، فشار خون، اکسیژن خون و تب گرفته می‌شود و در صورتی که فرد مشکوک باشد با متخصصان سامانه ۴۰۳۰ ارتباط برقرار می‌شود.»

هماهنگی مراکز غربالگری با سامانه ۴۰۳۰

با هماهنگی‌های صورت گرفته از طریق وزارت بهداشت با این مراکز غربالگری بناست در صورت وجود هرگونه علامت مشکوک و تشخیص پزشک حاضر در مرکز، اطلاعات فرد در سامانه ۴۰۳۰ ثبت شود و بلافاصله با متخصصین این سامانه ارتباط برقرار می‌شود تا نکات تکمیلی‌تر بررسی شود و در صورت نیاز برای اخذ آزمایش اصلی کرونا یا همان PCR به نزدیک‌ترین مرکز درمانی دولتی ارجاع داده شود.

تست رایگان PCR برای افراد مراجعه شده از مراکز

جوانمرد می‌گوید: «اگر متخصص تشخیص دهد که فرد مشکوک نیازمند تست است، از سوی مرکز به مراکز دولتی معرفی می‌شوند تا آزمایش PCR به صورت رایگان برای آنان انجام شود. هزینه تست PCR در مراکز دولتی ۲۵۴ هزار و در مراکز خصوصی بیش از ۶۰۰ هزار تومان است که با معرفی مرکز البته با تشخیص متخصص، این آزمایش در مراکز دولتی به صورت رایگان اخذ می‌شود»

شناسایی یک مورد کرونا یی در مراکز غربالگری

این مراکز از روز پنجشنبه گذشته البته با تبلیغات و اطلاع‌رسانی کم آغاز به کار کردند اما با همین حجم نیز مردم مراجعات بسیاری داشتند اما از روز گذشته شنبه ۲۴ آبان‌ماه اطلاع‌رسانی‌ها آغاز شده است و مراجعات مردم هم به طبع بیشتر شده است. جوانمرد می‌گوید: «با تبلیغات و اطلاع‌رسانی‌ها حضور مردم بیشتر شده است البته تاکنون در ۵ مرکز غربالگری تهران تنها یک مورد مبتلا به کرونا شناسایی شده است و بیشتر مردم دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا بودند که تشخیص پزشک به صورت رایگان ویزیت شده‌آند و داروهای لازم نیز برای آنان تجویز شد.»

کادر درمانی و نیروهای جهادی حاضر در این مراکز به صورت کامل از شیلد، ماسک و گان استفاده می‌کنند تا خدایی نکرده این مدافعان سلامت درگیر این بیماری نشوند و بتوانند به مردم و بیماران احتمالی خدمت‌رسانی کنند.

کدام مساجد غربالگری رایگان دارند؟

۵ مرکز غربالگری که در تهران به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده است به شرح زیر هستند:

مسجد صاحب الزمان (عج) - منطقه ۳: چهارراه پاسداران، خیابان دولت، خیابان اختیاریه از ساعت ۱۰ تا ۱۳
مسجد ریحان - منطقه ۶: میدان فاطمی- ابتدای خیابان شهید گمنام، خیابان شهید جهانمهر از ساعت ۱۴ تا ۱۸
مسجد حضرت جوادالائمه - منطقه ۱۰: انتهای بزرگراه یادگار امام بلوار سی متری جی، خیابان شهید زمانی، خیابان شهید فلاح
مسجد محسنی - منطقه ۲۱: تهرانسر، بلوار یاس، انتهای خیابان فجر
مسجد حضرت علی (ع) - منطقه ۱۴: انتهای خیابان پاسدار گمنام، کوچه غفاری

بناست در صورت اثرگذاربودن این مراکز، در تمامی مساجد تهران مراکز غربالگری بیماری کرونا ایجاد شود. براساس اعلام پزشکان تشخیص به موقع بیماری کرونا و مراجعه به هنگام به پزشک و بیمارستان در جلوگیری از گسترش و مرگ و میر این بیماری منحوس بسیار اثرگذار است.

کد خبر 5071801

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مسجد ویروس کرونا طرح غربالگری داود فیرحی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی کتاب علامه طباطبایی مجمع جهانی صلح اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قرآن کریم داوود فیرحی عرفان اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فرهنگسرای اندیشه پیامبر اکرم ص پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مراکز غربالگری صورت رایگان خیابان شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۸۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است

حجت الاسلام احمد شرفخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این چند سال اخیر نسبت به ساخت پروژه های مختلف درمانی اقدامات مختلفی انجام دادیم، افزود: با تلاش دانشمندان و شرکت های دانش بنیان و با حمایت و مشارکت سازمان اوقاف، تولیدات مختلفی در راستای رفع نیاز در عرصه تجهیزات درمانی گام های بلندی برداشتیم و امروز یکی از مهمترین اولویتهای سازمان، توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه است اما باید این نکته مهم را عرض کنم.

وی ادامه داد: در رابطه با توسعه و ارتقاء مراکز درمانی موقوفه و خیریه در کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با چالش های جدی مواجه هستیم و متاسفانه بعضی ها با برخوردهای غیر حرفه ای و اقدامات خودسرانه، مانع اقدامات خیرخواهانه در توسعه بهداشت، سلامت و درمان در کشور می شوند و بجای اینکه از تلاش و ظرفیت خیرین و واقفین برای خدمت رسانی درمانی مطلوب به مردم استقبال کنند و تسهیل گر این امور باشند با کمال تاسف باید بگویم مانع امر خیر در امر بهداشت و درمان شده اند که باید مسئولین وزارت بهداشت تدبیر جدی بیاندیشند هرچند تعداد این مسئولین کم هم باشد اما اثر منفی خود را گذاشته وخواهد گذاشت.

شرفخانی اضافه کرد: ۱۰۲۳ کودک بی سرپرست و بد سرپرست در مراکز نگهداری موقوفه به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند و ساماندهی موقوفات و مراکز نگهداری ایتام و شروع ساخت مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست از برنامه های راهبردی مرکز امور خیریه سازمان است.

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: هدف از برپایی نمایشگاه دستاوردهای وقف که اخیراً برپا شد نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس کارکردهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و پژوهشی، بهداشت و سلامت و درمان و … برای مردم عزیز علی الخصوص نخبگان و جامعه هدف بود.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از اهداف این نمایشگاه نشان دادن دستاوردهای نهاد وقف بر اساس سیاستگذاری و راهبری و مدیریت سازمان اوقاف در توسعه و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف با توجه به کارکردهای وقف و نیات واقفین خیراندیش با مشارکت مردم بوده است. در دوران مدیریت اخیر در سازمان اوقاف، رویکرد سازمان مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در ساختار شرکت های دانش بنیان در تخصص های مختلف جهت ارتقاء بهره وری موقوفات بوده است تا از این طریق علاوه بر افزایش بهره وری موقوفات، در توسعه و پیشرفت های اقتصادی و رشد تکنولوژی و رفع نیازهای ضروری جامعه نقش آفرینی موثری داشته باشد.

شرفخانی ادامه داد: در این راستا مرکز نوآوری نوفل لوشاتو راه اندازی شده و همچنین مشارکت با شرکتهای شتابدهنده و دانش بنیان در اولویت های سازمانی قرار گرفت وبر اساس ظرفیت های های وقف از جمله در موضوعات کشاورزی، دامپروری، تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی و ارتقاء درمان و سلامت و تولید محصولات مختلف مورد نیاز با شرکت های دانش بنیان مشارکت کردیم که این روزها شاهد گزارش تولیدات و اقدامات این شرکتها به صورت تولید انبوه در نمایشگاه بودیم و قطعاً افزایش درآمد موقوفات بر اساس این ظرفیتها، در افزایش و گستردگی اجرای نیات واقفین خیراندیش موثر خواهد بود.

وی عنوان کرد: بخشی دیگر از این نمایشگاه به فعالیت های داخلی سازمان مربوط است که یکی از غرفه ها به مرکز امور خیریه اختصاص داشت که بخش اجرای نیت خیرخواهانه واقفین خیراندیش و فعالیت های حوزه خیریه سازمان را تحت پوشش قرار داد. مرکز امور خیریه سازمان نیز همانطور که در عنوان سازمان آمده (سازمان اوقاف و امور خیریه) به امور خیریه قبلاً کمتر پرداخته می شد که در این چند سال اخیر به صورت جدی تر به مقوله امر خیر توجه شده است و رویکرد سازمان توسعه و تقویت فعالیتهای امور خیریه با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم به ویژه تشکلها و شوراهای خیریه بوده است.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: مرکز امور خیریه چهار وظیفه اصلی دارد. شامل مراکز درمانی موقوفه، مراکز نگهداری و دارالایتام موقوفه، بخش تشکل های مردم نهاد و بخش کمک به نیازمندان و افراد آسیب پذیر اعم از ایتام، محرومان و فقرا و آزادی زندانیان، کمک هزینه ازدواج و کمک به دارو درمان بیماران است. همچنین کمکهای عمومی مانند ارسال بسته معیشتی به نیازمندان از سوی این بخش انجام می شود.

حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: به منظور تولید دانش در حوزه امر خیر و ارتقاء مدیریت تشکلهای مردمی برنامه های مختلفی از جمله همایش خیر ماندگار و نشست های تخصصی برگزار شده و در این راستا بحث ارزیابی و رتبه بندی خیریه ها یکی از موضوعات مهمی است که با مشارکت نهادهای حکمرانی امر خیر و تشکل های مردمی شروع شده است و بر همین اساس در حال تدارک جشنواره ای هستیم که در سال جدید به صورت ملی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6093203 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • تخریب ۸۰ درصد مدارس غزه و تبدیل آن به بازداشتگاه و مرکز شکنجه
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به معلمان در مراکز درمانی یزد
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • مراکز تفریحی و گردشگری لرستان برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد
  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • واگذاری راهبری پنج مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی