Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسول صادقی گفت: یکی از شاخص های که نشان می‌دهد از هر 3 ازدواج 1 مورد منجر به طلاق می‌شود که چنین شاخصی کاملا نادرست است و متاسفانه رسانه ها هم از این شاخص استفاده می‌کنند.

به گزارش برنا؛ رسول صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور در نشست توسعه اجتماعی جوانان با موضوع تغییرات اجتماعی و طلاق در ایران که در ساختمان وزارت ورزش وجوانان برگزارشد، گفت:  از دهه 80 به بعد شاهد افزایش طلاق در کشور هستیم و این اتفاق برای تمام استان‌های کشور روند افزایشی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که دارای ساختار جمعیتی جوان است و افراد بین 18 تا 35 سال در این محدوده سنی قرار می گیرند. دوره جوانی دوره ای است که بیشترین وقایع اجتماعی مانند پیک بیکاری، مهاجرت، طلاق و... اتفاق می‌افتد به همین دلیل طلاق یک مسئله اجتماعی برای جوانان است.

صادقی تصریح کرد: طلاق ساختار جوان دارد به همین دلیل عموما جمعیت مطلقه در ایران، جوان هستند و در این میان زنان زمان طولانی از زندگی خود را در وضعیت مطلقه بودن سپری می کنند.

او گفت: سال 1360 و 1380 طلاق ها دوبرابر شد و در سال‌های اخیر با وجود اینکه با روند افزایشی طلاق مواجه بودیم درعین‌حال با کاهش ازدواج هم مواجه بودیم و یکی از شاخص ها نشان می‌دهد از هر 3 ازدواج 1 مورد منجر به طلاق می‌شود که چنین شاخصی نادرست است و متاسفانه رسانه ها هم از این شاخص استفاده می‌کنند درحالی که این شاخص اصول دیگری هم دارد که مدنظر قرار نمی‌گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: شاخص درستی که مورد استفاده قرار می‌گیرد این است که به ازای هر 1000 زن متاهل چند طلاق اتفاق می‌افتد که در سال 95 به ازای هر 1000 زن فقط  9 زن متارکه کرده است که این آمار صحیح تر است و بررسی ها نشان می‌دهد طلاق در سالهای اخیر 3 برابر شده است.

او افزود: بیشترین طلاق ها در 5 سال اول زندگی رخ می‌دهد و ما در این زمینه تحقیقی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم هر چه به نسل های جدید نزدیک می‌شویم، نرخ طلاق افرایش پیدا می‌کند؛ این نشان می دهد ما با نسل هایی رو به رو هستیم که به طلاق بیشتر تمایل دارند درحالی که در گذشته معتقد به ضرب المثل سوختن و ساختن، با لباس سفید رفتن و با لباس سفید برگشتن بودند و درواقع طلاق را ضدارزش می‌دانستند اما نسل جدید طلاق را آسان تر می‌پذیرد و به عنوان یک راه حل می‌داند و می‌گوید یه پایان تلخ بهتر از یک تلخی بی پایان است.

صادقی گفت: طلاق ساختار جوانانه و زنانه دارد و چون ازدواج مجدد زن در ایران مشکل است، اکثر زنان مطلقه باقی می‌مانند که این می‌تواند آسیب های اجتماعی فراوانی با همراه داشته باشد.

او افزود: استان‌های تهران، قم، خراسان رضوی، البرز، کرمانشاه و کردستان بیشترین میزان طلاق را دارند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: این روزها تقریبا نیمی از جوانان دید مثبتی به طلاق دارند و این نشان می‌دهد نه تنها میزان طلاق در حال افزایش است بلکه نگرش های مربوط به طلاق هم رو به افزایش است.

او افزود: جامعه ایرانی تغییریافته است و 74 درصد جمعیت آن در مناطق شهری زندگی می‌کنند، جامعه ما از بی سواد به باسواد تبدیل شده است و آمارها نشان می‌دهد در سال 85 فقط 15 درصد فرد بی سواد وجود داشت و تحصیلات به ویژه در زنان روبه افزایش است.

صادقی در ادامه گفت: این روزها مسائل جنسی یکی از مهم ترین دلایل طلاق است هرچند در گذشته هم وجود داشت اما در سال‌های اخیر بیشتر بروز پیدا کرده است.

او افزود: در ازدواج هایی که خودِ افراد همسرشان را انتخاب می‌کنند، طلاق بیشتر اتفاق می‌افتد دقیقا برعکس ازدواج هایی که خانواده انتخاب می‌کنند .

صادقی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر شیوع معاشرت قبل از ازدواج بیشتر شده است و در کلانشهرها این دوستی ها با روابط جنسی همراه بوده که تحقیقات نشان می‌دهد این افراد بیشتر تمایل به طلاق دارند.

او افزود: 57 درصد از افرادی که طلاق گرفتند، تجربه خشونت خانگی داشتند به همین دلیل می‌توان این عامل را یکی از دلایل طلاق دانست.

صادقی تصریح کرد: بیکاری یکی دیگر از دلایل مهم طلاق است اما در ایران بیکار بودن آنچنان باعث طلاق نمی‌شود بلکه این که مدت زمان بیکار بودن است که منجر به طلاق می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: کشور ترکیه برای کاهش طلاق از مددکاری اجتماعی استفاده کرده است و موفق هم شده بنابراین ما هم به جای قانون گذاری باید از اورژانس اجتماعی استفاده کنیم تا با این آسیب اجتماعی مقابله کنیم.

او افزود: بر روی جامعه آماری 50 فرد مطلقه که یکسال از طلاق آنها گذشته بود، مطالعه شد و نشان داد عوامل اجتماعی و فرهنگی مانند تفاوت فرهنگی، اعتیاد، افزایش طلاق در جامعه، ماهواره، فضای مجازی، خیابانی شدن معاشرت ها، پذیرش اجتماعی طلاق، ازدواج های موقت از دلایل مهم طلاق هستند و در حوزه اقتصادی هم به ناامنی اقتصادی بیکاری، تجمل گرایی، افزایش هزینه های زندگی ومخالفت شوهر با اشتغال زن اشاره کردند و در حوزه فردی هم دخالت اطرافیان، خیانت و مسائل جنسی از دلایل مهم طلاق در این حوزه است.

صادقی گفت: سن ازدواج در کشور رو به افزایش است و آمارها نشان می‌دهد 40 درصد از پسرانتا 30 سالگی مجرد هستند که طبیعتا به دنبال چنین رخدادی، فرزندآوری کاهش پیدا می‌کند درواقع در گذشته ها به زوجین می‌گفتند اگر مشکلی دارید بچه به دنیا بیاورید تا مشکلتان حل شود اما الان تا افراد در ازدواج خود احساس پایداری نکنند، تمایلی به فرزندآوری ندارند.

او بیان کرد: خوشبختانه بحث طلاق در سازمان امور اجتماعی به عنوان یک معضل اجتماعی درنظرگرفته شده است اما مهم این است که راهبردها عملیاتی باشد.

صادقی گفت: از سال 95 به بعد در شاخص های طلاق تغییرات صورت گرفته است و اینکه کدام شاخص اثرگذاری بیشتری داشته است باید گفت اثرات فرهنگی به ویژه فردگرایی بیشتر بوده است و این حوزه بیشترین تاثیر بر‌خلاف را داشته است البته فقط نباید تقصیر را گردن ماهواره انداخت و نهادهای فرهنگی ما از جمله صدا و سیما مسئول بودند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ازدواج طلاق جوانان مشکلات جنسی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نشان می دهد صادقی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۰۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟

اهداف و آرمان‌های جوامع مختلف نسبت به یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال جوامع غربی به دنبال حذف معنویت هستند و برای‌شان ترویج اخلاق بندگی مهم نیست و روشن است که در چنین جوامعی، همه عوامل دست در دست هم می‌دهند تا آن جامعه به هدف خود برسد. اما در جوامع اسلامی مثل ایران، الهی شدن و ترویج اخلاق بندگی و عبودیت خدای متعال مطرح است و بخش‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و همچنین رفتار‌های اجتماعی باید زمینه‌ساز تعالی جامعه دینی و افراد باشند.

حجاب یکی از آن عوامل و رفتار‌هایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است.

 دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و، چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب  می‌گوید: «حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست. همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند، بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»

تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی

درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟ امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند، بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استاندارد‌های جنسی 

درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتار‌های غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآن‌ها رویگردان و حتی متنفر شوند. در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی، روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیاز‌ها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیاز‌های جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده، صرف شود. به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامد‌های ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیاز‌های جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و... تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

منبع: جام‌جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • (عکس) لیونل مسی در ۴۷ سالگی هم بازی می‌کند!
  • (عکس) تولد ۴۴ سالگی فریدون زندی با پسرش
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • موج نفرت از جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی در حال گسترش است
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران