Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:35:38 GMT

مریخ نورد کنجکاوی با مری آنینگ سلفی گرفت

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۰۸۲۷

مریخ نورد کنجکاوی با مری آنینگ سلفی گرفت

مریخ نورد ناسا موسوم به "کنجکاوی"(Curiosity) با منطقه ای از سیاره سرخ که به یاد فسیل شناس مشهور انگلیسی قرن نوزدهم به نام "مری آنینگ" نامگذاری شده است، سلفی گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا سلفی جدیدی با مکانی به نام "مری آنینگ" گرفته است. این مریخ نورد از ماه ژوئیه گذشته تاکنون در این محل حضور داشته و با حفر حفره هایی در آن، موفق به سه نمونه برداری شده تا بعدها به زمین آورده شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، چرا که محققان تصور می کنند که این منطقه میزبان حیات باستانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عکس سلفی که از ۵۹ عکس تشکیل شده، توسط متخصصان تصویربرداری با هم ادغام شده است و در تاریخ ۲۵ اکتبر سال ۲۰۲۰ یعنی ۲ هزار و ۹۲۲امین روز مریخی حضور "کنجکاوی" در مریخ گرفته شده است.

مریخ نورد "کنجکاوی" از مته سنگی موجود در انتهای بازوی رباتیک خود استفاده کرد تا با حفاری سه حفره به نام های "مری آنینگ"، "مری آنینگ ۳" و "گروکن" از آنها نمونه برداری کند.

از زمان رسیدن به "دهانه گیل" در سال ۲۰۱۲، "کنجکاوی" در حال صعود به "کوه شارپ" برای جستجوی شرایطی است که ممکن است روزی از حیات پشتیبانی کرده باشد. این مریخ نورد در سال گذشته منطقه ای از "کوه شارپ" به نام "گلن توریدون" را کاوش کرده است که احتمالاً میلیاردها سال پیش دارای دریاچه ها و جویبارهایی بوده است. دانشمندان گمان می کنند به همین دلیل است که غلظت بالایی از مواد معدنی رس و مولکول های آلی در آنجا کشف شده است.

ماه ها طول خواهد کشید تا تیم عملیات بتواند شیمی و مواد معدنی موجود در نمونه های "ماری آنینگ" را تفسیر کند.

لازم به ذکر است که دانشمندان و مهندسانی که در پی شیوع ویروس کرونا از خانه های خود به این مریخ نورد فرمان می دهند، "کنجکاوی" را به ادامه صعود خود به "کوه شارپ" هدایت کرده اند. هدف بعدی کاوش این کاوشگر، لایه ای از سنگ های مملو از سولفات است که در ارتفاعات این کوه قرار دارد. محققان امیدوارند که "کنجکاوی" در اوایل سال ۲۰۲۱ به این منطقه برسد.

آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و یک بخش در موسسه فناوری کالیفرنیا(Caltech) مأموریت "کنجکاوی" را رهبری می کنند. "کنجکاوی" با استفاده از دوربینی به نام "MAHLI" که در انتهای بازوی رباتیک آن قرار دارد، موفق به گرفتن این سلفی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مریخ نورد کنجکاوی سلفی مريخ مریخ نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۰۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی

ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده است که «تولید شده توسط موجودات زنده روی زمین» است و دانشمندان را در مورد آنچه ممکن است در این سیاره سرخ پنهان شده باشد، گیج کرده است.

مریخ نورد کنجکاوی جریان پیوسته‌ای از گاز متان را از دهانه گیل کشف کرد که در زمان‌های مختلف روز ظاهر می‌شود و به صورت فصلی در نوسان است.

تیم تحقیقاتی معتقد است که متان می‌تواند در زیر نمک سخت شده پنهان شده و تنها زمانی که دمای مریخ افزایش می‌یابد یا زمانی که کنجکاوی بالای پوسته حرکت می‌کند، از آن خارج می‌شود.

روی زمین، این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، معمولاً نشانه حیات است.

به نظر می‌رسد نقطه‌ای که گاز متان در دهانه گیل از آن بیرون آمده تنها نقطه‌ای در سیاره سرخ بوده که کنجکاوی در آن گاز را کشف کرده است.

دانشمندان آزمایش‌هایی را برای شبیه سازی شرایط خاک مریخ در آزمایشگاه انجام دادند تا بفهمند چه اتفاقی ممکن است در واقعیت بیفتد. آن ها کشف کردند که در طول یک دوره طولانی، نمک‌ها (پرکلرات ها) از اعماق سطح سنگی و غبارآلود سیاره یا آنچه به عنوان "رگولیت" شناخته می‌شود، خارج می‌شوند.

"پرکلرات‌های سمی" در یخ به دام افتاده در زیر سطح مریخ فراوان هستند. با تبخیر تدریجی یخ، بخار نمکی فیلتر شده و بخشی از آن را جا می‌گذارد.

هنگامی که مقدار کافی نمک در سنگ جمع می‌شود، نوعی پوسته یا صدف ایجاد می‌کند.

دانشمندان نوشتند: در مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی در یک دوره زمانی طولانی در مناطقی از یخ‌های کم عمق رخ دهد، و ممکن است نمک کافی در لایه بالایی برای تشکیل پوسته جمع شود.

با بالا آمدن بخار نمک، گاز متان با منشا ناشناخته (تاکنون) نیز بالا می‌رود. این می‌تواند از "نوعی ارگانیسم زنده" ناشی شده باشد، یا می‌تواند ناشی از فرآیند‌های زمین شناسی در زیر سطح مریخ باشد که برای دانشمندان نامرئی باقی مانده است.

این مطالعه در مجله JGR Planets منتشر شد.

منبع: دیلی میل

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • دومینوی آسیب‌
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی