Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@13:26:45 GMT

نرخ ارز استعداد فراوانی برای کاهش دارد

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۸۰۹۲۸

نرخ ارز استعداد فراوانی برای کاهش دارد

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، محمدرضا مهدیار اسماعیلی با اشاره به این‌که منابع ارزی در اختیار بانک مرکزی می‌تواند نرخ ارز را در وارد مدار کاهشی کند، گفت: بانک مرکزی با کنترل توأمان عرضه و تقاضا می‌تواند نرخ ارز را تا کمتر از ۲۰ هزار تومان کاهش دهد ولی اگر صرفاً روی سمت عرضه و بازگشت ارز صادراتی تمرکز کند، می‌تواند نرخ ارز را تا حدود کمتری نسبت به حالت قبل کاهشی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که با وضع قوانین هوشمندانه‌تر، می‌توان عرضه و تقاضا را بهتر مدیریت کرد، اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته که حتی تحت تحریم نیز نیستند، در حوزه مدیریت منابع ارزی صادرکنندگان موظف به برگرداندن هرچه سریع‌تر منابع خود به چرخه اقتصاد هستند. همچنین برای واردکنندگان و تقاضا کنندگان ارز قوانینی وضع شده که چرخه اقتصاد کشورشان از روال خارج نشود.

محدودیت‌های تجاری و ارزی در سایر کشورها

این کارشناس اقتصادی افزود: برای مثال در کشور چین به صادرکنندگان فرصتی بین ۱ تا ۲ ماه برای برگرداندن ارز حاصل از صادرات داده می‌شود. اگر در بازه زمانی مشخص شده این انفاق رخ ندهد، صادرکننده موظف خواهد بود، علاوه بر مالیات اصلی تجارتش، ۳۴ درصد مازاد آن را نیز به عنوان جریمه پرداخت کند.

وی ادامه داد: در حوزه تقاضا نیز واردکننده چینی که ساکن خارج از آن کشور است، نمی‌تواند منابع ارزی را در خارج از کشور خود دریافت کند و دولت چین از تجارت این بازرگان جلوگیری خواهد کرد. به عبارتی دیگر امکان مبادله منابع هنگفت به شرطی است که بازرگان در داخل کشور سکونت داشته باشد و دولت چین از مبادله دلار و یوان در داخل کشورش مطمئن شود.

در استفاده از منابع ارزی کج سلیقگی شد!

اسماعیلی با بیان اینکه بانک مرکزی در شرایط فعلی ابزار و توان لازم برای مدیریت بازار ارز را دارد، گفت: تقارن زمانی کاهش نرخ ارز با انتخابات آمریکا باور مردم را بر آن داشت که نتیجه انتخابات آمریکا در کاهش نرخ ارز مؤثر بوده است. بانک مرکزی زمانی ابزار مدیریتی بازار ارز را به کار گرفت که مردم تصور کردند، روند کاهشی نتیجه انتخابات آمریکا است. این اتفاق موجب ورود دلارهای خانگی به بازار و کاهش شوک‌وار نرخ ارز شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به نتایج قابل تأمل شوک کاهشی نرخ ارز افزود: جذابیت بازار ارز به واسطه ریزش سنگین نرخ‌ها، بانک مرکزی و فعالان بازار را به جلوگیری از این ریزش سنگین ترغیب کرد. چرا که کاهش شدید و یکباره نرخ ارز، صادرکنندگان را متضرر و صعود مجدد نرخ‌ها کام مردم را تلخ کرد.

وی تأکید کرد: کج سلیقگی در زمان استفاده از ابزار مدیریتی بازار ارز مقارن با انتخابات اخیر آمریکا، که علت و معلول بیرونی هم نداشته، منجر به کاهش و بازگشت نرخ ارز در بازه کوتاه و کم‌اثر شدن بکارگیری سیاست ارزی بانک مرکزی شد.

شیوه انتقال منابع ارزی، موجب تنفس دلالان می‌شود

اسماعیلی درباره فعالیت دلالان در بازار ارز اظهار داشت: عدم شفافیت و نظارت در مسیر عرضه‌های سنگین ارز در بازار از سوی بانک مرکزی، باعث شده تا در بخش‌های تاریک از مسیر انتقال منابع ارزی همیشه رشد دلال‌ها را شاهد باشیم.

وی افزود: همچنین صرافی‌هایی که نوک پیکان دریافت منابع از بانک مرکزی هستند و در مسیر جابه‌جایی ارز «حضور در سایه» دارند، بستر شکل‌گیری دلالی را فراهم می‌کنند. مشخص نیست با چه امتیاز و قاعده‌ای صرافان نسبت به یکدیگر مستحق دریافت منابع ارز بیشتر و مرغوب‌تر هستند. این بخش‌های تاریک از انتقال منابع ارزی، همیشه موجب رشد و تنفس دلالان در بازار شده که طبعاً تمایل دارند در محدودیت‌ها، نرخ ارز را مبتنی‌بر منابع خودشان بالا و پایین ببرند.

این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به استعداد فراوان نرخ ارز برای گرایش به سمت روند کاهشی گفت: با ایجاد شفافیت در مرحله عرضه ارز، دلال‌ها از منابع کلان بانک مرکزی ارتزاق نخواهند کرد و به معاملات خرد کوچه و بازاری محدود می‌شوند که رفع این مسئله هم سیاست متناسب خود را می‌طلبد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1081074 برچسب‌ها قیمت دلار بانک مرکزی ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: قیمت دلار بانک مرکزی ایران منابع ارزی بانک مرکزی نرخ ارز منابع ارز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۸۰۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال

امتداد - دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش‌های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می‌شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک‌شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می‌کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز،‌ رشد تقاضا را می‌توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می‌رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به‌راحتی از کریدور ششم دست نمی‌کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش‌های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست‌هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت‌های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می‌گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع‌رسانی و همچنین سیاستگذاری‌هایی که از دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله‌ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت‌های صادرات‌محور بودند،‌ قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می‌کنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است،‌ مزایده‌های هفتگی‌ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می‌شود می‌تواند به میزان بسیار موثری جلوی ‌التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت‌های بالاتر از این نمی‌تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت‌ها خود را با نرخ‌های بانک مرکزی هماهنگ می‌کند لذا پیش‌بینی می‌شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال